Gazete Vatan Logo

Online Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplama Uygulaması

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihi nasıl öğrenilir? SGK emeklilik yaşı hesaplama yapmak ve ne zaman emekli olurum ile ilgili detaylara ulaşmak için yazıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Çalışan kişiler, emekliliklerine ne kadar süre kaldığını ne zaman emekli olurum sorgulaması yaparak öğrenebilmektedir. Yapılacak emeklilik sorgulaması ile birlikte, emekli olmak için kişilerin ne kadar primi ve yaşı doldurması gerektiği belirlendiği için çalışanlar, belirlenen kriterler doğrultusunda emeklilik planlarını yapabilmektedir.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Online olarak ne zaman emekli olurum sorgulaması yapmak isteyenlerin, ilgili sayfaya giriş yaparak istenen bilgileri girmesi gerekmektedir. Böylece emeklilik tarihi ve detayları ile ilgili bilgi alınabilmektedir. Tüm vatandaşların yararlanabileceği ne zaman emekli olurum sayfası, online olarak SGK tarafından sunulmuş durumdadır. İnternet bağlantınızın olduğu tüm cihazlar üzerinden ilgili sayfaya giriş yapabilir ve sorgulamanızı istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Sorgulama yaparken, sigorta bilgilerinizi girmeniz gerekecektir. Gireceğiniz bilgiler için önce SSK hizmet dökümü almanız çok daha yararlı olacaktır. Sistem tarafından primleriniz ile ilgili detaylı bilgi istendiği için tüm bilgileri doğru ve güncel bir şekilde girmeniz için hizmet dökümünün büyük bir yardımı olacaktır. Üstelik bu sayede herhangi bir hata yapmaktan da kurtularak, doğru birlileri girerek, doğru emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapacağınız ne zaman emekli olurum sorgulaması sonrasında özellikle eksik primleriniz için inceleme yapmanız gerekir. Yaş bakımından emeklilik kriterlerini sağlıyorsanız, eksik primlerinizi için borçlanma yoluna gidebilirsiniz. Erkeklerin askerlik borçlanması, kadınların ise doğum borçlanması yolu ile eksik primlerini tamamlama şansı bulunmaktadır.

Yapacağınız borçlanma ile beklemenize ve daha fazla çalışmanıza gerek kalmadan emekli olma şansını yakalayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak eksik primlerinizin ne kadar olduğuna, sonra da borçlanma yolu ile alabileceğiniz maksimum prim sayısına bakmanız ve ikisi arasında karşılaştırma yapmanız gerekir.

Belirtilenler ile birlikte, emeklilik hesaplamanızdan, eksik prim tamamlamaya kadar işlemlerinizi online olarak yapabilirsiniz. Böylece hem SGK’ya gitmenize gerek kalmaz, hem de istediğiniz an bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı