Sigara Bırakma

Sigara Bırakma

Son dakika sigara bırakma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigara bırakma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigara bırakma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigara Bırakma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigara bırakma gelişmeleri de dahil olmak üzere 377 sigara bırakma haberi bulunmuştur. Tüm sigara bırakma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı
Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılı sağlık alanında yapılan hizmet verilerini açıkladı.
31.12.2023 Gündem
'Alo 171'i arayanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı'
'Alo 171'i arayanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı' Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, kente 2014'te kurulan 'Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayanların yüzde 40'ının sigarayı bıraktığını söyledi. Kalkan, "Bu bizim için çok inanılmaz sevindirici, gurur verici bir karşılıktır. Arkadaşlarımızın bu emeklerinin Sağlık Bakanlığı'mızın bu hizmetlerinin karşılıksız kalmadığını görmek, halkımızın bize katılmadaki gösterdiği dikkat, bizi sevindirmekte" dedi. 
7.06.2022 Yaşam
Ramazan ayında sigarayı bırakmak daha kolay
Ramazan ayında sigarayı bırakmak daha kolay Dr. Adem Artut, Ramazan ayının sigara kullanan kişilerin kararlılığına ve iradesine göre pozitif katkılar sağladığını belirtti.
2.04.2022 Sağlık
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok Başta akciğer olmak üzere birçok kanser türünün başlıca etkeni olan sigaraya karşı Sigara Bırakma Poliklinikleri’nde önemli başarılar elde ediliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda konuşan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sadece akciğer kanseri değil, diğer kanser türleri için de sigara sebep olan birinci etken. Kanser Haftası’nda umarım sigarayı bırakan vatandaşlarımızın sayısı artar. Vatandaşlarımız eğer sigarayı bırakmak istiyorlarsa 'bırakamam' demesinler, sigara bırakma polikliniklerini bir denesinler” dedi.
1.04.2022 Sağlık
İnternetten cep telefonu alan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapan yandı
İnternetten cep telefonu alan herkesi ilgilendiriyor! Bunu yapan yandı İnternetten cep telefonu alan herkesi kapsıyor! İnternet sitelerinden piyasa altında cep telefonu satan dolandırıcılara kötü haber Yargıtay’dan geldi. Yüksek Mahkeme; vatandaşlara cep telefonu gibi değerli cihazlar yerine oyuncak ya da salatalık gönderen sanık hakkında verilen beraat kararını bozdu. Sanal alemden dolandırıcılık yapan kişiler, ‘Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu’ndan hakim karşısına çıkacak.
1.03.2022 Gündem
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlı
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlı Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, elektronik sigaranın kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki yaptığı değişikliklere işaret ederek, elektronik sigaralarda bulunan nikotinin damar oluşumunu, damar içini döşeyen hücreleri, kan basıncını, kalp hızını, kalp kasının kasılma gücünü, koroner damarları ve kan akımını olumsuz etkilediği söyledi.
10.02.2022 Sağlık
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, sigara kullanan kişilerde Covid-19'a bağlı ağır hastalık, yoğun bakıma yatma ve ventilatöre bağlanma sıklığının 14 kat daha fazla olduğunu söyledi.
9.02.2022 Sağlık
İletişim Başkanlığı'ndan 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' kampanyası
İletişim Başkanlığı'ndan 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' kampanyası İletişim Başkanlığı, '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' kapsamında 'Sigarayı bırak, 48 saatte değişimi başlat' sloganıyla sigara bırakma kampanyası başlattı.
9.02.2022 Gündem
Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var?
Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlığın önem kazandığı bu dönemde gittikçe daha fazla insan sigarayı bırakma konusunda çözüm bulmaya çalışıyor. Sigarayı bırakmaya çalıştıkça, son yıllarda sigarayı bırakma yardımlarının ve sigarayı bırakma programlarının sayısı çarpıcı biçimde arttı. Pek çok kişi sağlıklı bir yaşam ve hayat kalitesini arttırmak için sigarayı bırakmak ve bu konuda profesyonel destek almak istiyor. Özellikle Sağlık Bakanlığının bu konuda çalışmaları bulunuyor. Bakanlık, sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı olabilecek desteği vatandaşa sunuyor. Bunların başında sigara bırakma hattı ve sigara bırakma poliklinikleri geliyor. Peki, Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlık Bakanlığı sigara bırakma tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
5.01.2022 Sağlık
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları!
