Sigarayı Bırakmak

Sigarayı Bırakmak

Son dakika sigarayı bırakmak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sigarayı bırakmak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sigarayı bırakmak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sigarayı Bırakmak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sigarayı bırakmak gelişmeleri de dahil olmak üzere 373 sigarayı bırakmak haberi bulunmuştur. Tüm sigarayı bırakmak haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 32 bin katılımcının beyin taramalarını ve sigara içme geçmişini analiz etti.
4.01.2024 Yaşam
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor Güzelliğin sırrı, yalnızca cilt derinlerinde saklı değildir; aslında, gizli düşmanlar da güzellik oyununu bozmak için sinsi bir şekilde beklemektedir. Güneşin kışkırtıcı ışıkları, sigaranın gizemli dumanı, stresin acımasız eli ve fast food'un cazibesi gibi tehlikeli etmenler, cildimizi tehdit eden sinsi düşmanlardır. Her gün, modern hayatın hızlı temposunda cildimiz, dış etkenler ve zararlı alışkanlıklarla başa çıkmak zorundadır. Ancak, cildimiz, güzellik ve gençlik bahçemizin en değerli çiçeği olarak bize verdiği özeni hak ediyor.
4.09.2023 Sağlık
Avustralya’da elektronik sigara yasaklanıyor
Avustralya’da elektronik sigara yasaklanıyor Avustralya Sağlık Bakanı Mark Butler, elektronik sigara kullanımının ülke genelinde yasaklanacağını açıkladı.
2.05.2023 Dünya
Armağan Çağlayan akciğer kanserine yakalanmıştı! Yeni haber geldi
Armağan Çağlayan akciğer kanserine yakalanmıştı! Yeni haber geldi Akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olduktan sonra kameraların karşısına geçen sunucu ve yapımcı Armağan Çağlayan, "Gerçekten erken teşhis, hayat kurtarıyormuş. 6 ay sonra gelmiş olsam belki farklı bir senaryo olacaktı" dedi.
5.12.2022 Magazin
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor
Uyku apnesi ani ölüm riskini arttırıyor Uyku Apnesi Sendromu, toplumda en sık rastlanan uykuda solunum bozukluğu olarak birçok kişinin hayatını olumsuz etkiliyor. Sinsi seyreden bu hastalık türünde dikkat edilmezse tehlikeli ve ölümcül sonuçlar olabilir.
11.09.2022 Sağlık
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Taş, uyku apnesinin ani ölümlere neden olabildiğini söyledi.
10.08.2022 Sağlık
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir?
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; rinoplasti yani "burun estetiği", burun kemiğini veya kıkırdağını modifiye ederek burnunuzun şeklini değiştirmek için yapılan ameliyattır. Estetik cerrahinin en fazla talep edilen ve uygulanan yöntemlerinden biridir.
8.08.2022 Sağlık
Yumurta rezervi ve kalitesi artırılabilir mi?
Yumurta rezervi ve kalitesi artırılabilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, yumurta rezervi ve kalitesini artıracak önemli tavsiyelerde bulundu.
27.07.2022 Sağlık
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkün
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkün Obezite, önlenebilir ölüm nedenleri arasında sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu kapsamda sigarayı bırakmanın sağlığa faydalarının “az bir miktar” kilo alınmasından çok daha yüksek olduğunu söyleyen Psiko-Diyetisyeni Dyt. Maria Tanoğlu, davranış değişikliği ve beslenme çözümleriyle kilo almadan sigarayı bırakmanın mümkün olduğunu da ekledi.
30.06.2022 Sağlık
Her 10 kişiden 1’i sigarayı bırakmak için harekete geçti
Her 10 kişiden 1’i sigarayı bırakmak için harekete geçti Dünya genelinde 1 milyardan fazla yetişkin sigara kullanıma devam ederken, yaklaşık 100 milyon kişi sigarayı bırakmak için alternatif metotları kullanmaya başladı.
30.06.2022 Sağlık
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacak Amerika Birleşik Devletleri her yıl 480 bin kişinin ölümüne neden olan sigara bağımlılığı için sıra dışı bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. ABD İlaç ve Gıda Dairesi'nin (FDA) hazırladığı yeni plana göre ABD içerisinde satılan tüm sigaralarda nikotin miktarı azaltılacak.
22.06.2022 Dünya
'Alo 171'i arayanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı'
'Alo 171'i arayanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı' Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, kente 2014'te kurulan 'Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayanların yüzde 40'ının sigarayı bıraktığını söyledi. Kalkan, "Bu bizim için çok inanılmaz sevindirici, gurur verici bir karşılıktır. Arkadaşlarımızın bu emeklerinin Sağlık Bakanlığı'mızın bu hizmetlerinin karşılıksız kalmadığını görmek, halkımızın bize katılmadaki gösterdiği dikkat, bizi sevindirmekte" dedi. 
7.06.2022 Yaşam
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir? Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri...
Koronavirüse yeni ilaç geliyor! Türk bilim insanı duyurdu: Zerdeçal türevleri... Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Demir ve Doç. Dr. Hakan Alıcı ile Karabük Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hakan Tahtacı'nın birlikte yürüttükleri araştırmada, zerdeçal türevlerinin koronavirüs ilacı yapımında kullanılabileceği ortaya çıktı. Akademisyenlerin bilgisayar üzerinde yaptıkları simülasyonda, zerdeçal türevlerinin koronavirüs enzimlerini baskılayarak virüsün çoğalmasını engelleyebildiği belirlendi.
