Sgk Emeklilik

Sgk Emeklilik

Son dakika SGK emeklilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan SGK emeklilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını SGK emeklilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sgk Emeklilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sgk emeklilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.306 sgk emeklilik haberi bulunmuştur. Tüm sgk emeklilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT’den emekli olacaklar için başvuru ekranı! Emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte SGK’dan emeklilik başvurusu adımları!
EYT’den emekli olacaklar için başvuru ekranı! Emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte SGK’dan emeklilik başvurusu adımları! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli olacaklar için başvuru süreçlerini paylaştı. EYT’den emeklilik hakkı kazananlar için e-Devlet üzerinden emeklilik başvurusunun nasıl yapılacağı, vatandaşları nasıl bir yol izleyeceği SGK tarafından paylaşılan video ile detaylı bir şekilde anlatıldı. Peki, Emeklilik başvurusu e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? SGK’dan emeklilik başvurusu için e-Devlet’te nereye girilir? EYT’den emekli olacaklar için emeklilik başvuru ekranı!
29.12.2022 Çalışma Hayatı
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor
SGK harekete geçti! Emeklilik iptal ediliyor, maaşlar geri alınıyor Emekli maaşları ile ilgili önemli gelişme! Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Emekli aylığı hemen kesiliyor. SGK tarafından ödenen maaşların iadesi talep ediliyor. Bazı vatandaşlar çalışmadığı halde kendilerini bir iş yerinde çalışıyor olarak göstererek emeklilik hakkı kazanmaya çalışıyor. Bu kişiler sahte sigortalı olarak kabul ediliyor. SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Sahte sigortalıların tespit edilmesi durumunda sigorta anında iptal ediliyor. Bu şeklide emekli olduğu belirlenenlerin emeklilikleri de iptal ediliyor. Ayrıca almış oldukları emeklilik maaşları gecikme zammı ve cezasıyla birlikte SGK tarafından geri alınıyor.
4.04.2022 Çalışma Hayatı
Emeklilik yaşından düşülüyor! Zorunlu olarak emekli ediliyorlar, çok sayıda kişi merak ediyordu...
Emeklilik yaşından düşülüyor! Zorunlu olarak emekli ediliyorlar, çok sayıda kişi merak ediyordu... Emeklilik yaşından düşülüyor, zorunlu olarak emekliliğe sevk ediliyorlar. Emeklilik ile ilgili açıklama geldi. Çok sayıda kişi merak ediyordu. Vatandaşlar erken emekliliğin yollarını ararken, yaş, prim hesabını da doğru yapıp yapmadığından emin olmak istiyor. Hangi şartlarda emekli olunur? Askeri personeller rütbelerine göre kaç yaşında emekli olabiliyor? Geriye dönük Bağkur'a prim ödenmez mi? Emeklilik için kaç yıl borçlanılması gerekiyor? Emeklilik ile ilgili merak edilen sorular ve yanıtları...
17.03.2022 Emekli
SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz! Çalışan yüz binleri kapsıyor...
SGK'ya başvurup paranızı alabilirsiniz! Çalışan yüz binleri kapsıyor... SGK'ya başvurduktan sonra verilen yazı ile paranızı alabilirsiniz. Çalışan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatı ile ilgili vatandaşların kafasında soru işaretleri bulunuyor. Kıdem tazminatı çalışanlar için çok önemli. Çünkü yıllarca çalışmanın sonucunda tazminat alacak vatandaşların eline yüklü miktarda paralar geçebiliyor. Tazminat alınabilecek durumlar ise sınırlı. Çoğu çalışanın ise merak ettiği soru şu: 'Kıdem tazminatına hak kazanılabilmesi için istifa etmeden önce kaç yıl çalışmak gerekir, böyle bir hak var mı?' İşte kıdem tazminatı ile ilgili merak edilen yıl detayı...
