Satılık Konut

Satılık Konut

Son dakika satılık konut haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan satılık konut ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını satılık konut haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Satılık Konut

haberleri sayfasında son dakika yaşanan satılık konut gelişmeleri de dahil olmak üzere 454 satılık konut haberi bulunmuştur. Tüm satılık konut haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev alacaklar dikkat! Fırsat dönemi başladı, bekleyen fırsatı kaçırabilir
Ev alacaklar dikkat! Fırsat dönemi başladı, bekleyen fırsatı kaçırabilir Ev alma planı yapanları doğrudan ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarında aşağı yönlü hareket başladı. Ev sahibi olmak isteyenler için fırsat niteliğinde bir döneme girildi. Ancak fiyatların daha fazla düşmesini bekleyenler avantajlı fiyatları kaçırabilir.
19.03.2024 Ekonomi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi
Kredi kullanarak ev alacaklar dikkat! Faiz ve borç ödemesi ile ilgili kritik uyarı geldi Ev sahibi olmak isteyenler için hayati uyarı yapıldı. Vatandaşlar konut alımı için kredi çekmek istediklerinde bankaların bazı dayatmaları ile karşı karşıya kalabiliyor ve bu durumda bazı mağduriyetler yaşanabiliyor. Bankalar müşterilerine kredi verirken hayat sigortası, otomatik ödeme talimatı, tamamlayıcı sağlık sigortası gibi başka ürünleri de teklif edebiliyor. Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili önemli bir uyarı geldi. İşte detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil
Konut kredisi kullanacaklar dikkat! Uyarı geldi: Zorunlu değil Ev almayı planlayanları doğrudan ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı, bankaların uymakla yükümlü olduğu konularda vatandaşı uyardı: Tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili DASK harici sigorta yaptırılamaz. Vatandaşlar kesinlikle hayat sigortası yaptırmaya zorlanamaz.
10.03.2024 Ekonomi
Ev alacakları ilgilendiriyor! Konut fiyatlarında düşüş başladı: İstanbul, Antalya, İzmir başı çekiyor
Ev alacakları ilgilendiriyor! Konut fiyatlarında düşüş başladı: İstanbul, Antalya, İzmir başı çekiyor Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki değişim dikkat çekti. Özellikle büyükşehirlerde fiyatlar yavaşlarken, Anadolu şehirlerinde artış hızı yüksek kaldı. Öte yandan Türkiye genelinde konut fiyatlarının en yüksek olduğu iller tek tek açıklandı. Satılık konut fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi? Hangi illerden ev almak daha avantajlı? İşte merak edilen soruların yanıtları...
29.02.2024 Ekonomi
Evi olmayana güzel haber! Düşük faizli konut kredisi geliyor, detaylar belli oluyor
Evi olmayana güzel haber! Düşük faizli konut kredisi geliyor, detaylar belli oluyor Son yıllarda hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarındaki artış vatandaşların büyük çoğunluğunun gündeminde yer alıyor. Özellikle yükselen kiralardan dolayı, satılık ev arayan kiracıların sayısı bir hayli arttı. Ancak satılık evde fiyatların yüksek seyretmesinin yanında konut kredisi faiz oranlarındaki artış satılık eve olan talebin düşmesine yol açtı. Bu noktada yeni konut kredi paketleri gündeme gelirken kiralarda uygulanan yüzde 25 sınırının kaldırılıp kaldırılmayacağı da merak konusu oldu. Önümüzdeki dönem için konuta verilmesi planlanan uygun faizli kredi ve Temmuz ayından itibaren yürürlükten kalkacak olan kira artış sınırını uzmanlar değerlendirdi. İşte ev sahibi ve kiracıların yakından takip ettiği konun ayrıntıları...
22.02.2024 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor. Aşamalı konut edinme sistemiyle, tüketici önce arsayı taksitle alacak, ardından inşaat maliyetini ödeyecek. İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
Konut sektöründe yeni dönem! Kademeli satış sistemi fiyatları düşürecek
Konut sektöründe yeni dönem! Kademeli satış sistemi fiyatları düşürecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor.
28.01.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul'da önemli temettü kararı!
Borsa İstanbul'da önemli temettü kararı! BIST Temettü Endekslerinin bir yılda dönemsel değerleme sayısı 4'e çıkarıldı. BIST Temettü Endekslerinin dönemsel değerleme sayısının artırılması amacıyla BIST Piyasa Değeri Ağırlıklı Pay Endeksleri Kural Setinde değişiklikler yapıldı.
