Sgk Maaş

Sgk Maaş

Son dakika SGK maaş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK maaş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK maaş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Maaş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk maaş gelişmeleri de dahil olmak üzere 797 sgk maaş haberi bulunmuştur. Tüm sgk maaş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ödemeler faizi ile geri alınıyor! Kritik tarih 2008
Ödemeler faizi ile geri alınıyor! Kritik tarih 2008 Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. Avukat Ahmet Çobanoğlu konuyla ilgili detayları anlatarak vatandaşa uyarılarda bulundu.
28.07.2023 Ekonomi
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı!
SGK hepsini iptal etti, paraları geri isteyecek! Sahte olduğu anlaşıldı! SGK harekete geçti ve tek tek tespit edilip hepsi iptal edildi. Emekli olabilmek ve sigortanın sunduğu sağlık desteklerinden ücretsiz yararlanmak için çalışmadığı halde sigortalı olarak gösterilen "hayalet çalışanlara" yönelik denetimler arttırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geçen yıl yapılan denetimlerde, 3 bin 230 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, bu tabela iş yerlerinin çalışanı olarak gösterilen 106 bin kişinin sigortalılığı iptal edildi. Ödenen emekli aylıkları, iş göremezlik ödenekleri, analık ve emzirme ödenekleri ile sağlık kuruluşlarında yapılan sağlık harcamalarının tamamı faiziyle beraber geri iadesi talep edilecek.
21.09.2022 Çalışma Hayatı
SGK maaş bağlıyor, asgari ücretten az geliri olanlar yararlanıyor, 5 yıl detayı...
SGK maaş bağlıyor, asgari ücretten az geliri olanlar yararlanıyor, 5 yıl detayı... Sosyal Güvenlik Kurumu maaş ödemesi yapıyor. Başvuranlar yararlanıyor. Aylık olarak ödeme yapılabilmesi için kişinin gelirinin 4.250 TL’den daha az olması ve bunu kanıtlayabilmesi gerekiyor. SGK belirli süre çalışan ve yaş şartını da tamamlayarak emekliliğe hak kazananlara emekli aylığı bağlıyor. Ancak bazı durumlarda emekli olmak mümkün olmuyor. Sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Daha çok eşe ve çocuklara bağlanan ölüm maaşı bilinse de aslında ölen sigortalının annesine ve babasına da maaş bağlanıyor. Belirli koşulların sağlanması durumunda bu kişilere her ay ödeme yapılıyor.
25.05.2022 Çalışma Hayatı
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü'
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü' SGK resmen duyurdu. Vatandaşlara SMS ile bilgi veriliyor. Birçok çalışana 'ücretiniz düştü' mesajı ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prime esas kazancı bir önceki aya göre yüzde 20’den fazla azalan çalışanları kısa mesaj (SMS) ile uyarıyor. SGK’dan çalışanlara bu yıl giden uyarı mesajı sayısı önceki yıllara göre arttı. Mesaj alan çalışanlar “Kazancım SGK’ya düşük mü bildirildi” endişesine kapıldı. Peki, SGK’ya bildirilen prime esas kazançlar ocak ayında neden düştü?
5.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş ve sağlık giderleri faiziyle alınıyor Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintileri ile ilgili açıklama yapıldı. SGK tek tek tespit edip bildirim gönderiyor. Maaşlar hemen kesiliyor. Sadece maaş kesintisi değil geriye dönük ödeme de talep ediliyor. Paralar faizi ile geri isteniyor. Aynı durumda pek çok kişi bulunuyor. Şu ana kadar 4640 kişi tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaya başladı. Maaş kesintileri devam edecek. SGK anne ya da babası ölen kız çocuklara yetim aylığı bağlıyor ve evlenene kadar kız çocuklarına aylık ödenmeye devam ediyor. Evlenenlerin yetim aylığı kesiliyor. Ancak boşanma durumunda yeniden maaş bağlanıyor. Yetim kalan ve maddi imkanı yetersiz olanlar için sağlanan bu hak pek çok kişi tarafından suistimal ediliyor. Maaş almak için sahte boşanma davaları açılıyor. Kağıt üzerinde boşanan çiftler birlikte yaşamaya devam ediyor. Bu gibi durumlarda Sosyal Güvenlik Kurumu'na şikayetler geliyor. Gelen bildirimleri değerlendiren SGK sahte olarak boşanan ve yetim aylığı alanların maaşlarını kesiyor. Ödenen aylıklar da faizi ile birlikte geri isteniyor. Maaş kesintisi ve paraların iade talebinin yanı sıra ayrıca sahtecilik suçundan ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda da bulunuyor.
