Gazete Vatan Logo

Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır?

Arefe günü oruç tutmanın dinî hükümleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görüşleri hakkında merak edenlerin sayısı oldukça fazla. Özellikle bayram öncesi, arefe gününde oruç tutmanın uygun olup olmadığını araştıranlar için Diyanet'in açıklamaları önem taşıyor. Peki, arefe gününde oruç tutulabilir mi? İşte, bu konuda Diyanet'in açıklamalarıyla ilgili detaylar

Ramazan bayramı arefesi oruç tutulur mu? Arefe günü akşamı teravih namazı kılınır mı, arefe günü oruç tutmak farz mıdır?

Ramazan ve Kurban bayramlarına denk gelen arefe günleri, dini açıdan önemli günler arasında yer alır. Ancak Kurban Bayramı'nın arefe gününde oruç tutma konusu tartışmalıdır. Diğer yandan, Ramazan Bayramı'ndan önceki gün olan arefe gününde oruç tutmanın dinen uygun olduğu kabul edilir.

Arefe günü, bayramın habercisidir. Peygamberimiz, "En hayırlı ve kabul edilmeye en layık dua, Arefe günü yapılan duadır." şeklinde buyurmuştur.

Bu nedenle, arefe günü ibadet ve dualarla geçirilmelidir. Bu açıklamalar ışığında, arefe gününde oruç tutmanın dinen uygun olduğu ve bu ibadetin kabul edileceği anlaşılmaktadır. Bu sebeple, müminlerin bu önemli günü oruçlu olarak geçirmesi teşvik edilir.