Ramazan Sofrası

Ramazan Sofrası

Son dakika ramazan sofrası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ramazan sofrası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ramazan sofrası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ramazan Sofrası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ramazan sofrası gelişmeleri de dahil olmak üzere 131 ramazan sofrası haberi bulunmuştur. Tüm ramazan sofrası haberleri aşağıda listelenmiştir.
En Hamarat Benim neden yok, bitti mi? Kadir Ezildi En Hamarat Benim yayın saati mi değişti? Yayın akışı…
En Hamarat Benim neden yok, bitti mi? Kadir Ezildi En Hamarat Benim yayın saati mi değişti? Yayın akışı… Gündüz kuşağının sevilen TV programlarından En Hamarat Benim hafta içi her gün izleyiciyle buluşuyor. Kadir Ezildi’nin sunuculuğunu üstlendiği yarışmada adaylar yemekleriyle yarışıyor. Yayın saatinde programı görmeyenler “En Hamarat Benim neden yok, bitti mi?” sorularına yanıt arıyor.
28.03.2023 Televizyon
Ramazan'da boş vakitlerde neler yapılabilir? Ramazanı nasıl geçirmeliyiz? Ramazanda yapabileceğiniz etkinlik fikirleri
Ramazan'da boş vakitlerde neler yapılabilir? Ramazanı nasıl geçirmeliyiz? Ramazanda yapabileceğiniz etkinlik fikirleri Ramazan ayı ile birlikte insanların kendilerine yani içine dönmeye başlar. Kutsal ramazan ayında bir yandan ibadetler, dualar ve oruç tutulurken diğer yandan da beslenme, uyku, spor ve aktivite gibi pek çok konuda değişiklikler de yaşanıyor. Uzun saatler tutulan oruçlarda özellikle 2 öğün farklı tatlara yönelmenize neden olabiliyor. Ramazan boyunca gündüzleri bir şeylerle uğraşmak isteyenler için boş vakitlerini değerlendirecek öneriler hazırladık. Peki, Ramazanı nasıl geçirmeliyiz? Ramazan'da boş vakitlerde neler yapılabilir? Ramazanda ne yapılmalı? Ramazan orucu tutanlar günü nasıl geçirmeli? İşte Ramazan boyunca yapabileceğiniz iftardan önce yapılabilecek etkinlikler...
1.04.2022 Ramazan
İftar menülerinde mutlaka yer verin! Tok tutuyor ve sindirimi yormuyor!
İftar menülerinde mutlaka yer verin! Tok tutuyor ve sindirimi yormuyor! Oruç süresinin uzunluğu, iftar ile sahur arasındaki kısa süre nedeniyle sahurun ihmal edilmesi pek çok kişide gün boyu süren açlık hissi görülüyor. Ramazan soflarından yer vereceğiniz bazı besinler gün boyu tok kalmanızı sağlayabilir. Oruç tutulan saatler boyunca, uzun süreli açlıktan kaynaklanan kan şekerini dengelemek ve tokluk hissini artırmak için bulgur ve bakliyat ağırlıklı besinler tercih edilmesi gerektiği belirten Gıda Mühendisi Ece Duru iftar ve sahur dengesini kurmanın yollarını ve tok tutan besinleri anlattı.
21.04.2021 Ramazan
7. gün iftar menüsü! Bugün iftara ne pişirsem? (19 Nisan 2021)
7. gün iftar menüsü! Bugün iftara ne pişirsem? (19 Nisan 2021) Bugün iftara ne pişirsem diye düşünenler buraya... Nefis iftar yemekleri hazırlamak, farklı ve enfes lezzetlerle ramazan sofranızı şenlendirmek için değişik tarifler hazırladık. 7 gün iftar menüsünde harika sonumlarıyla harika bir iftar menüsü hazırlamak istiyorsanız haberimize göz atın. Öncelikle domates çorbası ile doyurucu bir başlangıç yapıyoruz. Klasik ramazan yemeklerinin aksine kolay ve pratik ana yemek önerimiz ise tepside içli köfte olacak. Hem görünüşü hem de farklı tasarımı ile Amasra salatası hem güznüze hem de midenize hitap edecek. Son yıllarda revaçta olan hafif tatlı tarifi soğuk baklava ile akıllarda yer edeceksiniz. Peki, Amasra salatası ve domates çorbası nasıl yapılır? Kolay içli köfte nasıl hazırlanır? Soğuk baklava tarifi nasıl yapılır? İftara ne yapsam diye düşünenlere domates çorbası, kolay içli köfte, amasra salatası ve nefis soğuk baklava tarifi...
