Övgün Ahmet Ercan

Övgün Ahmet Ercan

Son dakika Övgün Ahmet Ercan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Övgün Ahmet Ercan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Övgün Ahmet Ercan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Övgün Ahmet Ercan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan övgün ahmet ercan gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 övgün ahmet ercan haberi bulunmuştur. Tüm övgün ahmet ercan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ahmet Ercan'dan korkutan 5.1'lik deprem yorumu
Ahmet Ercan'dan korkutan 5.1'lik deprem yorumu Marmara Denizi'nde önce saat 10.42'de 5.1, 3 dakika sonra ise 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem anı güvenlik kameralarına yansırken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu depremin öncü olduğu belirtti.
4.12.2023 Gündem
Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi
Marmara'da 3 dakika arayla 2 deprem! İstanbul dahil birçok ilde hissedildi Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. Depremler, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Yalova, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi. CNN TÜRK'e konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Şu anda özellikle 99 depremi öncesi yapılan binalarda durulmamasını tavsiye ediyorum, dikkatli olmaları gerekiyor. Zorunluluk olmadıkça da evde kalmasınlar." çağrısında bulundu.
4.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'nden son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan acı olaya ilişkin anısını paylaştı. Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depreme yaklanan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, DHA muhabirlerinin de yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nden son anda ayrıldığını söyledi. Yıkılan otelden yer ayırttığını ancak geç döndüğü için odasının başkasına verildiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; ben de tıpkı Japon bilim insanı gibi ölen bir Türk bilim insanı olacaktım. Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.
9.11.2023 Gündem
18 yaşındaki genç berber sırası kavgasında tek yumrukla öldürüldü
18 yaşındaki genç berber sırası kavgasında tek yumrukla öldürüldü Kartal'da arkadaşıyla birlikte berbere gelen 18 yaşındaki Türkican Yıldırım, berberdeki sıra tartışmasından sonra çıkan kavgada yumruklu yere yığıldı. Mehmet Emin Öz'ün attığı yumrukla yaralanan ve 3 gün boyunca yoğunda kalan Yıldırım, hayatını kaybetti. Berberin önündeki yumruklu kavga kameraya yansıdı.
7.09.2023 Yaşam
İşte depreme karşı en güvenli 21 il! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı!
İşte depreme karşı en güvenli 21 il! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı! Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin depreme karşı en güvenli 21 ilini açıkladı.
7.09.2023 Yaşam
Prof. Dr. Ercan, Elazığ'da gözaltına alındı
Prof. Dr. Ercan, Elazığ'da gözaltına alındı  Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadaki 'İlk iki gün asker inmediği için korumasız kadınlara tecavüz edilmiş' şeklindeki paylaşımı nedeniyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Elazığ'da gözaltına alındı.
28.02.2023 Gündem
İstanbul'daki o binalar için kritik uyarı geldi! Betonu pişiriyor
İstanbul'daki o binalar için kritik uyarı geldi! Betonu pişiriyor İstanbul'da olası bir depremle ilgili uzmanların uyarıları sürerken, Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.
26.02.2023 Gündem
Artçı deprem ne demek? Depremden sonra kaç artçı sarsıntı oldu? Artçı depremler devam ediyor mu? İşte en son artçı depremler!
Artçı deprem ne demek? Depremden sonra kaç artçı sarsıntı oldu? Artçı depremler devam ediyor mu? İşte en son artçı depremler! Düzce’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında meydana gelen artçı sarsıntılar endişe ve korkuya neden oluyor. Pek çok ilde hissedilen Düzce Gölyaka merkezli deprem sonrası en büyüğü 4,3 olan çok sayıda artçı deprem kaydedildi. Peki, Artçı deprem ne demek? Depremden sonra kaç artçı sarsıntı oldu? Artçı depremler devam ediyor mu? Artçı deprem büyük depremin habercisi mi? Artçı depremler ile ilgili uzmanlar ne diyor? İşte en son artçı depremler!
23.11.2022 Gündem
Kuşadası Körfezi'nde peş peşe depremler! İzmir, Aydın ve çevre illerde de hissedildi
Kuşadası Körfezi'nde peş peşe depremler! İzmir, Aydın ve çevre illerde de hissedildi AFAD'ın verilerine göre saat 12:59'da merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından saat 13.27'de 4.1 ve 13.29'da 4.0 büyüklüğünde yeni depremler oldu. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar kendilerini dışarı attı.
18.10.2022 Gündem
Prof. Dr. Ercan, Karaburun açıklarındaki depremi değerlendirip uyardı
Prof. Dr. Ercan, Karaburun açıklarındaki depremi değerlendirip uyardı İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında sabaha karşı 4,2 büyüklüğünde depremin ardından 47 sarsıntı daha oldu. Jeofizik Yüksek Mühendisi, Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bu bölge, yeniden toparlanarak 6.8- 6.9 büyüklüğünde bir deprem üretmeye gebe" dedi.
22.07.2021 Gündem
İstanbul için flaş deprem açıklaması!
İstanbul için flaş deprem açıklaması! Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbulluların en büyük kaygısı 'bunun arkasından daha büyük bir deprem gelecek mi' olacak. Hayır, gelmeyecek, bu oldu, bitti" dedi.
19.06.2021 Gündem
İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin uzmanlardan açıklama!
İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin uzmanlardan açıklama! İstanbul'da deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün İstanbul'un Kartal ilçesi olduğunu ve 3,9 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Uzmanlar İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
19.06.2021 Gündem
Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul depremi için tarih verdi! 3 yıl boyunca...
Prof. Dr. Ahmet Ercan, İstanbul depremi için tarih verdi! 3 yıl boyunca... Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, CNN TÜRK Muhabiri Mücahit Topçu'nun sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Ercan, Türkiye'nin deprem riski en düşük yerleri olan Sivas, Konya ve Kastamonu'daki depremlerin ne anlama geldiğini yorumlarken, beklenen büyük İstanbul depremi için de tarih verdi. İşte Prof. Dr. Ercan'ın açıklamaları...
12.02.2021 Gündem
İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklama!
İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklama! Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan, ülkemizde yaşanan son depremler ve beklenen olası bir İstanbul depremiyle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Yerin çekirdeğinde olağanüstü bir hareketlenme olduğunu paylaşan Prof. Dr. Ercan, 2021, 2022 ve hatta 2023 yıllarının deprem yılları olacağını söyledi. Sivas ve Kayseri'de meydana gelen depremin fayı hakkında da konuşan Ercan, bu kırığın üretebileceği maksimum deprem büyüklüğünü de paylaştı.
9.02.2021 Gündem
Uzmanlardan İzmir uyarısı! 'Deprem sağanakları ve gerginlik boşalımları olabilir'
Uzmanlardan İzmir uyarısı! 'Deprem sağanakları ve gerginlik boşalımları olabilir' İzmir'de peş peşe meydana gelen depremlerle ilgili  değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Yazlıklarınıza gidin" açıklaması geldi.
1.02.2021 Gündem
İstanbul için flaş deprem uyarısı!  6.4 büyüklüğünde...
İstanbul için flaş deprem uyarısı! 6.4 büyüklüğünde... Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara'da her 30 yılda bir yaklaşık 6.2 büyüklüğünde deprem olduğunu belirterek, "Yine Marmara'da her 104 yılda bir 6.3 ile 6.7 arasında bir deprem olur. Marmara'da yaklaşık 7.2'den daha büyük olan depremler ise yaklaşık 570 yılda bir olur. Genel olarak 4 bin yıllık deprem geçmişine baktığımız zaman İstanbul'un olağan büyük deprem büyüklüğü aşağı yukarı 6.4'tür" dedi.
26.12.2020 Gündem
Tekirdağ'da depreme dayanıksız 90 bina ile 7 okula yıkım kararı
Tekirdağ'da depreme dayanıksız 90 bina ile 7 okula yıkım kararı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın Marmara'da büyük depremin Tekirdağ'da olacağını iddia etmesinin ardından, kentte vatandaşlar arasında tedirginlik yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait 90 binada ve 7 okulda yıkım kararı alındı.
20.11.2020 Yaşam
Prof. Dr. Ercan'dan Marmara'da deprem açıklaması! '24 atom bombasına eşdeğer...'
Prof. Dr. Ercan'dan Marmara'da deprem açıklaması! '24 atom bombasına eşdeğer...' Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara Bölgesi’nde büyük depremin Tekirdağ’da olacağını iddia etti. Ercan, "Kimse Tekirdağ depreminden söz etmiyor herkes İstanbul diyor. Oysaki büyük deprem Tekirdağ’da olacak. Marmara Ereğlisi’nin beklediği depremin yıkım kuvveti de 9 olacaktır. İstanbul’da beklenen depremde açığa çıkacak güç 4,3 atom bombası gücünde olacak ama Marmara Ereğlisi’nde olacak olan depremde açığa çıkacak güç ise 24 atom bombasına eşdeğer olacaktır” dedi.
19.11.2020 Gündem
İzmir'i günler önce uyarmıştı! 7.8 şiddetinde deprem geliyor...
