Gazete Vatan Logo

Özel okul fiyatları 2024 | Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi?

Özel okul fiyatları yeni yılla birlikte binlerce velilin gündem konusu oldu. 2024 memur, emekli maaşları belli oldu. Şimdi gözler özel okul fiyatlarına çevrildi. Peki, Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi? İşte özel okul fiyatları 2024

Özel okul fiyatları 2024 | Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi?

Binlerce öğrenci ve veli, 2024 yılında özel okul fiyatlarının artıp artmadığını ve artmışsa ne kadar olduğunu sorguluyor. Peki, Özel okulların zam oranı belli oldu mu, özel okullara zam geldi mi?

Özel okulların zam oranı belli oldu mu?

TÜİK'in açıkladığı verilere enflasyon aralık ayında aylık bazda 2,93, yıllık bazda 64,77 olarak açıklandı.
TÜFE'deki değişim 2023 yılı aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,77 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 53,86 olarak gerçekleşti.  Oranlar henüz kesinlik kazanmadı.

MEB'İN ÖZEL OKUL ZAMLI FİYAT KARARI

MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 6 Ocak 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda özel okullarda ara sınıflara yapılacak zam oranına ilişkin yönetmeliğin 53'üncü maddesinde yer alan, "bir önceki yılın ortalama (Y.İ-ÜFE+TÜFE)/2 oranına en fazla yüzde 5 oranında artış yapılarak belirlenir" ibaresi, "yapılacak artış oranı, yıl sonu TÜFE oranı dikkate alınarak, Bakanlıkça belirlenen oranı aşmayacak şekilde tespit edilir" şeklinde değiştirildi.

Haberin Devamı

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 Ocak'ta özel öğretim kurumları temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından şu açıklamayı yapmıştı:

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak, bu sene bir değişikliğe gidiyoruz, üretici fiyat endeksinden ziyade tüketici fiyat endeksini baz alacak şekilde 2023 yılı fiyatını belirleme kararı aldık. Hem 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında, Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık."