Sosyal Güvenlik Kurumu

Sosyal Güvenlik Kurumu

Son dakika sosyal güvenlik kurumu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal güvenlik kurumu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal güvenlik kurumu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal güvenlik kurumu gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.780 sosyal güvenlik kurumu haberi bulunmuştur. Tüm sosyal güvenlik kurumu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilere maaş farkı müjdesi! Ödemeler banka hesaplarına yatırıldı
Emeklilere maaş farkı müjdesi! Ödemeler banka hesaplarına yatırıldıSosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasına göre Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere 14 günlük maaş farkları ödendi.
SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi Bakan Işıkhan açıkladı: Belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridir
SGK'ye en fazla borcu olan 5 belediyeyi Bakan Işıkhan açıkladı: Belediye başkanlarına tavsiyemiz, emekçilerin alın terinin hakkı olan sigorta primlerini bir an evvel ödemeleridirÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu bildirdi.
25.07.2024Ekonomi
SGK prim borçları için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderildi
SGK prim borçları için harekete geçti! Belediyelere yazı gönderildiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla" dedi.
25.07.2024Ekonomi
Yumurtalık Belediyesi çalışanları maaşlarını eksiksiz aldı
Yumurtalık Belediyesi çalışanları maaşlarını eksiksiz aldıYumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, geçmiş yönetimden kalan borçlara rağmen işçi alacaklarını odağına aldı. Aylık ortalama geliri 5 milyon TL olan Yumurtalık Belediyesi’ni geçmişten kalan 205 milyon lira, yani gelirine oranla yüksek bir borçla devralan Başkan Altıok, borç yüküne rağmen işçi ve emekçilerin maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatırdı.
21.07.2024Adana
SGK tarafından ödeniyor, hem erkek hem de kadınlar alıyor, 1800 gün gerekiyor
SGK tarafından ödeniyor, hem erkek hem de kadınlar alıyor, 1800 gün gerekiyorSosyal Güvenlik Kurum (SGK) tarafından ödeniyor. Ancak pek çok kişi bilmediği için başvuruda bulunmuyor. Sadece kadınlara yapıldığı düşünülen ödeme kaleminden erkekler de yararlanabiliyor. İşte başvuru şartları...
21.07.2024Ekonomi
Emeklilerin KYK yurtlarında ücretsiz tatil keyfi başladı: Yüzde 25'ten fazlası Antalya'yı tercih ediyor
Emeklilerin KYK yurtlarında ücretsiz tatil keyfi başladı: Yüzde 25'ten fazlası Antalya'yı tercih ediyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının “Emekliler Yılı” ilan edilmesinin ardından, emeklilere özel tanınan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yaz aylarında ücretsiz kalma uygulamasından faydalanan emekliler, Antalya'da tatile başladı. SGK İl Müdürü Ali Duru, emeklilerin dörtte birinin Antalya'da tatil yapmak istediğini kaydetti.
18.07.2024Gündem
SGK emeklilere özel yeni web sitesi açtı! 'emekliler.gov.tr' erişime açıldı!
SGK emeklilere özel yeni web sitesi açtı! 'emekliler.gov.tr' erişime açıldı!Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli vatandaşlara özel yeni web sitesi olan 'emekliler.gov.tr' yi erişime açtı. tede emekli vatandaşların bilmesi gereken etkinlikler, fırsatlar, indirimler ve haberler gibi birçok başlık yer alıyor.
SGK resmen duyurdu! Tüm emeklileri kapsıyor: İndirim ve birçok fırsat sunulacak
SGK resmen duyurdu! Tüm emeklileri kapsıyor: İndirim ve birçok fırsat sunulacakMilyonlarca emekliyi ilgilendiren haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldi. SGK tarafından emeklilere açıklama yapıldı.
Emekli maaşları ne kadar olacak (Temmuz 2024), emekli enflasyon farkı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?
Emekli maaşları ne kadar olacak (Temmuz 2024), emekli enflasyon farkı ne kadar oldu? Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?TÜİK haziran ayı enflasyon ardından emekli maaş zammı enflasyon farkı hesaplandı. 4A, 4B, 4C SGK, BağKur ve emekli sandığı maaş zammında tablo netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilmesiyle ilgili bir çalışma olmadığını söyledi. Peki, emekli maaşları ne kadar olacak?