İzmir'i günler önce uyarmıştı! 7.8 şiddetinde deprem geliyor... Yaklaşık 10 yıldır İzmir depremi için uyaran Prof. Dr. Ahmet Ercan ne yazık ki deprem yaşandıktan sonra dikkatlerin çekildiği isimlerden oldu. Tüm Türkiye'de onlarca şehri ilgilendiren gelecek depremler haritasını çıkaran Prof. Dr. Ercan verdiği son dakika haberinde gelecek 100 yılda ülkemizde İzmir'in çok daha ilerisinde sarsıntıların yaşanacağını açıkladı. İşte Ercan'ın tespitleri sonrasında deprem beklenen noktalar ve şiddetleri
8.11.2020 Gündem
İzmir depremini bilen Prof. Ercan deprem uyarısı
İzmir depremini bilen Prof. Ercan deprem uyarısı 10 yıldır Sisam yakınlarında büyük bir deprem olacağını belirten Prof. Dr. Ahmet Ercan, İzmir depreminden üç gün önce de bunu tekrarlamıştı. Ercan şimdi de, önümüzdeki 100 yıl içinde öngördüğü büyük depremlerin yerini ve şiddetini açıkladı.
8.11.2020 Gündem
Prof. Dr. Ahmet Ercan: Marmara şu anda 17. yıkımcıl depremini bekliyor
Prof. Dr. Ahmet Ercan: Marmara şu anda 17. yıkımcıl depremini bekliyor Marmara Denizi'nde bu sabah meydana gelen depremi, "depremcik' olarak değerlendiren Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bugün olan deprem, 2045 yılında beklemiş olduğum, İstanbul kolu ve Tekirdağ kolu depremciklerinden bir tanesidir. 2 bin 300 yıllık veri tabanını kullandığımızda, 9 yıkım gücünden büyük 16 tane deprem görmüş Marmara. Şu anda 17. yıkımcıl depremini bekliyor. Deprem yılı 2045 artı-eksi beş yıldır. Yani 2040 ile 2050 arasında deprem bekliyoruz. Yıkımların yüzde 70'i Avrupa İstanbul'unda, yüzde 30'u ise Anadolu İstanbul'unda olacaktır. Şimdi İstanbul'da olabilecek depremin büyüklüğü 6 onda 5 ila 6 onda yedi arasında olacak. Bunun yıkıcılığı İzmir'den biraz daha fazla olur. Ölümcüllüğü İzmir'den daha fazla. Bu deprem, Küçükçekmece-Avcılar'ın önünde olacaktır. Dolayısıyla en fazla etkileyeceği yer yine özellikle Avcılar." dedi.
5.11.2020 Gündem
Ahmet Ercan'dan İzmir depremi sonrası iki kritik uyarı
Ahmet Ercan'dan İzmir depremi sonrası iki kritik uyarı Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir depremiyle ilgili iki kritik uyarıda bulundu. Prof. Dr. Ercan, depremin artçıları konusunda 2011 Van depremini hatırlatarak, yorgun binalara dikkat çekerek, "Van'da 7.2'lik bir deprem olmuştu. Çok fazla göçük olmamıştı ama yapılar yorulmuştu. Arkasında bir Erciş depremi geldi 5.7 büyüklüğünde, 38 tane yapı yıkıldı. Yorulmuş yapı üzerine eklentiyle yeni bir sarsıntıya maruz kalınca bu olabiliyor. Eğer İzmir'de de bu 7 büyüklüğündeki depremden sonra olacak 5.9-6'lık bir deprem gelirse, benzer olayları İzmir'de görebiliriz" dedi.
31.10.2020 Gündem
Prof. Dr. Ahmet Ercan kimdir? Deprem Bilimci Ahmet Ercan’ın İzmir depremi açıklaması!
Prof. Dr. Ahmet Ercan kimdir? Deprem Bilimci Ahmet Ercan’ın İzmir depremi açıklaması! İzmir’de meydana gelen depremin şoku devam ediyor. Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 257 kişi yaralandı. Türkiye İzmir depreminin ardından deprem yorumlarını takip ederken Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan geçtiğimiz haftalarda Ege Denizi’nde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremin 7 büyüklüğündeki depremin ayak sesleri olduğunu belirttiği yorumlara denk geldi Çanakkale, İzmir, Balıkesir, Edirne kıyı kesiminin de depremden etkilenebileceğini aktaran Ahmet Ercan kimdir?
30.10.2020 Gündem
Prof. Dr. Ercan açıkladı: 6 ile 7 arasında deprem bekliyorum
Prof. Dr. Ercan açıkladı: 6 ile 7 arasında deprem bekliyorum Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Muş'un Korkut ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin bu bölgede gerilme olduğunu gösterdiğini belirterek, "Gelecekte bu bölge 6'dan daha büyük depreme gebedir. Kaldı ki Varto burada bir deprem bölgesidir. 1960'lı yıllarda burada büyük deprem olmuş ve büyük bir yıkım yaşanmıştı. Bana göre şu anda alıştırmalarını yapıyor" dedi.
16.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Övgün Ahmet Ercan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki övgün ahmet ercan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.