Pedagojik Formasyon

Pedagojik Formasyon

Son dakika Pedagojik formasyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Pedagojik formasyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Pedagojik formasyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pedagojik Formasyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pedagojik formasyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 203 pedagojik formasyon haberi bulunmuştur. Tüm pedagojik formasyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl?
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl? Twitch yayıncısı Pqueen Pqueen kimdir, kaç yaşında, kanser mi? Pqueen lakabıyla tanınan ünlü Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meme kanserine yakalandığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından Pqueen'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, hayatı ve sağlık durumu sorgulanmaya başlandı. İşte Pqueen'in son durumu…
7.12.2023 Gündem
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023 Formasyon kalktı mı, devam ediyor mu? Üniversite tercih dönemiyle birlikte formasyona yönelik araştırmalar arttı. Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantı sonucunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi.  
20.07.2023 Eğitim
Pedagojik Formasyon Eğitimi nedir? Formasyon geri mi geldi?
Pedagojik Formasyon Eğitimi nedir? Formasyon geri mi geldi? Formasyon geri mi geldi, Pedagojik Formasyon Eğitimi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan, "pedagojik formasyon" eğitiminin üniversitenin 3 ve 4. yıllarında verilmesi konusunda YÖK Başkanı ile görüş birliğine vardıklarını duyurdu.
5.12.2022 Eğitim
Öğretmenlerin güvenlik soruşturması ne zaman bitecek? Öğretmenler ne zaman göreve başlayacak? Öğretmen atama tebligatı ne zaman gönderilecek?
Öğretmenlerin güvenlik soruşturması ne zaman bitecek? Öğretmenler ne zaman göreve başlayacak? Öğretmen atama tebligatı ne zaman gönderilecek? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanan 20 bin öğretmenin güvenlik soruşturması devam ediyor. Öğretmenler güvenlik soruşturması tamamlandıktan sonra resmen göreve başlayacak. Bakan Soylu Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması’nın tamamlanacağı tarihi açıkladı. Peki, Öğretmenlerin güvenlik soruşturması ne zaman bitecek? Öğretmenler ne zaman göreve başlayacak? İşte atanan öğretmenlerin göreve başlama süreci ile ilgili detaylar…
11.09.2022 Eğitim
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira
Maaşlar uçuşa geçti! Eleman bulunamıyor! 8 bin lira Bakıcı maaşları uçuşa geçti. Buna rağmen ihtiyacı olan kişiler bakıcı bulmakta zorluk çekiyor. Son dönemde aileler de özel ev hizmetleri sektörü de bakıcı bulmakta zorlanıyor. Artan taleple birlikte fiyatların ocak ayından bu yana yüzde 60 arttığını belirten sektör temsilcileri, yaşlı ve çocuk bakıcısının aylık ortalama ücretinin 7-8 bin lira olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle kaçak çalışan firma sayısı da artmış durumda. Bu tip kurumlardan hizmet alanlara uygulanan cezai yaptırım ise 26 bin 786 TL.
20.08.2022 Ekonomi
Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitiyor, mülakat başvurusu nasıl yapılır? 2022 öğretmen ataması mülakat tarihleri ne?
Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitiyor, mülakat başvurusu nasıl yapılır? 2022 öğretmen ataması mülakat tarihleri ne? 20 bin sözleşmeli öğretmen ön başvuruları için süreç başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev almak isteyen adaylar başvurulara yönelik yoğun bir koşuşturma içine girdi. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ne zaman bitiyor, mülakat başvurusu nasıl yapılır? 2022 öğretmen ataması mülakat tarihleri ne?
19.07.2022 Memur
Pedagojik formasyon kalktı mı? Danıştay’ın formasyon kararı ne?
Pedagojik formasyon kalktı mı? Danıştay’ın formasyon kararı ne? Danıştay pedagojik formasyon kararı merak ediliyor. Bazı üniversiteler Eğitim Fakültesi mezunu olmayan adaylar için ‘pedagojik formasyon' kontenjanı açmıştı. Ancak bu durum yargıya taşındı. YÖK, 2021 - 2022 eğitim öğretim yılından itibaren 'Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı'nın yeniden başlatılacağını duyurmuştu. Danıştay'ın Pedagojik Formasyon kararını yürütme kararı aldığı iddia edildi. Peki, Pedagojik formasyon kalktı mı? Danıştay pedagojik formasyon kararı nedir? İşte detaylar…
21.06.2022 Eğitim
Hac ve umre ile ilgili flaş gelişme! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı
Hac ve umre ile ilgili flaş gelişme! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş açıkladı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bu sene hacca gidecek kişi sayısına ilişkin, "En son hacca götürdüğümüz miktarın hiç olmazsa yarısı kadar olur diye tahmin ediyorum ama bu benim arzum. Hazır bekleyen şu anda 84 bin kardeşimiz var. Diyelim ki 30 bin, 40 bin kişi (kontejan) geldi. Bu 84 binden, ilk 30 bini ya da ilk 40 bini hacca gönderme imkanı bulmuş olacağız" dedi.
13.04.2022 Gündem
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor. MEB tarafından tek tek duyuruldu ve sürecin tamamlandığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmişti. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Adaylık için minimum bir yıl, maksimum 2 yıllık bir süre öngörülüyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci tamamlandı. Bakanlığa 11 bin 363 görüş ve öneri iletildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Bu sürecin tamamlanmasıyla eğitim alanında tarihi bir adım daha atmış olacağız. "dedi.
16.03.2022 Eğitim
MEB harekete geçti ve değişti! 81 ilde başlıyor 3 yıl...
MEB harekete geçti ve değişti! 81 ilde başlıyor 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistem için harekete geçti. 81 ilde uygulanacak. MEB'in resmen duyurduğu karar bütün okullarda uygulanacak. Millî Eğitim Bakanlığı, okullarda kalite güvence sisteminin aktif hâle getirilmesi amacıyla dev bir adım daha atarak yeni bir teftiş sistemi kurdu. Uygulamaya alınan yeni Kalite Güvence Sistemi'yle okullar kendi öz değerlendirme raporlarını kendileri hazırlayacak. Okullar, raporda eğitim göstergelerindeki hedeflerini açık bir şekilde ortaya koyacak ve hedeflere ulaşmak için gerekli çalışmaları yapacak. Öz değerlendirme raporlarına göre her bir okulu en geç 3 yılda bir denetlenecek ve rehberlik desteği sağlanacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm illerimizde eğitim müfettişleri başkanlıkları kuruyoruz. İllerimizde eğitim müfettiş ihtiyacını karşılamak için 750 eğitim müfettiş yardımcısı alım sürecini başlattık" dedi.

Öte yandan Bakan Özer katıldığı televizyon yayınında da "Öğretmen atamaları üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.3 bin anaokulu yaptık, 40 bin ana sınıfı açtık. Yeni atamalarda anaokulu öğretmen istihdamı ağırlığımız olacak" dedi. Öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen hizmet içi eğitim faaliyetinin günlük süresi, merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 4, mahalli hizmet içi eğitim faaliyetlerinde 2 ders saatinden az, 8 ders saatinden fazla olamayacak. Beş gün olarak planlanan ve yüz yüze eğitim yoluyla düzenlenen merkezi hizmet içi eğitim faaliyetlerinin süresi 25 ders saatinden az, 40 ders saatinden fazla uygulanamayacak. Hizmet içi eğitim faaliyetlerinde bir ders saati süresi 50 dakika, blok ders saati süresi ise 90 dakika olacak.
12.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı, 1 yıl boyunca... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve binlerce kişiyi kapsayan yeni kararı resmen duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararlar ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında görev yapan personel ile özel öğretim kurumları eğitim personelini çok yakından ilgilendiriyor. Eğitim personellerinin mesleki gelişim ihtiyacının karşılanmasına yönelik eğitimlerin planlanması, uygulanması, yönetimi, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Başvurusu onaylanan personelin hizmet içi eğitim faaliyetine katılması zorunlu oldu. Onay listesinde yer almayan personeller ise katılamayacak. Devamsızlık toplam ders saati sayısının beşte birinden fazla olamayacak. Devamsızlık yapanların hizmet içi eğitim faaliyetleri ile ilişiği kesilecek. Eğitim süresince yıllık izin kullanılamayacak. İşte MEB'in son dakika kararının detayları...
11.03.2022 Eğitim
Adalet Bakanlığı CTE personel alımı 2022! CTE 5.455 İKM, katip, hemşire, şoför, aşçı ve kaloriferci alımı başvuruları nasıl ve nasıl yapılır, alım şartları nelerdir?
Adalet Bakanlığı CTE personel alımı 2022! CTE 5.455 İKM, katip, hemşire, şoför, aşçı ve kaloriferci alımı başvuruları nasıl ve nasıl yapılır, alım şartları nelerdir? CTE personel alımı başvuruları başladı. Adalet Bakanlığı CTE bünyesine 5.016 infaz ve koruma memuru, 141 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 66 hemşire, 113 teknisyen, 90 destek personeli (şoför), 27 destek personeli (aşçı), 2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 5.455, sözlü sınav ile 51 psikolog, 27 Öğretmen, 22 Sosyal Çalışmacı, 2 veteriner, 1 mühendis (inşaat), 1 mühendis (gıda) ve 4 fizyoterapist olmak üzere toplam 108 personel alımı olacak şekilde 5.563 kişiyi katacak. Peki, CTE personel alımı 2022 başvuru şartları nelerdir, CTE personel alımı başvuruları nasıl ve nereden yapılır?
1.03.2022 Çalışma Hayatı
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alacak! 5563 sözleşmeli personel alımı başvurusu ve şartları!
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alacak! 5563 sözleşmeli personel alımı başvurusu ve şartları! Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5563 sözleşmeli personel alacak. Ceza ve Tevkifevleri, Genel Müdürlüğü, 5563 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 01.03.2022 günü saat 09:00 itibarıyla başlayıp, 17.03.2022 günü saat 23.59'da sona erecek. İşte Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alımı başvuruları ve şartları…
1.03.2022 Personel Alımı
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor ve belli oldu. MEB tarafından tek tek duyuruldu. 15 Mart tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenler MEB'den yapılan açıklamalara kilitlendi. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci, devam ediyor. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecek. 14 Şubat’tan 24 Şubat’a kadar geçen 10 günlük sürede, 4 bin 151 görüş ve önerinin iletildiği belirtildi. Bakan Özer, yaptığı açıklamada "Lütfen, görüşlerinizi bizimle paylaşın. Biliyorsunuz; Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim tarihimiz açısından oldukça önemli bir dönüm noktası. Öğretmenlerimiz ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştu. Şimdi de hazırladığımız yönetmelikle yeni bir adım daha atıyoruz." dedi.
25.02.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar...
MEB son dakika olarak duyurdu! Tamamen değişiyor, artık zorunlu... Bugün başladı, 15 Mart'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak paylaştı. Yeni karar sonrası detaylar merak ediliyordu. MEB tarafından tek tek açıklandı. Bugün başladı ve 15 Mart tarihine kadar devam edecek. MEB son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler bakanlık tarafından yapılan açıklara kilitlendi. Öğrenci ve veliler yüz yüze eğitim sürecini merak ederken öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenler için yeni bir süreç başlıyor. Öğretmenlik mesleği tamamen değişerek kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Aday Öğretmenlik Ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'nın hazırlandığı duyuruldu. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecekler.
14.02.2022 Eğitim
Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı!
Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı! Öğretmenlik Meslek Kanunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir? Sözleşmeli öğretmenlik kalktı mı? Öğretmenlik Meslek Kanunu tam metni!
14.02.2022 Memur
MEB harekete geçti! Son dakika kararı, yeni dönem başladı! Artık zorunlu oldu, öğretmenler ve...
MEB harekete geçti! Son dakika kararı, yeni dönem başladı! Artık zorunlu oldu, öğretmenler ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Tamamen değişti. Artık zorunlu oldu. Detaylar belli oldu. Yüzde 120 arttı. Öğretmenleri yakından ilgilendiren karar. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Yeni kanunla öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına girecek. Öğretmenlere 4 farklı kadro ihdas edilecek, ilave özlük ve mali haklar verilecek. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, " Öğretmenlik Meslek Kanunu, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başta değerli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun. Tarihî nitelikteki bu adıma öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitim camiamız adına şükranlarımı sunuyorum." dedi. İşte son dakika haberinin detayları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri neler?
13.02.2022 Gündem
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Uzun süredir gündemdeydi. Tamamen değişiyor. MEB son dakika olarak duyurdu. Zorunlu oluyor. Bakan Özer detayları tek tek açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği tamamlanmak üzere. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilirken maaşlar da kariyer basamaklarına göre değişecek. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Kanunla, uzman öğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltildi.
9.02.2022 Eğitim
15 bin öğretmen ataması taban puanları ve kontenjanları! 2022 En düşük sözleşmeli öğretmenlik atama taban puanları kaç?
15 bin öğretmen ataması taban puanları ve kontenjanları! 2022 En düşük sözleşmeli öğretmenlik atama taban puanları kaç? 15 bin öğretmen atamasında oluşan taban puanlar belli oldu. İngilizce'de en düşük KPSS puanı 75,70; İlköğretim Matematik'e 78,54; Matematik'te 78,52; Özel Eğitim'de 68,37; Rehberlikte 82,02; Sınıf öğretmenliğinde 77,36; Din Kültüründe 79,56; Okul Öncesinde 79,66 oldu. İşte 15 bin öğretmen ataması taban puanları ve 15 bin öğretmen ataması kontenjanları…
1.02.2022 Memur
Öğretmen ataması canlı yayın! Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları açıklanıyor! İşte atama yayınını canlı izle!
