Sağlığı

Sağlığı

Son dakika sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.102 sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
18.04.2024 Yerel Haberler
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor!
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor! Muğla'nın Bodrum İlçesinde bulunan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 17, Geyik Barajı'nda ise yüzde 58'de kaldı.Dünyaca ünlü turistik ilçenin su ihtiyacını karşılayan baraj hakkında konuşan Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, tuzlu suyun yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi.
16.04.2024 Gündem
Bağırsakları jet motoru gibi çalıştıran besin tüyosu - 100 yaşını görmek isteyene peygamber darısı şifa oluyor
Bağırsakları jet motoru gibi çalıştıran besin tüyosu - 100 yaşını görmek isteyene peygamber darısı şifa oluyor Peygamber darısı olarak bilinen bu besini tüketmek sağlığımız için oldukça önemli hale geldi. Kendine has lezzeti var ve tüketildiğinde uzun bir hayat da kendiliğinden geliyor.
16.04.2024 Yaşam
Görenler şaşkına uğruyor! atla Üniversite'ye gidiyor
Görenler şaşkına uğruyor! atla Üniversite'ye gidiyor İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne 1 yıllık görevlendirme ile gelen Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz, kampüste ve çevredeki kırsal mahallerde atla gezmeye başlayınca 'atlı profesör' olarak nam saldı.
16.04.2024 Gündem
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu?
Uzman isim uyardı! Sürücüye selektörle radar uyarısı suç mu? Düzce'de Ramazan Bayramı tatili sırasında trafik polislerince yapılan, radar hız uygulamasını diğer sürücülere selektör yaparak haber veren 66 sürücüye idari para cezası uygulandı. Sosyal medyada tartışılan konuyla ilgili Adli Bilirkişi Dr. İbrahim Can, "Selektör yapmak bir işaretleşme aracı değildir. Deniz fenerlerindeki gibi bir mantıkla kullanmak doğru değildir" dedi.
15.04.2024 Gündem
Kurban Bayramı ne zaman 2024? Bu yıl Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında?
Kurban Bayramı ne zaman 2024? Bu yıl Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında? Kurban Bayramı tarihleri Ramazan Bayramı'ndan sonra gündeme geldi. Diyanet takvimine göre, yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı bu yıl haziran ayı içerisinde kutlanacak. İşte 2024 Kurban Bayramı tarihi:
14.04.2024 Yaşam
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
13.04.2024 Magazin
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı
Antalya’da teleferik kabininin tabanı koptu; 1 ölü, 7 yaralı Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Olayla ilgili Mülkiye Müfettişleri görevlendirilirken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Öte yandan AFAD, teleferik kazası sonrası kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, 8 kabindeki 59 kişi başarıyla tahliye edildiğini açıkladı.
12.04.2024 Gündem
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Adana’da 2 bin 896 iş yeri denetlendi! Cezai işlem uygulandı
Adana’da 2 bin 896 iş yeri denetlendi! Cezai işlem uygulandı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ramazan öncesinde başlatılan ve Ramazan boyunca da devam eden gıda denetimleri Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından da aralıksız devam etti.
10.04.2024 Adana
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi
Türkiye'de 1,5 Milyon hastası var! Maraton koşacak seviyeye geldi Ankara'da nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran emekli Osman Çetin Düzgün, kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çağatay Tunca, Türkiye'de 1,5 Milyon kalp yetmezliği hastası olduğunu söyledi.
9.04.2024 Gündem
Bayramda zehirlenmelere dikkat! Gıda boyalı fıstıklı tatlılar sağlığı tehdit ediyor
Bayramda zehirlenmelere dikkat! Gıda boyalı fıstıklı tatlılar sağlığı tehdit ediyor Adanalı tatlı ustası, ucuz tatlılara konulan katkı maddeli ve gıda boyalı yer fıstığına karşı uyararak, tatlıda ucuz kullanılan kalitesiz malzemelerin zehirlenmelere yol açabileceğini söyledi.
9.04.2024 Adana
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Oğuz Murat Aci’nin babası konuştu: Belki içinde çok önemli deliller var
Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Oğuz Murat Aci’nin babası konuştu: Belki içinde çok önemli deliller var Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok’un 16 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci’nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma sürerken, baba Özer Aci CNN TÜRK'e konuştu.
