Oruç 2022

Oruç 2022

Son dakika Oruç 2022 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Oruç 2022 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Oruç 2022 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oruç 2022

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oruç 2022 gelişmeleri de dahil olmak üzere 108 oruç 2022 haberi bulunmuştur. Tüm oruç 2022 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cinsel ilişki orucu bozar mı? İftar sonrası cinsel ilişki olur mu, cinsel ilişkiye girmek caiz mi?
Cinsel ilişki orucu bozar mı? İftar sonrası cinsel ilişki olur mu, cinsel ilişkiye girmek caiz mi? Ramazan orucu, şafaktan gün batımına kadar yemeyi, içmeyi ve cinsel ilişkiyi kesmeyi gerektiren bir ibadettir. Ramazan boyunca oruç, arzuları ehlileştirir. Yeme, içme ve cinsel ilişkiye girmeme konusundaki irade gücünün sürekli olarak uygulanmasını gerektirir. Bu nedenle, orucun temel manevi faydası, iradeyi kullanmak ve nefsi kontrol etmektir. Peki, Cinsel ilişki orucu bozar mı? Oruçlu iken sevişmek orucu bozar mı? Ramazan ayında cinsel ilişki nasıl olmalı? Ramazan ayında cinsel ilişki günah mı? İftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi? İşte detaylar…
21.03.2023 Ramazan
Ramazana özel sütlaç tarifi! Sütlaç nasıl yapılır?
Ramazana özel sütlaç tarifi! Sütlaç nasıl yapılır? Ramazan ayların gelmesi ile akla ilk gelen tatlılardan birisi de sütlaçtır. Hafif olması sütlacı en çok tercih edilen sütlü tatlılardan birisi yapar. Ramazan’da iftar sofralarında sıklıkla tercih edildiği için sütlaç tatlısının en kolay ve kıvamında nasıl yapılacağı sıklıkla araştırılıyor. Peki, Tam kıvamında sütlaç nasıl yapılır? Sütlaç malzemeleri neler? İşte kolay sütlaç yapımı!
30.03.2022 Ramazan
Oruçluyken öpüşmek orucu bozar mı? Sevgiliyle öpüşmek orucu bozar mı?
Oruçluyken öpüşmek orucu bozar mı? Sevgiliyle öpüşmek orucu bozar mı? Ramazan ayı ile birlikte oruçluyken dikkat edilmesi gerekenler pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Orucu bozan durumlar sıklıkla araştırılıyor. Ramazan’da oruçluyken öpüşmek ile ilgili konular Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oruç ile ilgili fetvaları arasında sorgulanan konulardan biri. Peki, Oruçluyken öpüşmek orucu bozar mı? Sevgiliyle öpüşmek orucu bozar mı? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oruç ile ilgili verdiği yanıtlar…
30.03.2022 Ramazan
Fitre Ramazan’dan önce verilir mi? Fitre nasıl hesaplanır, neye göre verilir? 2022 fitre miktarı ne kadar?
Fitre Ramazan’dan önce verilir mi? Fitre nasıl hesaplanır, neye göre verilir? 2022 fitre miktarı ne kadar? 2022 yılı ramazan ayının başlangıcından 2023 yılı ramazan ayının başlangıcına kadar olan süre için fitre miktarı belli oldu. Din İşleri Yüksek Kurulu, fitre miktarını 40 lira olarak açıkladı. Ramazan hazırlıklarına devam eden milyonlar fitre ile ilgili bilgileri araştırıyor. Peki, Fıtır sadakası nedir ve ne zaman verilir? Fitre Ramazan’dan önce verilir mi? Fitre nasıl hesaplanır, neye göre verilir? İşte 2022 fitre miktarı
28.03.2022 Ramazan
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı!
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı! Ramazan ayına kısa süre kaldı! Ramazan ayının, diğer aylardan farklı olarak beslenme düzeninin ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay olduğunu belirten uzmanlar uzun süren açlık sürecine ilişkin beslenme uyarısında bulundu. Ramazanda doğru beslenme yöntemlerini bilmek gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen, Nurdan Çeliktaş, "Gün içerisinde iftara kadar olan süreyi sağlıklı, enerjik şekilde geçirmek için sahurda doğru tercihler yapılması önemlidir" dedi. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahurda ne tok tutar? Sahurda nasıl beslenmeliyiz? Diyetisyen Nurdan Çeliktaş anlattı.
27.03.2022 Sağlık
İntihar etti denilen 3 çocuk annesi Ceylan Kılıç'ın ölümünde eşine müebbet hapis cezası
İntihar etti denilen 3 çocuk annesi Ceylan Kılıç'ın ölümünde eşine müebbet hapis cezası Esenyurt'ta 2022 yılından evinde başında vurulmuş halde bulunan ve intihar süsü verilen 3 çocuk annesi Ceylan Kılıç'ın eşi Abdulkerim Kılıç ilk olarak 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak sanığa verilecek cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini göz önüne alarak bu cezayı müebbet hapis cezasına indirdi. Ceylan Kılıç'ın babası Cevdet Allahverdi, "Damadım olaydan önce tavanı kırıp kızıma,' 'Kendini as, sen kendini asmazsan ben seni öldürürüm' demiş. Kızım uyurken kafasından aşağıya kaynar su dökmüş. Bize kanlı peçete içinde kanlı saç ve deri parçaları yollamışlar. Abdulkerim, kızımın satırla bacağına ve kafasına vurmuş" bunları sanığın kardeşiyle evli olan diğer kızım Gülşen eşime anlatmış" dedi.
11.01.2024 Gündem
Eski Yunan Bakan Dendias 'Asla unutmayacağım' diyerek açıkladı: Erdoğan izin verdiği için minnettarım
Eski Yunan Bakan Dendias 'Asla unutmayacağım' diyerek açıkladı: Erdoğan izin verdiği için minnettarım Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ülkenin en büyük gazetelerinden biri olan Kathimerini'ye konuştu. Görev süresi boyunca unutamadığı olaylardan bahseden Dendias, 29 Haziran 2022'de Madrid'deki NATO zirvesinde yaşanan olayların perde arkasını anlattı.
12.06.2023 Dünya
Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? 2023 Emekli yılbaşı ikramiyesi verilecek mi?
Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? 2023 Emekli yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? 2023 yılına kısa bir süre kala milyonlarca emekli, yılbaşı ikramiyesi alıp almayacaklarını sıklıkla sorguluyor. Milyonlarca emekliye bayramlarda ödenen ikramiyelerin yılbaşı öncesi verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Peki, Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? 2023 Emekli yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? İşte detaylar…
23.12.2022 Emekli
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç
Enerjide milli adımı başlatan söz! Adım adım tarihi süreç Türkiye'de enerji alanında dev bir yatırım daha hizmete alındı. Türkiye'nin ilk yer altı doğalgaz tesisi olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi hizmete girdi. Tarihi adımın temelleri dönemin Enerji ve Tabii ve Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın kritik konuşması ile atılmıştı.
16.12.2022 Ekonomi
Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu, Mevlid Kandili 2022 orucu ne zaman? Diyanet’e göre Mevlid Kandili orucu var mı?
Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu, Mevlid Kandili 2022 orucu ne zaman? Diyanet’e göre Mevlid Kandili orucu var mı? Mevlid Kandili bu yıl 7 Ekim Cuma günü idrak edilecek. Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen kandil, Hz. Muhammed'in doğumu olarak da kabul edildiğinde İslam dünyasında ibadetlerle kutlanıyor. Mevlid Kandili için hazırlıklar devam ederken Peygamberimizin doğum günü de olan Mevlid Kandili’nde oruç tutulup tutulmayacağı araştırılıyor. Peki, Mevlid Kandilinde oruç tutulur mu, Mevlid Kandili 2022 orucu ne zaman? Diyanet’e göre Mevlid Kandili orucu var mı?
6.10.2022 Dini Bilgiler
Dini günler takvimi 2023 ve Ramazan başlangıcı! Oruç ne zaman başlıyor, Ramazan orucu hangi ayda?
Dini günler takvimi 2023 ve Ramazan başlangıcı! Oruç ne zaman başlıyor, Ramazan orucu hangi ayda? Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. 2022 yılının bitmesin 2 ay kala, 2023 yılının dini günler takvimi ve ramazan ayının başlangıcı merak ediliyor. Regaip Kandili ile karşılanan üç aylar, 11 ayın sultanı ramazan ile uğurlanacak. Peki, 2023 oruç ne zaman başlıyor, Ramazan orucu hangi ayda? İşte 2023 Ramazan başlangıcı ve dini günler takvimi…
4.10.2022 Gündem
Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili? Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili 2022 ne zaman?
Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili? Diyanet takvimine göre Mevlid Kandili 2022 ne zaman? Mevlid Kandili ne zaman, cuma günü kandil mi? Hz. Muhammed’in doğum günü nedeniyle İslam aleminde önemli olan Mevlid Kandili’nin ne zaman olacağı merak ediliyor. Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelen kandil, Hz. Muhammed'in doğumu olara kutlanıyor. Peki, Cuma günü kandil mi, 7 Ekim Cuma günü ne kandili?
3.10.2022 Gündem
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler!
En yakın kandil ne zaman? 2022 Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili önemi ve yapılması gereken ibadetler! Kandil günleri Müslümanlarca mübarek sayılıp kutlanan ve ibadetler geçirilen özel gecelerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı da 2022 kandil günlerinin de içinde olduğu dini günler takvimini her yıl yayımlıyor. 2022 yılı içinde Regaip, Miraç ve Berat kandilleri idrak edildi. Hz. Peygamber’in doğumu münasebetiyle kutlanana Mevlid kandili de ekim ayında idrak edilecek. Peki, En yakın kandil ne zaman? Mevlit Kandili ne zaman idrak edilecek? Mevlit Kandili neden kutlanır? Mevlit kandilinde neler yapılır? İşte detaylar…
5.10.2022 Gündem
GSB kura sonuçları sorgulama (gsb.gov.tr.sonuc)! GSB kura çekimi sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB kura sonuçları isim listesi açıklandı mı?
GSB kura sonuçları sorgulama (gsb.gov.tr.sonuc)! GSB kura çekimi sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın taşra teşkilatında temizlik görevlisi meslek kolunda 144'ü engelli, 106'sı eski hükümlü statüsünde olmak üzere toplam 1017 sürekli işçi alımı yapılacağı kura çekimi saat 10.30’da başladı. 12 Ağustos'ta sona eren başvuruların ardından gözler GSB kura çekimi sonuçlarına çevrildi. GSB 1017 sürekli işçi alımı kura çekimi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından noter huzurunda gerçekleştirildi, GSB işçi alımı kura sonucu isim listeleri, Bakanlığın internet adresinden duyurulacak. Peki, GSB kura çekimi sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB kura sonuçları isim listesi açıklandı mı? GSB kura sonuçları ve isim listesi sorgulama…
31.08.2022 Personel Alımı
GSB kura çekimi canlı yayın 2022! GSB kura çekimi nerden izleyebilirim, saat kaçta? GSB personel alımı sonuçları açıklandı mı?
GSB kura çekimi canlı yayın 2022! GSB kura çekimi nerden izleyebilirim, saat kaçta? GSB personel alımı sonuçları açıklandı mı? GSB personel alımı kura çekimi heyecanı başladı. 12 Ağustos’ta sona eren Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 1017 sürekli işçi alımı başvurularında sıra kura çekimine geldi. İŞKUR tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede nihai adayların belirlenmesi için bugün noter huzurunda GSB kura çekimi yapılacak. Peki, GSB kura çekimi saat kaçta? İŞKUR GSB personel alımı kura çekimi sonuçları açıklandı mı, isim listesi nasıl sorgulanır? İşte GSB kura çekimi canlı yayın ve sorgulama ekranı…
31.08.2022 Personel Alımı
Gençlik ve Spor Bakanlığı temizlik personeli alımı kura çekilişi ne zaman? GSB kura sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB işçi alımı mülakatları ne zaman?
Gençlik ve Spor Bakanlığı temizlik personeli alımı kura çekilişi ne zaman? GSB kura sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB işçi alımı mülakatları ne zaman? Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) 1017 temizlik personeli alımı başvuruları İŞKUR üzerinden 12 Ağustos’ta tamamlanmıştı. Gözler GSB tarafından yapılacak kura çekilişine çevrildi. GSB, temizlik işçisi, engelli sürekli temizlik işçisi, eski hükümlü sürekli temizlik işçisi alımı için kura çekimini gerçekleştirecek. Kurada adı çıkanların daha sonra sözlü sınavları yapılacak. Peki, Gençlik ve Spor Bakanlığı temizlik personeli alımı kura çekilişi ne zaman? GSB kura listeleri açıklandı mı? GSB kura sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB işçi alımı mülakatları ne zaman? İşte detaylar…
29.08.2022 Personel Alımı
2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Diyanet dini günler takvimi ve 2022 Mevlid kandili tarihi!
2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Diyanet dini günler takvimi ve 2022 Mevlid kandili tarihi! Müslüman alemi için büyük öneme sahip dini günlerin başında Mevlid Kandili geliyor. Hz. Peygamber’in doğumu vesilesiyle Mevlid Kandili’nin denk geldiği hafta Mevlid-i Nebi yani kutlu doğu haftası haftası olarak kutlanıyor. Peki, 2022 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde ne oldu, önemi ne? Mevlid Kandili'nin anlamı ve önemi!
21.08.2022 Dini Bilgiler
Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitecek?
Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitecek? Müslümanlar tarafından Hicri yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayı idrak ediliyor. Muharrem ayının bitiş tarihi ve bu aya özel yapılan Aşure Günü’nün hangi tarihler arasında yapılacağı merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Aşure Günü ne zaman bitiyor? Aşure ne zamana kadar yapılır? Aşure hangi günler arasında yapılır? Aşure kaç gün yapılır? Muharrem ayı ne zaman bitiyor? İşte Muharrem ayı ve Aşure Günü ile ilgili merak edilenler…
17.08.2022 Gündem
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır?
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı Muharrem ayının 10. Günü Aşure Günü olarak kabul ediliyor. Pek çok evde de bereket, paylaşma birlik ve beraberliğin simgesi aşure yapılarak dağıtılıyor. Hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk gelen aşure gününün fazileti, hükmü, hadislerin olup olmadığı ve nasıl ortaya çıktığı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Aşure gününün fazileti nedir? İşte aşure günü ile ilgili hadisler…
8.08.2022 Dini Bilgiler
2022 Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayı ne zaman başladı? Muharrem ayında neler yapılır?
2022 Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayı ne zaman başladı? Muharrem ayında neler yapılır? İslam inancına göre, Muharrem ayı pek çok önemli olayın yaşandığı önemli aylardandır. Muharrem ayının 10. Günü Aşure Günü olarak kutlanıyor. Bu yıl Muharrem ayı 30 Temmuz’da başladı. İbadelerini yerine getirmek isteyen milyonlarca kişi bu ay içinde yapılacak ibadetleri araştırıyor. Peki, 2022 Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayı ne zaman başladı? Muharrem ayında neler yapılır? Muharrem ayı ibadetleri neler? İşte Muharrem Ayı ve Aşure Günü hakkında bilmeniz gerekenler…
7.08.2022 Gündem
Aşure günü ne zaman, ayın kaçında? 2022 Muharrem ayı ve aşure günü tarihi
Aşure günü ne zaman, ayın kaçında? 2022 Muharrem ayı ve aşure günü tarihi Muharrem ayı yarın başlıyor. Bu yıl 30 Temmuz Pazar gününe denk gelen Muharrem ayı 27 Ağustos Cumartesi günü son bulacak. Muharrem ayı ibadetlerle geçerken vatandaşlar aynı zamanda bu ay içinde olan aşure gününe ilişkin de araştırma yapıyor.
30.07.2022 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni genelge! 15 Ağustos'ta...
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 il valiliğine yeni genelge! 15 Ağustos'ta... İçişleri Bakanlığı Hacı Bektaş Veli’yi Anma Etkinlikleri ile Muharrem ayının aynı döneme denk gelmesi üzerine 81 İl Valiliğine genelge gönderdi. Genelgede Hacı Bektaş Veli’yi Anma programlarına katılmak isteyen vatandaşlara destek olunması istenirken, Muharrem ayında Yas-ı Mateme ortak olma ve oruç açma lokmalarına vali ve kaymakamların da katılımıyla cemevi yöneticileri, vakıf veya derneklerdeki vatandaşlar ve kanaat önderleriyle birlikte olunması istendi.
28.07.2022 Gündem
Muharrem ayı ne zaman başlıyor, 2022 aşure günü Muharrem ayının kaçı, hangi gün?
Muharrem ayı ne zaman başlıyor, 2022 aşure günü Muharrem ayının kaçı, hangi gün? Muharrem ayı için hazırlıklar başladı. Oruç ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar arama motorlarına yönelerek az bir süre kala Muharrem ayının ne zaman başlayacağını sorgulamaya başladı. Peki, Muharrem ayı 2022 ne zaman? Aşure günü hangi gün?
27.07.2022 Gündem
Gadir Hum Bayramı ne zaman 2022,  yarın mı, bugün mü? Gadir-i Hum Bayramı nedir, o gün neler yapılır? 17 Temmuz Gadir-i Hum Bayramı mı?
Gadir Hum Bayramı ne zaman 2022, yarın mı, bugün mü? Gadir-i Hum Bayramı nedir, o gün neler yapılır? 17 Temmuz Gadir-i Hum Bayramı mı? 2022 Gadiri Hum Bayramı ne zaman, bugün mü, yarın mı? Temmuz ayının ikinci haftası geride kalırken Gadiri Hum Bayramı ile ilgili açıklamalar da arttı. Zilhicce Ayı'nın on sekizinci günü kutlanan Gadiri Hum Bayramı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Gadiri Hum Bayramı nedir, kimler kutlar ve Gadiri Hum günü nasıl ibadet edilir?
16.07.2022 Gündem
Kadir Gecesi'nde içkili paylaşıma 1,5 yıl hapis istemi
Kadir Gecesi'nde içkili paylaşıma 1,5 yıl hapis istemi Kadir Gecesi'nde sosyal medya hesabından yaptığı içkili paylaşımda aşağılayıcı ifadeler kullanan O.T. hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararından örnek verilen iddianamede, 'Bu tür kışkırtıcı temsiller, demokratik toplumun bir unsuru da olması gereken hoşgörü ruhunun, kötü niyetli biçimde ihlali olarak görülebilir' şeklindeki değerlendirme vurgulandı.
17.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Oruç 2022 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oruç 2022 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.