Emekli aylıkları kesiliyor, SSK iptal ediliyor! Ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyor
Emekli aylıkları kesiliyor, SSK iptal ediliyor! Ödenen maaşlar faiziyle geri alınıyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından resmi açıklama yapıldı. Binlerce kişinin SSK'sı iptal edilerek maaşları kesildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmiş olan aylıklar ise faizi ile birlikte geri alınıyor. Emekli olanların emeklilikleri iptal ediliyor.
SGK resmen duyurdu! 90 bin kişinin maaşı kesildi, ödenen paralar faizi ile geri alınıyor
SGK resmen duyurdu! 90 bin kişinin maaşı kesildi, ödenen paralar faizi ile geri alınıyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından resmi açıklama yapıldı. Binlerce kişinin SSK'sı iptal edilerek maaşları kesildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenmiş olan aylıklar ise faizi ile birlikte geri alınacak. İşte detaylar...
1.07.2024Ekonomi
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdi
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdiSadece ABD'nin değil dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Morrie Markoff, 110 yaşına kadar hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını korumayı başardı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Markoff'un sağlık sırlarını 83 yaşındaki kızı anlattı.
30.06.2024Gündem
SGK tarafından düğmeye basıldı! Aylıklar iptal ediliyor, ödenen rakam faiziyle geri alınıyor
SGK tarafından düğmeye basıldı! Aylıklar iptal ediliyor, ödenen rakam faiziyle geri alınıyorSGK düğmeye bastı. O emekli aylıklar iptal ediliyor. Ödenen paralar faiziyle geri alınıyor. Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK), 2023 yılında yapılan denetimlerde, 1533 iş yerinin sahte olduğu belirlenirken, çalışmadığı halde sigorta primi ödenen ya da sahte iş yeri üzerinden sigortalı gösterilen 88 bin 455 kişinin sigortalılığı iptal edildi.
30.06.2024Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! SGK tarafından ödeniyor, en düşüğü günlük 444 TL
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! SGK tarafından ödeniyor, en düşüğü günlük 444 TLSosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. Çalışma Hayatı İletişim Merkezi’ne çalışanlar merak ettiği tüm soruları sorabiliyor. Çalışanlar en çok rapor ücretleri ile ilgili sorularına yanıt arıyor. Rapor ücreti belli koşullar sağlandığında alınabiliyor. Peki çalışan bir yıl içerisinde kaç gün rapor alabilir? Çalışana ne kadar ödeme yapılıyor. İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
Çalışanlar dikkat! SGK resmen duyurdu: Değişiklik yapılması gerekiyor
Çalışanlar dikkat! SGK resmen duyurdu: Değişiklik yapılması gerekiyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Çalışanları yakından ilgilendiren açıklamada adı veya soyadı değişen sigortalıların değişiklik yapmaları gerektiği vurgulandı.
Asgari ücrete eylülde zam gelecek mi, asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete zam var mı?
Asgari ücrete eylülde zam gelecek mi, asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete zam var mı?       Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik verilerin iyi gittiğine dikkat çekerek, asgari ücret ara zammıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok." Bu açıklamayla 2024 Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacak. Öte yandan eylül ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı iddiaları ortaya atıldı. Peki, eylülde asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücrete zam var mı?
22.06.2024Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Liste güncellendi, hastaneye gitmeden de alınabilecek
SGK resmen duyurdu! Liste güncellendi, hastaneye gitmeden de alınabilecekSosyal Güvenlik Kurumu(SGK) listeyi güncelledi. Bakan Işıkhan duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısını 1858'e çıkardıklarını ve hangi ilaçların bu kapsamda olduğuna ilişkin vatandaşlara bilgilendirme mesajları göndereceklerini bildirdi.
13.06.2024Gündem
Bakan Işıkhan duyurdu: SGK'ya 344 sözleşmeli personel alınacak
Bakan Işıkhan duyurdu: SGK'ya 344 sözleşmeli personel alınacakÇalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 344 sözleşmeli personel alınacağını bildirdi.