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları! Sigara içmenin sağlığa birçok olumsuz etkisi var. Lekeli cilt, kalp hastalığı ve akciğer kanseri, sigara içmenin getirdiği birçok tehlikeden sadece birkaçıdır. Ancak sigaranın tehlikelerini bilmek, bırakmayı kolaylaştırmıyor. Sigara içen birçok insan için sigara içmek günlük rutinlerinin büyük bir parçası. Yemekten sonra, ilk uyandığınızda veya işe giderken sigara içmenin yerine başka bir şey koymak oldukça zor olabilir. Peki, Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için neler yapmalı? İşte “Sigarayı nasıl bırakırım?” diyenlere Sigarayı bırakmak için ipucu!
5.01.2022 Sağlık
Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç?
Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç? Sigaraya gelen son zamlardan sonra pek çok kişi sigarayı bırakmanın yollarını araştırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın sigarayı bırakmak isteyenler için uygulamaya koyduğu telefon hattı pek çok kişiye hizmet veriyor. Peki, Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç? Sigara nasıl bırakılır? İşte detaylar…
5.01.2022 Sağlık
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı?
Sigara bırakma ilacı Champix yasaklandı mı? Champix toplatıldı mı, neden yasaklandı? Champix yasaklandı mı, sigara bırakma ilacı champix toplatıldı mı? Pfizer firması, sigarayı bırakma ilacı Chantix'i ABD'de tamamen toplatma kararı aldı. Sebep olarak, ilaçta nitrozamin isimli kanserojen maddeden yüksek miktarda bulunması gösterildi.
5.01.2022 Sağlık
Sigara can alıyor! Erkeklerin yüzde 35'i, kadınların yüzde 15'i...
Sigara can alıyor! Erkeklerin yüzde 35'i, kadınların yüzde 15'i... Her bir sigaranın içinde vücut için zehirli, tahriş¸ edici, kanser yapıcı ya da kanserin ortaya c¸ıkmasını kolaylaştırıcı 4 binden fazla kimyasal madde bulunduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, "Erkeklerde kansere bağlı ölümlerin yüzde 35'inin, kadınlarda ise yüzde 15'inin nedeni sigara" dedi.
25.06.2021 Sağlık
“Sigara yılda yaklaşık 5 milyon ölümün nedenleri arasında”
“Sigara yılda yaklaşık 5 milyon ölümün nedenleri arasında” Sigara ve tütün bağımlılığı ne yazık ki tüm dünyada ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ali Tunç, “Dünyada yıllık 5 milyon ölüm, ülkemizde de en az 100 bin ölüm sigaraya bağlı hastalıklar sebebi ile oluşmaktadır” dedi.
5.06.2021 Sağlık
‘Sigara içen 2 kişiden biri hayatını kaybediyor’
‘Sigara içen 2 kişiden biri hayatını kaybediyor’ Ankara’da Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Önal, “Araştırmalar sigara içen 2 kişiden birisinin sigaranın neden olduğu bir sağlık sorunu yüzünden hayatını kaybettiğini gösteriyor. Sigara kullanımı pek çok kronik akciğer hastalığı ve akciğer kanserinin birincil nedenidir” dedi.
31.05.2021 Sağlık
Sigara kullanımı inme riskini yüzde 92'ye kadar artırıyor
Sigara kullanımı inme riskini yüzde 92'ye kadar artırıyor Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir, sigara içenlerde inme riskinin, içmeyenlere oranla yüzde 92'ye kadar arttığını bildirdi.
30.05.2021 Sağlık
40 yıllık tiryaki sigarayı böyle bıraktı!
40 yıllık tiryaki sigarayı böyle bıraktı! Defalarca denemesine rağmen 40 yıldır sigarayı bırakamayan Sezgin Günaydın, sigarayı bırakma polikliniğinden aldığı profesyonel destekle bağımlılığından kurtuldu.
