Porsiyon

Porsiyon

Son dakika porsiyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan porsiyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını porsiyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Porsiyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan porsiyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.087 porsiyon haberi bulunmuştur. Tüm porsiyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da yeni trend: 'Lahmacun arası kebap' Vatandaşlardan tam not aldı
Adana'da yeni trend: 'Lahmacun arası kebap' Vatandaşlardan tam not aldı Adana'da bir kebapçı, lahmacun ve kente özgü Adana kebabını bir arada tatmak isteyenler için gurme dürüm yaptı. Lahmacun arası Adana kebap, vatandaşlardan tam not aldı.
23.04.2024 Adana
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu! İşte boykotun yansımaları Türkiye enflasyonla mücadelede yürüttüğü politikaları sürdürüyor. Ancak restoran ve kafelerdeki fahiş artışlar enflasyonun çok ötesine geçmiş durumda. On binlerce vatandaş lokanta ve kafelerdeki fahiş fiyat boykotuna katıldı. İşte detaylar
21.04.2024 Ekonomi
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024 Adana
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Döner eskiye döner mi? Fiyatı 500 TL’ye dayandı
Döner eskiye döner mi? Fiyatı 500 TL’ye dayandı Almanya’da döner fiyatlarının 3 Euro’dan 8-10 Euro’ya yükselmesi Almanya Başbakanı’na kadar ulaşan şikâyetlere neden olurken, Türkiye’de de bir porsiyon yani 120 gram dönerin fiyatı 500 liraya dayandı. Restoran sahipleri, artışı et fiyatlarına ve maliyetlere bağlıyor.
18.03.2024 Ekonomi
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi... Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.
27.01.2024 Yaşam
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
“Yılbaşı akşamı çok yiyeceğinize kendinizi şartlamayın”
“Yılbaşı akşamı çok yiyeceğinize kendinizi şartlamayın” Sosyal, kültürel ve psikolojik faktörlerin diyet alımlarında önemli etkenler olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, “Yılbaşı akşamı gibi özel günlerde yiyecek ve içecek tüketimimizin rutin miktarların üzerinde olması da alışılageldik bir durumdur. Bu noktada kaçınmamız gereken en önemli şey yılbaşı akşamı fazlaca besin tüketeceğimizi önceden kabul ederek öncesi ve sonrası besin alımımızı aşırı kısıtlamaktır. Yılbaşı akşamı fazla besin tüketeceğine önceden şartlanmak, gerçekten canımız istemese de tok olsak da gereksiz yere tüketime neden olabilir. Yılbaşı akşamı çok yiyeceğinizi düşünerek gün içinde kendinizi aç bırakmayın” dedi.
27.12.2023 Sağlık
Yağda Yumurta Kaç Kalori? Yağda Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Yağda Yumurta Kaç Kalori? Yağda Yumurta Besin Değerleri Ve Kalorisi... Günümüzde yumurtalar kalori bakımından şimdiye kadar en çok tartışılan yiyeceklerden biri olmaktadır. Yumurtayı diyet yaparken bile bol bol yiyenler vardır. Aynı zamanda spor salonunda da mükemmel proteinli bir yiyecek olarak kabul edilirler.
25.12.2023 Sağlık
Tavuk Göğsü Kaç Kalori? Tavuk Göğsü Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Tavuk Göğsü Kaç Kalori? Tavuk Göğsü Besin Değerleri Ve Kalorisi... Tavuk göğsü, sütlü ve oldukça hafif tatlılardan biridir. Şeker oranı düşük olan bu tatlı kalori bakımından da düşüktür. Kalorisi düşük ve lezzetli tatlı arayanların başlıca tercihlerinden olan tavuk göğsü, çeşitli malzemeler ile daha zengin hale getirilerek de tüketilebilir. Eklenen her malzeme ile kalori ve besin değer miktarı da değişecektir.
21.12.2023 Sağlık
Sufle Kaç Kalori? Sufle Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sufle Kaç Kalori? Sufle Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sufle, herkesin bayılarak yediği en güzel tatlılardan bir tanesidir. Tatlı deyince akla ilk gelen ise kalorisidir. Sufle, kalori bakımından diğer şerbetli tatlılara göre daha düşüktür. Fransa kökenli olan bu güzel tatlı, bol kakaolu olup genellikle fincanlar porsiyon olarak tercih edilir. Ayrıca sufle de kullanılan farklı malzemeler kalorisini artırmaktadır.
21.12.2023 Sağlık
Sucuk Kaç Kalori? Sucuk Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sucuk Kaç Kalori? Sucuk Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sucuk çok sevilerek tüketilen bir şarküteri ürünüdür. İnce 1 dilim sucuğun 26 kalori içerdiği bilinmektedir. Sucuk yapımında, kıyma, kuyruk yağı, sarımsak, tuz, karabiber, şeker, pul biber bulunmaktadır. Koyun, sığır, manda etlerinden sucuk yapılabilmektedir.
21.12.2023 Sağlık
Sarma Kaç Kalori? Sarma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Sarma Kaç Kalori? Sarma Besin Değerleri Ve Kalorisi... Türk mutfağının en sevilen yemeklerden biri sarmadır. Farklı bitkilerin yapraklarına eklenen iç harçla sarma yapılmaktadır. Özellikle zeytinyağı ile pişirildiğinde lezzeti daha da farklı olmaktadır. Tadına doyum olmayan sarmanın kalorisi de farklılık göstermektedir. Pişirme yöntemi, konulan iç harç ve miktar kaloriyi etkileyen etmenlerdir. 
20.12.2023 Sağlık
Pide Kaç Kalori? Pide Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Pide Kaç Kalori? Pide Besin Değerleri Ve Kalorisi... Pide, Türk mutfak kültürünün başlıca ürünlerindendir. Farklı çeşitlerde ve sade olarak yapılır. En çok bilinenleri ise kıymalı, kuşbaşılı ve peynirli pidedir. Ayrıca ekmek olarak tüketilen pide de herkesi sevdiği beyaz unlu mamullerindendir. Pide tüketimi ise vücuda bol miktarda karbonhidrat ve kalori alımı sağlar. Bu nedenle dengeli miktarda tüketilmelidir.
20.12.2023 Sağlık
Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Omlet Kaç Kalori? Omlet Besin Değerleri Ve Kalorisi... Omlet, kahvaltıların vazgeçilmezi olan bir yemektir. Yumurta ile yapılan omlet, isteğe göre çeşitlenebilir. Ana malzemesi yumurta olduğu için hem doyurucu hem de çok besleyicidir. Özellikle çocukların kahvaltısında mutlaka yer alması gerekir.
19.12.2023 Sağlık
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Mercimek Köftesi Kaç Kalori? Mercimek Köftesi Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mercimek köftesinin 100 gramında ortalama 130 kalori bulunur. 1 porsiyon mercimek köftesi ortalama 225 grama denk geldiğinden 291 kalori olur.
18.12.2023 Sağlık
Krep Kaç Kalori? Krep Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Krep Kaç Kalori? Krep Besin Değerleri Ve Kalorisi... Krep, un, süt, yumurta ve yağdan yapılan bir hamur işi olarak karşımıza çıkar. Krep bir porsiyon olarak ortalama 100 grama denk gelir ve toplamda 187 kaloridir.
18.12.2023 Sağlık
Kiraz Kaç Kalori? Kiraz Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kiraz Kaç Kalori? Kiraz Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kiraz vücudun toksinlerden arınmasını sağlar ve beyin sağlığını da korur. 1 porsiyon kiraz 10-12 adede denk gelir ve 44 kalori olur. 
17.12.2023 Sağlık
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kayısı Kaç Kalori? Kayısı Besin Değerleri Ve Kalorisi... Mutfakta pek çok şekilde kullanılan ve sevilen kayısı sağlığa da çok faydalıdır. Dengeli beslenen kişiler yediği besinlerle ilgili bilgi edinmek isterler. Bu yüzde yediklerinin kalorisini ve besin değerini de bilmek ister. Kayısı sevilerek tüketilen bir meyvedir. Kurusu ve tazesi birçok şekilde kullanılabilir. 
17.12.2023 Sağlık
Kavun Kaç Kalori? Kavun Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kavun Kaç Kalori? Kavun Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kavun genelde yaz aylarında tüketilen bir meyvedir. Kavunun 1 dilimi 50 kalori, 100 gramı ise 28 kaloridir.
17.12.2023 Sağlık
Karnabahar Kaç Kalori? Karnabahar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Karnabahar Kaç Kalori? Karnabahar Besin Değerleri Ve Kalorisi... Karnabahar, düşük kalorili bir besin olduğu için diyet listelerinde sıklıkla tercih edilir. Karnabaharın 100 gramı 25 kaloridir.
17.12.2023 Sağlık
Kabak Kaç Kalori? Kabak Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kabak Kaç Kalori? Kabak Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kabak, çoğu lif ve sudan oluşan sağlıklı bir besindir. 1 adet kabak ortalama 100 gramdır ve 19 kalori içerir. 
17.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Porsiyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki porsiyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.