Son dakika Orman Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Orman Genel Müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Orman Genel Müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan orman genel müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.244 orman genel müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm orman genel müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana dahil 11 ilde sınırlar değişti! Karar Resmî Gazete'de yayımlandı: İşte yeni haritaResmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Adana'nın sınırları değişti. Adana başta olmak üzere 11 ilde bazı bölgeler orman sınırı dışına çıkarıldı. Kararın en dikkat çeken detayı ise doğayı koruma şartı oldu: Orman dışına çıkarılan her bir metrekarenin tam iki katı kadar yeni orman kurulacak! İşte mülkiyet ve çevre dengesini değiştiren kararın detayları...
Kara tablo 6 yılda tamamen değişti! Dalaman'da yanan alanlar tekrar yeşerdiOrman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Muğla’nın Dalaman ilçesi Karacaağaç köyü yakınlarında 10 Temmuz 2019 tarihinde çıkan ve bin 433 hektar alanın yandığı alanı havadan inceledi. Yanan sahanın yeniden yeşile dönüştüğü görüldü.
KPSS-2025/2 için süreç başladı! P1-P2 ve P3 puanı ile tercih nasıl yapılır? İşte KPSS 2025/2 TERCİH KILAVUZUKPSS-2025/2 için süreç bugün başladı. Merkezi atama tercih kılavuzu yayınlandı. ÖSYM kurumların talebini aldı. Memur olma hayaliyle sınava girenler, sonuçların ardından KPSS merkezi atama tercih işlemlerini bekliyordu. KPSS P1-P2-P3 türlerinde alım yapan kurumların listesi belli oldu. Adaylar tercih kılavuzu üzerinden işlemlerini gerçekleştirecek. Peki KPSS-2025/2 merkezi atama tercihleri nasıl yapılır?
953 hektar kül oldu! Bursa'yı yeniden yeşertecek ilk adım atıldıBursa'da yaz ayında çıkan orman yangınlarında 953 hektarlık alan kül oldu. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarının ardından bir yandan yanmış ağaçları kaldırıyor, bir yandan da 300 bin fidanla bölgenin yeniden yeşertilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yangından etkilenen bölgede ekiplerinin çalışmaları ise havadan görüntülendi.
Konyaaltı'nda 'Arapsuyu Davası' 1970'den beri çözüme kavuşamıyor! Paha biçilemeyen arazinin mirasçıları arttıkça dava uzadıAntalya'nın Konyaaltı ilçesinde, 1970 yılından beri devam eden 'Arapsuyu Davası' Orman Genel Müdürlüğü ile yüzlerce mirasçı arasında görülüyor. 4 bin dönüme yakın alandan oluşan yaklaşık 50 parseldeki davaya konu arazilerin değerine paha biçilemese de uzmanlar yaklaşık 5 milyar dolar olarak hesaplıyor. Konyaaltı'nda bulunan arazi birden fazla mahalleyi kapsıyor. Bazı parsellerin üzerine siteler inşa edilmiş olsa da halen büyük bir bölümü ormanlık olarak duruyor. 20 yıldan beri davayı takip eden avukat Ali Karaca, 'Turizm ve kentleşmenin çok yoğun olduğu bir alan içerisindeki çok büyük bir boşluk. Bir paha biçilebileceğini düşünmüyorum' dedi.
Bitlis'te Orman Köylülerini Kalkındırma Projesi kredisiyle alınan 14 süt sağım makinesi kadınlara teslim edildiBitlis'te Orman Köylülerini Kalkındırma Projesi (ORKÖY) kredisi ile alınan süt sağım makineleri sertifikalarını alan 14 kadına teslim edildi. Vali Ahmet Karakaya, “Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğümüzün en önemli hizmetlerinden biri 'ORKÖY' projesidir. Bu desteklerin özellikle genç ve kadın çiftçilerimize önemli katkılar sağlıyor" dedi.
Burdur'da eğitim uçağı, gölden su alırken kaza kırıma uğradı!Burdur'un Bucak ilçesinde yapılan yangın tatbikatı sırasında eğitim uçağı, Karacaören Baraj Gölü'nden su alırken kaza kırıma uğradı. Uçaktaki 2 personelin kurtarıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Bursa'daki orman yangını üçüncü gününde! Dumandan göz gözü görmüyorBursa’nın Orhaneli ile Harmancık ilçeleri arasında 3 gündür devam eden orman yangını, ekiplerin yoğun çabalarıyla hem havadan hem de karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşmaması için büyük bir titizlikle çalışan itfaiye ve Orman Genel Müdürlüğü ekipleri, zor arazi şartlarına rağmen söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yangının etkili olduğu bölgeden zaman zaman dumanlar yükselirken, bölgedeki vatandaşlar da tedbir amaçlı uyarılıyor.
Karadeniz'in en büyük fidanlığı! Yangın bölgelerine on binlerce fidan göndermeye hazırKaradeniz Bölgesi'nin en büyük orman fidan üretim merkezlerinden biri olan Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde yaşanan orman yangınlarının ardından, yaraların sarılmasına katkı sağlamak amacıyla on binlerce fidanı bölgeye göndermeye hazır bekliyor. Türkiye'nin yeşillendirilmesi ve yanan alanların yeniden ormanlaştırılması için önemli bir görev üstlenen müdürlük, yıllık 6 milyon fidan üretim kapasitesiyle dikkat çekiyor.
Türkiye'de yapılmayanı Bursa'da deniyorlar: Bir ilke imza attılar! 'Riskli bir iş yapıyoruz'Uludağ eteklerinde hayata geçirilen proje ile Türkiye'de bir ilke imza atıldı. Ankara ve İstanbul'a satışlar başlayan üreticiler gözünü dünya piyasalarına dikti. Bursa'nın Keles ilçesinde, Uludağ eteklerinde 1100 rakımda 30 bin ıhlamur fidanı üretmeye başlayarak kapasite olarak bir ilke imza atan Pınarcık Süs Bitkileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, azmi ve cesaretiyle örnek oluyor.
Ciğerlerimiz yanıyor! Bir orman işçisi şehit olduİzmir'in Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanda dün çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor. İzmir Ödemiş'teki yangında yeşil vatanı korumak için mücadele veren orman işçisi İbrahim Demir şehit oldu.
Felaketin nedeni insan! Bakan Yumaklı'dan son durum açıklaması: 'Birkaç saniyelik duyarsızlık yüzünden ülke yanıyor'Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'nin yangınlarla mücadelesinde kritik bir noktaya gelindiğini açıkladı. Devam eden 6 büyük yangınla mücadele ettiklerini belirten Bakan Yumaklı, özellikle Hatay Antakya'daki zorlu koşullara dikkat çekti. Bakan Yumaklı yangınların büyük çoğunluğunun "sadece birkaç saniyelik bir duyarsızlık" sonucu çıktığına yönelik olduğunun altını çizerek "Vurdumduymazlığı bir türlü aşamıyoruz" dedi. Bakan Yumaklı orman yangınlarıyla mücadelede ekim ayına kadar teyakkuzda olduklarını da dile getirdi.
7 şehirde orman yangınıyla mücadele! Sakarya'daki yangın Bilecik'e sıçradı, İzmir'de 455 ev tahliye edildiBursa'nın Osmangazi ilçesinde İsmetiye Mahallesi’nde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek yerleşim alanlarına sıçradı. Köy halkı gözyaşlarıyla tahliye edilirken, ormanda traktörleriyle alevlerin arasında mahsur kalan çiftçiler kurtarıldı. Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yangın büyük oranda kontrol altına alınmıştır" denildi. Öte yandan Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın Bilecik tarafına sıçradı. İzmir'in Bornova ilçesindeki yangında ise bir mahalle tahliye edildi.
Bakan Yumaklı: 1 Ocak'tan bu yana 503 bin gıda denetimi yaptıkTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Ocak'tan bu yana 503 bin gıda denetimi yaptıklarını belirterek, "Bu denetimler sonucunda 11 bin 702 uygunsuzluk tespit ettik ve 1 milyar 56 milyon lira cezai işlem uyguladık." dedi.
Bakan Uraloğlu: Google ile ilgili süreci yakından takip ediyoruzUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’da basın mensuplarıyla düzenlenen iftar programında Suriye ile ulaştırma temaslarından süper hızlı tren projesine, metro ve otoyol yatırımlarından dijital platformlara yönelik yasal çalışmalara kadar geniş bir başlıkta değerlendirmelerde bulundu.
Jandarmanın semalardaki gözü bayrağı devretti! Yeni Bayraktar TB2 hediye edildiTürkiye’nin ilk SİHA’sı olan Bayraktar TB2 filosunun J11 kuyruk numaralı hava aracı, Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde 10 bin saatlik uçuş süresini başarıyla tamamladı. Görev süresini dolduran milli SİHA eğitim ve test uçuşlarında kullanılacak. Envanterden çıkan SİHA’nın yerine Baykar tarafından üretim hattından çıkan yeni bir Bayraktar TB2, Jandarma Genel Komutanlığı’na bilabedel hediye edildi.
Orman Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orman genel müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.