30.05.2021 Sağlık
Sigara kullananlar Covid-19’a karşı 14 kat fazla risk altında
Sigara kullananlar Covid-19’a karşı 14 kat fazla risk altında Dünya Sağlık Örgütü, düzenli olarak günde 1 tane sigara içimini bağımlılık olarak tanımlıyor. Sigara bağımlılarının Covid - 19’a karşı 14 kat daha fazla risk taşıdıklarını belirten uzmanlar, günde 1 tane sigara içmenin ve hatta sigara dumanına maruz kalmanın sağlık açısından olumsuz etkiler yarattığına dikkat çekiyor. Enfeksiyona yakalanma ve ölüm riskinin yarattığı kaygının insanlarda bu süreçte sigara kullanımını azalttığını ifade eden uzmanlar, sigara bırakma döneminde ortaya çıkan olumsuz duygularla başa çıkmada kitap okuma, film izleme ve ahşap boyama gibi hobilere yönelmeyi tavsiye ediyor.
30.05.2021 Sağlık
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki!  “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin!
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki! “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin! Fare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbonmonoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! “Bir sigaradan bir şey olmaz!” diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor!
29.05.2021 Sağlık
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu
Sigara ile ilgili flaş açıklama! Bakanlık duyurdu Sigara ile ilgili kritik uyarı geldi. Sağlık Bakanlığı'nca "Bilimsel çalışmalar, sigara kullanan ve tütün dumanına maruz kalan kişilerin, kullanmayan ve sigara dumanına maruz kalmayanlara göre Covid-19’a yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu gösteriyor" açıklaması yapıldı.
17.04.2021 Sağlık
Ücretsiz sigara bırakma ilacı nereden alınır? Sigarayı bırakma ücretsiz ilaç dönemi yeniden başladı!
Ücretsiz sigara bırakma ilacı nereden alınır? Sigarayı bırakma ücretsiz ilaç dönemi yeniden başladı! Sigara bırakma ilacı ücretsiz mi, sorusunun yanıtı artık evet. Sigarayı bırakma tedavisi alan hastalar, herhangi bir sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sağlık Bakanlığınca temin edilecek ilaçlardan ücretsiz yararlanacak. Peki, ücretsiz sigara bırakma ilacı nereden alınır?
1.04.2021 Gündem
"2021'de 100 milyon kişinin sigarayı bırakması hedefleniyor”
"2021'de 100 milyon kişinin sigarayı bırakması hedefleniyor” Dünya Sağlık Örgütü, her yıl 8 milyondan fazla kişinin hayatına mal olan sigara kullanımının önüne geçmek için 2021 yılı boyunca dünya genelinde 100 milyon tiryakiye sigarayı bıraktırmayı hedefliyor. Allen Carr Türkiye ise, ‘Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu’ yöntemi ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından proje ortağı olarak seçildi.
9.02.2021 Sağlık
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan flaş sigara açıklaması! Haram, bırakın...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan flaş sigara açıklaması! Haram, bırakın... Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Sigarayla mücadelemizi topyekûn sürdürerek dinimizce de haram olan bu büyük tehlikeye bir an önce son verelim" dedi
9.02.2021 Gündem
Antikor oluşumuna karşı ilk engel sigara
Antikor oluşumuna karşı ilk engel sigara Türkiye'de sigara kullanımı konusunda güncel verileri paylaşan İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Demir, sigara içenlerin sayısının 30 milyondan 20 milyon seviyelerine kadar düştüğünü belirtti. Aşı sonrası antikor oluşumuna karşı ilk engelin sigara olduğu uyarısında bulunan Öğr. Gör. Özlem Demir, "Aşının yeterli fayda sağlaması, hastalığın tekrarlamaması ve bulaşan hastalığın en zararsız şekilde atlatılması için sigara bırakmanın tam zamanı diyebiliriz" dedi.
8.02.2021 Sağlık
Yeni yılda, sigarayı bırakıp sağlıklı hayata adım at
Yeni yılda, sigarayı bırakıp sağlıklı hayata adım at Doç. Dr. Güzin Zeren Öztürk, yeni yılda sağlıklı hayata adım atmak için sigarayı bırakma kararının yerinde bir davranış olacağını söyledi.
14.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sigara Bırakma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigara bırakma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.