Selimiye Camisi

Selimiye Camisi

Son dakika Selimiye Camisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Selimiye Camisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Selimiye Camisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Selimiye Camisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan selimiye camisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 124 selimiye camisi haberi bulunmuştur. Tüm selimiye camisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Akar: Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecek
Bakan Akar: Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin çözümü noktasında barışçıl diyalogdan yana olduklarını belirterek, “Uzattığımız barış elinin tutulmasını bekliyoruz" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı tüm operasyonların meşru müdafaa kapsamında olduğunu belirten Akar, kimyasal silah iddiaları için "Bu iftirayı atanlar yargı önünde hesap verecek" dedi.
21.10.2022 Siyaset
Şehidimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Soylu, bombalı saldırının faillerinin yakalandığını açıkladı
Şehidimizin kanı yerde kalmadı! Bakan Soylu, bombalı saldırının faillerinin yakalandığını açıkladı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'da cezaevi servis aracına düzenlenen, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in şehit olduğu bombalı saldırıyı düzenlenen MLKP üyesi 3 kişinin yakalandığını açıkladı. Soylu, "Arkadaşlarımızın istihbaratta ortaya koyduğu bu büyük başarıyla beraber eylemi gerçekleştiren Seda Baykal MLKP terör örgütü üyesi, eylemi gerçekleştiren Dilek Aksu, bunlara da kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar, emniyet istihbaratımız tarafından yakalanmış ve derdest edilmişlerdir" dedi.
17.09.2022 Gündem
Tur otobüsü altında kaçmaya çalışan göçmenler yanmaktan son anda kurtuldu
Tur otobüsü altında kaçmaya çalışan göçmenler yanmaktan son anda kurtuldu Edirne'de Bosna Hersek plakalı tur otobüsünün arka kısmında motor ile dingil arasına saklanan, sıcaktan vücutları yanan 1'i kadın 2 kaçak göçmen yardım çığlığı atarak kurtuldu. Otobüsün altından güçlükle çıkarılan kaçak göçmenler ambulansla tedavileri için hastaneye sevk edildi.
24.07.2022 Yaşam
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri!
Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri! Mimarlık tarihine damga vuran Mimar Sinan Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli abide eserlere imza attı. Mimar Sinan'ın "çıraklık eserim" dediği Şehzade Camisi, kalfalık eseri Süleymaniye ve “ustalık eserim" dediği Edirne'deki Selimiye Camisi baş eserlerinden kabul ediliyor. Peki, Mimar Sinan eserleri nelerdir? Mimar Sinan eserlerinin özellikleri nedir? İşte Mimar Sinan’ın eserleri ile ilgili bilmeniz gerekenler…
24.05.2022 Kültür Sanat
Tarihi iki hamam rekor fiyata satışa çıkarıldı
Tarihi iki hamam rekor fiyata satışa çıkarıldı Edirne'de, Osmanlı Padişahı İkinci Murad döneminde 1422 yılında yapılan tarihi Mezit Bey Hamamı 150 milyon, aynı dönemlerde, yapılan Tahtakale Hamamı da 16 milyon olmak üzere toplam 166 milyon liraya satışa çıkarıldı. Hamamların varislerinden Hikmet Kayabaşı, "Biz mirasçılar olarak herkes belli bir yaşa geldi. Yapacak, ilgilenecek kimsemiz yok. Alıcı ile karşılıklı konuşacağımız bir rakamda anlaşacağız" dedi.
18.05.2022 Ekonomi
Kapı kemiren de var mozaik tozu için de! Ayasofya Camisi’nin hurafelerle imtihanı...
Kapı kemiren de var mozaik tozu için de! Ayasofya Camisi’nin hurafelerle imtihanı... Ayasofya Camisi’nin tahrip edilen tarihi kapısının bir hurafeye kurban gitmiş olabileceği tartışılıyor. Bazı ziyaretçilerin ‘kutsal olduğu’ gerekçesiyle kapının parçalarını yediği iddia ediliyor. Bu iddiaları ve Ayasofya hurafelerini uzmanlara sorduk...
23.04.2022 Gündem
Selimiye Camisi, kılınan son cuma namazıyla restorasyona alındı
Selimiye Camisi, kılınan son cuma namazıyla restorasyona alındı Türk İslam tarihinin en önemli eserlerinden, Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camisi ve Keşan ilçesindeki 5 asırlık Hersekzade Ahmet Paşa Cami, kılınan son cuma namazlarıyla restorasyona alındı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, "Türk İslam medeniyetinin en muhteşem eseri olan Selimiye'ye böyle bir restorasyonu yapabilmenin onurunu, şerefini, gururunu hep birlikte yaşıyor olacağız. İnşallah bu restorasyon, Selimiye'yi bir asır daha geleceğe taşıyacaktır" dedi.
