Salata

Salata

Son dakika salata haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan salata ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını salata haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Salata

haberleri sayfasında son dakika yaşanan salata gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.506 salata haberi bulunmuştur. Tüm salata haberleri aşağıda listelenmiştir.
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024 Adana
Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor! “İnsanlar orucunu büryan ile açıyor”
Büryan iftarda hem gözü hem de mideyi doyuruyor! “İnsanlar orucunu büryan ile açıyor” Ramazan ayında Adanalılar iftarı büryan ile açarken, yanında 10 çeşit salata ile servis edilen büryan hem gözü hem de mideyi doyuruyor.
1.04.2024 Adana
10 dakikada salata oluyor; Ne bulgur ne pirinç bu kadar faydalı, etkisi 5 kat fazla
10 dakikada salata oluyor; Ne bulgur ne pirinç bu kadar faydalı, etkisi 5 kat fazla Bir kez yenildiğinde vücudu ele geçiren ve vitaminlerle saran yeşil mercimek salatası diyet yapanların da favori yiyeceği.
28.03.2024 Yaşam
İftara ne pişirsem - 4: Ramazan'ın dördüncü günü iftar sofrasında Mercimek, Ispanaklı Tavuk Dolma, gavurdağı salatası var! Tatlı da şekerpare...
İftara ne pişirsem - 4: Ramazan'ın dördüncü günü iftar sofrasında Mercimek, Ispanaklı Tavuk Dolma, gavurdağı salatası var! Tatlı da şekerpare... Pratik ve lezzetli bir iftar menüsüyle orucunu açmak isteyenler için Ramazan'ın dördüncü gününe özel bir menü hazırladık. Ana yemek, salata, çorba ve tatlıdan oluşan bu menü bugün iftara ne pişirsem diyenler için.
14.03.2024 Gündem
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı
Ramazanda sahursuz oruç tutmayın uyarısı Hatay'da Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, sağlıklı bir Ramazan geçirebilmek için mutlaka sahur yapılması gerektiğini söyledi.
13.03.2024 Gündem
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem! Haftanın bir günü izin verilecek Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Sağlıklı Besleniyorum’ projesi kapsamında okul kantinlerinde çorba günü ve meyve günü düzenlenecek.
3.03.2024 Gündem
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi... Sodyum klorür olarak bilinen sofra tuzu %40 oranında sodyumdan oluşmaktadır. Paketli gıdalarda, çorbalarda, karides ve çökelekte yüksek oranda sodyum bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
Kabak Kaç Kalori? Kabak Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kabak Kaç Kalori? Kabak Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kabak, çoğu lif ve sudan oluşan sağlıklı bir besindir. 1 adet kabak ortalama 100 gramdır ve 19 kalori içerir. 
17.12.2023 Sağlık
Avokado Kaç Kalori? Avokado Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Avokado Kaç Kalori? Avokado Besin Değerleri Ve Kalorisi... Avokado bir Meksika meyvesidir. Dışı yeliş, iç kısmı ise beyazdır. Bu meyvenin yağ içeriği, protein ve kalorisi diğer meyvelere göre farklılık göstermektedir. Avokado son zamanlarda oldukça popüler bir meyve olmaya başladı. Bu yüzden avokadonun besin değeri ve kalorisi de merak edilmektedir. 
15.12.2023 Sağlık
Yunan mitolojisinde tanrıları ölümsüzleştiren, ölümlülerin tüketmesine izin verilmeyen yiyecek; Ambrosia! Hazırlaması sadece 5 dakika
Yunan mitolojisinde tanrıları ölümsüzleştiren, ölümlülerin tüketmesine izin verilmeyen yiyecek; Ambrosia! Hazırlaması sadece 5 dakika Efsanevi ve mitolojik hikayelerle ilişkilendirilen birçok bitki var. Bu bitkilerin şifa dağıttığına dair inançlar ise günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Antik Yunan mitolojisine göre, tanrılar ve tanrıçalar ambrosia ile beslendikleri için ölümsüz ve güçlüydüler. Bu efsanevi yiyeceğin kaynağı ve içeriği hakkında net bilgiler olmasa da mitolojik anlatılarda, ambrosia'nın tanrılar arasında paylaşılan bir nimet olduğu ve ölümlülerin bunu tüketmelerine izin verilmediği belirtilir. O tarif deşifre oldu, işte Ambrosia tarifi…
29.11.2023 Gündem
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi Döneri ekmeğin arasına koydu, Almanların en sevdiği fast food sıralamasında birinciliğe tırmandı. Almanya’ya işçi olarak gitti ancak şansı bir türlü yaver gitmedi. Elini attığı tüm işler başarısızlıkla sonuçlandı. Gurbette gülmeyen talihini değiştirmekte kararlıydı. Soluğu Türkiye’de aldı. Hemen ticarete atıldı ancak ne yazık ki onda da hüsrana uğradı. Sonrasında baktı olmayacak tekrar Almanya’ya döndü. Hiçbir şekilde pes etmeyen Kadir Nurman şeytanın bacağını ise döneri ekmek arasına koyunca kırdı.
23.11.2023 Yaşam
Türk-İş'ten açlık sınırı açıklaması: Temmuz ayında 11 bin 658 liraya çıktı