19.04.2021 Ramazan
Kuzu incikli İstanbul pilavı nasıl yapılır? Kuzu incikli İstanbul pilavı tarifi
Kuzu incikli İstanbul pilavı nasıl yapılır? Kuzu incikli İstanbul pilavı tarifi Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek. İster 1 tas çorba olsun, ister mükellef bir sofra. Hazırlanan yemeğin lezzeti bir başka, kurulan sofranın huzuru bambaşka olur! İşte bugün ne yapsam diye düşünenler için kuzu incikli İstanbul pilavı tarifi... Kuzu incikli İstanbul pilavı nasıl yapılır?
15.04.2021 Ramazan Sofrası
Arda Türkmen'den İftar Menüsü: İftara ne yapsak? (29 Nisan 2020)
Arda Türkmen'den İftar Menüsü: İftara ne yapsak? (29 Nisan 2020) Arda Türkmen'in hazırladığı ve sunumunu yaptığı Arda'nın Ramazan Mutfağı'nın 29 Nisan Çarşamba günü yayınlanacak olan yeni bölümünde "Püreli Köfte, Sebzeli Bulgu Pilavı ve Şöbiyet" tarifleri izleyenlerle buluşacak. Peki, Püreli köfte, sebzeli bulgur pilavı ve şöbiyet nasıl yapılır? İftara ne yapsak diyorsanız işte Arda’nın Ramazan Mutfağı İftar Menüsü ve Püreli köfte, sebzeli bulgur pilavı ile şöbiyet tarifi yapılışı…
29.04.2020 Ramazan
Yöresel lezzetler ramazan sofralarında
Yöresel lezzetler ramazan sofralarında Zengin mutfağıyla ünü ülke dışına taşan ve UNESCO'nun dünya gastronomi şehrine aday Şanlıurfa'da, ramazan dolayısıyla sofralar daha çok geleneksel yemeklerle donatılıyor.
16.05.2018 Ramazan Sofrası
Ev kadayıfı Ramazan tatlılarının şahı
Ev kadayıfı Ramazan tatlılarının şahı Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir tatlılar...
13.07.2013 Arşiv
Evvel zaman içinde Ramazan...
Evvel zaman içinde Ramazan... 33 yıl sonra yine Ağustos ayında oruç tutuluyor. Oruç tutsun tutmasın herkes için farklı anlamlar taşıyan özel bir ay Ramazan
21.08.2009 Arşiv
İstanbul’da 2 milyon kişiye iftar yemeği
İstanbul’da 2 milyon kişiye iftar yemeği İstanbul’da belediyeler, Ramazan boyunca çadır ve aşevlerinde 2 milyon kişiye yemek dağıtacak
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu Ankara’da "Şoför Esnafları ile iftar" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıklayarak "Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz" dedi.
19.03.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya ve Murat Kurum sahur programına katıldı: Bu işin partisi, siyaseti yok!
Bakan Yerlikaya ve Murat Kurum sahur programına katıldı: Bu işin partisi, siyaseti yok! AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Bahçelievler'de düzenlenen 'Gaziantepliler ile Sahur Sofrası' programına katıldı. Buradaki konuşmasına, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anarak başlayan Kurum, "Rabbim depremde kaybettiğimiz, tüm şehitlerimize rahmet eylesin, bizi onların aziz hatıraları için çalışmaktan, evlatlarına sahip çıkmak için koşmaktan bir an bile ayırmasın."dedi. Kurum'un ardından söz alan bakan Yerlikaya ise 31 Mart Yerel Seçimleri'ne ilişkin, "Şehrin eminini 5 yıl boyunca sizi gözetecek, ayrım yapmayacak, riyakarlık yapmayacak, sorunların çözerken yanında az kişi bile kalsa doğru olduğuna inandığında kavga yapacak." ifadelerini kullandı.
16.03.2024 Gündem
Adana Seyhan'da ilk iftar sofrası kuruldu
Adana Seyhan'da ilk iftar sofrası kuruldu Seyhan Belediyesi'nin ilk iftar sofrası Pınar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda kuruldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ramazan boyunca 16 noktada iftar yemeğinin planlandığını belirterek, " Ramazan ayı birlik ve beraberliktir, paylaşmaktır, berekettir. Aşımız, paylaştıkça bereketlenir " dedi.
14.03.2024 Adana
Seyhan’da 16 ayrı noktada iftar sofrası! "Aşımız, paylaştıkça bereketlenir"
Seyhan’da 16 ayrı noktada iftar sofrası! "Aşımız, paylaştıkça bereketlenir" Seyhan Belediyesi’nin ilk iftar sofrası Pınar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nda kuruldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ramazan boyunca 16 noktada iftar yemeğinin planlandığını belirterek, “Ramazan ayı birlik ve beraberliktir, paylaşmaktır, berekettir. Aşımız, paylaştıkça bereketlenir ” dedi.
12.03.2024 Adana
Ramazan ayının ilk iftar menüsü: Bugün iftar sofrasında çorbası, yemeği ve tatlısı var! (iftara ne pişirsem - 1)
Ramazan ayının ilk iftar menüsü: Bugün iftar sofrasında çorbası, yemeği ve tatlısı var! (iftara ne pişirsem - 1) Ramazan ayının ilk iftar sofrası bu akşam kurulacak. Sofrayı zenginleştirecek tarif arayışları da başladı. Orucun ilk günü, oruç tutanlar için oldukça önemlidir ve yemekler de özenle seçilir. İşte derlediğimi Ramazan'ın ilk iftar menüsü...
11.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İFM yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamasıyla ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. 3 kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır. Kurumlarımızın bir araya gelmesi ekosistemin oluşmasının ilk adımıdır. İFM uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi de artıracaktır" dedi. Erdoğan "Ömrünün 40 yılında meydanların nabzını tutan siyasetçi olarak Allah'ın izniyle sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı.
17.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir masayı idare edemeyenlerin Türkiye'yi idare etmesi beklenemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir masayı idare edemeyenlerin Türkiye'yi idare etmesi beklenemez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te iftar programında konuştu. Erdoğan, "Milletin sıkıntısını, ikbal kapısı gören kifayetsizlere aldırmadan, biz tedbire sarılıp takdire teslim olarak afetle mücadelemizi yürüteceğiz. Bu süreçte ülkemizin hızlı karar alan, bunları başarıyla uygulayan, dirayetli ve güçlü bir yönetime ihtiyacı bulunuyor. Daha bir masa etrafında toplanmış yedi- sekiz kişiyi idare edemeyenlerin 85 milyon vatandaşıyla tüm Türkiye'yi idare etmesi beklenemez." dedi.
1.04.2023 Gündem
Hurmalar tezgahtaki yerini aldı! Yüzde 100 arttı
Hurmalar tezgahtaki yerini aldı! Yüzde 100 arttı Elazığ’da, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofralarının gözdesi hurma tezgahtaki yerini aldı.
24.03.2023 Ekonomi
Ramazan ayı manileri (kısa, uzun, komik)! Ramazan ayında söylenen maniler nelerdir? İşte Ramazan ayı ile ilgili güzel maniler
Ramazan ayı manileri (kısa, uzun, komik)! Ramazan ayında söylenen maniler nelerdir? İşte Ramazan ayı ile ilgili güzel maniler Sokaklara neşe salan davulcuların söylediği maniler ramazan ayının vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. Ramazan ayında eski bir gelenek olan ramazan davulculuğunu devam ettirmek kültürün bir öğesi olarak öne çıkmaktadır. Ramazan ayında söylenen bazı manileri derledik. İşte kısa ve en güzel Ramazan manileri!
21.03.2023 Ramazan
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler!
