Gazete Vatan Logo

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Emekli Aylığı Hesaplama İşlemleri

Emekli maaşı sorgulama yaparak maaş bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınız ve emekli maaş sorgulama detayları haberimizde.

SGK üzerinden emekli olan vatandaşların emekli maaşı için emekli maaşı sorgulama yaparak maaşı ile ilgili detaylara ulaşması yararlı olacaktır. Yapacağınız sorgulamalar ile birlikte maaşınızın ne kadar olduğundan maaşınızdan hangi kesintilerin yapıldığına kadar bilgi sahibi olacağınız için maaşınız ile ilgili kontrol sağlayabilirsiniz.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

SSK MAAŞ SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

Emekli olan kişilerin özellikle sağlık hizmetlerinden yararlandığında, vermesi gereken ücretler maaşı üzerinden alınmaktadır. Bu bakımdan emekli maaşı alan kişilerin aylık sağlık masraflarını öğrenmesinin tek yolu, emekli maaşı sorgulama yapmasıdır. Ay içerisinde yapılan masrafların maaşınızdan alınması ile birlikte eksik maaş alacağınız için diğer kesintiler için de aynı şekilde emekli maaşı sorgulama yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Emekli maaşı sorgulama işlemleri için E-SGM hizmet ekranına giriş yapmanız ve menü üzerinden emeklilik ile ilgili bağlantıları takip etmeniz gerekmektedir. Yapacağınız seçimlerin ardından emekli maaşınız ile ilgili durum bilgisi ekranda görüntülenecektir. Görüntülenen bilgiler sayesinde, emekli maaşınızdan ne kadar kesinti olduğunu görmeniz mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

E-SGM yanında, E Devlet kapısı üzerinden de aynı şekilde sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. 4A, 4B ve 4C olmak üzere tüm sigortaların kesinti durumlarını sorgulayabileceğiniz E Devlet hizmetleri, size çok daha fazla yardımcı olacaktır. Üstelik sadece emeklilik maaş kesintisi değil, emekliliğiniz ile ilgili diğer sorgulamaları da E Devlet portalında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu menüsünden seçebilir ve böylece ilgili hizmet üzerinden bilgi alabilirsiniz.

İsteyen vatandaşların E-SGM, isteyen vatandaşların da E Devlet kapısı üzerinden yapacağı emekli maaşı sorgulama ile birlikte, öğrenebileceğiniz bilgiler arasında bulunan kesinti miktarı dışında, diğer bilgiler de erişim sağlayabilirsiniz. Emekliliğiniz ile ilgili işlemleri yapmak ya da emekliliğiniz ile ilgili bilgilere ulaşmak için de kullanabileceğiniz emeklilik hizmetlerine istediğiniz zaman erişebilirsin. Portallar internet üzerinden sürekli açık olduğu için herhangi bir kısıtlama olmadan hizmetlerden yararlanmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı