Özel Öğretim Kurumları

Özel Öğretim Kurumları

Son dakika özel öğretim kurumları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan özel öğretim kurumları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını özel öğretim kurumları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Özel Öğretim Kurumları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan özel öğretim kurumları gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.081 özel öğretim kurumları haberi bulunmuştur. Tüm özel öğretim kurumları haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı?
MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği yayımlandı mı? Ortaöğretim kurumları yönetmeliği değişiklik olacak mı? Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2023-2024 eğitim öğretim yılı devam ederken Ortaöğretim Kurumları yönetmeliğinin yayınlanıp yayınlanmadığı merak ediliyor. MEB yönetici atama yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından ortaöğretim kurumları yönetmeliği için araştırmalar hızlandı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
MEB resmen duyurdu! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı, sınırlama getirildi
MEB resmen duyurdu! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı, sınırlama getirildi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel okullardaki kutlamalara sınırlama getirilmesinden,, ücretsiz okuyacak öğrencilerin nasıl seçileceğine kadar birçok değişiklik yapıldı. İşte detaylar...
18.02.2024 Gündem
Özel okul fiyatları 2024 | Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi?
Özel okul fiyatları 2024 | Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi? Özel okul fiyatları yeni yılla birlikte binlerce velilin gündem konusu oldu. 2024 memur, emekli maaşları belli oldu. Şimdi gözler özel okul fiyatlarına çevrildi. Peki, Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi? İşte özel okul fiyatları 2024
5.01.2024 Eğitim
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları açıklandı
Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı sonuçları açıklandı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
24.11.2023 Gündem
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor
MEB harekete geçti! Öğretmenlere prim düzenlemesi geliyor Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Öğretmenlere SGK prim düzenlemesi geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin "Bakanlar Kurulu nezdinde gündeme getirdim. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz, inşallah çözeceğiz" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...
31.10.2023 Çalışan Hakları
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme! İhbar yağdı
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme! İhbar yağdı Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak tam zamanlı kurslarla üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12'nci sınıf öğrencileri için 'hayalet sınıf' kuran özel okullara inceleme başlattı.
10.10.2023 Eğitim
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme
MEB'den 'ücretsiz ders kitabı' iddialarına ilişkin inceleme Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı özel okulların ücretsiz ders kitaplarını öğrencilere dağıtmadığı veya kullanılmadan hurda kağıt olarak elden çıkardığı iddialarına ilişkin inceleme başlattı.
30.08.2023 Gündem
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor
Kolejlerde servis ücreti tartışması! 3 katı fiyat ödeniyor Özel okullardaki veliler, devlettekilerden 2-3 katı daha fazla servis ücreti ödüyor. Servisçiler ve velilerin yaptığı açıklamalara göre okulların, yöneticiler ve personel için araç talep etmeleri rakamları artırıyor. Özel okul yetkilileri ise ‘Hiçbir çıkarımız yok’ diyor.
11.08.2023 Ekonomi
Satılık okul! Bina içindeki öğrencilerle devrediliyor
Satılık okul! Bina içindeki öğrencilerle devrediliyor Yaz tatiline girilmesiyle emlak siteleri satılığa çıkarılan özel okul ilanlarıyla dolmaya başladı. İçlerinde okul binalarını öğrencileriyle birlikte devretmeyi teklif edenler dahi bulunuyor. Bazı ilanlarda sadece okul binası satılırken bazı ilanlarda ise ‘Alıcı tercih ederse kiracı devam edebilir’ gibi seçenekler de sunuluyor.
9.07.2023 Gündem
12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı! Sınıfta kalma yok, Bakan Özer duyurdu
12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı! Sınıfta kalma yok, Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, CNN TÜRK yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Özer, yaptığı açıklamada 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı getirildiğini belirterek sınıfta kalmanın olmayacağını duyurdu. Öte yandan Özer, telafi eğitimleri, meslek liseleri, özel okul fiyatları ve ek atama ile ilgili de konuştu.
2.05.2023 Eğitim
OHAL kapsamında eğitim tedbirleri kararnamesi Resmi Gazete'de
OHAL kapsamında eğitim tedbirleri kararnamesi Resmi Gazete'de Olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerde eğitim alanında düzenlemeler yapılamasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.
3.03.2023 Gündem
Bakan Özer 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi
Bakan Özer 10 ilde 1 Mart'a kadar eğitime ara verildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 eğitim sendikasının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantının ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 10 il ve 71 ilde eğitim öğretim süreçlerinin nasıl yürütüleceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Özer, depremden etkilenen 10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara verildiğini, 1 Mart'tan sonra da ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını duyurdu. Bakan Özer, 71 ilde ise eğitim öğretime 20 Şubat'ta başlanacağını belirtti.
12.02.2023 Eğitim
Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak?
Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak?  Özel okul dernek ve platformları bir araya gelerek yaptığı açıklamada deprem bölgesinden farklı illere göç eden öğrencilerin özel okullarda ikinci dönem tam burslu okutulacağını duyurmuştu. Öğrencilerin bu kapsamda başvuru yapabileceği okullar ve kontenjanları öğrenebileceği Misafir Öğrenci Sistemi açıldı. Peki, Özel okullar depremzedelere burs mu verecek, burslu öğrenci mi alacak? Hangi özel okullar burslu öğrenci alacak? 
11.02.2023 Eğitim
TÖDER sınav sonuçları açıklandı mı? TÖDER cevap anahtarı yayınlandı mı?
TÖDER sınav sonuçları açıklandı mı? TÖDER cevap anahtarı yayınlandı mı? TÖDER sınav sonuçları hakkında araştırmalar hız kazandı. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği tarafından her yıl düzenlenen TÖDER sınavı bu yıl 13-14 Ocak tarihlerinde yapıldı. AYT ve TYT'nin ön hazırlığı olarak görülen "TÖDER sınavının sonuçları açıklandı mı, cevap anahtarı yayınlandı mı" soruları gündem oldu. İşte detaylar...
18.01.2023 Eğitim
Özel okullara ne kadar zam geldi? Bakan Özer açıkladı
Özel okullara ne kadar zam geldi? Bakan Özer açıkladı Özel okullarda zam oranı belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel okul zammının yüzde 65 olarak belirlendiğini açıkladı. Bakan Özer, alınan kararın yarından itibaren uygulanacağını belirtti.
4.01.2023 Ekonomi
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni!
Öğretmen Meslek Kanunu nedir, öğretmenlik yasasında neler var? Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri ve tam metni! Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlandı. Kanun yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından öğretmenler grev kararı aldı. Öğretmenler bugün derslere girmeyerek, odalarında ortak metin okuyacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir? Öğretmenlik yasasında neler var?
2.11.2022 Memur
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir?
Öğretmenler neden grevde, öğretmenler grevde mi? 2 Kasım öğretmen grevi nedir? Öğretmenler grev mi yapıyor, öğretmenler neden grev yapıyor? Uzun bir süredir gündemde olan Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği, Resmi Gazete yayımlanarak resmiyet kazandı. Öğretmen meslek kanunuyla aday öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen unvanları şekillendi. Öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu iptalini istiyor. Peki, 2 Kasım öğretmen grevi nedir, öğretmenlerin grevi kaç gün sürecek?
2.11.2022 Memur
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok
Paralar 1 ay içinde iade ediliyor! Kesinti yapılmıyor, gerekçe göstermeye de gerek yok Her sene olduğu gibi gelecek sene de öğrenciler istediği liseyi veya üniversiteyi kazanmak için sınavda ter dökecek. Hazırlık için ise özel kurs merkezlerine kayıtlar yaptırılmaya başlandı. Verilen eğitimlerin kalitesi öğrencinin başarısında büyük öneme sahip. Bazı durumlarda veliler ve kurs merkezi karşı karşıya gelebiliyor. Verilen eğitimleri beğenmeyen aileler, para iadesi isteyip çocuklarının kaydını sildiriyor. İade talebi reddedilen veliler ise hukuki yollara başvurmak zorunda kalıyor. Peki dershaneler ücretleri iade etmek zorunda mı? Kurs merkezleri paraları iade etmezse veliler ne yapabilir? Özel eğitim kurumları nereye şikayet edilir? Avukat tarafından konuya ilişkin kritik detaylara yer verildi.
6.10.2022 Gündem
Paranızı geri alabilirsiniz! Yargıtay'dan emsal karar
Paranızı geri alabilirsiniz! Yargıtay'dan emsal karar Çocuğunu, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olması için özel kurs merkezine gönderen veli vaadedilen eğitim hizmetini alamayınca büyük şok yaşadı. Çocuğunun kaydını sildiren veli, ödediği parayı alamayınca mahkemenin yolunu tuttu. Yıllar süren davaya son noktayı Yargıtay koydu.
26.09.2022 Gündem
Bakan Özer: 614 bin 390 öğretmenimizin yüzde 98,64'ü eğitimini tamamladı
Bakan Özer: 614 bin 390 öğretmenimizin yüzde 98,64'ü eğitimini tamamladı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Uzman öğretmenlik eğitim programına başlayan 543 bin 429 öğretmenimizin yüzde 98,71'i, başöğretmenlik eğitim programına başlayan 70 bin 961 öğretmenimizin yüzde 98,08'i, toplamda ise 614 bin 390 öğretmenimizin yüzde 98,64'ü eğitimlerini tamamladı" dedi. 
21.09.2022 Eğitim
Devlet okullarında forma zorunlu mu, okul kıyafeti zorunlu mu? Okullarda kıyafet yönetmeliği!
Devlet okullarında forma zorunlu mu, okul kıyafeti zorunlu mu? Okullarda kıyafet yönetmeliği! Devlet okullarında forma giymek zorunlu mu, okullarda forma zorunlu mu? Yaklaşık 19 milyon İlk ve ortaöğretim öğrencileri yaz tatili ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılına başladı. Öğrenciler okullarına devam ederken okullarda kıyafet uygulaması hakkında aramalarını da arttırdı. Söz konusu konuyla ilgili okul formasının zorunlu olup olmadığı oldu.
20.09.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Öğrenci ve öğretmen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı, öğrenciler, ders kitapları, öğretmen atamaları, yaz okulları, uzman öğretmenlik başvuruları ve daha birçok konuda açıklamada bulunan Bakan Özer, 12 Eylül'de okulların başlayacağını belirterek, öğretmenler için de güzel bir haber verdi. İşte Bakan Özer'in yeni açıklamaları...
17.08.2022 Eğitim
MEB'den flaş karar! Resmen değişti, ilkokul, ortaokul ve liselerde...
MEB'den flaş karar! Resmen değişti, ilkokul, ortaokul ve liselerde... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen değişti. Okullarda yeni dönem başlıyor. Sınıflarda öğrenci sınırı yeniden belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre özel eğitim kurumlarında sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30’dan fazla olamayacak. Öte yandan MEB 2022-2023 eğitim takvimi ve okulların ne zaman açılacağı belli oldu. İşte son dakika haberinin detaylar...
3.08.2022 Eğitim
Okul öncesi sınıf mevcudu kaç olmalı 2022? Özel eğitim okullarında sınıf mevcudu için yeni karar alındı!
Okul öncesi sınıf mevcudu kaç olmalı 2022? Özel eğitim okullarında sınıf mevcudu için yeni karar alındı!   Okul öncesi sınıf mevcudu kaç olmalı 2022? 'Sınıf mevcudu kararı' Resmi Gazete'de yayımlandı.  Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre özel eğitim kurumlarında sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30’dan fazla olamayacak.
3.08.2022 Eğitim
MEB'den okullarla ilgili yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı
MEB'den okullarla ilgili yeni karar! Resmi Gazete'de yayımlandı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bundan sonra okullarda sınıf mevcutları okul öncesi eğitimde 20, diğer okullarda 30'dan fazla olamayacak.
2.08.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Özel Öğretim Kurumları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki özel öğretim kurumları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.