21.01.2022 Gündem
Edirne'de sis etkili oldu; görüş mesafesi 30 metreye düştü
Edirne'de sis etkili oldu; görüş mesafesi 30 metreye düştü Edirne'de gece saatlerinde başlayan sis sabah saatlerinde etkisini artırdı. Görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düşerken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti, Selimiye Camisi ve tarihi köprüler gözden kayboldu.
4.01.2022 Yaşam
Muharrem İnce: Lafımın arkasındayım, geri vites yok
Muharrem İnce: Lafımın arkasındayım, geri vites yok Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve siyasi yasak getirilmesi istenen davaya konu olaya değindi. Ergenekon davasını izlemek için Silivri'de duruşmaya katıldığını belirten İnce, “Bir görevli subay, Mustafa Balbay'ın eşini itti, 'Geri çekilin' dedi. Ben de oradaydım, gözümün önünde bir kadının itilmesine gönlüm razı olmadı, 'O elini kırarım' dedim, lafımın arkasındayım, geri vites yok" dedi.
6.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika kısıtlama açıklaması! Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika kısıtlama açıklaması! Kafe, restoran ve lokantalar açılacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak. Sunumdan sonra ne gibi tedbirler alabiliriz, lokantalarla, kafelerle ilgili ne yapabiliriz bunları pazartesi günü ifade edeceğim." dedi.
26.02.2021 Siyaset
Edirne'de kar yağışı başladı
Edirne'de kar yağışı başladı Edirne'de akşam saatlerinde başlayan yağmur, hava sıcaklığının düşmesiyle kar yağışına dönüştü. Hamzabeyli Sınır Kapısı ve sınırdaki Balkan köylerinde kar yağışı tipi şeklinde etkili oluyor.
26.01.2021 Gündem
Edirne'de görüş mesafesi 30 metreye düştü
Edirne'de görüş mesafesi 30 metreye düştü Edirne'de sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye indi.
11.01.2021 Yaşam
Bakan Akar, Kayseri'de anne ve babasının kabrini ziyaret etti
Bakan Akar, Kayseri'de anne ve babasının kabrini ziyaret etti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de annesi ve babasının mezarını ziyaret etti.
31.07.2020 Gündem
Hutbede kılıç geleneği nedir? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş minbere kılıç ile çıktı!
Hutbede kılıç geleneği nedir? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş minbere kılıç ile çıktı! Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek Cumhurbaşkanı Kararı ile yeniden ibadete açılmasına karar verilen Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi resmen açıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya Camii'sinde hutbe için minbere kılıç ile çıktı. Osmanlıdan kalan bu geleneğe göre eski camii imam hatipleri, cuma ve bayram hutbeleri için minbere kılıçla çıkıyor. Peki, Hutbede kılıç geleneği nedir? Hutbede kılıç geleneği ne anlama geliyor? Hutbe kılıç geleneği...
24.07.2020 Gündem
Mimar Sinan kimdir? Mimar Sinan’ın eserleri ve yapıları nelerdir? Mimar Sinan’ın Ayasofya’ya katkıları!
Mimar Sinan kimdir? Mimar Sinan’ın eserleri ve yapıları nelerdir? Mimar Sinan’ın Ayasofya’ya katkıları! Mimar Sinan kimdir? 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii ile birlikte yeniden gündeme geldi. İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen 15 asırlık bir tarihe sahip Ayasofya, 500 yıl cami olarak kalmıştı. Osmanlı başmimarı Mimar Sinan 1573’te Ayasofya’nın kubbesini onararak, takviyeli duvarlar yaptı ve eserin bu günlere sağlam olarak gelmesini sağladı. Peki, Mimar Sinan kimdir? Mimar Sinan’ın eserleri ve yapıları
24.07.2020 Gündem
Bakan Koca açıkladı, İstanbullular oraya akın etti!
Bakan Koca açıkladı, İstanbullular oraya akın etti! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, Edirne’nin son 5 gündür korona virüs salgının da vaka ortalamasının en düşük 5 il arasında yer aldığının açıklanmasının ardından yüzlerce İstanbullu sabahın ilk saatlerinden itibaren soluğu Edirne’de aldı.
21.07.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Ayasofya açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Ayasofya açıklaması Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ayasofya Camisi'ndeki mozaik, fresk ve tasvirlerin kapatılmasına ilişkin, "Işık sistemi olmayacak. Bir perde sistemiyle bunların kapatılması üzerinde çalışılıyor şu anda, son aşamaya gelinmek üzere. Buradaki temel ilke bu mozaiklere, tasvirlere, binanın tarihi dokusuna ve mimarisine hiçbir şekilde zarar verilmemesi." dedi.
19.07.2020 Gündem
Valilik harekete geçti! O polisler açığa alındı
Valilik harekete geçti! O polisler açığa alındı Tekirdağ Çorlu'da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenleri uyarmaya giden ve kendilerine direnenlere copla müdahale ederek aşırı güç kullandığı iddia edilen polislere görevden el çektirildi. Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada, grubun polis ekiplerine hakaretlerde bulunduğunu bir kişinin üzerinde sustalı bıçak bulunduğu belirtilerek, "Olayda aşırı güç kullandığı iddia edilen görevlilere işten el çektirilmiş ve haklarında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.
25.05.2020 Gündem
Mukabele kanalları ve saatleri 13 Mayıs 2020 | Hatmi şerif 30 cüz dinle
Mukabele kanalları ve saatleri 13 Mayıs 2020 | Hatmi şerif 30 cüz dinle Mukabele kanalları ve saatleri 2020 araştırılmaya devam ediyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayı devam ederken, mukabele programları da araştırılıyor. Corona sebebiyle sosyal mesafe kuralı gereği bu sene Ramazan evlerde idrak ediliyor. Ramazan ayını Kur’an-ı Kerim okumak ve dinlemek ile geçirmek isteyenler için mukabele kanalları ve saatleri derlendi. Hatmi şerif 30 cüz hangi kanalda dinlenir?
13.05.2020 Gündem
Diyanet TV Mukabele saati! 2020 mukabele hangi kanalda? Gündüz mukabele veren kanallar ve saatleri…
Diyanet TV Mukabele saati! 2020 mukabele hangi kanalda? Gündüz mukabele veren kanallar ve saatleri… Mukabele olan TV kanalları hangileri? Hangi TV kanalında mukabele okunuyor? Evde mukabele nasıl yapılır? soruları Ramazan ayına girilmesiyle merak ediliyor, TV kanalları mukabele saatleri araştırılıyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayı 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece ilk sahur başladı. Müslümanlar, 24 Nisan Cuma günü oruç ibadetlerini idrak ederken, bir yandan da Ramazan ayı mukabele programlarını araştırıyor. İşte Ramazan geleneği mukabele yayınlayan kanallar ve saatleri…
25.04.2020 Gündem
Ramazan’da hangi kanalda hatim var? Hatim başlamadan önce okunacak dua hangisi? Kanallarda (televizyonda) hatim saatleri…
Ramazan’da hangi kanalda hatim var? Hatim başlamadan önce okunacak dua hangisi? Kanallarda (televizyonda) hatim saatleri… Ramazan ayı bugün idrak edilecek sahurla birlikte başlıyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayını dualarla idrak etmek isteyenler, Hatim hangi kanalda var 2020? Ramazan’da Kuran hatmi nasıl yapılır? sorularını araştırmaya başladı. Edirne'deki Selimiye Camisi'nde, 14 asırlık mukabele geleneği, ramazan ayı boyunca sosyal medyadan canlı yayınla sürdürülecekken, TV’de kuran hatmi hangi kanalda? Kanallarda (televizyonda) hatim saatleri…
23.04.2020 Ramazan
Vakıflar, padişah ve sadrazamların asırlar önceki isteklerini yerine  getiriyor
Vakıflar, padişah ve sadrazamların asırlar önceki isteklerini yerine getiriyor Vakıflar Genel Müdürlüğü, asırlardır vakıf kuran Osmanlı yöneticilerinin hayır şartlarını yerine getirmek amacıyla kapıları tek tek çalıyor.
21.04.2020 Gündem
Fırsatçılar yine iş başında! 4 bin dolara Edirne...
Fırsatçılar yine iş başında! 4 bin dolara Edirne... Sınır kapılarının açılmasıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki göçmenler Edirne’ye ulaşabilmek için ilk durakları olan İstanbul’a geldi. Göçmen akını fırsatçılara gün doğurdu. Minibüs, otobüs ve taksi sahipleri fahiş fiyatlarla göçmenleri Edirne’ye götürmeye çalışıyor. Şoförlerin “Avrupa, Avrupa” diye bağırıp müşteri beklediği Vatan Caddesi’nde, Edirne’ye kadar 4 bin dolar alan da var, 100 liraya yolcu bekleyen de.
2.03.2020 Yaşam
Eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından Hikmet Köksal vefat etti
Eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından Hikmet Köksal vefat etti Eski Kara Kuvvetleri Komutanlarından Hikmet Köksal İstanbul'da 88 yaşında hayatını kaybetti.
25.02.2020 Gündem
Camide bir kişi minbere çıktı polis zorla indirdi!
Camide bir kişi minbere çıktı polis zorla indirdi! Edirne'de, cuma namazı saati öncesi tarihi Selimiye Camii'ne giren Okan T., minbere çıkıp, "Bu cami bana ait. Buradan inmeyeceğim" dedi. Gelen polislerin minberden indirdiği Okan K., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
20.12.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Selimiye Camisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki selimiye camisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.