21.03.2022 Ekonomi
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve...
SGK'dan yeni karar! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi, geriye dönük ödeme ve... SGK harekete geçti. Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Tespitin ardından işlemler başlıyor. Maaş kesintisi ile karşılaşan vatandaşlar bulunuyor. SGK bu kişilerden geriye dönük ödeme de talep ediyor. 4 binden fazla kişinin maaşı anında kesildi. Denetimler sürüyor, maaş kesintileri de yapılmaya devam edecek. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kayıtdışı istihdamı engellemek için yapılan çalışmalar devam ediyor. Sigortası yapılmadan çalıştırılan binlerce kişi tespit edildi. Bu kişilerin sigortası yapılarak geriye dönük primlerinin de ödenmesi sağlandı. Kayıtdışı olarak çalışan ya da primlerinin eksik ödendiğini düşünen vatandaşların bu durumu SGK'ya bildirmesi büyük önem taşıyor. Sigortasız olarak çalışanlar işten çıkartıldıklarında kıdem ve ihbar tazminatı, işsizlik maaşı gibi haklara sahip olamıyor. Ayrıca sigorta primi yatırılmadığı için bu kişilerin emeklilik süreleri de uzuyor. Diğer yandan Sosyal Güvenlik Kurumu sadece kayıtdışı istihdamın peşine düşmüyor aynı zamanda haksız yere maaş ödemesi alanlar da SGK'nın radarında. Yetim aylığı alanlara evlendiklerinde bu aylık artık ödenmiyor. Fakat boşanma durumunda yetim aylığı yeniden bağlanıyor. Bu durumu fırsata çevirmek isteyenler ise anlaşmalı boşanma yoluna gidiyor. Hileli boşanma ile SGK'dan yeniden maaş alanlar bu durumun tespit edilmesi durumunda maaş kesintisi ve geriye dönük ödeme ile karşılaşıyor.
13.03.2022 Çalışma Hayatı
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde...
SGK maaş bağlıyor! Resmen duyuruldu, ayda 5.600 lira ödeniyor, 3 gün içerisinde... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından maaş bağlanıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. SGK maaş ödemesinde prim şartı aranmıyor. Ancak 3 gün içerisinde SGK'ya bildirilmesi gerekiyor. 4A ve 4B'liler, tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar, ev işlerinde çalışanlar ile çırak ve stajyerleri kapsıyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren ödeme imkanı belli durumlarda devreye alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), çalıştığı işyerinde yaptığı işten dolayı hastalanan, bedensel veya ruhsal engelli hale gelen kişilere, yani meslek hastalığı nedeniyle çalışma gücünü kaybedenlere geçici veya sürekli aylık bağlıyor. Bu ödemenin yapılabilmesi için hastalık ile çalışma arasında illiyet bağının kurulması gerekiyor. Meslek hastalığı nedeniyle maaş bağlanabilmesi için SGK’nın belirlediği hastanelerden sağlık kurulu raporu alınması ve bu raporun SGK sağlık kurulunca da onaylanması gerekiyor.
