Oruçluyken egzersiz yapılır mı? Oruç tutanlar nasıl spor yapmalı?
Oruçluyken egzersiz yapılır mı? Oruç tutanlar nasıl spor yapmalı? Araştırmalara göre, oruç tutmanın vücudu toksinlerden temizleyici etkisi var. Bu da hem sahur hem iftarda tercih edilen beslenme şekliyle desteklenirse sağlıklı bir şekilde hem kilo verebilir hem de vücut direncini arttırabilirsiniz. Ramazan ayında doğru beslenme tarzı ve doğru egzersizler ile metabolizmanın yavaşlamasını engellemenin ve kilo almadan oruç tutabilmenin mümkün olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan Ramazan’da beslenme ve egzersiz ile ilgili merak edilenleri anlattı.
4.04.2022 Ramazan
Kalp hastalarına oruç uyarısı! İftarda bu hata kalp krizine neden olabilir!
Kalp hastalarına oruç uyarısı! İftarda bu hata kalp krizine neden olabilir! Ramazan ayında kalp damar hastalarının “oruç tutup tutamayacağına dair sorular sıklıkla soruluyor. Ancak bazı kronik hastalıklarda oruç tutmak hem ilaçların geciktirilmesi hem de uzun süren açlık nenediyle metobilizmada yaşanan değişiklikler bazı komplikasyonlara nedenolabilir. Uzmanlar, mevcut kalp-damar hastalığıyla ilgili göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı gibi yakınmaları aktif olarak devam eden hastaları uyarıyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik, ramazanda oruç tutmak isteyen kalp-damar hastalarının mutlaka doktorlarına danışması gerektiğini belirtti.
29.04.2020 Arşiv
Oruç tutarken midenize dikkat edin
Oruç tutarken midenize dikkat edin Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ziya Öztürk, iftar ve sahur vakitlerinde dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarıda bulundu.
29.05.2017 Sağlık