25.12.2023 Ekonomi
Kiralık ve satılık konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formül belli oldu
Kiralık ve satılık konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formül belli oldu Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor. Uzun süredir hem kiralık hem de satılık konutta fahiş fiyatlar etkisini gösteriyordu. Ancak durum tersine dönebilir. Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek formül açıklandı.
25.12.2023 Ekonomi
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor
Kira fiyatları düşüyor! 3 yıl sonra ilk kez oluyor Satılık konut fiyatları ve kiralar cep yakmaya devam ederken artış hızlarında yavaşlama başladı. TCMB verilerine göre, ülke genelinde konut fiyatları ekimde aylık yüzde 3.8, yıllık yüzde 86.5 arttı. Aylıkta son 5 ayın, yıllıkta 21 ayın en düşük oranı görüldü. 3 büyük ilde kiralar da eski hızında yükselmiyor. Kiralar İstanbul’da ekim ve kasımda 3 yıl sonra sınırlı da olsa geriledi. Ankara’da yüzde 21’e kadar yükselen aylık artış 30 ay sonra düşüşe geçti. İzmir’de çift haneli artışlar geride kaldı.
19.12.2023 Ekonomi
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu
Konut fiyatlarındaki balon sönüyor! Büyük oyun deşifre oldu SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var ." ifadelerini kullandı.
5.12.2023 Ekonomi
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda
Ev satışında çirkin oyun! Fiyatları böyle yükseltiyorlar, büyük ceza yolda SPK gözetiminde çalışan Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin Başkanı Yaşar Bahçeci, gayrimenkul değerlemelerinde çok büyük bir rant oluştuğunu ve çok sayıda manipülasyon tespit ettiklerini açıkladı. Bahçeci, "Özellikle yabancıya vatandaşlık için yapılan satışlarda büyük usulsüzlükler var. SPK lisansı olan155 değerleme şirketinin üçte biri için soruşturma yürütüyoruz. Sonuçlanan dosyalara 15 milyon lira ceza kestik. 100’den fazla dosyada inceleme sürüyor. Çok büyük cezalar da yolda." ifadelerini kullandı.
4.12.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe bir dönem resmen kapanıyor! Yeni sistem ile evi olmayan kalmayacak
Gayrimenkul sektöründe bir dönem resmen kapanıyor! Yeni sistem ile evi olmayan kalmayacak Konut sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Ev alacak yeterli birikimi olmayanları doğrudan ilgilendiriyor. Gayrimenkule talep var ama erişim kolay değil. Firmalar üretimde, vatandaş alımda zorlanıyor. Çıkış yolları arayan sektörün gündeminde fonlar var. SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile yeni bir dönemin başlaması bekleniyor. Şirketler fon üzerinden sağladığı finansmanla yatırım yapacak, 5-10 milyon liraya ev alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olacak.
3.12.2023 Ekonomi
Kiralık ve satılık evde bir dönem kapandı! Fahiş fiyatlar düşüşe geçti, ilanlar teker teker siliniyor
Kiralık ve satılık evde bir dönem kapandı! Fahiş fiyatlar düşüşe geçti, ilanlar teker teker siliniyor İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar silinmeye başlandı. Sektörün en çok bilinen üç ilan sitesinde dahi ‘satılık konut’ kategorisindeki düşüş 15 bini buldu. Yine bu sitelerdeki tüm emlak ilanları ve kiralıklarla düşüşün 25 bini aştığı belirtiliyor. Sektör temsilcileri düzenleme ve denetimlerle yanıltıcı ilanların sona ereceğini, dolandırıcılıkların önüne geçileceğini dile getirirken, sahte ilanların sosyal medya platformlarına kayabileceği uyarısında bulunuyor.
5.11.2023 Ekonomi
Ev alıp satacaklar dikkat! Süre uzadı, tüketici kampanya bekliyor
 Ev alıp satacaklar dikkat! Süre uzadı, tüketici kampanya bekliyor  Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve krediye erişim sorunu ev sahibi olmayı zorlaştırıyor.  İkinci el piyasada ilan sayısı artarken, konutlara alıcı bulmak zorlaşıyor. Ülke genelinde son bir yılda ortalama konut pazarlama süresi 60 günden 86 güne, İstanbul’da 61 günden 91 güne çıktı. Peki bugün gelinen noktada yeni bir ev için aylık hane geliri ne kadar olmalı? TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin yaptığı araştırmada bu soruya yanıt verildi.