325 Euro kaç TL, çalışan annelere kreş desteği başvurusu nasıl yapılır? Annelere 325 Euro destek ödemesi şartları neler?
325 Euro kaç TL, çalışan annelere kreş desteği başvurusu nasıl yapılır? Annelere 325 Euro destek ödemesi şartları neler?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığıyla; çocuk bakımı nedeniyle iş hayatından uzak kalan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını sağlıyoruz. Projemizin ikinci dönem başvuruları başladı. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca çalışan annelere 325 avro (11.339 TL) destek sağlanacak" dedi. Söz konusu açıklamanın ardından “325 Euro kaç TL, çalışan annelere kreş desteği başvurusu nasıl yapılıyor, şartları neler?” sorularına yanıt aranıyor.
Emekli ve memur maaşlarına zam! Hesap değişti, oran netleşiyor, işte yeni zam tablosu
Emekli ve memur maaşlarına zam! Hesap değişti, oran netleşiyor, işte yeni zam tablosuMilyonlarca emekli ve memuru yakından ilgilendiriyor. SSK, Bağ-Kur emekli zammı ve memur maaşları için belirleyici olacak Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Bununla beraber emekli ve memur maaşı zam oranı için 5 aylık enflasyon farkı kesinleşti. Emekli kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve memur zammı ile birlikte Temmuz ayında 3 düzenleme yapılacak. Memura ve emekliye zam ne kadar olacak? İşte toplu sözleşme zammı dahil SGK emekli maaşı ve memur maaşları için zam hesaplama tablosu...
Özel okul öğretmeni maaşlarına yüzde 100 zam
Özel okul öğretmeni maaşlarına yüzde 100 zamÖzel Öğretim Kurumlarını temsil eden dernekler, son günlerde kamuoyunda sıkça dile getirilen konulara açıklık getirmek için bir duyuru yayınladı.
1.06.2024Ekonomi
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı! Aylıklar iptal ediliyor paralar faiziyle geri alınıyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) düğmeye bastı. Eşe dosta işyerinde çalışmadığı halde sigorta yapanlar ile sahte işyeri girişiminde bulunanları hem parasal hem de cezai yaptırımlar bekliyor. Sahte sigortalı tespiti halinde; sahte olduğu tespit edilen hizmetler, bağlanan aylıklar iptal edilirken ödenmiş olan maaş ve diğer parasal değerler faiziyle geri alınıyor. İlgililer hakkında ise Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda yargı nezdinde cezai yaptırım süreci başlatılıyor.
29.05.2024Ekonomi
Emekliye çifte bayram müjdesi! SGK harekete geçti, İkramiye ve maaşlar o tarihte ödenecek
Emekliye çifte bayram müjdesi! SGK harekete geçti, İkramiye ve maaşlar o tarihte ödenecekEmekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kurban Bayramı öncesi tarih netleşti. 16 milyon emeklinin merakla beklediği müjde geldi. Hükümet, Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerini ve maaşlarını yatıracak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandı. Haziran ayında emeklilere yapılacak maaş ödemeleri bayram nedeniyle erken tarihe çekilirken, maaşlara 3 bin TL ikramiye eklenmesi kararlaştırıldı. İşte detaylar...
25.05.2024Ekonomi
Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu? Kuzen evliliklerinin yasaklanması iddiası: Kuzen evliliği yasak mı, yasal mı?
Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu? Kuzen evliliklerinin yasaklanması iddiası: Kuzen evliliği yasak mı, yasal mı?Sosyal medyada ‘kuzen evliliklerinin yasaklanması gündemde’ haberi hızla yayıldı. Kuzen evliliklerinin yasaklanabileceği iddiası sonra vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “Kuzen evlilikleri yasaklanıyor mu?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, gerçekten kuzen evliliği yasaklanıyor mu, yasal mı?
25.05.2024Gündem
SGK resmen duyurdu! Hibe desteği sağlanacak, her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılacak
SGK resmen duyurdu! Hibe desteği sağlanacak, her ay asgari ücret tutarında ödeme yapılacakÇalışanlara güzel haber! Hibe desteği verilecek. 25 ay boyunca devam edecek. Asgari ücret tutarındaki destek ödemesinden yararlanmanın bazı şartları bulunuyor. Bu şartları sağlayan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan ödemeden yararlanacak.

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal güvenlik kurumu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.