Bayram kahvaltısı için tarifler! Bayramda kahvaltıya ne yapsam? İşte bayram kahvaltısı için tarifler! Ramazan Bayramı başlıyor! Günün ilk ışıklarıyla kılınacak bayram namazı ile birlikte Ramazan Bayramı resmen başlamış olacak. Birlik ve beraberliğin sürdürüldüğü bayramlar özel sofraları ve lezzetleriyle de en özel zaman dilimlerinden. Bugüne özel kurulan nefis bayram kahvaltısı sofrası ise güne mutlu başlamak için yeterlidir. Bayramın ilk anlarında aile ile kahvaltı yapmak geleneklerin yaşatılması açısından da önem taşıyor. Bayram kahvaltısında neler olur? Bayramda kahvaltıya ne yapsam? diyorsanız işte nefis bayram kahvaltısı tarifleri!
1.05.2022 Ramazan
Bayram yemekleri ve tatlıları! Bayramda ne pişirsek? Ramazan Bayramı menüsü!
Bayram yemekleri ve tatlıları! Bayramda ne pişirsek? Ramazan Bayramı menüsü! 30 günlük uzun bir oruç dönemini geride bırakırken Ramazan Bayramı’na kavuşmanın heyecanı yaşanıyor. Bayram hazırlıkları sürerken, bayramda yapılacak ikramlar, yemekler ve tatlılar için evlerde hummalı bir çalışma var. Bayramı en özel kılacak yemekler ve tatlılar yapılırken, bayramda ailecek bir araya gelinecek sofralar için birbirinden nefis menüler oluşturulmaya başlandı. Başından sonuna güzel beraberliklerin yaşanacağı bu bayramda sizin için en özel tarifleri bayram menüsünde bir araya getirdik. “Bayramda ne pişirsek? Bayramda ne yemek yapsak?” diyor bayram menüsü arayışındaysanız sizin için bayram yemekleri ve tatlılarından oluşan harika bir menü oluşturduk. İşte Ramazan Bayramı menüsü!
1.05.2022 Ramazan
Hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi: Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır?
Hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi: Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır? Lübnan mutfağı, orta doğu mutfağının en zenginlerinden. Izgaraları, sıcak-soğuk mezeleri ve görkemli tatlıları ile gözleri doyuran Lübnan yemekleri her zaman iyi bir yemek deneyimi sunar. İster Ramazan iftar sofrası olsun ister davet yemeği olsun sonunda biraz tatlı bir şey olmadan hiçbir yemek tamamlanmış sayılmaz. Bu kutsal ay Ramazan’da iftar sofrası için yeni tarif arayışında olanlara denemeleri için yeni tatlı tarifi hazırladık: Lübnan geceleri tatlısı. Peki, Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır? İşte hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi ve yapılışı!
16.04.2022 Ramazan
Ramazanda bol şerbetli sultan tatlısı tarifi! Sultan tatlısı nasıl yapılır?
Ramazanda bol şerbetli sultan tatlısı tarifi! Sultan tatlısı nasıl yapılır? Ramazan ayında iftar sofrası birlikteliğin, kaynaşmanın ve paylaşmanın yaşandığı en önemli zamanlardan biri. Hazırlanan yemekler ve tatlılar geleneksel lezzetlerden tercih edilirken kurulan sofralar da hem göze hem damağı hitap ediyor. Özenle hazırlanan sofralarda birarada olmanın sevinci yaşanırken tariflere de bu özel günlerde daha da özen gösteriliyor. Özellikle tatlılar Ramazan ayının en çok tercih edilen tariflerinden. Saray mutfağının seleneksel lezzetlerden sultan tatlısı da bu tariflerden biri. Peki, Sultan tatlısı nasıl yapılır? İşte haşhaşlı sultan tatlısı yapılışı ve tarifi!
15.04.2022 Ramazan
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu!
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu! Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor. Açlık durumunun uzun süre devam etmesinin halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ramazan ayında özellikle sıvı alımına dikkat edilmediğinde baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik ve reflü gibi birçok sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Yeterli beslenme sağlanmadığında ise bu sorunlar tekrarlayabiliyor. Bunların yanı sıra çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
2.04.2022 Ramazan
Kanal D’de Ramazan ekranı!
Kanal D’de Ramazan ekranı! Kanal D’de, Ramazan ayı için iki özel program izleyici ile buluşacak; "M. Fatih Çıtlak ile Sahur Vakti” ve "Arda’nın Ramazan Mutfağı"...
29.03.2022 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Ramazan Sofrası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ramazan sofrası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.