Satılık Konut Fiyatları

Satılık Konut Fiyatları

Son dakika satılık konut fiyatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan satılık konut fiyatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını satılık konut fiyatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Satılık Konut Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan satılık konut fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 283 satılık konut fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm satılık konut fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil Ev almayı planlayanları doğrudan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, bankaların uymakla yükümlü olduğu konularda vatandaşı uyardı: Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamaz. Vatandaşlar kesinlikle hayat sigortası yaptırmaya zorlanamaz.
10.03.2024 Ekonomi
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor Satılık konut fiyatları ve kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızlarında yavaşlama başladı. TCMB verilerine göre, ülke genelinde konut fiyatları ekimde aylık yüzde 3.8, yıllık yüzde 86.5 arttı. Aylıkta son 5 ayın, yıllıkta 21 ayın en düşük oranı görüldü. 3 büyük ilde kiralar da eski hızında yükselmiyor. Kiralar İstanbul’da ekim ve kasımda 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. Ankara’da yüzde 21’e kadar yükselen aylık artış 30 ay sonra düşüşe geçti. İzmir’de çift haneli artışlar geride kaldı.
19.12.2023 Ekonomi
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var ." ifadelerini kullandı.
5.12.2023 Ekonomi
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var. SPK lisansı olan155 değerleme şirketinin üçte biri için soruşturma yürütüyoruz. Sonuçlanan dosyalara 15 milyon lira ceza kestik. 100’den fazla dosyada inceleme sürüyor. Çok büyük cezalar da yolda." ifadelerini kullandı.
4.12.2023 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişmeler özellikle ev almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Peki bu düşüş kalıcı olacak mı? İşte satılık ev fiyatları ile ilgili ayrıntılar...
26.09.2023 Ekonomi
Fiyatlar düşüyor, ev sahipleri geri adım atıyor!  Konut fiyatlarında  köpük eriyor, yeni dönem başlıyor
Fiyatlar düşüyor, ev sahipleri geri adım atıyor! Konut fiyatlarında köpük eriyor, yeni dönem başlıyor Kiracılara güzel haber geldi. Ev sahiplerinin kira fiyatlarına fahiş zam yapması pek çok kiracının ev sahibi olma istediği tetikledi. Ancak satılık konut fiyatları da kira ile doğru orantılı olan arttı ve ev alma planları askıya alındı. Ev satılarında satıcının üstünlüğü sona erdi, mülk sahipleri pazarlık masasına oturdu. Evde köpük fiyat erirken, indirim yapılmaya başladı. İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konunun ayrıntıları...
14.08.2023 Ekonomi
İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor! İşte kiracılara müjde gibi haberin ayrıntıları
İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor! İşte kiracılara müjde gibi haberin ayrıntıları Ev alacaklara güzel haber! Yeni destek kampanyası başlıyor. İlk kez ev alacakları kapsayan kampanyanın detayları belli oldu. Merkez Bankası ve BDDK çalışma başlattı. İlk kez ev alacaklara devlet desteği geliyor. Arka planda çalışmaların başladığını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İlk konut edinimini destekleyici çerçevede hareket edeceğiz. Konut arzını artırmak durumundayız" dedi. İşte ayrıntılar...
13.08.2023 Ekonomi
Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüyor
Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüyor Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişmeler özellikle ev almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Peki bu düşüş kalıcı olacak mı? İşte satılık ev fiyatları ile ilgili ayrıntılar...
13.07.2023 Ekonomi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi
GYODER, deprem bölgesinde konut piyasasını inceledi ‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda depremin satılık konut ve kiralık piyasasına etkilerini inceledi.
13.06.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektörü hareketlendi! Satılık konut fiyatları yüzde 156 arttı
Gayrimenkul sektörü hareketlendi! Satılık konut fiyatları yüzde 156 arttı Deprem endişesi İstanbul’da satılık konut stokunu da etkiledi. Uzmanlar tarafından daha güvenli olduğu belirtilen bölgelere talebin artması ve pek çok kişinin halihazırda ikamet ettiği konutu değiştirmek istemesi sonucu satılık konut piyasası hareketlendi.
