Gazete Vatan Logo

Online SGK Maaş Sorgulama Ve Emekli Maaşı Hesaplama

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama yapmak isteyenler hangi işlemleri yaparak SGK maaş sorgulama yapabileceğinizin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden sigortalı bir şekilde çalışan ya da emekliliği yaklaşan kişiler emekli maaş hesaplama yaparak ne kadar emekli maaş alacaklarınıöğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli maaşı sorgulama yaparak mevcut emekliler ne kadar maaş aldıklarını ve maaş üzerindeki kesintileri öğrenebilmektedir.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Emekli maaşları ile ilgili tüm bilgiler online olarak ulaşılabilir durumdadır. Öyle ki gerek Sosyal Güvenlik Kurumu gerekse de E Devlet üzerinden vatandaşların kurumlara gitmesine gerek kalmadan online olarak bilgi elde etmesi mümkün hale getirilmiştir. B sayede gerek emekli maaşı sorgulama gerekse de emekli maaş hesaplama için vatandaşların online olarak oluşturulan bu hizmetlere giriş yapması ve sayfalardaki adımları takip ederek işlemlerini tamamlaması yeterli olacaktır.

Emekli maaş sorgulama için E-SGM portalına giriş yapılması gerekmektedir. Bu portal üzerinden giriş işlemlerini gerçekleştikten sonra çıkacak menü sayesinde gerekli seçimleri yapabilirsiniz. Bu bakımdan ilk olarak emekli bölümünü, ardından emekli olduğunuz sigorta türüne göre 4A ve 4B seçimlerinden birini seçmeniz gerekmektedir. Seçim yapmanız ile birlikte sistem tarafından otomatik olarak emekli maaşınız yayınlanacaktır. Emekli maaşı sorgulama yaptığınız da emekli maaşınız hakkında detaylar da yayınlanmaktadır. Bu bakımdan maaşınızda herhangi bir kesinti olup olmadığından, maaşınızın ne kadar ve ne zaman yattığınımaaş sorgulama sayfası üzerinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli maaşı hesaplama için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan aylık hesaplamak sayfası kullanılması yeterlidir. Sadece kimlik bilgilerinizi girmeniz istenen bu hizmetler sayesinde emekli olduktan sonra ne kadar maaş alabileceğinizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda emekli maaş sorgulama hizmetlerinden yararlanarak online olarak gerçekleştirebilirsiniz.Tamamen ücretsiz olarak sizlerin kullanımına sunulan hizmetler sayesinde güncel Sosyal Güvenlik Kurumu verilerinin kullanıldığı hizmetler üzerinden sigortanız ile ilgili tüm detaylara kolay bir şekilde sizler de ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı