İftar Sofrası

İftar Sofrası

Son dakika iftar sofrası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iftar sofrası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iftar sofrası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İftar Sofrası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iftar sofrası gelişmeleri de dahil olmak üzere 156 iftar sofrası haberi bulunmuştur. Tüm iftar sofrası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi Zonguldak’ta av yasağına sayılı günler kala tezgahlar hamsi, istavrit ve mezgit ile şenlendi. Vatandaşlar, iftar sofraları için balık satın aldı.
25.03.2024 Ekonomi
Erzurum'un eşsiz lezzeti cağ kebapı iftar sofralarının da vazgeçilmezi
Erzurum'un eşsiz lezzeti cağ kebapı iftar sofralarının da vazgeçilmezi Erzurum’a özgü önemli lezzetlerden birisi olan ve odun ateşinde pişirilen cağ kebap, Ramazan ayında da iftar sofralarının vazgeçilmezi oldu.
20.03.2024 Gündem
Adana Seyhan'da ilk iftar sofrası kuruldu
Adana Seyhan'da ilk iftar sofrası kuruldu Seyhan Belediyesi'nin ilk iftar sofrası Pınar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı'nda kuruldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ramazan boyunca 16 noktada iftar yemeğinin planlandığını belirterek, " Ramazan ayı birlik ve beraberliktir, paylaşmaktır, berekettir. Aşımız, paylaştıkça bereketlenir " dedi.
14.03.2024 Adana
Büyükşehir her gün bir mahallede iftar sofrası kuruyor! "Ayrıştırmaya çalışanlara uymuyoruz"
Büyükşehir her gün bir mahallede iftar sofrası kuruyor! "Ayrıştırmaya çalışanlara uymuyoruz" Adana Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı dolayısıyla her gün bir mahallede iftar programı düzenliyor.
12.03.2024 Adana
Seyhan’da 16 ayrı noktada iftar sofrası! "Aşımız, paylaştıkça bereketlenir"
Seyhan’da 16 ayrı noktada iftar sofrası! "Aşımız, paylaştıkça bereketlenir" Seyhan Belediyesi’nin ilk iftar sofrası Pınar Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nda kuruldu. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ramazan boyunca 16 noktada iftar yemeğinin planlandığını belirterek, “Ramazan ayı birlik ve beraberliktir, paylaşmaktır, berekettir. Aşımız, paylaştıkça bereketlenir ” dedi.
12.03.2024 Adana
Ramazan ayının ilk iftar menüsü: Bugün iftar sofrasında çorbası, yemeği ve tatlısı var! (iftara ne pişirsem - 1)
Ramazan ayının ilk iftar menüsü: Bugün iftar sofrasında çorbası, yemeği ve tatlısı var! (iftara ne pişirsem - 1) Ramazan ayının ilk iftar sofrası bu akşam kurulacak. Sofrayı zenginleştirecek tarif arayışları da başladı. Orucun ilk günü, oruç tutanlar için oldukça önemlidir ve yemekler de özenle seçilir. İşte derlediğimi Ramazan'ın ilk iftar menüsü...
11.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İFM yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamasıyla ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. 3 kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır. Kurumlarımızın bir araya gelmesi ekosistemin oluşmasının ilk adımıdır. İFM uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi de artıracaktır" dedi. Erdoğan "Ömrünün 40 yılında meydanların nabzını tutan siyasetçi olarak Allah'ın izniyle sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı.
17.04.2023 Gündem
Hurmalar tezgahtaki yerini aldı! Yüzde 100 arttı
Hurmalar tezgahtaki yerini aldı! Yüzde 100 arttı Elazığ’da, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iftar sofralarının gözdesi hurma tezgahtaki yerini aldı.
24.03.2023 Ekonomi
Ramazan ayı manileri (kısa, uzun, komik)! Ramazan ayında söylenen maniler nelerdir? İşte Ramazan ayı ile ilgili güzel maniler
Ramazan ayı manileri (kısa, uzun, komik)! Ramazan ayında söylenen maniler nelerdir? İşte Ramazan ayı ile ilgili güzel maniler Sokaklara neşe salan davulcuların söylediği maniler ramazan ayının vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. Ramazan ayında eski bir gelenek olan ramazan davulculuğunu devam ettirmek kültürün bir öğesi olarak öne çıkmaktadır. Ramazan ayında söylenen bazı manileri derledik. İşte kısa ve en güzel Ramazan manileri!