Türk-İş'ten açlık sınırı açıklaması: Temmuz ayında 11 bin 658 liraya çıktı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Temmuz ayı verilerine göre, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırını 11 bin 658 lira, yoksulluk sınırını ise 37 bin 974 lira olarak duyurdu.
31.07.2023 Ekonomi
Uzmanı uyardı: Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir
Uzmanı uyardı: Mangal keyfi sağlığınızı tehdit edebilir Mangal yapmak isteyenlerin sağlıklarını korumak için bazı noktalara dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Maria Tanoğlu Abdülmesih, “Çünkü doğru pişirme yöntemlerine uyulmadığı takdirde mangal keyfi, sağlığı tehdit eden, kanserojen bir riske dönüşüyor” diyerek, sağlıklı ve lezzetli bir mangal için dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2023 Sağlık
Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler... Hindistan cevizi farklı şekillerde yetişen bir meyvedir. Süt, talaş, rendelenmiş, krema, yağ ve un şeklinde tüketimi yapılmaktadır. Hem tatlılar için hem de tuzlu yemeklerde veya başlangıçlarda yenebilen çok yönlü bir besindir. Bu tatlı egzotik meyve çok lezzetli ve aromalı bir ürün olmaktadır. 
13.07.2023 Sağlık
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık
Kızılbacak Otu Nedir? Kızılbacak Otu Faydaları Nelerdir?
Kızılbacak Otu Nedir? Kızılbacak Otu Faydaları Nelerdir? Doğada yer alan birçok bitki, insanlar için çeşitli faydalar içermektedir. Bu bitkiler uzun yıllardan beri insanlar tarafından çeşitli alanlarda kullanılır. Daha tıbbın ilerlemediği be gelişmediği dönemlerde de oldukça yaygın olarak bitki ve otlardan çeşitli ilaçlar ve merhemler yapılırdı. Günümüzde tıp oldukça gelişmiş ve ilerlemiş olsa da bitki ve otlardan hala yararlanılmaya devam edilir. Kızılbacak otu da bu yaygın otlardan biridir. 
9.07.2023 Sağlık
Köfte Kaç Kalori? Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Köfte Kaç Kalori? Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... Köfte, Türk mutfağının demirbaş lezzeti sayılabilmektedir. Yöresel olarak katkı farklılıkları olsa da köfte her yörede sevilmektedir. Özellikle çocuklar için anne köftenin yerini hiçbir şey tutamamaktadır. Kızartma, fırın köfte, sulu köfte, içli köfte gibi sayısız köfte türü bulunmaktadır.
9.07.2023 Sağlık
Çiriş Otu Nedir? Çiriş Otu Faydaları Nelerdir?
Çiriş Otu Nedir? Çiriş Otu Faydaları Nelerdir? Çiriş otu dağ pırasası olarak bilinen bitki çeşitlerindendir. Bu ot şifa kaynağı ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan ürünlerden biridir. Hoş kokusu ile hem saç hem de cilde oldukça faydalıdır. Çiriş otu taze bir şekilde kullanılmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.
7.07.2023 Sağlık
Pelin Otu Nedir? Pelin Otu Faydaları Nelerdir?
Pelin Otu Nedir? Pelin Otu Faydaları Nelerdir? Anadolu'da doğal olarak yetişen bir yavşan türü olan pelin otu, papatyagiller familyasından bir ot türüdür. Gri ve beyaz ile beraber yeşil renklerinin karışımı üzerinden öne çıkan ot, aynı zamanda 120 cm'ye kadar uzama özelliğine sahip. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile beraber aynı zamanda hekimlikte kullanılan bir ot olduğunu söylemek gerekir. Kırmızı çiçekleri de bulunan bu ot çeşidi genelde Akdeniz bölgesine ait bir bitki türüdür. Diğer yandan sağlamış olduğu değişik faydaları üzerinden önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekir.
3.07.2023 Sağlık
Salatalık Kaç Kalori? Salatalık Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Salatalık Kaç Kalori? Salatalık Besin Değerleri Ve Kalorisi... Fit bir vücuda sahip olmak neredeyse herkesin hayalidir. İdeal vücut ölçülerine ve kiloya kavuşmak özellikle kadınların vazgeçilmez hedefleri arasında yer alır. Kilo vermek adına uzman yardımı alma olanağı olmayan kişiler için birçok alternatif mevcut olmaktadır. Az kalorili besinler ile beslenmek bu alternatiflerin başında yer alır. Salatalık da içerdiği yüksek besin değeri ve az kalori nedeniyle bu alternatiflerin başında gelmektedir
30.06.2023 Sağlık
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin!
Kurban Bayramı'nda uzmanından uyarı: İlk gün et tüketmeyin! Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketiminin birçok hastalığın yanında kilolara da davetiye çıkardığını belirten beslenme ve diyet uzmanı Kübra Tekay, özellikle bayramın ilk gününde et tüketilmesini önermediklerini belirterek, ''Bunun yerine öncelikle 24 saat boyunca soğuk ve serin bir ortamda et bekletilmeli ve dinlendirilmeli'' dedi.
26.06.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Salata ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki salata haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.