Gazete Vatan Logo

Emeklilik Yaşı Hesaplama Ve Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım Sorgulaması

Emeklilik yaşı hesaplama için SGK emeklilik yaşı hesaplama sayfasına giriş yapmanız ve ardından emeklilik yaşı hesaplama formunu doldurmanız gerekmektedir.

SGK emekli olmayı planlayan ve bu konuda kurum üzerinden bilgi almak isteyenler için hem vatandaşların bilgi almasını sağlamak hem de kurumlardaki iş yükünü hafifletmek amacıyla online olarak hizmetlerini sunmaktadır. Bu bakımdan sizler de SGK ile ilgili yapacağınız işlemlerde sunulan online hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama gibi hizmetler sayesinde emekliliğe dair pek çok bilgiye ulaşmanız mümkündür.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM

SSK SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİLİK HESAPLAMA

Online Emeklilik Yaşı Hesaplama

Emeklilik yaşı hesaplama yapılması için kişilerin ne zaman emekli olurumuygulamasındanyararlanmanız gerekmektedir. Bu konuda emeklilik yaşı hesaplama işlemi için özel bir sayfa açılmadığı için ne zaman emekli olurum üzerinden emeklilik yaşı hesaplama yapılması gerekmektedir.

İlgili sayfada yer alan formu doldurduktan sonra emeklilik yaşı hesaplama işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılarak sonuçlar yayınlanacaktır. İlgili sonuçlar üzerinden kaç yıl sonra emekli olacağınızı öğreneceğiniz için yaş olarak emeklilik yaşı hesaplama yapabilir ve emeklilik yaşı hesaplama ile emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım

Ne zaman emekli olacağınıza dair hesaplamanın ardından emeklilik sonrasında alacağınız maaş ile ilgili de hesaplama yapabilirsiniz. Bu bakımdan maaş için oluşturulmuş olan sayfaya giriş yapmanız gerekmektedir. Sayfaya giriş yaptıktan sonra yer alan formu doldurmanız ile birlikte yine ilgili hizmet üzerinden bilgi sağlayabilirsiniz. Yapılacak olan hesaplama ile birlikte, emekli olduğunuz andan itibaren devlet tarafından size ne kadar emekli maaşı bağlanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Çalışan kişiler için sunulmuş olan bu hizmetler sayesinde sigorta üzerinden emekli olma hakkı elde edilmemiş dahi olsa bilgi alınması mümkündür. Sunulan tüm hizmetler güncel sigorta ve emeklilik mevzuatlarına göre hazırlanmış olduğu için en güncel bilgileri öğrenmeniz ve aldığınız bilgiler üzerinden hayat planlamanızı yapmanız mümkün olacaktır. Bu bakımdan ihtiyaç duyduğunuz anda ilgili hizmetlerden yardım alabilirsiniz.

Haberin Devamı