7.04.2024 Gündem
Beyaz saçları kapatmanın doğal yöntemi - Boya yok, kimyasal yok! Her gün takip edin, sonucu görün
Beyaz saçları kapatmanın doğal yöntemi - Boya yok, kimyasal yok! Her gün takip edin, sonucu görün Beyazlayan saçları kapatmanın en pratik yolu saç boyasıdır. Ancak bu en iyi seçim olmayabilir. Zamanla boyanın içerisindeki kimyasallara maruz kalan saç telleri hem kendi doğal rengini kaybeder hem de güçsüzleşir. Bunun yerine doğal bir yöntem kullanarak beyazlayan saçları tamemen kapatmak mümkün. İşte alabileceğniz önlemler...
7.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 işçinin ölümüne göz yumdular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 işçinin ölümüne göz yumdular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi ‘Geleneksel TÜRGEV İftarı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sürekli ahlak tüccarlığı yapan sürekli işçinin, emekçinin hakkından bahseden bu çevreler önceki gün Beşiktaş'taki yangında hayatını kaybeden 29 emekçi kardeşimizle ilgili çıkıp tek cümle kurmadılar. Ekranları başında izleyenlere ve buradaki kardeşlerime sesleniyorum. Bu binaya inşaat ruhsatını veren, imar ruhsatını veren ve binanın en alt bodrum katlarını gazino haline getirmeye müsaade edenler kim? Şimdi tabii ki biz de savcılarımızla bunu takip ediyoruz. Bunu kovalıyoruz. Kovalamaya devam edeceğiz. Kimler bunlar? 29 tane orada vatandaşımızın ölümüne göz yumanlar kimler? Biz de kovalayacağız. Zerre kadar vicdanı olan herkesin tepkisini çekmesi gereken skandallar zinciri karşısında başlarını kuma gömmeyi tercih ettiler" dedi.
5.04.2024 Gündem
Hayatını kaybetti! 700 liralık malzeme hayatını kurtarabilirdi
Hayatını kaybetti! 700 liralık malzeme hayatını kurtarabilirdi Zonguldak’ta maden ocağında elektrik panosunda çalışan işçi Soner Korkut, elektrik panolarında kaçak akım rölesi ve topraklama bulunmadığı için akıma kapılarak hayatını kaybetti. Maden ocağının işletme müdürü maden mühendisi Yusuf Çavdar tutuklandı.
5.04.2024 Gündem
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Hastanede kavga ettiler! İdari soruşturma başlatıldı
Hastanede kavga ettiler! İdari soruşturma başlatıldı Tekirdağ'da Çorlu Devlet Hastanesi'nde Destek ve Kalite Hizmetleri Müdür Yardımcısı Cumali K. ile hastanede protez ortez teknikeri olan Halil İbrahim Kazankaya arasında kavga meydana geldi. Yaşanan kavgayı güvenlik kameraları saniye saniye kaydetti.Taraflar şikayetçi olurken, hastane yönetimi olayla ilgili idari soruşturma başlattı.
4.04.2024 Gündem
Arefe günü kargolar çalışıyor mu, kaça kadar, bayramda kargolar açık mı? Kargo firmaları kaç gün kapalı 2024? Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, UPS kargo dağıtım yapacak mı?
Arefe günü kargolar çalışıyor mu, kaça kadar, bayramda kargolar açık mı? Kargo firmaları kaç gün kapalı 2024? Aras, Yurtiçi, MNG, Sürat, PTT, UPS kargo dağıtım yapacak mı? 9 günlük idari izin kapsamında kamu kurumları ve kuruluşları 8 Nisan Pazartesi kapalı olacak. Kamu kurum ve kuruluşların kapalı olması nedeniyle vatandaşlar kargoların arefe günü ve bayramdaki mesailerini sorgulamaya başladı. Kargo işlemleri olanlar “Bayramda kargolar çalışır mı, arefe günü kargolar açık mı 2024, bayramda kargolar kaç gün kapalı 2024?” sorularına yanıt arıyor.
4.04.2024 Yaşam
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı!
Türker İnanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Türk sinemasının simge isimlerinden olan yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti.İnanoğlu için Levent’te bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde cenaze töreni düzenlendikten sonra naaşı defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı’na götürüldü.
4.04.2024 Gündem
Cesedi derin dondurucudan bulunan çocuğun davasında gelişme!
Cesedi derin dondurucudan bulunan çocuğun davasında gelişme! Gaziantep'de Lina Nazlı Erbay, darp edilerek öldürüldükten sonra cesedinin derin dondurucuda saklandığı olaya ilişkin davada mahkeme heyeti karar verdi. Tutuklu sanıklardan Muhabbet Toz'u ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl, sevgilisi Mehmet Aksu'yu 27 yıl hapis cezasına çarptırdı.
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.