Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olacaksınız? Emeklilik Hesaplama İle Öğrenin

Emekliliğinize ne kadar kaldığını öğrenmek için ne zaman emekli olurum sorgulaması yapabilirsiniz. Ne zaman emeli olurum sorgulamasını yapmak ve emeklilik hesaplama sayfasındaki detaylar için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Çalışan kişilerin emekli olma konusunda yardım alabileceği ne zaman emekli olurum sorgulama SGK tarafından sağlanan resmi bir hizmettir. Resmi bilgilerin kullanıldığı ve vatandaşların bilgi almasının mümkün kılındığı ne zaman emekli olurum sorgulama sayfası hakkında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Ülkemizde tüm çalışan kişilerin merak ettiği ve öğrenmek istediği ne zaman emekli olurum bilgisi için haber belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece emeklilik tarihiniz için doğru bir sorgulama yaparak doğru bilgilere ulaşabilirsiniz.

SSK HİZMET DÖKÜMÜ

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Ne zaman emekli olurum sorgulama işlemleri için ilk olarak ilgili sayfaya giriş yapmanız gerekmektedir. Sorgulama için sizden sorgulama formunda yer alan tüm bilgileri girmeniz beklenmektedir. Sigortanız ve kişisel bilgilerinizi gireceğiniz sorgulama ekranı sayesinde ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Bilgileriniz girdikten sonra sorgulama butonuna tıkladığınızda emeklilik tarihiniz sistem tarafından hesaplanacaktır. Güncel SGK emeklilik kriterlerine göre yapılacak hesaplama sayesinde doğru emeklilik tarihi hesaplanmaktadır.

Haberin Devamı

Yapacağınız emeklilik hesaplamasında dikkat etmeniz gereken doğru bilgilerin girilmesi ile birlikte, emeklilik tarihine kadar sürekli çalışmanızdır. Yapılan hesaplamada emekli olabilmeniz için sürekli çalışarak ulaşabileceğiniz en erken emeklilik tarihi belirlenmektedir. Bu nedenle herhangi bir şekilde çalışmanıza ara verir ya da sigorta prim ödemeniz aksarsa, yapacağınız ne zaman emekli olurum sorgulama sonucunda öğrendiğiniz emeklilik tarihi de ertelenecektir. Herhangi bir gecikme yaşamamak adına prim ödemelerinizin düzenli bir şekilde sağlamanız sizin için yararlı olacaktır. Böylece en erken tarihte emekli olma şansına sahip olabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum sorgulama işlemleri için 4A, 4B ve 4C için farklı sayfalar hazırlanmıştır. Her biri SGK tarafından hazırlanan emeklilik sorgulama sayfalarına sigorta türünüze öre giriş yapmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı