Gazete Vatan Logo

Fiyatlar ikiye katlandı! Taşınma telaşı sonrası harekete geçtiler

Deprem beklentisiyle artan taşınmalar, nakliye ücretlerini uçurdu. Fiyatlar deprem öncesine göre 3 kat arttı. Taşınacaklar "Akaryakıt fiyatları artmadı, zam niye?" diye sorarken, nakliyeciler "Araç ve çalışanlarımızın çoğu deprem bölgesine gitti, araç kiralamak zorunda kalıyoruz" dedi. İşte haberin detayları..

Fiyatlar ikiye katlandı! Taşınma telaşı sonrası harekete geçtiler

İstanbul'da deprem beklentisi nedeniyle taşınma telaşı yaşanıyor. Eski binalarını terk edenler, daha yeni ve depreme dayanıklı evlere yerleşmeye başladı. Özellikle kıyı kesimler ve 1999 depremi öncesinde inşa edilen binalarda oturanlar şehrin kuzeyine göç ediyor.

Kayaşehir, Başakşehir, Bahçeşehir, Çatalca, Polonezköy ve Ataşehir en fazla talep gören bölgeler. Taleple bağlantılı olarak bu bölgelerdeki kira ve satılık konut fiyatları da artıyor. Ancak artış yalnızca konut fiyatlarında değil.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; taşınma telaşı nedeniyle nakliye firmaları da fiyatlarını artırmış durumda. Normal şartlarda 20 kilometrelik mesafe için ortalama 3 bin lira nakliye ücreti alan bir taşıma firması, gelen talepteki artış nedeniyle fiyatlarını 7.500 liraya kadar çıkarmış durumda.