21.03.2023 Ekonomi
Fiyatlar ikiye katlandı! Taşınma telaşı sonrası harekete geçtiler
Fiyatlar ikiye katlandı! Taşınma telaşı sonrası harekete geçtiler Deprem beklentisiyle artan taşınmalar, nakliye ücretlerini uçurdu. Fiyatlar deprem öncesine göre 3 kat arttı. Taşınacaklar "Akaryakıt fiyatları artmadı, zam niye?" diye sorarken, nakliyeciler "Araç ve çalışanlarımızın çoğu deprem bölgesine gitti, araç kiralamak zorunda kalıyoruz" dedi. İşte haberin detayları..
10.03.2023 Ekonomi
Ev alacaklara müjde! Köpük eriyor, fiyatlar düşüyor, yeni formül masada
Ev alacaklara müjde! Köpük eriyor, fiyatlar düşüyor, yeni formül masada Ev alma plannı yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan kont fiyatları düşüşe geçti. Konutta aylık bazda satışlar frene basıyor. Haziran ayında satışlarda eylül 2021’den bu yana en düşük artış kaydedildi. Sektör temsilcileri “Fiyatlar yükseldikçe satışlar yavaşlıyor. ‘Benim malım pahalı’ zihniyeti ve ‘yüksek kazanç’ isteği fiyatları uçurdu ve sektörde köpük oluştu. Kimse 1+1 eve 2 milyon TL vermek istemiyor” diyor. Öte yandan fiyat artışındaki en büyük etken olan konut açığını kapatmak için yeni formüller masada. Şehir merkezlerine yakın kamu arazilerinde konut üretimi gündemde. TOKİ’nin kiralama amaçlı konut ve iş yeri üretimi yapması da tartışılan formüller arasında.
31.07.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Köpük fiyatlar düşecek, ilanlar silinmeye başladı Ev alacak ya da kiralayacak olanları doğrudan ilgilendiriyor. Konut sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Kiralık ve satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış ile ilgili harekete geçildi. Özellikle büyükşehitlerde en düşük kira bedeli asgari ücretle yarışır hale gelmişti. Satılık konut fiyatları ise astronomik rakamlara ulaşmıştı. Hükümet toplumun büyük kesimi ilgilendiren konu ile ilgili harekete geçti. Dijital denetim başladı. Emlak fiyatlarındaki manipülasyonu önleme amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğle internet ortamında yayımlanan ilanlar takibe alındı. Düzenleme ile birlikte sitelerden günlük silinen ilan sayısı ikiye katlandı.
3.06.2022 Ekonomi
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı...
İllerdeki kira ve konut fiyatları uçuşa geçti! Fiayatlarda o şehir İstanbul'u yakaladı... Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tek tek açıklandı. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süredir kiralardaki fahiş artış vatandaşların ödeme güçlüğü çekmesine neden oluyor. Özellikle büyük şehirlerdeki kira bedelleri asgari ücretle yarışır hale geldi. Mülk sahipleri ise yasal kira artış oranlarını yetersiz bularak ya kiracılarından belirlenen oranların üzerinde kira artışı talep ediyor ya da çeşitli gerekçelerle kiracısını çıkarıp konutunu daha yüksek ücretlerle kiraya vermek istiyor. Kiralık ev arayan kişi sayısı artarken kiralık ev sayısının doğru orantılı olarak artmaması kiralara yapılan fahiş zammın en büyük nedeni. Arz talep arasındaki dengesizliğe, fırsatçı ev sahiplerinin talepleri de eklenince kiralık ev fiyatları katladı. Birçok kiracı şehir merkezine uzak noktalarda ev arayışına girdi. Sadece kiralık ev fiyatları değil satılık konut fiyatları da uçuşa geçti. Pandemide uzaktan çalışma modeline geçiş ilgiyi büyük şehirlerden sahil kentlerine kaydırdı. Tüketicinin talebi sahil kentlerine kayınca hem kiralık ev hem de satılık konut fiyatları bu kentlerde de hızla yükseldi. Sahillerde ev fiyatları İstanbul'la yarışır hale geldi. İstanbul'da ortalama m2 satış fiyatı 12 bin iken, Muğla'da 18 bini geçti. Peki en yüksek kira artışı hangi illerde görüldü? Satılık konut fiyatlarının en fazla arttığı iller hangileri? İşte ev sahibi ve kiracı herkesi çok yakından ilgilendiren konunun detayları…
10.05.2022 Ekonomi
İkinci el araba fiyatları ve satılık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi, köpük gidecek, fiyatlar düşecek
İkinci el araba fiyatları ve satılık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi, köpük gidecek, fiyatlar düşecek Ev ve araba almayı planlayan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Balon sönecek, fiyatlar düşecek. Yatırım için bekleyenler karlı çıkacak. Uzun süredir yükseliş trendinde olan ikinci el araba ve satılık ev fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama geldi. Fiyatlardaki fahiş artış nedeniyle birçok kişi ev ya da araba almak için doğru zamanı bekliyordu. Fiyatlar her geçen gün yukarı yönlü hareketini sürdürürken araba ve ev fiyatlarının düşeceği tarih duyuruldu. Ne oldu da ikinci el araba fiyatları bu kadar yükseldi? Bir araba fiyatı ev fiyatına tekabül ediyor. Ancak yatırım amacı ile alınan evin kira getirisi olacakken, arabanın en az 3 bin lira gideri bulunuyor. Peki ne yapmak gerekiyor? Alım için ne zaman harekete geçmek gerekiyor? İşte ikinci el araba ve satılık daire fiyatları ile ilgili flaş detaylar...
8.05.2022 Ekonomi
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının...
Satılık ve kiralık ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Böylesi ilk kez oluyor! Kredi ve faiz oranlarının... Satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyatlar astronomik seviyelere çıktı, ev almak imkansız hale geldi. Son bir yılda fiyatlar arttı ancak özellikle 4 aydır yaşanan fiyat değişimleri dikkat çekiyor. Türkiye’de ortalama konut fiyatında dört ayda iki katına çıkan artışlar yaşandı. Kur artışından kaynaklı artan maliyetler, pandemi süreci, Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle ülke genelinde metrekare fiyatları 8 bin TL'yi, İstanbul'da ise 13 bin TL'yi geçti. Hızla artan maliyetler satılık konut fiyatlarına doğrudan yansıyor. Rekor fiyat artışları kiraları da etkiliyor. Adeta bir kısır döngü içine girildi. Vatandaşlar konut fiyatları düşecek mi yoksa yükselmeye devam mı edecek sorularını araştırıyor. Acilen faiz oranlarının düşürülmesi ve mortgage kredisinin devreye girmesi gerektiği belirtiliyor. İşte konut fiyatları ile ilgili yapılan son açıklamalar ve gelişmeler...
25.04.2022 Ekonomi
Ev fiyatlarına fahiş zam! Yüzde  96,4 arttı...
Ev fiyatlarına fahiş zam! Yüzde 96,4 arttı... Gayrimenkul fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Satılık ev fiyatlarına fahiş zam! Uzun süredir hem kiralık hem de satılık konut fiyatları ekonomi gündemindeki yerini koruyor. Özellikle büyükşehirlerde konut stokunun arzı karşılayamaması nedeniyle kira fiyatlarında ciddi artış meydana geldi. Satılık konutlarda da yapılan fahiş zamlar ev sahibi olmayı vatandaşlar için 'hayal' haline getirdi. Merkez Bankası konut fiyat endeksini açıkladı. Konut fiyatları şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 96,4, reel olarak ise yüzde 26,9 oranında arttı.
18.04.2022 Ekonomi
Ev alacakları yakından ilgilendiriyor! Çarpıcı rapor ortaya çıktı, fiyatlar yüzde 119 arttı
Ev alacakları yakından ilgilendiriyor! Çarpıcı rapor ortaya çıktı, fiyatlar yüzde 119 arttı Ev alacakları yakından ilgilendiren gelişme! Son iki yılda fiyatlar katlandı, çarpıcı rapor ortaya çıktı. İstanbul, Ankara ve İzmir’de satışlar durma noktasına geldi, Buna rağmen ev fiyatları geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 119,3 arttı. Satılık konut cari fiyatındaki yıllık artış oranı İstanbul'da yüzde 137,9, Ankara'da yüzde 105,5 ve İzmir'de yüzde 104,5 oldu. Konut piyasasındaki canlılığın bir göstergesi olan satılan konutların satılık ilan sayısına oranı, önceki aya göre hem ülke genelinde hem de üç büyük ilde yükseldi.
11.03.2022 Ekonomi
Satılık yazlık fiyatları 1 yılda iki kat arttı!
