Prim Günü

Prim Günü

Son dakika prim günü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan prim günü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını prim günü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prim Günü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prim günü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.832 prim günü haberi bulunmuştur. Tüm prim günü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Esnafa erken emeklilikte son dakika: BAĞKUR 7200 prim günü ne zaman yasalaşacak? 7200 prim günü kimleri kapsıyor?
Esnafa erken emeklilikte son dakika: BAĞKUR 7200 prim günü ne zaman yasalaşacak? 7200 prim günü kimleri kapsıyor? Milyonlarca esnafın beklediği erken emeklilik için son gelişmeler haberimizde. 9 bin günden 7200 güne düşeceği söylenen BAĞKUR primleri için gözler mecliste olacak. Haftalardır gündemde olan konuya dair resmi açıklamalar da gün ışığına çıktı. Bağkur 7200 prim gününün kimleri kapsadığı, esnafa erken emeklilik yasasının ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. Peki Bağkur 7200 prim günü yasası çıktı mı?
17.04.2024 Ekonomi
Bağ-Kur'lu esnaf bekliyordu, 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi! 7200 prim günü ne zaman yasalaşacak?
Bağ-Kur'lu esnaf bekliyordu, 5 yıl erken emeklilik müjdesi geldi! 7200 prim günü ne zaman yasalaşacak? Türkiye'de 1 milyon esnafı doğrudan etkilemesi beklenen 9000 prim gününün 7200'e düşürülmesi için meclis çalışmaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın son açıklamasıyla gündem netleşti. Esnafın ve Bağ-Kur'lu vatandaşın 5 yıl erken emeklilik hayalinin gerçekleşeceği düzenlemeyle birlikte hayaller de gerçekleşmiş olacak.
6.03.2024 Çalışma Hayatı
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi!
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi! EYT diğer adıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde yerini koruyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalılara yaş şartı olmadan emeklilik imkanı var. Bu düzenlemenin 5 milyon kişinin hayatına dokunması bekleniyor. Hali hazırda EYT'yi kıl payı kaçıran vatandaşlara kademeli emeklilik çıkacak mı sorusu da araştırılıyor.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Anneler ve ev hanımları her yıl ek prim günü kazanacak: Bu formülle ev kadınları erken emekli oluyor! 5400 gün yetiyor, kolay emeklilik reformunda detaylar
Anneler ve ev hanımları her yıl ek prim günü kazanacak: Bu formülle ev kadınları erken emekli oluyor! 5400 gün yetiyor, kolay emeklilik reformunda detaylar Çalışma hayatında yaşanan değişim ve gelişmeler reformları da beraberinde getiriyor. Ev hanımlar ve Bağ-Kur'luları yakından ilgilendiren reform gündemin en önemli maddesi haline geldi. Ev kadınlarının erken emeklilik imkanına kavuşması için yapılan düzenleme önümüzdeki dönemde gündemden düşmeyecek. Bu reformlar erken emeklililiğin ve sosyal güvencenin teminatı olacak.
25.02.2024 Çalışma Hayatı
49-55 yaş arasına erken emeklilik şansı sunan yol: İmzalar atıldı, EYT'li olmayana tablo yeniden çizildi! 2000-2012 SGK'lılar...
49-55 yaş arasına erken emeklilik şansı sunan yol: İmzalar atıldı, EYT'li olmayana tablo yeniden çizildi! 2000-2012 SGK'lılar... Neredeye hayatı boyunca çalışmış milyonlarca çalışan, emekli olup dinlenme fırsatı kovalıyor. Ancak emeklilik için gereken yaş ve prim günü şartı herkes için aynı netlikte olmuyor. Bazıları için erken emeklilik mümkünken diğerleri bunun mücadelesini veriyor. 3600 ve 5400 prim günüyle emeklilik şansı sunan yolları araştırdık.