21.03.2023 Ramazan
Üsküdar'da 2 kilometrelik iftar sofrası havadan görüntülendi
Üsküdar'da 2 kilometrelik iftar sofrası havadan görüntülendi Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar'dan Harem'e kadar uzanan 2 kilometre uzunluğunda iftar sofrası kuruldu. Yaklaşık 80 bin kişinin katıldığı iftar programı havadan da görüntülendi. 
27.04.2022 Yaşam
Hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi: Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır?
Hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi: Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır? Lübnan mutfağı, orta doğu mutfağının en zenginlerinden. Izgaraları, sıcak-soğuk mezeleri ve görkemli tatlıları ile gözleri doyuran Lübnan yemekleri her zaman iyi bir yemek deneyimi sunar. İster Ramazan iftar sofrası olsun ister davet yemeği olsun sonunda biraz tatlı bir şey olmadan hiçbir yemek tamamlanmış sayılmaz. Bu kutsal ay Ramazan’da iftar sofrası için yeni tarif arayışında olanlara denemeleri için yeni tatlı tarifi hazırladık: Lübnan geceleri tatlısı. Peki, Lübnan geceleri tatlısı nasıl yapılır? İşte hafif tatlı arayanlara nefis Lübnan geceleri tatlısı tarifi ve yapılışı!
16.04.2022 Ramazan
Ramazanda bol şerbetli sultan tatlısı tarifi! Sultan tatlısı nasıl yapılır?
Ramazanda bol şerbetli sultan tatlısı tarifi! Sultan tatlısı nasıl yapılır? Ramazan ayında iftar sofrası birlikteliğin, kaynaşmanın ve paylaşmanın yaşandığı en önemli zamanlardan biri. Hazırlanan yemekler ve tatlılar geleneksel lezzetlerden tercih edilirken kurulan sofralar da hem göze hem damağı hitap ediyor. Özenle hazırlanan sofralarda birarada olmanın sevinci yaşanırken tariflere de bu özel günlerde daha da özen gösteriliyor. Özellikle tatlılar Ramazan ayının en çok tercih edilen tariflerinden. Saray mutfağının seleneksel lezzetlerden sultan tatlısı da bu tariflerden biri. Peki, Sultan tatlısı nasıl yapılır? İşte haşhaşlı sultan tatlısı yapılışı ve tarifi!
15.04.2022 Ramazan
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu!
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu! Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor. Açlık durumunun uzun süre devam etmesinin halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ramazan ayında özellikle sıvı alımına dikkat edilmediğinde baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik ve reflü gibi birçok sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Yeterli beslenme sağlanmadığında ise bu sorunlar tekrarlayabiliyor. Bunların yanı sıra çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
2.04.2022 Ramazan
Kanal D’de Ramazan ekranı!
Kanal D’de Ramazan ekranı! Kanal D’de, Ramazan ayı için iki özel program izleyici ile buluşacak; "M. Fatih Çıtlak ile Sahur Vakti” ve "Arda’nın Ramazan Mutfağı"...
29.03.2022 Televizyon
İçişleri Bakanı Soylu'dan Ramazan Bayramı mesajı
İçişleri Bakanı Soylu'dan Ramazan Bayramı mesajı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
13.05.2021 Gündem
Bakan Soylu'dan Ramazan Bayramı mesajı
Bakan Soylu'dan Ramazan Bayramı mesajı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ramazan Bayramı kutlaması mesajını paylaşarak, "Bulunduğumuz bölge itibarıyla karşı karşıya olduğumuz terör, uyuşturucu, düzensiz göç gibi tehditlerin yanı sıra, bir yıldır bütün dünya ile eşzamanlı olarak sürdürdüğümüz virüs salgını ile mücadelemiz de fedakârlıklarla sürmektedir. Aziz Milletimizin gösterdiği büyük sabır ve fedakârlığın hayırlı neticeleri inşallah en kısa sürede görünecek ve güzel ülkemiz bu sınavdan da alnının akıyla çıkacaktır." ifadelerini kullandı.
13.05.2021 Gündem
Okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama...
Okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama... Milyonlar bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme takvimi ile ilgili konuştu. Erdoğan, "17 Mayıs sonrası yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvim içinde okulların açılışı ile ilgili süreç de yer alacak. Normale kısa sürede döneceğimize inanıyorum" dedi. Erdoğan "Artık gençlerimiz transkript belgelerini istedikleri yerden, çift dilli olarak, herhangi bir ücret ödemeden ve hızlı bir şekilde alabilecekler." dedi
8.05.2021 Siyaset
Sofraları şenlendirecek 8 yöresel Ramazan lezzeti
Sofraları şenlendirecek 8 yöresel Ramazan lezzeti Ülkemizin her bir köşesi birbirinden özel lezzetlere ev sahipliği yapıyor. Bu lezzetlerin bazıları Ramazan ayında sofraların baş köşesinde kendine yer buluyor. İşte iftar menülerini şenlendirecek 8 Ramazan lezzeti.
3.05.2021 Ramazan
İftar menüleri Osmanlı lezzeti "Kilis tavası" ile şenleniyor!
İftar menüleri Osmanlı lezzeti "Kilis tavası" ile şenleniyor! Kilis mutfağının önemli lezzetlerinin başında gelen Kilis tavası, kendine has damak tadıyla ramazan ayında da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasındaki yerini alıyor. Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Kasaplar, Kebapçılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Şevket Memiler, "Kilis tavası yaklaşık 1500 yılından beri yapılan 500- 600 yıllık bir geleneği olan yemektir. Atalarımız bunu son derece güzel lezzetiyle yaparlardı. Günümüzde güncelliği devam ediyor" dedi.
1.05.2021 Ramazan
Talep patladı! Kilosu 55 lira
Talep patladı! Kilosu 55 lira Karadeniz’de av yasağı başladı ancak tezgahlardaki balık bereketi sürüyor. Özellikle ramazan ayıyla birlikte iftar sofraları için balık tercih eden vatandaşlar, tezgahların yolunu tutuyor. ‘Ramazan bereketiyle geldi’ diyen balıkçılar ise vatandaşların daha çok levrek, somon ve çupra gibi fırında yapılan balıkları tercih ettiğini söyledi.
17.04.2021 Gündem
Mutancana nasıl yapılır? Mutancana tarifi ve yapılışı
Mutancana nasıl yapılır? Mutancana tarifi ve yapılışı Mutancana Osmanlı mutfağının en tanınmış yemeklerinden biri. Fatih Sultan Mehmet'in iftarda mutancana yemeğini çok sevdiği biliniyor. Osmanlı sarayından çıkan kuzu eti ve meyvelerle yapılan mutancana Osmanlı Muftağı'nın zenginliğini gösteren en iyi örneklerden. Peki, mutancana nasıl yapılır? İşte mutancana tarifi ve yapılışı...
15.08.2020 Gündem
Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi?
Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi? “Bazen yerken zevkten damağıma kramp giriyor” diyerek yemek tariflerini anlatan tıpçı bir ailenin disleksik kızı Refika Birgül yaptığı yemek programları ile gündeme geliyor. Dikkat çeken yaratıcılığı sayesinde yemek konusunda kendini aşan tarifleri ile kendini yemeğe adayanlardan Refika Birgül. Peki, Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi? İşte Refika Birgül'ün dikkat çeken yaşamı ve hakkında merak edilenler...
18.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu: Türkiye Cumhuriyeti'nde o konu bitmiştir
Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu: Türkiye Cumhuriyeti'nde o konu bitmiştir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul esnaf ve sanatkarları ile bir araya geldiği iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "UBER konusu, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak bizde bitmiştir. Böyle bir şey yok." ifadelerini kullandı.
24.05.2019 Siyaset
İstanbul’un en lezzetli iftar mekanları!
İstanbul’un en lezzetli iftar mekanları! İstanbullular, Ramazanın manevi güzelliğini iftar sofralarının lezzetiyle birleştirebilsin diye hem cebe hem de mideye hitap edecek en güzel iftar fırsatları, bu sene de yakala...
13.05.2019 Ramazan
Ankara’da en lezzetli iftar mekânları
Ankara’da en lezzetli iftar mekânları Başkentin en seçkin restoranları ve otelleri, yakala...
13.05.2019 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

İftar Sofrası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iftar sofrası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.