Çalışmadan emeklilik fırsatı! 3 yöntem var, SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor
Çalışmadan emeklilik fırsatı! 3 yöntem var, SGK'ya başvuru yapılması gerekiyor Çalışmadan emekli olmak isteyenler için fırsat! 3 farklı yol ile çalışmadan emekli olabilirsiniz. SGK'ya başvuru şartı bulunuyor. İş hayatında olamayan ya da bir süre çalışmış ve bazı nedenler ile iş hayatını sonlandırmış kadınlara çalışmadan emeklilik için 3 fırsat sunuluyor. İşte emekli olmak için yapılması gerekenler...
18.11.2021 Emekli
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve...
Ücretleri SGK ödüyor! Milyonlarca kişi için geçerli, emeklilik imkanı ve... Ödemeler SGK tarafından karşılanıyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Emeklilik imkanı da bulunuyor. SGK çok sayıda destek sunuyor. Malulen emeklilik, ücretsiz sağlık hizmetleri gibi birçok imkan sağlanıyor. Diyabet hastalarına ilişkin açıklama geldi. İlaç ve tedavilerinin bedeli SGK tarafından karşılanıyor. SGK'nın diyabet hastalarına getirdiği ücretsiz sağlık hizmetleri arasında bazı aşılar da yer alıyor. Öte yandan malulen emeklilik imkanı da sağlanıyor. Buna göre hastalar en az 10 yıl sigortalı ve 1800 gün prim gününe sahip olmaları halinde SGK'dan malulen emekli olabiliyor.
15.11.2021 Gündem
SGK harekete geçti ve değişti! Emeklilik için 55 yaş kararı...
SGK harekete geçti ve değişti! Emeklilik için 55 yaş kararı... SGK harekete geçti ve değişti. Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. SGK tespit ediyor. 55 yaş ve az prim günüyle erken emekliliğe yönelik yapılan düzenleme sayesinde vatandaşlar daha erken emekli olma imkanına sahip oluyor. Çeşitli sebeplerle (bilişsel yaşlanma ile fizyolojik ve psikolojik yaşlanma hali) daha erken yaşlanan kişilere SGK'nın tespitinin ardından emekli maaşı bağlanıyor. Bunun için de bazı şartlar bulunuyor. Öte yandan erken yaşlanması nedeniyle tarafına yaşlılık aylığı bağlananlara günden dolayı eksiltme de yapılmıyor.
6.10.2021 Ekonomi
Emeklilikte yaş şartı yok, az primle erken emeklilik mümkün, SGK tespit ediyor...
Emeklilikte yaş şartı yok, az primle erken emeklilik mümkün, SGK tespit ediyor... SGK tespit ediyor, emeklilikte yaş şartı yok. Az primle erken emekli olmak mümkün. Emekli olmak isteyen, çeşitli hastalık ve engellilik durumu bulunan çok sayıda kişi nasıl tarihin daha öne çekileceğini araştırıyor. Normal emeklilikte yaş şartı ve belirli bir süre prim ile sigortalılık şartları bulunuyor ancak malulen emeklilikte bu şartlar son derece az. Hatta yaş şartı bile yok. SGK mevzuatta yeni düzenlemeler yaptı. Detaylar tek tek açıklandı. İşte tüm detaylar...
2.10.2021 Emekli
Emekli olanlara müjde! SGK harekete geçti, maaşlar...
Emekli olanlara müjde! SGK harekete geçti, maaşlar... Emekli olanlara maaş müjdesi! Emekli maaşları ile ilgili güzel haber geldi. SGK düğmeye bastı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Sadece 1 günde tamamlanacak. Emeklilik hayali kuran çalışanlar için duyuru yapıldı ve SGK'dan resmi açıklama geldi. Artık emekli aylıkları 1 günde bağlanabilecek. SGK Başkanı İsmail Yılmaz detayları anlattı. Şu an e-Devlet üzerinden ya da e-SGK üzerinden ortalama 13 gün içerisinde emekli aylığı bağlanıyor. Çalışmalar devam ediyor, tamamlandığında ise 1 günde aylıklar bağlanmış olacak.
21.05.2021 Emekli
SGK genelge yayımladı! Emeklilik kararı, resmen duyuruldu...