10.02.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan karşılıksız ödeme! Maaş bağlanıyor, her ay 1.298 TL hesaplara yatırılıyor
SGK'dan karşılıksız ödeme! Maaş bağlanıyor, her ay 1.298 TL hesaplara yatırılıyor SGK prim ödeme şartı olmaksızın maaş bağlıyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Başvuru şartı bulunuyor. Aylık karşılıksız olarak 1.298 lira vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Ödeme miktarına memur maaş katsayıları esas alınarak 6 ayda bir zam yapılıyor. SGK'dan emekli maaşı ya da yardım almayanları kapsıyor. Başvurular il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına dilekçe ve T.C. Kimlik Numarası içeren nüfus cüzdanı ile yapılıyor. Devlet tarafından dezavantajlı olan vatandaşlara destek sağlanıyor. Fiziksel ya da psikolojik olarak çalışamayacak durumda olan kişilere engelli maaşı bağlanıyor. Engelli maaşı alan vatandaşlara yapılan ödeme 2022 yılı itibariyle zamlı olarak yatırılıyor. Engel durumuna göre değişen maaşlar, engel oranı yüzde 40 ve 70 ve üzeri olmak üzere belirlendi. Peki kimler engelli maaşı alabilir? İşte engelli maaşı alma şartları ve başvuru detayları...
2.02.2022 Çalışma Hayatı
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi...
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, maaş kesintisi... Yüz binlerce kişi alıyor. SGK resmen duyurdu, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş karar! Maaş kesintisi ile ilgili önemli bir değişiklik yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuru şartı bulunuyor. Gerekli koşulları sağlayanlar her ay düzenli ödeme alıyor. Bu ödemelere de 2022 itibarı ile zam geldi. Ancak hak sahibi olduğundan haberdar olmayanlar müracaatta bulunmadıkları için, aylık ödemelerden yararlanamıyor. Başvurular bizzat dilekçe ile ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. SGK anne ya da babasını kaybeden çocuklara ölüm aylığı bağlıyor. Hem kız hem de erkek çocuklar yetim aylığı alabiliyor. Ancak bu aylığın bağlanması ve kesilmesi bazı koşullara bağlı. SGK ölüm aylığının kesilmesi ile ilgili önemli bir istisnaya imza attı. Öğrenciyken çalışanların ölüm aylığı alması ile ilgili değişiklik yapıldı. Öte yandan dul ve yetim aylıklarına 2022'de zam yapıldı. Güncel dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte SGK ölüm aylığı ile ilgili merak edilen detaylar...
30.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK maaş ödemesini kesti, para iadesi talep etti!  Yetim aylığı ile ilgili flaş karar, ödemeler...
SGK maaş ödemesini kesti, para iadesi talep etti! Yetim aylığı ile ilgili flaş karar, ödemeler... Yetim aylığı ile ilgili flaş karar! Yüzlerce kişi aynı durumda. SGK gelen ihbarları değerlendiriyor Yapılan inceleme sonucunda yetim aylığı kesilen çok sayıda kişi bulunuyor. Yargıtay'dan maaş kesintisi ile ilgili önemli bir karar çıktı. SGK tarafından yetim maaşı kesilen ve para iadesi talep edilen kadım hukuk zaferi kazandı. Yetim aylığının kesilemeyeceği ve para iadesi talep edilemeyeceğine karar verildi.  Antalya'da Fatma Arpaç'ın (61), boşandıktan 6 yıl sonra vefat eden babasından kalan yetim aylığı, eşiyle yaşamaya devam ettiği gerekçesiyle şikayet üzerine kesildi ve yapılan ödemelerin iadesi için icra takibi başlatıldı. Fatma Arpaç, konuyu yargıya taşıdı. Yargıtay 10'uncu Hukuk Dairesi kararında, "Davacı kadın 2006 yılında eşinden boşanmış, babası ise 2012 yılında ölmüştür. Burada babadan aylık almak için boşandığından söz edilemez" denildi.
4.01.2022 Gündem
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve....
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve.... Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. Süre sınırı bulunuyor. 5 yıl içerisinde müracaat etmeyenler hakkını kaybediyor. SGK ve Bağ-Kur için 24 aylık maaş ödemesi yapılıyor. Aylık 1.500 TL alan bir kişiye tek seferde 36 bin liralık ödeme yapılıyor. Devlet tarafından kız çocuklarına anne ve babasının ölümü nedeni ile sağlanan destek evlenene kadar sürüyor. Evlilik sürecinde ise çeyiz desteği veriliyor. Anne ya da babası SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar iki yıllık yetim aylığı tutarını çeyiz desteği olarak alıyor. Ancak memurlar için durum farklı. İlk kez 1 Ekim 2008 öncesinde memur olmuş anne ya da babadan ölüm aylığı alan kız çocuğuna 12 aylık ölüm aylığı tutarında evlenme ödeneği ödeniyor. Yani 1.500 TL'lik ölüm aylığı alan kız çocuğuna 18 bin TL evlenme ödeneği ödeniyor. Bu farklılığın nedeni 5434 sayılı kanunda evlenme ödeneğinin tutarının 12 ay olarak belirlenmesi. Öte yandan yerim aylığı alırken evlenen ve sonrasında boşanan kişilere yeniden yetim aylığı bağlanıyor. Buradaki dikkat çeken detay ise çeyiz parası alınan sürenin tamamlanmış olması. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar evlilik tarihi itibarı ile iki yıl sonrasında tekrar yetim aylığı alabiliyorlar.