31.10.2023 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Hane geliri 34 bin TL olanlar yeni kampanyadan yararlanacak
Ev alacaklar dikkat! Hane geliri 34 bin TL olanlar yeni kampanyadan yararlanacak  Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve krediye erişim sorunu ev sahibi olmayı zorlaştırıyor. Peki bugün gelinen noktada yeni bir ev için aylık hane geliri ne kadar olmalı? TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin yaptığı araştırmada bu soruya yanıt verildi. İlan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni konutu satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin ila 373 bin TL arasında olmalı. Beklenen düşük faizli konut kampanyası başlarsa, hane geliri beklentisi 34 bin ila 143 bin TL bandına gerileyecek. Bugün Ankara’da merkez ilçelerde yeni bir konut almak için hanehalkı en düşük aylık gelir beklentisi 149 bin TL civarında. İzmir’de ise en ucuz 2+1 için aile gelirinin 80 bin ila 355 bin bandında olması gerekiyor.
26.10.2023 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar netleşiyor
Ev alacaklar dikkat! Düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar netleşiyor Ev sahibi olmak isteyen herkesi yakından ilgilendiriyor. Konut kredisi faiz oranları ile ilgili yeni açıklama geldi. OVP’de duyurulan dar gelirliye konut kampanyasında detaylar netleşmeye başlıyor. Faiz oranı ne olacak? Kimler yararlanabilecek? Vade oranı ne olacak? İşte detaylar...
24.10.2023 Ekonomi
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor
Konut fiyatları ile ilgili yeni açıklama! İkinci el evde indirim trendi başlıyor Deprem sonrası azalan yapı stoku ve yaşanan göç dalgası konut fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ülke genelinde en çok konut satışı yapılan 30 ilde en yüksek fiyat artışı Hatay, Ankara ve Elazığ’da görüldü. Hatay’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 158, Ankara’da yüzde 126, Elazığ’da ise yüzde 124 arttı. Üç büyük ilde en düşük artış ise İstanbul’da gerçekleşti. İkinci el konut fiyatlarında ise indirim rüzgarı esmeye başladı.
19.10.2023 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başladı! Konut yatırımı askıya alındı, fiyatlar düşüşe geçti
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başladı! Konut yatırımı askıya alındı, fiyatlar düşüşe geçti Artan faizler, BDDK’nın kredi kısıtlaması ve mevduatın cazibesi yatırım için ev alacaklara fren yaptırdı. İhtiyaç amaçlı alım yapıldığını ancak yatırımcıların piyasadan çekildiğini belirten sektör temsilcileri, “Konuta yatırım yapayım düşüncesi artık yok. Talep düşünce ikinci elde ev sahipleri indirim yapmaya başladı” dedi.
1.10.2023 Ekonomi
Anlaşma resmen duyuruldu! Türkiye, Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihraç edecek
Anlaşma resmen duyuruldu! Türkiye, Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihraç edecek Türkiye'den Romanya'ya günlük 4 milyon metreküpe kadar doğal gaz ihracatı için iki ülke arasında anlaşma yapıldı.
27.09.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ek MTV için yarın kritik gün
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ek MTV için yarın kritik gün Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini yarın esastan görüşecek.
27.09.2023 Ekonomi
Kiralık ve satılık konut fiyatlarında dengeler değişti! İlanlardaki fark dikkat çekti
Kiralık ve satılık konut fiyatlarında dengeler değişti! İlanlardaki fark dikkat çekti Son dönemde alınan tedbirler nedeniyle konut sektöründeki fiyatlarda dengeler değişti. Kiralık ve satılık ilanlarında yaşanan fiyat farklılığı vatandaşın dikkatini çekiyor.
27.09.2023 Ekonomi
Emsal aidat kararı! 'Yaptırım uygulanamaz'
Emsal aidat kararı! 'Yaptırım uygulanamaz' Son yıllarda aidat ödemeleri kiralarla yarışır hale geldi. Özellikle sitelerde masrafların artması nedeniyle aidatlara yapılan zam miktarı da arttı. Aidat ödemesinde sorun yaşayanlar ise, site ya da apartman yönetimleri tarafından çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalıyor. Yargıtay konu ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı.
27.09.2023 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! 'Japon tipi'ne geçiş başladı Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişmeler özellikle ev almak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süredir yükseliş trendinde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüş eğilimine girdi. Peki bu düşüş kalıcı olacak mı? İşte satılık ev fiyatları ile ilgili ayrıntılar...
26.09.2023 Ekonomi
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Satılık Konut ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki satılık konut haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.