SGK genelge yayımladı! Emeklilik kararı, resmen duyuruldu... SGK milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren genelge yayımladı ve resmen duyuruldu. Emeklilikle ilgili önemli bir açıklama geldi. Emeklilik dilekçesi vermek için işten ayrılmayı zorunlu kılan hüküm iptal edilmişti. SGK bu kararın ardından konuya açıklık getirerek bir genelge yayımladı. Genelgede bir maddedeki düzenlemenin iptal edildiği ancak 'yaşlılık aylıklarından yararlanabilmek için çalışanın işten ayrılması ve yazılı istekte bulunması şarttır' maddesi ile ilgili böyle bir iptal kararının olmadığı vurgulandı. Eski uygulama devam edecek. Peki çalıştığı işten ayrılmadan emekli aylığı bağlatmak isteyenler dilekçeyi ne zaman verecek? İşte emeklilik, emekli aylığı, emeklilik dilekçesi ile ilgili merak edilenler...
25.03.2021 Ekonomi
SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama Ve Emekli Maaşı Sorgulama
SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama Ve Emekli Maaşı Sorgulama SGK emeklilik yaşı hesaplama ile emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama detayları için emeklilik hesaplama hizmetinden yararlanabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
Emeklilik Yaşı Hesaplama Ve Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım Sorgulaması
Emeklilik Yaşı Hesaplama Ve Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım Sorgulaması Emeklilik yaşı hesaplama için SGK emeklilik yaşı hesaplama sayfasına giriş yapmanız ve ardından emeklilik yaşı hesaplama formunu doldurmanız gerekmektedir.
29.09.2021 Gündem
Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Aylığı Hesaplama İşlemleri
Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Aylığı Hesaplama İşlemleri Emekli maaşı sorgulama yaparak maaş bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınız ve emekli maaş sorgulama detayları haberimizde.
29.09.2021 Gündem
Ne Zaman Emekli Olacaksınız? Emeklilik Hesaplama İle Öğrenin
Ne Zaman Emekli Olacaksınız? Emeklilik Hesaplama İle Öğrenin Emekliliğinize ne kadar kaldığını öğrenmek için ne zaman emekli olurum sorgulaması yapabilirsiniz. Ne zaman emeli olurum sorgulamasını yapmak ve emeklilik hesaplama sayfasındaki detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
Online Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplama Uygulaması
Online Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplama Uygulaması Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihi nasıl öğrenilir? SGK emeklilik yaşı hesaplama yapmak ve ne zaman emekli olurum ile ilgili detaylara ulaşmak için yazıdaki adımları takip edebilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
SGK resmen duyurdu! Emeklilik bekleyenlere güzel haber, artık e-Devlet'ten yapılacak
SGK resmen duyurdu! Emeklilik bekleyenlere güzel haber, artık e-Devlet'ten yapılacak Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeni bir açıklama yapıldı. SGK tarafından yapılan açıklama emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Artık e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek. Konu ile ilgili detaylar açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
e-devlet'ten kontrol edin, paralar iade ediliyor - Emeklilik için SGK'ya yatırılan paralar faiziyle geri alınabiliyor, şartları da belli oldu
e-devlet'ten kontrol edin, paralar iade ediliyor - Emeklilik için SGK'ya yatırılan paralar faiziyle geri alınabiliyor, şartları da belli oldu Herkes çalışma hayatında bir süre var olduktan sonra emeklilik için bir süre sonra araştırmalara başlıyor. Ancak birçok sebeple emekli olacak kadar çalışamayanlar bu ödemeyi geri alabiliyor. SGK'ya emekli olmak için yatırılan primlerin iadesi için başvurular da yapılmaya başlandı. Kimler SGK'dan prim iadesi alabilir peki? Ödeme almak için şartlar neler? İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl
Emeklilik, tazminat ve işsizlik maaşını etkiliyor! Zaman aşımı 5 yıl Çalışanların iş kanunundan doğan haklardan yararlanabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor olması gerekiyor. Çalışılan dönemde yaşanan sağlık sorunları nedeniyle rapor almak isteyen çalışan SGK'sız olarak çalışıyorsa ne ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilir, ne de rapor alma hakkına sahip olabilir. Öte yandan kayıtdışı çalışılan dönem emeklilik sürecine de ilave edilmiyor. Peki SGK'sız çalışanlar ne yapmalı? İşte konun detayları...
