Özel Okullar

Özel Okullar

Son dakika özel okullar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel okullar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel okullar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Okullar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel okullar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.131 özel okullar haberi bulunmuştur. Tüm özel okullar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, 1 Nisan’da okullar açık mı? Seçimden sonra özel okullar tatil mi, okullar seçimin ertesi kaç gün tatil olacak?
Seçimden sonraki gün okullar tatil mi, 1 Nisan’da okullar açık mı? Seçimden sonra özel okullar tatil mi, okullar seçimin ertesi kaç gün tatil olacak? 31 Mart Pazar günü Türkiye'de yerel seçimler gerçekleşecek ve bu seçimlerde okullar da oy kullanımına açılacak. Sandık görevlisi olarak görev alacak birçok öğretmen bulunuyor. Geçmişte, 14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimlerin ardından 15 Mayıs'ta okullar tatil edilmişti. Peki, 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi olacak?
29.03.2024 Gündem
Eğitimde özel lise furyası başladı! Beş taksitle lise diploması
Eğitimde özel lise furyası başladı! Beş taksitle lise diploması Açık liselere geçişin zorlaştırılması üzerine, okul yerine kursa gitmek isteyen 12. sınıf öğrencilerinin tercihi, devamsızlık yapmalarına göz yumarak yüksek not vadeden özel okullar oluyor. Bu okullara hiç gitmeden 25 bin TL’ye diploma satın almak mümkün.
9.10.2023 Eğitim
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmadığı veya kullanılmadan hurda kağıt olarak elden çıkardığı iddialarına ilişkin inceleme başlattı.
30.08.2023 Gündem
MEB'den açıklama geldi! Okullarda yeni dönem başlıyor! Sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa af yok ve açık liseye geçişler zorlaşacak
MEB'den açıklama geldi! Okullarda yeni dönem başlıyor! Sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa af yok ve açık liseye geçişler zorlaşacak MEB'den son dakika açıklaması geldi. Okullarda yeni dönem başlıyor. MEB tarafından yapılan açıklamada milyonlarca öğrenci ilgilendiren yeni dönemin şifreleri verildi. Liselere sınıf tekrarı geliyor, devamsızlığa kesinlikle af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin okullarda yeni dönemde uygulanacak kuralları tek tek duyurdu.
17.08.2023 Eğitim
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor Özel okullardaki veliler, devlettekilerden 2-3 katı daha fazla servis ücreti ödüyor. Servisçiler ve velilerin yaptığı açıklamalara göre okulların, yöneticiler ve personel için araç talep etmeleri rakamları artırıyor. Özel okul yetkilileri ise ‘Hiçbir çıkarımız yok’ diyor.
11.08.2023 Ekonomi
Özel okullara zam! Artık bakanlık belirlemeyecek
Özel okullara zam! Artık bakanlık belirlemeyecek Özel okul ücretlerinin belirlenmesinde eski formüle geri dönüldü. Buna göre artık ücret artışlarını MEB belirlemeyecek. Zam miktarı önceki yıllarda olduğu gibi ÜFE + TÜFE’nin toplamının ikiye bölünmesi ve çıkan rakamın üstüne en fazla yüzde 5 eklenmesiyle saptanacak.
6.08.2023 Ekonomi
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Sağlık
Satılık okul! Bina içindeki öğrencilerle devrediliyor
Satılık okul! Bina içindeki öğrencilerle devrediliyor Yaz tatiline girilmesiyle emlak siteleri satılığa çıkarılan özel okul ilanlarıyla dolmaya başladı. İçlerinde okul binalarını öğrencileriyle birlikte devretmeyi teklif edenler dahi bulunuyor. Bazı ilanlarda sadece okul binası satılırken bazı ilanlarda ise ‘Alıcı tercih ederse kiracı devam edebilir’ gibi seçenekler de sunuluyor.
9.07.2023 Gündem
Okullarda yeni kayıt maratonu başladı! Tarih uyarısı
Okullarda yeni kayıt maratonu başladı! Tarih uyarısı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından LGS sonuçlarının açıklanması ve tercih kılavuzunun yayınlamasının ardından, merkezi sınavla öğrenci alacak özel okullar 26 Haziran’da taban puanlarını ilan etmişti. Bayram tatilinin ardından da özel okullar için ön kayıt dönemi başladı. 5 Temmuz’a kadar sürecek ön kayıtlar, online olarak okulların web siteleri üzerinden yapılabiliyor.
4.07.2023 Eğitim
İstanbul'daki okullar için karar! Sağlam raporu olmayan kapatılacak
İstanbul'daki okullar için karar! Sağlam raporu olmayan kapatılacak Deprem bölgesinde sağlam raporu verilen tüm devlet okullarını açtıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, üç ay içinde sağlam raporu almayan özel okulları ise kapatacaklarını kaydetti.
8.04.2023 Eğitim
Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak?
Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak?  Özel okul dernek ve platformları bir araya gelerek yaptığı açıklamada deprem bölgesinden farklı illere göç eden öğrencilerin özel okullarda ikinci dönem tam burslu okutulacağını duyurmuştu. Öğrencilerin bu kapsamda başvuru yapabileceği okullar ve kontenjanları öğrenebileceği Misafir Öğrenci Sistemi açıldı. Peki, Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak? 
11.02.2023 Eğitim
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki
Özel okulda bir öğlen yemeği 200 lira! Tercihe bağlı ücretler zorunlu oldu, velilerden tepki İzmir'de bir özel okul, iddiaya göre gelecek yıl için kayıt yaptırmak isteyen velilerden sözleşmede yer almayan ve velinin tercihine bırakılan yemek ücreti ve genel gider katkı payını zorunlu tuttu. İstenilen ücretin kanun dışı olduğunu belirten veliler hukuki yollara başvururken, "Yaklaşık 50 bin TL olan yıllık okul ücreti, yasal olmayan ilave ücretlerle 100 bin liraları buluyor, bu parayı ödemezsek kayıtların yenilenmeyeceği söyleniyor. Öğrencinin öğlen yemeği için yaklaşık 200 lira ücret isteniyor" diyerek duruma tepki gösterdi.
31.01.2023 Eğitim
Kiralık evde yeni dönem! 'Otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacak'
Kiralık evde yeni dönem! 'Otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacak' Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri değiştirdi. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacağını açıkladı.
25.01.2023 Ekonomi
İstanbul ve Ankara'daki özel okullara soruşturma
İstanbul ve Ankara'daki özel okullara soruşturma Rekabet Kurulu, İstanbul'da faaliyet gösteren Fransa menşeili özel eğitim kurumları hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Öte yandan İstanbul ve Ankara illerinde faaliyet gösteren ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel okullar ve Türkiye Özel Okullar Derneği hakkında, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.
12.01.2023 Gündem
Özel okullar için yeni karar! Erken kayıt yaptıran herkesi kapsıyor, ek ücret açıklaması
Özel okullar için yeni karar! Erken kayıt yaptıran herkesi kapsıyor, ek ücret açıklaması Bursa'da çocuğu özel okula giden Murat Ç., erken kayıt sözleşmesine aykırı talep edilen yemek ve kırtasiye ücreti için dava açtı. Tüketici Mahkemesi'nden çıkan karar ise emsal niteliğinde... Karara göre; özel okul yönetimi, erken kayıt yaptıran Murat Ç.’den dönem içinde 'yemek ve kırtasiye gideri' adı altında ek ücret talep edemeyecek. İşte kararın tüm detayları
14.12.2022 Gündem
Üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili emsal karar! En yüksek zam miktarı belli oldu
Üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili emsal karar! En yüksek zam miktarı belli oldu Öğrenci milyonları ilgilendiriyor. Özel üniversite öğrenim ücretleriyle ilgili son dakika kararı. Özel üniversitelerin yaptığı yüzde 200'e varan zamlar mahkemeye taşındı. Bakırköy 6. Tüketici Mahkemesi tarafından alınan emsal niteliğinde karar ile Beylikdüzü'nde bulunan özel üniversitenin en fazla yüzde 79.60 zam yapabileceği belirtildi. Avukat Murat Bostan, "İhtiyati tedbir kararını mahkemeye kabul ettirdik. Şimdilik yüzde 79.60 olarak talebimizi kabul ettirdik. Fakat biz bununla da yetinmeyeceğiz. Yüzde 5-10 gibi okullarında taahhüt ettiği oranlar üzerinden esas davamızı açacağız" dedi.
20.08.2022 Eğitim
Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan cinayetinde şok detay
Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan cinayetinde şok detay Fen Bilimleri Eğitim Kurumları kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker, Gelibolu'daki çiftlik evinde bıçaklanarak öldürüldü. Arıkan'ın dershaneler konusunda uzun süredir tehdit aldığı öne sürüldü. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre; Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i öldürülmesine ilişkin şüpheli yakalandı.
14.07.2022 Yaşam
LGS ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve başladı!
LGS ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve başladı! LGS giren öğrencilerle ilgili son dakika gelişmesi. Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçlarına göre öğrenci alan devlet okullarına tercihler bugün başladı. Öğrenciler, 20 Temmuz günü saat 17.00’ye kadar tercih yapabilecekler. Yerleştirme sonuçları ise 25 Temmuz’da açıklanacak. LGS sınav puanlarıyla Anadolu, fen, sosyal bilimler başta olmak üzere, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ile özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci alınacak. Öğrenciler, LGS kapsamında devlet okulları arasında merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapacaklar.
4.07.2022 Eğitim
LGS sonuçları ne zaman açıklanır? LGS tercihleri ne zaman başlayacak?