Öğretmen ataması canlı yayın! Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları açıklanıyor! İşte atama yayınını canlı izle! Öğretmen atamaları canlı yayın ile takip edilebilecek mi? Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı, belirlenen kontenjan bilgilerine göre belli olacak. 15 bin öğretmen alımı ataması bugün tamamlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılım göstereceği salonda başlayan sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları TC Kimlik Numarası ve şifre ile E-Devlet üzerinden sorgulanabilecek. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları saat kaçta öğrenilebilecek?
31.01.2022 Çalışma Hayatı
15 bin öğretmen ataması töreni saat kaçta? Sözleşmeli öğretmenlik ataması nasıl olur, sözleşmeli öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak?
15 bin öğretmen ataması töreni saat kaçta? Sözleşmeli öğretmenlik ataması nasıl olur, sözleşmeli öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları için sona gelindi. Sözleşmeli öğretmen atamaları için atama tercihleri 26 Ocak'ta sona erdi. Binlerce öğretmen adayı heyecanlı bir şekilde atama sonuçlarını bekliyor. Peki, sözleşmeli öğretmenlik atamam sonuçları saat kaçta açıklanacak? 15 bin öğretmen ataması sonuçları açıklandı mı? İşte 15 bin öğretmen ataması sonuçları hakkındaki detaylar…
31.01.2022 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? MEB 15 bin öğretmen ataması sonuçları e devlet ile nasıl sorgulanır?
Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları saat kaçta açıklanacak? MEB 15 bin öğretmen ataması sonuçları e devlet ile nasıl sorgulanır? Sözleşmeli öğretmen tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözleşmeli öğretmen tercih sonuçları aramaları arttı. Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri 26 Ocak'ta sona erdi. Sözleşmeli öğretmenlik atama tercih sonuçlarının belli olmasına az bir süre kaldı. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları açıklandı mı, saat açıklanacak? İşte MEB e devlet sözleşmeli öğretmen atama sonuçları sorgulama
31.01.2022 Çalışma Hayatı
Sözleşmeli öğretmenlik ataması için gerekli belgeler! Sözleşmeli öğretmenlik atama sonrası öğretmenlerden göreve başlamada hangi belgeler isteniyor?
Sözleşmeli öğretmenlik ataması için gerekli belgeler! Sözleşmeli öğretmenlik atama sonrası öğretmenlerden göreve başlamada hangi belgeler isteniyor? 15 bin sözleşmeli öğretmenin ataması bugün yapılacak. Binlerce öğretmen adayı merak içinde beklerken, devlet okullarında görev yapacak 15 bin öğretmenin ataması sonrası gerekli olacak belgeler de sorgulanıyor. Sözleşmeli öğretmenlik atama sonrası istenen belgeler araştırması da başladı. Peki, İlk ataması yapılan sözleşmeli öğretmenlerden göreve başlamada hangi belgeler istenir?
31.01.2022 Çalışan Hakları
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimi...
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı atama takvimi... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak 15 bin öğretmen ataması için beklenen gün geldi. Öğretmen atamaları, 31 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek törenle yapılacak. Bakan Özer’in daha önce yaptığı duyurulara göre, eksik kadro ile branşlar değerlendirildi ve atanacak 15 bin öğretmenin 7 bin 500’ünün atamasının İstanbul’a yapılmasına karar verildi. Atama sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.
30.01.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu, yarıyıl tatilinde güzel haber geldi, tamamen değişiyor, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  flaş karar, şubatta...
MEB resmen duyurdu, yarıyıl tatilinde güzel haber geldi, tamamen değişiyor, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, şubatta... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Şubat ayında değişiyor. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen yarıyıl tatilindeyken güzel haberi Bakan Özer duyurdu. MEB yeni gelişmenin detaylarını paylaştı. Uzun süredir bekleniyordu. Milli eğitimde büyük değişiklik hayata geçiriliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu şubat ayında yürürlüğe girecek. Bu kanunla pek çok değişiklik olacak. Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilecek. Kariyer basamaklarında ilerleyen öğretmenlerin eğitim öğretim tazminatlarında da artış yapılacak. Tazminatlarda uzman öğretmenler için yüzde 60 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 1310 TL'lik bir artış), başöğretmenler içinse yüzde 120 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 2 bin 620 TL) artış olacak. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, öğretmenliği kariyer yolu olarak tanımlayan ülkeler arasına girmiş olacak. Öğretmenlerimizin kat ettikleri mesafe ödüllendirilecek’’ ifadelerini kullandı.
26.01.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Pedagojik Formasyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pedagojik formasyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.