7.03.2024 Çalışma Hayatı
49-55 yaş arasına erken emeklilik şansı sunan yol: İmzalar atıldı, EYT'li olmayana tablo yeniden çizildi! 2000-2012 SGK'lılar...
49-55 yaş arasına erken emeklilik şansı sunan yol: İmzalar atıldı, EYT'li olmayana tablo yeniden çizildi! 2000-2012 SGK'lılar... Neredeye hayatı boyunca çalışmış milyonlarca çalışan, emekli olup dinlenme fırsatı kovalıyor. Ancak emeklilik için gereken yaş ve prim günü şartı herkes için aynı netlikte olmuyor. Bazıları için erken emeklilik mümkünken diğerleri bunun mücadelesini veriyor. 3600 ve 5400 prim günüyle emeklilik şansı sunan yolları araştırdık.
22.02.2024 Çalışma Hayatı
Erken emekli olacak meslekler arttı: SGK listeye 44 mesleği daha ekledi!
Erken emekli olacak meslekler arttı: SGK listeye 44 mesleği daha ekledi! Çalışanlar, erken emekli olmak istediklerinde belirli bir çalışma yılı ve sigortalılık süresine ve minimum prim gün sayısına dikkat etmek zorundadır. Öte yandan bazı meslek grupları için belirlenen özel şartlar da var. Yeni düzenlemeyle zorlu ve riskli meslek gruplarında çalışan milyonlarca işçi ve çalışana fırsat sunuldu. Erken emekli olacak mesleklere 44 tane daha eklendi.
6.02.2024 Çalışma Hayatı
Kademeli emeklilik geliyor! 1999 sonrası sigortalılara müjde! Kimler yararlanacak? Yaş ve prim gün şartları neler?
Kademeli emeklilik geliyor! 1999 sonrası sigortalılara müjde! Kimler yararlanacak? Yaş ve prim gün şartları neler? Kademeli emeklilik fırsatı geliyor. Son dakika açıklaması geldi. 9 Eylül 1999 ve sonrasında SGK'li olanlar Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamadı. 9 Eylül 1999 ile 2008 yılları arasında sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik düzenlemesi geliyor. EYT düzenlemesi sonrasında güncellenen prim-yaş listesine göre, 2000 ve 2008 arası sigortalı olanların erken emekli olabilecekler. İşte Kademeli Erken Emeklilik için yaş ve pirim gün sayısı şartları...
5.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Primi devlet ödeyecek, EYT kaçırana fırsat
Erken emeklilik müjdesi! Primi devlet ödeyecek, EYT kaçırana fırsat Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ikinci bir torba yasa daha Meclis gündemine geliyor. EYT kaçırana erken emeklilik fırsatı sağlıyor. Yeni düzenlemeyle sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Ödenecek primlere devlet desteği verilecek. Teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Peki, emeklilik hakkı ne zaman gelecek? İşte yeni düzenlemenin detayları...
15.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişi ilgilendiren açıklama!
Emekli olmak isteyen yüz binlerce kişi ilgilendiren açıklama! 5510 Sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle değişen Bağ-Kur tescil ve prim ödeme süreçleri, esnaf ve küçük işletme sahiplerinin emeklilik planlarını etkiliyor. Geçmişteki tescil zorunluluğunun olmaması nedeniyle emeklilik hakkı kazanamayan yüzlerce vatandaş, mevcut yasal çerçevede çözüm arıyor. Konuyla ilgili SGK uzmanı Dilek Ete merak edilenleri aktardı.
4.12.2023 Gündem
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı
Emekli kadına SGK'dan büyük şok! Haklı olduğu yıllar sonra anlaşıldı Bursa’da 2012'de Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olan Tülay Atasoy'un (51) maaşı, 36 ay aldıktan sonra kesilip, geri ödemesi için dava açıldı. Hayatının şokunu yaşayan kadın bu süreçte kansere yakalanıp, 2022'de hayatını kaybetti. Atasoy'un davası, ölümünden 1 yıl sonra sonuçlandı ve haklı olduğu ortaya çıktı.
5.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sgk Emeklilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sgk emeklilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.