3.04.2022 Sağlık
Ramazan ayında sigarayı bırakmak daha kolay
Ramazan ayında sigarayı bırakmak daha kolay Dr. Adem Artut, Ramazan ayının sigara kullanan kişilerin kararlılığına ve iradesine göre pozitif katkılar sağladığını belirtti.
2.04.2022 Sağlık
Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet nikotin bandıyla merak edileni cevapladı!
Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet nikotin bandıyla merak edileni cevapladı! Ramazan ayının gelmesiyle az bir süre kala oruç ile ilgili yapılan araştırmalar hızlandı. Orucu bozan ve bozmayan durumlar her yıl olduğu gibi bu yıl da merak ediliyor. Merak edilen sorulardan biri ise 'Nikotin bandı orucu bozar mı?' sorusu oldu. Diyanet İşleri'ne göre Nikotin bandı orucu bozar mı? sorusunun yanıtı...
1.04.2022 Dini Bilgiler
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok Başta akciğer olmak üzere birçok kanser türünün başlıca etkeni olan sigaraya karşı Sigara Bırakma Poliklinikleri’nde önemli başarılar elde ediliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda konuşan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sadece akciğer kanseri değil, diğer kanser türleri için de sigara sebep olan birinci etken. Kanser Haftası’nda umarım sigarayı bırakan vatandaşlarımızın sayısı artar. Vatandaşlarımız eğer sigarayı bırakmak istiyorlarsa 'bırakamam' demesinler, sigara bırakma polikliniklerini bir denesinler” dedi.
1.04.2022 Sağlık
Elektronik sigara ölümcül olabilir
Elektronik sigara ölümcül olabilir Amerika’da yapılan bir araştırmada bir yılda e-sigara nedeniyle 2 bin 807 kişinin hastaneye kaldırıldığı, bu hastalardan 68’nin akciğer hasarı nedeniyle yaşamını yitirdiği ortaya kondu.
21.02.2022 Yaşam
Sigara insan vücuduna olduğu kadar doğaya da zarar veriyor
Sigara insan vücuduna olduğu kadar doğaya da zarar veriyor Dr. Öğretim Üyesi Sanem Nemmezi Karaca, insan sağlığına ciddi zararlar veren sigaranın, doğaya ve ekosisteme de zarar verdiğini söyledi.
11.02.2022 Sağlık
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla
Sigara kullananlarda Covid-19'a bağlı hastalık oranı 14 kat daha fazla Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. İshak Yıldırım, sigara kullanan kişilerde Covid-19'a bağlı ağır hastalık, yoğun bakıma yatma ve ventilatöre bağlanma sıklığının 14 kat daha fazla olduğunu söyledi.
9.02.2022 Sağlık
Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var?
Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlığın önem kazandığı bu dönemde gittikçe daha fazla insan sigarayı bırakma konusunda çözüm bulmaya çalışıyor. Sigarayı bırakmaya çalıştıkça, son yıllarda sigarayı bırakma yardımlarının ve sigarayı bırakma programlarının sayısı çarpıcı biçimde arttı. Pek çok kişi sağlıklı bir yaşam ve hayat kalitesini arttırmak için sigarayı bırakmak ve bu konuda profesyonel destek almak istiyor. Özellikle Sağlık Bakanlığının bu konuda çalışmaları bulunuyor. Bakanlık, sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmanıza yardımcı olabilecek desteği vatandaşa sunuyor. Bunların başında sigara bırakma hattı ve sigara bırakma poliklinikleri geliyor. Peki, Sigara bırakma polikliniğinden randevu nasıl alınır? Sigara bırakma tedavi merkezleri nerede var? Sağlık Bakanlığı sigara bırakma tedavisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
5.01.2022 Sağlık
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları!
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları! Sigara içmenin sağlığa birçok olumsuz etkisi var. Lekeli cilt, kalp hastalığı ve akciğer kanseri, sigara içmenin getirdiği birçok tehlikeden sadece birkaçıdır. Ancak sigaranın tehlikelerini bilmek, bırakmayı kolaylaştırmıyor. Sigara içen birçok insan için sigara içmek günlük rutinlerinin büyük bir parçası. Yemekten sonra, ilk uyandığınızda veya işe giderken sigara içmenin yerine başka bir şey koymak oldukça zor olabilir. Peki, Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için neler yapmalı? İşte “Sigarayı nasıl bırakırım?” diyenlere Sigarayı bırakmak için ipucu!
5.01.2022 Sağlık
Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç?
Sigara nasıl bırakılır? Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç? Sigaraya gelen son zamlardan sonra pek çok kişi sigarayı bırakmanın yollarını araştırıyor. Sağlık Bakanlığı’nın sigarayı bırakmak isteyenler için uygulamaya koyduğu telefon hattı pek çok kişiye hizmet veriyor. Peki, Sigara bırakma hattı telefon numarası kaç? Sigara nasıl bırakılır? İşte detaylar…
5.01.2022 Sağlık
Akciğer kanserinde sigarayı bırakmak yaşam süresini etkiliyor!
Akciğer kanserinde sigarayı bırakmak yaşam süresini etkiliyor! Akciğer kanseri teşhisi konulsa dahi sigarayı bırakmanın faydalı olduğu, yayınlanan bir araştırmayla bir kez daha ortaya kondu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Musaffa Salepçi, akciğer kanseri tanısı alan sigara tiryakileri üzerinde gerçekleştirilen bu araştırmayla, kanser teşhisi konulsa bile sigarayı bırakmanın yaşam kalitesi ve yaşam kaybı üzerinde önemli bir etkisi olduğunun bir kez daha gösterildiğini söyledi.
28.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sigarayı Bırakmak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sigarayı bırakmak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.