22.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik için büyük fırsatı! Erken emekli olma imkanı sunuyor
Emeklilik için büyük fırsatı! Erken emekli olma imkanı sunuyor İş Kanunu kapsamında 18 yaşından önce sigortalı olunması hem yaş hem de prim günü açısından avantaj sağlıyor. Bu da erken emekli olma imkânı sunuyor. İş Kanunu kapsamında 18 yaşından önce sigortalı olunması hem yaş hem de prim günü açısından avantaj sağlıyor. Bu da erken emekli olma imkânı sunuyor. Bu yaşta sigortalılık prim günleri geçerli olmakla birlikte ilk sigortalılık tarihini etkilemiyor. Çünkü bu yaştan önce sigortalı olunsa dahi başlangıç tarihi 18 yaşa basılan günde başlatılıyor. Torunu işe girenin 65 yaş aylığı kesilmiyor, erkekler de ölen eşinin dul aylığına başvurabiliyor.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik için ikinci EYT fırsatı! Bilinmeyen prim günü detayı ortaya çıktı
Emeklilik için ikinci EYT fırsatı! Bilinmeyen prim günü detayı ortaya çıktı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bu yıl yapılacak yasal düzenlemeyle küçük esnaf 7.200 prim günüyle 5 yıl erken emekli olabilecek. Bağ-Kur prim gün sayısının 1.800 gün düşürülmesiyle birlikte binlerce küçük esnaf da EYT düzenlemesi kapsamında emekliliğe hak kazanacak.
19.01.2024 Emekli
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
'Sahibinden' çıtır hasarlı! 20 saat boyunca erişim sağlanamadı
'Sahibinden' çıtır hasarlı! 20 saat boyunca erişim sağlanamadı Gayrimenkul, taşıt ve elektronik cihaz gibi onlarca kategoride ilanın yayınlandığı ve alım-satım işlemlerinin yapıldığı online platform ‘sahibinden. com’un internet sitesi ve mobil uygulamasına dün yaklaşık 20 saat erişim sağlanamadı.
4.01.2024 Gündem
Erken emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 prim günü ile emeklilikte kritik detay belli oldu
Erken emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 prim günü ile emeklilikte kritik detay belli oldu Çalışma hayatındaki pek çok kişi erken emekli olmanın yollarını arıyor. 3600 gün ile emekli olmak mümkün. Ancak erken emekliliğin bazı koşulları buluyor. Peki kimler 3600 gün ile emekli olabiliyor? İşte detaylar...
4.01.2024 Çalışma Hayatı
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar...
Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası kaç para oldu? İşte tüm detaylar... Çalışanların emeklilik hakkı kazanması ve sağlık hizmeti almasında devlete ödenen sigorta primi büyük önem taşıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim tutarı çalışanın aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanarak belirleniyor. Yıllarca yatırılan bu primlerle sağlık harcamalarının bir kısmı, engelli veya malul olma durumunda bağlanacak maaş, raporda alınan iş göremezlik ödeneği, işsizlik maaşı karşılanıyor. Prim günü ve yaş dolduğunda alınacak emekli aylığının karşılığı olarak bu primler kesilmiyor. Öte yandan Yemek parası, aile yardımı, çocuk parası miktarı belli oldu. İşte tüm detaylar...
2.01.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Yeni düzenleme geliyor, işte bilinmeyen detaylar
Erken emeklilik müjdesi! Yeni düzenleme geliyor, işte bilinmeyen detaylar Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yüzbinlerce esnafın merakla beklediği emeklilikte aranan 9 bin prim gün şartının 7 bin 200'e düşürülmesi ile ilgili müjdeli bir haber verdi. Öte yandan emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak emeklilik tarihini öne çekmek mümkün. Başvuru yapanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Aralık ayında başvuru yapanlar ise avantajlı oluyor.
17.12.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Aralık ayında başvuran avantajlı olacak,
Erken emeklilik müjdesi: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Aralık ayında başvuran avantajlı olacak, Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak emeklilik tarihini öne çekmek mümkün. Başvuru yapanlar erken emeklilik imkanından yararlanıyor. Aralık ayında başvuru yapanlar ise avantajlı oluyor.
13.12.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Kadın - erkek milyonlarca çalışanı kapsıyor
Erken emeklilik fırsatı: Tarih 6 yıl geri çekiliyor! Kadın - erkek milyonlarca çalışanı kapsıyor Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Emeklilik tarihini geri çekmek mümkün. Hem kadın hem de erkek çalışanlar yararlanabiliyor. Yasalarımız emekli olabilmek için prim günü, sigortalılık süresi ve yaş şartını doldurmak gerekiyor. EYT yasasına tabi olanların yaş şartı kalktı. Ancak birçok çalışanın bilmediği emeklilik tarihini geri çekecek 7 formül bulunuyor.
10.12.2023 Çalışma Hayatı
EYT’den emekli olamayanlara kritik uyarı: Sigorta giriş tarihi yetmez eksik primi tamamlayın
EYT’den emekli olamayanlara kritik uyarı: Sigorta giriş tarihi yetmez eksik primi tamamlayın EYT ile birlikte 2 milyon kişiye aylık bağlanırken, 100 binin üzerinde dosya henüz onaylanmadı. Bazı başvurular iptal edildi. 8 Eylül 1999 itibarıyla işe girmek yetmiyor, 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa aylık bağlanmıyor.
