Gazete Vatan Logo

SGK Emeklilik Yaşı Hesaplama Ve Emekli Maaşı Sorgulama

SGK emeklilik yaşı hesaplama ile emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama detayları için emeklilik hesaplama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Kişilerin SGK üzerinden ne zaman emekli olacağı, çalışan kişiler için her zaman merak edilen bir durum olduğu için kişilerin bu konudaki sorularına yanıt bulabilmesi için online olarak emeklilik ile ilgili hizmet sunulmuştur. Bu bakımdan kolay bir şekilde emeklilik yaşı hesaplama işlemlerini yapmanız mümkündür. Emeklilik yaşı hesaplama işlemleri için ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. İlgili uygulama üzerinden yapacağınız işlemler ile birlikte emeklilik yaşı hesaplama işlemleri de yapılmış olacağı için direk emeklilik yaşınızı öğrenebilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama yapmak isteyenlerin ilgili hizmet üzerinden işlem yapması ile birlikte bu konudaki ihtiyacı da giderilmiş olacaktır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

SSK SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİLİK HESAPLAMA

Emeklilik yaşı hesaplama işlemlerinizi, sigortası olan tüm vatandaşlar yapabilmektedir. Bu bakımdan emeklilik yaşı hesaplama ile ilgili herhangi bir kriter bulunmadığı gibi kişilerin 3600 prime sahip olması emeklilik yaşı hesaplama için yeterlidir.Emeklilik konusu dışında, emekli maaş sorgulama da online olarak yapılabilmektedir. Emekli maaş sorgulama ile birlikte hem çalışan hem de emekli olan kişiler maaşları hakkında detaylı bilgi alabilmektedir. Bu bakımdan sizler de SGK ile ilgili hem bu hem de diğer işlemler için online hizmetler üzerinden bilgi sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SGK tarafından online olarak e devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler için ilk olarak e devlet girişi yapmanız gerekmektedir. Ardından tüm SGK hizmetlerine erişim sağlayabilirsiniz. Bilgisayarlar aracılığı ile yapacağınız hizmetlerin dışında, SGK tarafından oluşturulmuş olan mobil uygulamalar üzerinden de işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. İlgili uygulamayı cihazlarınıza kurduktan sonra uygulamalar üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanarak aynı bilgilere telefonlarınız ya da tabletleriniz üzerinden de işlemlerinizi gerçekleştirmeniz mümkün ve kolaydır. Tüm vatandaşlar tarafından yararlanılabilecek SGK emekli maaşı sorgulama hizmetleri ücretsiz olarak sunulmakta ve tüm veriler aynı zamanda günceldir. Bu bakımdan yakın zaman için de sorgulama yapılması mümkündür.

Haberin Devamı