Gazete Vatan Logo

Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç?

Sigaraya gelen son zamlardan sonra pek çok kişi sigarayı bırakmanın yollarını araştırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın sigarayı bırakmak isteyenler için uygulamaya koyduğu telefon hattı pek çok kişiye hizmet veriyor. Peki, Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç? Sigara nasıl bırakılır? İşte detaylar…

Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç?

2022 yılının ilk haftasında sigaraya gelen zamlar pek çok kişiyi sigarayı bırakmaya yöneltti. Sağlık Bakanlığı’nın destek hatlarından sigara bırakma konusunda öneriler alan pek çok vatandaş en yakın sigara polikliniklerine yönlendiriliyor. Peki, Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç? Sigara nasıl bırakılır? İşte detaylar…

Sigara bağımlılarının büyük çoğunluğu sigarayı bırakmak ister ya da bırakmayı düşünür. Eğer siz de bu kişilerden biriyseniz fakat bırakamayacağınızı düşünüyorsanız Sağlık Bakanlığı’nın sigarayı bırakma hattı bu konuda destek verebilir.

SİGARA BIRAKMA HATTI TELEFON NUMARASI KAÇ?

Sağlık Bakanlığı sigara bırakma hattı ALO 171’dir. Hattı arayan vatandaşlar uzman personelde destek alıyor ve süreç hakkında bilgilendiriliyor. Uzman personelin uyguladığı, kararlılık testini cevaplayarak sigarayı bırakma konusunda ne kadar hazır olduğunuzu öğrenebilirsiniz.

SİGARA NASIL BIRAKILIR?

- Sigarayı bırakmak için bütün önemli nedenlerinizi düşünün. Sağlığınız dışındaki nedenlerini de dahil edin. Bunların hepsini bir liste haline getirin ve onu kolayca görebileceğiniz bir yere asın.

Haberin Devamı

- Sigara bırakma günü belirleyin.

- Çevrenizi değiştirin. Ev, araba ve iş yerindeki tüm sigara ve tül tablalarını çöpe atın.

- Evinizde sigara içilmesine izin vermeyin.

- Geçmiş bırakma tecrübelerinizi gözden geçirin. Neden başarılı olamadığınızı düşünün ve kendinize dersler çıkarın.

- Bıraktıktan sonra asla sigara içmeyin.

- Kararınızı, ailelerinizle, dostlarınız ve arkadaşlarınızla paylaşın ve yanınızda sigara içmelerine izin vermeyin.

- Doktorunuza danışın ve destek alın.

- Sizi sigara içmeye yönelten şeylerden uzak durunm. Sigara içme isteği belirdiğinde başka şeylerle ilgilenin. Yürüyüşe çıkın ve bir işle meşgul olun.

- Bol su tüketin.

- Stresinizi azaltacak şeyler yapın.