Satılık yazlık fiyatları 1 yılda iki kat arttı! Son 1 yıl içerisinde yazlık bölgelere olan talep arttı. Son verilere bakıldığında yazlık bölgelerdeki satılık konut fiyatlarının son 1 yıl içerisinde yüzde 100’ün üzerinde arttığını gözler önüne seriyor. Peki, Satılık yazlık fiyatlarında son durum ne? İşte detaylar…
27.02.2022 Ekonomi
Kiralık dairelerle ilgili flaş detay! Kapış kapış gidiyor! 5.500 lira...
Kiralık dairelerle ilgili flaş detay! Kapış kapış gidiyor! 5.500 lira... Kiralık ev fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! İstanbul'da kiralık evler adete kapışılıyor. İstanbul’un yanı başında ama megakentin karmaşasından uzak olan Adalar'a olan ilgi, koronavirüs salgınıyla birlikte adeta zirveye çıktı. Halen Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedef Adası’nda yerleşim bulunurken, kiralık ve satılık konut fiyatları da dikkat çekiyor. Yıllık olarak kiraya verilen dairelerin 3 bin TL ile konum, manzara, havuz ve dekorasyonla beraber 6 bin TL’ye kadar çıkabildiğine dikkat çeken Caner Ceyhun Acarer, “Çok özel yalılar ve geniş bahçeli müstakil evler 15-25 bin TL arasında rakamlara kiraya verilebiliyor ama o mülklere olan talep genel talebin yüzde biri kadar bile değil. Satılık dairelerde 700 bin TL’den başlayıp 1 milyon 500 bin TL’ye kadar kat mülkiyetli, 3 oda 1 salon daire bulunabiliyor. Tabi bazı ev sahipleri fahiş fiyatlar ile evlerini satmaya çalışıyor ama 2 milyon TL üzeri daireler sadece ilanlarda kalıyor, alıcısı çıkmıyor” diyerek, Adalar'ın fiyat skalasının Maltepe ve Kartal ilçeleriyle aynı seviyeye denk geldiğini ekledi.
15.02.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 3 ay sonra...
Ev fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 3 ay sonra... Ev alacakları çok yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatları uzun süredir yukarı yönlü hareket ediyordu. Döviz kurundaki dalgalanmalarla birlikte yüzde 40 civarı artan konut fiyatları, yaşanan düşüşe rağmen hala cep yakmaya devam ediyor. Ev alma planı yapanlar ise beklemeye geçti.
4.01.2022 Ekonomi
Ev sahipleri ve kiracılar için flaş zam açıklaması! Yapılamaz, artış oranı...
Ev sahipleri ve kiracılar için flaş zam açıklaması! Yapılamaz, artış oranı... Ev sahibi, kiracı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Zam açıklaması geldi. En fazla yüzde 15,78 zam yapabilir. Kiralık konut fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp evini daha yüksek fiyata verecek kiracı aramaya başladı. Kiralık evlere ilişkin zam açıklaması geldi. Kira artış oranı yasal olarak 12 aylık TÜFE ortalaması baz alınarak hesaplanıyor. Eylül ayında ev sahipleri kiracılara en fazla yüzde 15,78 zam yapabilir. Bu oranın üzerinde yapılan kira artışlarına karşı uyarı yapıldı.
22.09.2021 Ekonomi
Satılık ev fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi, yüzde...
Satılık ev fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi, yüzde... Satılık konut fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Zam geldi. Tek tek açıklandı. Konut fiyatlarında 1 ay içinde artış yaşandı. En çok artış ise o illerde gerçekleşti. Son bir ay içerisinde satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Aydın geliyor. Ardından Aydın'ı Manisa, Balıkesir, Çanakkale ve Samsun takip ediyor. Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan 10 il hangisi? Türkiye’nin yükselişe geçen ilçeleri hangileri? Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan ilçeler hangisi oldu? İşte son veriler...
7.05.2021 Ekonomi
Konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı? Ev fiyatları ne kadar arttı?
Konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı? Ev fiyatları ne kadar arttı? Şubat 2021 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Verilere göre; son bir ay içerisinde satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında yüzde 15 ile Edirne, yüzde 6 ile Bartın, Afyonkarahisar ve Tekirdağ, yüzde 5 ile Van geldi. Endeks verilerine göre son 1 yıl içerisinde il ve ilçelerdeki satılık konut fiyatlarının yükseliş oranları da gözlerden kaçmadı. Peki, Konut fiyatları en çok hangi il ve ilçelerde arttı? İşte Türkiye'de konut fiyatları ile ilgili son durum...
16.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Satılık Konut Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki satılık konut fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.