LGS sonuçları ne zaman açıklanır? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenci için katılım sağladığı LGS 17 bin 915 okulda yapıldı. İyi bir liseye yerleşmek isteyen öğrenciler için önce sonuçlar açıklanacak daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih takvimi paylaşılacak. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanır? LGS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar…
5.06.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarih vererek duyurdu. Milyonlar bekliyordu. Detaylar netleşti. Bakan Özer yüz yüze eğitim ve bakanlık faaliyetleri ile ilgili sıklıkla kamuoyunu bilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Özer yeni açıklamasında öğretmen adaylarının merak ettiği, 'Öğretmen atamaları yapılacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Atam takvimi ile ilgili detayları paylaşarak kontenjanlar ile ilgili bilgi verdi. Yaz okulları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özer iki açılım yaptıklarını söyleyerek detayları paylaştı.
23.05.2022 Eğitim
Başöğretmen ve Uzman öğretmenlik eğitimi başvuruları nasıl yapılır? Uzman öğretmenlik eğitimi ne zaman başlıyor? Başvuru şartları ne?
Başöğretmen ve Uzman öğretmenlik eğitimi başvuruları nasıl yapılır? Uzman öğretmenlik eğitimi ne zaman başlıyor? Başvuru şartları ne? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmenlik Kariyer Basamakları eğitimi ile ilgili takvimi paylaştı. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitimleri başvuru tarihleri belli oldu. Başvuru yapacak adaylar, başvuru süreci, eğitim tarihleri ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, Başöğretmen ve Uzman öğretmenlik eğitimi başvuruları nasıl yapılır? Uzman öğretmenlik eğitimi ne zaman başlıyor? Başvuru şartları ne? İşte Uzman öğretmenlik için gerekli şartlar!
17.05.2022 Eğitim
LGS ile öğrenci alacak özel okullarda kayıtlar ne zaman başlayacak? İşte özel liselerin kayıt takvimi
LGS ile öğrenci alacak özel okullarda kayıtlar ne zaman başlayacak? İşte özel liselerin kayıt takvimi Özel okullarda kayıt takvimi değişti! Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) açıkladı! LGS ile öğrenci alacak özel okullarda bu yıl aynı gün içinde hem kesin hem yedek kayıtlar yapılacak. Aralarında Amerikan, Alman, Fransız, İtalyan liselerinin de yer aldığı yabancı özel liseler de kayıtlarda aynı takvimi işleyecek. Peki, Özel okullarda kesin ve yedek kayıtlar ne zaman? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Özel liselere ön kayıtlar ne zaman? İşte detaylar…
4.05.2022 Eğitim
Öğretmenler kurslarda kaç saat ek derse girebilir? MEB ek ders ile ilgili sorulara açıklık getirdi!
Öğretmenler kurslarda kaç saat ek derse girebilir? MEB ek ders ile ilgili sorulara açıklık getirdi! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin rutin görevleri ve yetiştirme kursları dışında halk eğitim merkezlerinde ek ders görevi alıp alamayacağı ile ilgili soruyu cevapladı. Bilindiği üzere, öğretmenler bir eğitim kurumunda görev yapmakta olan ve rutin müfredat kapsamında 30 saat, destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında ise 10 saat olmak üzere haftada toplam 40 saat ders okutabiliyor. Bunun dışında kalan zamanlarda ayrıca ek ders görevi verilip verilemeyeceği merak ediliyor. Peki, Öğretmenler kurslarda kaç saat ek derse girebilir? İşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu ile ilgili verdiği cevap…
5.04.2022 Memur
Okullar tatil edildi! Yoğun kar yağışı sonrası son dakika kararı, birçok ilde...
Okullar tatil edildi! Yoğun kar yağışı sonrası son dakika kararı, birçok ilde... Okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı sonrası birçok ilde son dakika kararı verildi. Valilikler tek tek açıkladı. Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde yarın eğitim yapılmayacak. İşte son dakika haberinin detayları...
20.03.2022 Gündem
Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, uzatıldı mı? Okullar kapanacak mı, sömestr tatili 2022 ne zaman bitecek? Bakan Özer’den açıklama geldi!
Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, uzatıldı mı? Okullar kapanacak mı, sömestr tatili 2022 ne zaman bitecek? Bakan Özer’den açıklama geldi! Sömestr tatili 2022 ne zaman bitecek, okullar açılacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Türkiye Özel Okullar Derneği'nin 20'nci Geleneksel Eğitim Sempozyumu, Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesindeki bir otelde, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve eğitim sektörü temsilcilerinin katılımıyla başladı. Bakan Özer burada en çok merak edilen “Yarıyıl tatili uzayacak mı, okullar kapanacak mı?” sorusuna da yanıt verdi. Peki, Yarıyıl tatili ne zaman bitecek, okullar ne zaman açılacak?
27.01.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Özel Okullar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel okullar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.