Meb Öğretmen

Meb Öğretmen

Son dakika MEB öğretmen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MEB öğretmen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MEB öğretmen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meb Öğretmen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meb öğretmen gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.233 meb öğretmen haberi bulunmuştur. Tüm meb öğretmen haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB duyurdu! Öğretmen atama ve sonuç takvimi belli oldu! Öğretmen atamaları ne zaman olacak? 20 bin öğretmen alımı başvurusu ne zaman?
MEB duyurdu! Öğretmen atama ve sonuç takvimi belli oldu! Öğretmen atamaları ne zaman olacak? 20 bin öğretmen alımı başvurusu ne zaman? MEB duyurdu. 20 bin öğretmen ataması ile ilgili süreç belli oldu. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı. Öğretmen atama ve sonuç takvimi belli oldu. Bakan Özer, 20 bin öğretmen atama sürecine ilişkin takvimin yayımlandığını bildirerek ön başvuruların 18-26 Temmuz tarihinde, atamaların ise 1 Eylül'de yapılacağını açıkladı. Peki, Öğretmen atamaları ne zaman olacak? 20 bin öğretmen alımı başvurusu ne zaman? İşte 20 bin öğretmen atama takvimi…
29.06.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ından son dakika açıklaması! 1 Haziran'da başlıyor! Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ından son dakika açıklaması! 1 Haziran'da başlıyor! Yüz binlerce öğretmeni ilgilendiriyor Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'ndan son dakika uyarısı geldi. MEB yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren tarihi açıkladı. Uzman ya da başöğretmen unvanı almak isteyen bütün öğretmenleri kapsıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık ile Yıldız Teknik Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği doğrultusunda hazırlanan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge'nin Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını duyurdu. Buna göre Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 81 ilde 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.
13.05.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Resmen değişti, Flaş yazılı ve sözlü sınav kararı
MEB harekete geçti! Resmen değişti, Flaş yazılı ve sözlü sınav kararı MEB'den son dakika kararı! Resmen değişti. Milli Eğitim Bakanlığı Harekete geçti. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde bazı değişikler yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre artık aday öğretmenler asıl görev yapacakları ilin dışında görev yapamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aday öğretmenler için yapılan bazı eğitimlerde değişlik yapıldı. Ayrıca Aday öğretmenlere uygulanacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı yürürlükten kaldırıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
11.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yeni gelişme MEB tarafından resmen duyuruldu. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor. Bugünden itibaren erişime açıldı. Tüm öğrenciler tamamen ücretsiz olarak yararlanacak. Millî Eğitim Bakanlığınca tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere destek sağlamak amacıyla hazırlanan ve 8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketi, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Bu yıl LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için de hazırlanan çalışma kitapları nisan ayı içinde öğrencilere ulaştırıldı. 2021 yılı kasım ayından itibaren ücretsiz olarak dağıtılan yardımcı kaynak sayısı, yurt genelinde 36 milyona ulaştı.
9.05.2022 Eğitim
MEB resmen devreye girdi! Öğretmene izdivaç skandalına soruşturma başlatıldı
MEB resmen devreye girdi! Öğretmene izdivaç skandalına soruşturma başlatıldı MEB resmen devreye girdi. Evlenmek veya partner bulmak isteyen öğretmenler için Instagram’da açılan ‘ögretmenler.cift’ hesabı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bakanlık müfettişlerince yapılan ilk incelemelere göre instagram hesabındaki üyelerin birçoğunun öğretmen olmadığı bilgisine ulaşıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
6.04.2022 Gündem
MEB resmen ilan etti! 81 il için geçerli, yıl sonuna kadar...