2.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK o maaşı kesemez! 25 yaş kuralı var…
SGK o maaşı kesemez! 25 yaş kuralı var… Emekli, memur, SGK’lı SSK’lı Bağkur’lu milyonları ilgilendiriyor. Herkes merak ediyordu. Resmen değişti. Artık üniversite öğrencilerinin o maaşları kesilemiyor. SGK düzenleme yapmıştı. Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlanarak tüm borçluların yıl sonuna kadar provizyon almalarının önü açıldı. Borcunuz olsa da, olmasa da 31.12.2021 tarihine kadar tüm devlet hastanelerinde ücretsiz bir şekilde tedavi olabilirsiniz. Sizden gelen çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
19.02.2021 Çalışan Hakları
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor SGK harekete geçti. O kişilere maaş bağlanıyor. 24 aya kadar devam ediyor. SGK'dan maaş alabilmek için belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
27.12.2020 Ekonomi
Son dakika: SGK'dan maaşı düşük gösterene denetim
Son dakika: SGK'dan maaşı düşük gösterene denetim 2019 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun denetimleri artacak. SGK, sigorta primlerini gerçek ücretlerinden düşük seviyede yatıranlar için harekete geçiyor
7.11.2018 Ekonomi
Online SGK Maaş Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama
Online SGK Maaş Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama yapmak isteyenler hangi işlemleri yaparak SGK maaş sorgulama yapabileceğinizin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı yok
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı yok Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farkı bulunmuyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması gerekiyor. Ödemeler banka hesabına tek seferde yatırılıyor. İşte merak edilen detaylar...
31.03.2024 Ekonomi
Emekliye ek zam! Aylık hesabı değişti, maaş farkı yatıyor, işte ödeme tarihi...
Emekliye ek zam! Aylık hesabı değişti, maaş farkı yatıyor, işte ödeme tarihi... Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli zammı düzenlemeleri Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak. Emekliye yüzde 5 zam ek zam ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek yasalaşma sürecine girdi. SSK emeklileri de yüzde 37,57'lik zam ile maaşlarını gün gün alıyor. Ek zam ve 4A, 4B, 4C Ocak emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte milyonların merak ettiği tarih...
23.01.2024 Emekli
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı Bursa’da 2012'de Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olan Tülay Atasoy'un (51) maaşı, 36 ay aldıktan sonra kesilip, geri ödemesi için dava açıldı. Hayatının şokunu yaşayan kadın bu süreçte kansere yakalanıp, 2022'de hayatını kaybetti. Atasoy'un davası, ölümünden 1 yıl sonra sonuçlandı ve haklı olduğu ortaya çıktı.
5.11.2023 Gündem
Yüksek emekli aylığı fırsatı! Formül belli, yapan çalışanın maaşı artıyor
Yüksek emekli aylığı fırsatı! Formül belli, yapan çalışanın maaşı artıyor Yüksek emekli maaşı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emeklilikte düşük maaş almak herkesin endişesi. Ancak yapılacak bazı değişiklikler emekli aylığının artmasını sağlıyor. Son bir yılın priminin SGK’ya yüksekten bildirilmesi emekli aylığını artırmada tek başına yeterli değiş. İşte yapılması gerekenler...