7.12.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. Öte yandan Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.
21.11.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. İşte o merak edilen yaş, prim tabloları...
13.11.2023 Emekli
Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün belli oluyor
Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün belli oluyor Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını bugün açıklayacak. Banka, bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 30 seviyesine yükseltmişti.
26.10.2023 Ekonomi
Prim günü eksik olanlar dikkat! İşveren tarafından ödenecek
Prim günü eksik olanlar dikkat! İşveren tarafından ödenecek Pek çok çalışan ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Doğum ya da askerlik borçlanması hakkından yararlanarak erken emekli olmak isteyenler dışında EYT'den yararlanıp yararlanamayacağını merak edenler, dul ve yetim aylığı bağlanma şartları ile ilgili ayrıntıları merak edenler bulunuyor. Çalışma hayatı ile ilgili merak edilen sorular yanıtını buldu.
26.10.2023 Çalışan Hakları
Emekli aylığında her ay 15 liralık düşüşe sebep oluyor! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 'asgari ücret' ayrıntısı
Emekli aylığında her ay 15 liralık düşüşe sebep oluyor! Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 'asgari ücret' ayrıntısı Emekli aylıklarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Emekli maaşının nasıl hesaplandığıyla ilgili merak edilen ayrıntıları SGK Uzmanı Dilek Ete anlattı. Ete ayrıca emekli aylıklarının hakkettiği seviyeye nasıl geleceğiyle ilgili öneride bulundu.
24.10.2023 Emekli
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak Küçük esnaf için prim ödeme gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme ile ilgili kritik uyarılar geldi. SGK Uzmanı Dilek Ete, "İhya yaparak emekli olmak istediğinizde silinen Bağ-Kur borçlarının tamamını ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle ödeyeceğiniz rakam ve alacağınız emekli aylığı arasında mutlaka kazanç-kayıp hesabı yapmalısınız" uyarısında bulundu.
13.10.2023 Emekli
Bağkur prim gün sayısı düşecek mi? Bağkur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağkur prim gün  sayısı 7200 e düştü mü?
Bağkur prim gün sayısı düşecek mi? Bağkur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağkur prim gün  sayısı 7200 e düştü mü? Bağ-kur prim gün sayısının ne zaman düşeceği, Bağ-kurlular tarafından merak ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının çıkmasıyla birlikte, birçok Bağ-kur'lu 9000 prim günü şartı nedeniyle yasadan faydalanamadı. Bakanlık Bağ-kur'lu çalışanlar için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında Bağ-kur'lulara 5 yıl öncesinden emekli olma hakkı tanınacak. Peki, Bağ-kur prim gün sayısı düşecek mi? 7200 prim gün sayısında son durum ne, Bağ kur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi, Bağ kur'lular 7200 günden emekli olabilecek mi?
12.10.2023 Emekli
Erken emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! 1800 gün ve 10 yıl şartı var
Erken emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! 1800 gün ve 10 yıl şartı var Emekli olmak isteyen vatandaşlar dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı. Malulen emeklilik için 1.800 prim günü ve en az 10 yıl sigortalı çalışma koşulu bulunuyor. Organ, kemik iliği nakli, görme kaybında da aylık bağlanıyor. Uyku bozuklukları nedeniyle de aylık bağlanabiliyor. İşte detaylar...
7.10.2023 Emekli
Erken emeklilik fırsatı! Hem yaş hem prim gününde avantaj sağlıyor
Erken emeklilik fırsatı! Hem yaş hem prim gününde avantaj sağlıyor Emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. 18 yaşından önce sigortalı olunması hem yaş hem de prim günü açısından avantaj sağlar. Kanuna göre 18 yaşından küçük olanlar günde en fazla 7 saat, haftada en fazla 35 saat çalışabilir.
25.09.2023 Emekli
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı
EYT primlerinin hesaplanmasıyla ilgili dikkat çeken açıklama! Flaş yıpranma payı ve erken emeklilik detayı EYT'de gazeteciler ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Basın yayın da çalışanlar için 1.10.2008 tarihine kadar olan süreler için itibari hizmet olduğu için bu tarihe kadar emeklilik yaş ve sigortalılık süreleri ayrı hesaplanıyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili bilinmeyenleri anlattı.

Benzer Haber Etiketleri

Prim Günü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prim günü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.