MEB resmen ilan etti! 81 il için geçerli, yıl sonuna kadar... MEB harekete geçti. Yeni karar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu. Milyonlarca öğrenci için bakanlıktan güzel haber geldi. 81 il için geçerli. Millî Eğitim Bakanlığı, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak amacıyla okul öncesi eğitime erişimin yaygınlaştırılması kapsamında 6 ayda 102 yeni anaokulu ve 7 bin 800 yeni ana sınıfını hizmete açtı. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni anaokulları ve ana sınıflarının yapımı için yürüttüğümüz süreç, planlandığı gibi ilerliyor. Bir yandan da bu dönemde çocuklarımızın okul öncesi eğitime erişimi için alternatif modeller de kullanıyoruz. Gezici öğretmen sınıfı, taşıma merkezi ana sınıfı ve Benim Oyun Sandığım gibi ev temelli modellerle okul öncesi eğitimi her çocuğumuza ulaştırıyoruz." diye konuştu. Diğer yandan okul öncesi eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için çok sayıda proje yürüten Millî Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapmıştı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylelikle çocukların okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.
27.03.2022 Eğitim
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu! Hepsi değişiyor, en fazla 2 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor. MEB tarafından tek tek duyuruldu ve sürecin tamamlandığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girmişti. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Adaylık için minimum bir yıl, maksimum 2 yıllık bir süre öngörülüyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci tamamlandı. Bakanlığa 11 bin 363 görüş ve öneri iletildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, "Gelen tüm görüşleri değerlendirerek yönetmeliğe son şeklini vereceğiz ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza göndereceğiz. Bu sürecin tamamlanmasıyla eğitim alanında tarihi bir adım daha atmış olacağız. "dedi.
16.03.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararı son dakika duyurdu! MEB harekete geçti, 81 ilde başlıyor...
Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararı son dakika duyurdu! MEB harekete geçti, 81 ilde başlıyor... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! MEB harekete geçti ve duyurdu. 81 ilde kısa süre içinde başlıyor. Öğretmen ve veli yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada on binlerce öğretmenlere 8 saat teorik ve 8 saat uygulamalı ilk yardım eğitimi verildiği belirtildi. Eğitimler devam edecek. Şu ana kadar 68 binden fazla öğretmen sertifikasını almış durumda. Aynı uygulama veliler için de başlayacak. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu ve "2022 yılında hedefimiz 100 bin öğretmenimize eğitim vermek ve öğrencilerimizin ilk yardım kültürüyle hayata hazırlanmaları, evlerinde ve sosyal hayatta ilk yardım bilincini geliştirmeleri. Bu kapsamda velilerimizin de kısa süre içinde ilk yardım eğitimlerini almalarını sağlayacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Eğitim alan milli eğitim personeli afetlerde de görev alabilecek. MEB'in son dakika açıklaması...
26.02.2022 Eğitim
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl...
MEB son dakika gelişmesini resmen duyurdu ve belli oldu! Tamamen değişiyor, 3 yıl... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması! Tamamen değişiyor ve belli oldu. MEB tarafından tek tek duyuruldu. 15 Mart tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Öğretmenler MEB'den yapılan açıklamalara kilitlendi. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Öğretmenlik, kariyer odaklı bir meslek haline getiriliyor. Öğretmenler için yeni dönem başlıyor. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. 'Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği Taslağı'na yönelik görüş toplama süreci, devam ediyor. Öğretmenler, okul yöneticileri ve diğer tüm paydaşlar görüşlerini 15 Mart tarihine kadar bakanlığa iletebilecek. 14 Şubat’tan 24 Şubat’a kadar geçen 10 günlük sürede, 4 bin 151 görüş ve önerinin iletildiği belirtildi. Bakan Özer, yaptığı açıklamada "Lütfen, görüşlerinizi bizimle paylaşın. Biliyorsunuz; Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim tarihimiz açısından oldukça önemli bir dönüm noktası. Öğretmenlerimiz ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştu. Şimdi de hazırladığımız yönetmelikle yeni bir adım daha atıyoruz." dedi.
25.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Bakan Özer tüm ayrıntıları tek tek açıkladı. Flaş kararın detayları belli oldu. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 11 il ve 419 ilçede 5 yaşta okullaşma oranının yüzde 95'in üzerine çıktığını belirterek "10'u büyükşehir olmak üzere toplam 29 ilde ise yüzde 90'ın üzerinde. Yıl sonuna kadar bu yaş grubu için eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100'e tamamlayacağız, kapasite artışıyla 5 yaşta okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden hareketle köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına da büyük önem veriliyor. Bu kapsamda köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
22.02.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Son dakika kararı, yeni dönem başladı! Artık zorunlu oldu, öğretmenler ve...
MEB harekete geçti! Son dakika kararı, yeni dönem başladı! Artık zorunlu oldu, öğretmenler ve... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Tamamen değişti. Artık zorunlu oldu. Detaylar belli oldu. Yüzde 120 arttı. Öğretmenleri yakından ilgilendiren karar. Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Yeni kanunla öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına girecek. Öğretmenlere 4 farklı kadro ihdas edilecek, ilave özlük ve mali haklar verilecek. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, " Öğretmenlik Meslek Kanunu, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başta değerli öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun. Tarihî nitelikteki bu adıma öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitim camiamız adına şükranlarımı sunuyorum." dedi. İşte son dakika haberinin detayları ve Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri neler?
13.02.2022 Gündem
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Uzun süredir gündemdeydi. Tamamen değişiyor. MEB son dakika olarak duyurdu. Zorunlu oluyor. Bakan Özer detayları tek tek açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği tamamlanmak üzere. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilirken maaşlar da kariyer basamaklarına göre değişecek. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Kanunla, uzman öğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltildi.
9.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu, yarıyıl tatilinde güzel haber geldi, tamamen değişiyor, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  flaş karar, şubatta...
MEB resmen duyurdu, yarıyıl tatilinde güzel haber geldi, tamamen değişiyor, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, şubatta... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Şubat ayında değişiyor. Milyonlarca öğrenci ve öğretmen yarıyıl tatilindeyken güzel haberi Bakan Özer duyurdu. MEB yeni gelişmenin detaylarını paylaştı. Uzun süredir bekleniyordu. Milli eğitimde büyük değişiklik hayata geçiriliyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu şubat ayında yürürlüğe girecek. Bu kanunla pek çok değişiklik olacak. Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilecek. Kariyer basamaklarında ilerleyen öğretmenlerin eğitim öğretim tazminatlarında da artış yapılacak. Tazminatlarda uzman öğretmenler için yüzde 60 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 1310 TL'lik bir artış), başöğretmenler içinse yüzde 120 oranında (bugün itibarıyla yaklaşık 2 bin 620 TL) artış olacak. Bakan Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, öğretmenliği kariyer yolu olarak tanımlayan ülkeler arasına girmiş olacak. Öğretmenlerimizin kat ettikleri mesafe ödüllendirilecek’’ ifadelerini kullandı.
26.01.2022 Eğitim
Yarıyıl tatili uzatılacak mı? MEB'den son dakika açıklaması, ikinci dönem...
Yarıyıl tatili uzatılacak mı? MEB'den son dakika açıklaması, ikinci dönem... 'Yarıyıl tatili uzayacak mı?' Milyonlarca öğrenci bu sorunun yanıtını merak ediyordu. MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler için harekete geçti. Yarıyıl tatilinin süresi bugün netlik kazandı. Yarıyıl tatili ile ilgili son dakika açıklaması Bakan Özer'den geldi. 6 Eylül'de okullarda başlayan yüz yüze eğitimde ilk yarıyıl bugün itibarı ile sona erdi. Öğrenci ve öğretmenler için sömestr tatili başladı. Koronavirüs salgınında yeni varyantların ortaya çıkması nedeni ile bir süredir yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceği konusu gündemdeydi. Özellikle bazı üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alınmasının ardınsan ilkokul, ortaokul ve liselerde de benzer bir uygulamanın yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte de iki haftanın uzatılabileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bugün yaptığı açıklamada yarıyıl tatilinin uzatılacağı yönündeki iddialara son noktayı koydu. Özer, "Şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir. İnşallah hiçbir sıkıntı olmadan 7 Şubat tarihinde 2. döneme kaldığımız yerden aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam etmek için okullarımızı açacağız.” ifadelerini kullandı.
21.01.2022 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, 5 gün içerisinde...
MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu, 5 gün içerisinde... MEB harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı son dakika gelişmesini resmen duyurdu. Çok sayıda kişi bekliyordu. 5 gün içerisinde yapılacak. Tarihler netlik kazandı. 24 Ocak'ta başlayıp 28 Ocak tarihine kadar devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) öğretmen alımı amacıyla hazırlanan '2022 Yılı BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu' ile kontenjanları yayımladı. Ayrıca Bakan Özer'den öğretmenleri ilgilendiren bir haber daha geldi. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimize uzaktan eğitimde, seçeneklerini zenginleştirmek için Öğretmen Bilişim Ağını (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Şubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerini uzaktan eğitim olarak düzenleyeceğimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim" ifadelerini kullandı.
19.01.2022 Eğitim
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta...
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta... Yarıyıl tatili için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı günler kala resmen duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yüz yüze eğitim süreci ve yarıyıl tatili ile ilgili flaş karar! Sömestr tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, öğrenci, öğretmen ve velileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. İki haftalık yarıyıl tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özer, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" diye konuştu. Uzmanlardan da Bakan Özer'in açıklamalarını destekleyen uyarılar geldi. Öğrencilerin tatil sürecini dinlenerek ve eğlenerek geçirmelerinin önemi vurgulandı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kaybının telafisi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurs hizmeti sunan MEB, 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliğine yönelik izleme ve değerlendirme sınavı uyguladı.
18.01.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, iki haftalık yarıyıl tatilinde ilk kez...
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, iki haftalık yarıyıl tatilinde ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB yeni kararı son dakika olarak duyurdu. Tarihler netleşti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer detayları paylaştı. İlk kez 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulanacak. e-Devlet ya da MEBBİS üzerinden giriş yapılabilecek. Millî Eğitim Bakanlığı, 22 Ocak-6 Şubat tarihlerindeki iki haftalık yarıyıl tatilinde öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı hazırladı. MEB, bu kapsamda yeni bir dijital platform oluşturdu ve ÖBA’yı (Öğretmen Bilişim Ağı) ilk kez yarıyıl tatilinde uygulayacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin başarısını artırmak için öğretmenlerin mesleki eğitimine öncelik veren düzenlemeyi hayata geçiriyor. Yeni düzenleme ile öğretmenlerin hem kıdemi hem de maaşı artacak.10 yıllık öğretmen, 180 saat meslek için eğitimden geçerek yazılı sınava girecek, başarılı olursa uzman öğretmen olarak 1 derece ve 1.000 lira maaş zammı alacak. 10 yıllık uzman öğretmenler ise, 240 saatlik mesleki eğitimi tamamlayıp, sınavı geçerse başöğretmen unvanıyla birlikte ilave 1 derece ve 2.000 lira maaş artışı kazanacak.
16.01.2022 Eğitim
MEB duyurdu! 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili son dakika gelişmesi, resmen belli oldu
MEB duyurdu! 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili son dakika gelişmesi, resmen belli oldu MEB son dakika duyurdu. Resmen belli oldu. 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen atamasını resmen açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen adaylarının sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarının 3-7 Ocak 2022 tarihleri arasında alınacağını ve sonuçlarının 14 Ocak 2022 tarihinde belli olacağını söyledi.
29.12.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve yarın başlıyor! 7 yıl sonra bir ilk...
MEB harekete geçti ve yarın başlıyor! 7 yıl sonra bir ilk... Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik adım! MEB harekete geçti, 7 yıl sonra yeni dönem resmen başlıyor. 26 bölgede 32 bin kişinin görüşü alındı. Bundan böyle yüzde 100'e ulaştırılacak. Tüm eğitim kademelerinde ve sınıf seviyelerinde güçlendirilecek. Yapılan çalışma ile bursluluk sınavına giriş koşulları değişiyor, burs verilen öğrenci sayısı da artırılıyor ve yabancı dil derslerine düzenleme geliyor. Öğretmenler için 3600 ek gösterge verilmesi de gündemde. İşte detaylar...