16.10.2023 Emekli
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak
Emekliye çifte maaş fırsatı! Yeni dönem başlıyor, kesinti olmayacak Emekli milyonlara çift maaş müjdesi geldi. Emekliler çift maaş alacaklar. Çalışan emeklilik yaşı geldiğinde hem SGK'dan emekli olacak hem de 60 yaşında Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi kapsamında ikinci emekli aylığını alacak. İki emekli aylığı da herhangi bir kesinti olmadan alınabilecek. İşte çift emekli aylığı ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
9.09.2023 Emekli
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz
Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler dikkat! 4 maaş ve 2 ikramiye alabilirsiniz EYT düzenlenmesinin çıkmasıyla birlikte birçok kişi yaş koşulu olmadan, emekli olarak maaşlarını almaya başladı. Ancak EYT şartlarını taşıdığı halde henüz başvurusu sonuçlanmayanlar bulunuyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete başvurusu sonuçlanmayan EYT'lileri uyararak yeniden müracaatta bulunmadan önce yapılması gerekenleri açıkladı. Ağustos ayında başvurusunu yenileyenler 4 maaş ve iki bayram ikramiyesini kaybetmiş olacak.
16.08.2023 Çalışma Hayatı
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor
Emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat! Yazılı olarak müracaat edenlerin maaşları yükseliyor Emeklilik planı yapan herkesi yakından ilgilendiriyor. Özellikle pek çok EYT'li aynı durumu yaşıyor. SGK'ya yazılı olarak başvuru yapılması ile hem prim günü eksik olanlar emekli olabiliyor, hem de emekli maaşları artıyor. Tek bir kurumdan emekli olamayanlar hizmet birleştirmesi ile emeklilik imkanına kavuşuyor. Ancak bu kanun bazı çalışanlar için dezavantaj yaratıyor. Konunun detaylarını anlatan İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete emeklilik için müracaat edecekleri uyararak başvurusu reddedilenlerin neler yapması gerektiğini açıkladı.
10.08.2023 Ekonomi
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
SSK emekli maaşı hesaplama – Ne kadar maaş alırım? uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu… Emekli maaşı hesaplama ekranı ve robotu SSK ve BAĞKUR'lu vatandaşların gündeminde yer almayı sürdürüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2023'te Aralık 2022 ile Haziran 2023 arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı yapıldı. Temmuz emekli maaşı zammı yüzde 25'e yükseldi. Buna göre 2,7 milyon memur emeklisi ve 15,5 milyon SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarını zamlı aldı. En düşük SSK, Bağ-Kur emekli maaşı bu dönemde 7.500 TL olarak uygulanacak. Emekli olmayı planlayanlar ise söz konusu gelişmeler ardından emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını araştırmaya başladı. İşte uyg.sgk.gov.tr 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama tablosu ve robotu…
5.08.2023 Emekli
SGK (uyg.sgk.gov.tr) Emekli maaşı hesaplama 2023! Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? E devlet emekli maaşı hesaplama tablosu
SGK (uyg.sgk.gov.tr) Emekli maaşı hesaplama 2023! Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? E devlet emekli maaşı hesaplama tablosu Emekli maaşı hesaplama ekranı, SGK 4A, 4B, 4C emeklilerine yapılan zam sonrası yoğunluk kazandı. TÜİK tarafından yüzde 19,77 olarak açıklanan emekli Temmuz zammı refah payı ile birlikte yüzde 25 olarak güncellendi. Emekli Sandığı, Bağkur ve SSK emeklilerinin alacağı zam oranı da böylece netleşti. SSK ve BAĞKUR emeklilerine 19,77, EMEKLİ SANDIĞI emeklilerine 17,55 zam verilecekti. Şimdi ise, 3 Sigorta kolunda maaş zamları hepsi için 6 aylık % 25'e çıkarılacak. Memur emeklisi, SGK ve Bağkur emeklileri de temmuzda maaşlarına zam alacak. 4A, 4B, 4C sigorta koluna göre kök maaşı hesaplamaları zam sonrası arttı. Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? Soruna yanıt aranıyor. Peki, Emekli olursam ne kadar maaş alırım, emekli olsam maaşım ne olur? Ne kadar emekli maaşı alırım? İşte SGK 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama…
14.07.2023 Emekli
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir Rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.
15.06.2023 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Maaş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk maaş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.