30.11.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! 7 güne uzatıldı...
MEB harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! 7 güne uzatıldı... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB harekete geçti ve yeni karar resmen duyuruldu. 5 gün yapılacaktı. Ancak MEB tarafından yapılan açıklamada hafta sonunun da ilave edilmesi ile 7 güne uzatıldığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı bu kararı yoğun talep nedeni ile aldı. Bakanlık tarafından detaylar paylaşıldı. Ara tatilde öğretmenlerin mesleki çalışmaları EBA üzerinden yapıldı. Bazı öğretmenler birden çok eğitime katıldı. 5 gün olarak planlanan eğitim programları, öğretmenlerden gelen yoğun talep dolayısı ile 7 güne uzatıldı.
29.11.2021 Eğitim
Öğretmenlerle ilgili son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, ilkokul, ortaokul ve lisede...
Öğretmenlerle ilgili son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, ilkokul, ortaokul ve lisede... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika kararını duyurdu. Öğretmenlerle ilgili flaş gelişme. Hepsini kapsıyor. 1 hafta boyunca uzaktan olacak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin katılacağı mesleki çalışma programı, 15-19 Kasım'da uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecek.
13.11.2021 Eğitim
Bakanlık müjdeli haberi verdi! Yüzde 50 indirim geliyor, hepsi için geçerli...
Bakanlık müjdeli haberi verdi! Yüzde 50 indirim geliyor, hepsi için geçerli... Müjdeli haber geldi. Yüzde 50 indirim geliyor. Tüm öğretmenler için geçerli olacak. Bakanlık resmen açıkldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda, Bakanlıkça onaylanan özel okullarda ve yüksek eğitim kurumlarında görevli öğretmenler, YHT ve ana hat tren biletlerindeki yüzde 50 indirimden 24-30 Kasım döneminde yararlanabilecek. PTT AŞ tarafından da "PTT'nin yurt içi varışlı APS kurye ve posta kargosu" ücretlerinde 24 Kasım'da yüzde 24 indirim uygulanacak.
12.11.2021 Ekonomi
MEB resmen duyurdu! Öğretmen atamalarında flaş gelişme, işte tarihler...
MEB resmen duyurdu! Öğretmen atamalarında flaş gelişme, işte tarihler... Öğretmen atamalarından son dakika gelişmesi. Resmen açıklandı. Tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihlerinin 27 Eylül- 8 Ekim'de alınacağını, atama sonuçlarının da 31 Ocak'ta açıklanacağını duyurdu.
9.09.2021 Gündem
Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı! İşte 20 bin öğretmen ataması sonuç ekranı!
Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı! İşte 20 bin öğretmen ataması sonuç ekranı! 20 bin sözleşmeli öğretmenin ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmıyla yapıldı. 20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvurularını yapan adaylar da canlı yayında atama sonuçlarını takip ediyor. Sözleşmeli öğretmen alımında ön başvurular mart ayında alınmıştı. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları 2021 nereden öğrenilir? İşte detaylar...
3.09.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta...
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimine ilişkin açıklama yaptı. Selçuk, "Telafide yeni dönem başlıyor. Çocuklarımız bir sonraki yıla hazır mı? Biz hazırlığımızı yaptık. TRT EBA öğretmenlerimiz, geçen yıldan hatırlatmalarla çocukları yeni döneme ısındıracak bir hafta sonu kuşağı hazırladı." ifadelerini kullandı. Öte yandan MEB'den öğretmenleri ilgilendiren bir açıklama daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 9 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Süreç 13 Ağustos'a kadar devam edecek. Gerekli koşulları taşıyanların başvuruları değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için mazeret tayin duyurusu yayımladı. İşte detaylar...
5.08.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Meb Öğretmen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meb öğretmen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.