Orman Yangınları

Orman Yangınları

Son dakika orman yangınları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan orman yangınları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını orman yangınları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Orman Yangınları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan orman yangınları gelişmeleri de dahil olmak üzere 686 orman yangınları haberi bulunmuştur. Tüm orman yangınları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınları kontrol altına alındı
Adana'da yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangınları kontrol altına alındıAdana’nın Feke ilçesinde yıldırım düşmesi sonucu çıkan 2 orman yangını söndürüldü.
26.07.2024Adana
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
İzmir alev alev! Bergama, Foça ve Buca'da orman yangınları: Tedbir amaçlı bir site boşaltıldı
İzmir alev alev! Bergama, Foça ve Buca'da orman yangınları: Tedbir amaçlı bir site boşaltıldıİzmir'de peş peşe orman yangınları çıktı. Şehrin üç ilçesinde çıkan yangınlara müdahale ediliyor. Bergama ilçesinde çıkan orman yangını 2'nci gününde devam ediyor. Yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sürüyor. Buca ilçesinde çıkan orman yangınında alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor. Foça ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle bir site tedbir amaçlı boşaltıldı. Adnan Menderes Havalimanı çevresinde devam eden yangın sebebiyle bazı uçuşlar geçici olarak iptal edildi.
18.07.2024Gündem
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!
MSB'den Suriye ile ilişkilerle ilgili açıklama!Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin yapılan açıklamada, son bir haftada 72 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Öte yandan F-16 ile ilgili iddialara cevap verildi.
18.07.2024Gündem
Adana'da orman yangınları ve felaketleri zirvesi!
Adana'da orman yangınları ve felaketleri zirvesi!CHP'li 14 büyükşehir belediyesinin afet durumlarında ve sonrasında gerekli işbirliğini sağlayabilmesine yönelik "Orman Yangınları ve Çevre Felaketleri" konulu koordinasyon toplantısı Adana'da yapıldı.
10.07.2024Adana
MSB kaynaklarından Suriye'de yaşanan olaylara dair açıklama geldi
MSB kaynaklarından Suriye'de yaşanan olaylara dair açıklama geldiMilli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından yapılan açıklamada "Suriye'de meydana gelen ve Türkiye aleyhinde faaliyet gösteren bazı unsurlarca yürütülen provokatif eylemler dikkatle takip edilmiş ve edilmektedir. Bu eylemlere yönelik gerekli önlemler alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir" denildi.
4.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri ve Suriye'de yaşanan provokasyonlara sert tepki: Bayrağa uzanan eli kızarızCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Sona eren Kabine toplantısının ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kayseri ve Suriye'deki provokasyonlara sert tepki göstererek, "Bayrağımıza uzanan mülevves elleri kırmasını bildiğimiz gibi, ülkemize sığınan mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz" ifadelerini kullandı.
2.07.2024Gündem
Türkiye genelinde ormanlara girişler yasaklandı
Türkiye genelinde ormanlara girişler yasaklandıOrman yangınları bakımından yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması öngörüldüğü için Marmara'da 9, Ege'de 6, Akdeniz'de 9, İç Anadolu'da 7, Karadeniz'de 6, Güneydoğu Anadolu’da 2 ildeki ormanlara farklı tarihlerde giriş yapılamayacak.
28.06.2024Gündem
MSB kaynaklarından 'üçüncü dünya savaşı' sorusuna yanıt: Her türlü senaryoya hazırız
MSB kaynaklarından 'üçüncü dünya savaşı' sorusuna yanıt: Her türlü senaryoya hazırızMilli Savunma Bakanlığı kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın üçüncü dünya savaşı ihtimalinin göz ardı edilmemesine dair açıklamalarına yönelik gelen soruya yanıt verdi.
27.06.2024Gündem
Orman yangınları devam ediyor! Tarihi kente sıçradı
Orman yangınları devam ediyor! Tarihi kente sıçradıÇanakkale'nin Ayvacık ilçesinde makilikte çıkan yangın, Assos Antik Kenti'ne sıçradı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Manisa'nın Yunusemre ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale başlatıldı.
26.06.2024Gündem
Bakan Yumaklı'dan orman yangınları ile ilgili yeni açıklama
Bakan Yumaklı'dan orman yangınları ile ilgili yeni açıklamaTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaz aylarındaki orman yangınlarına hazırlıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.
15.06.2024Gündem
Yasak kararı geldi! Valilik açıkladı, 15 Ekim'e kadar sürecek
Yasak kararı geldi! Valilik açıkladı, 15 Ekim'e kadar sürecekTekirdağ Valiliği, orman yangınlarının yaşanmaması için 14 Haziran - 15 Ekim tarihlerinde ormanlara girişlerin yasaklandığını açıkladı.
14.06.2024Gündem
Giriş yasağı olan ormanlar: 2024 hangi ormanlara giriş yasak?
Giriş yasağı olan ormanlar: 2024 hangi ormanlara giriş yasak?Orman Yangınları Mücadele Komisyonu'nun aldığı karara göre Türkiye genelinde pek çok ormana giriş yasaklandı. Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, ve Marmara'da olmak üzere ormanlara giriş yapılamayacak. Peki hangi ormanlara giriş yasaklandı?
12.06.2024Gündem
Teleferik kazasında mahsur kalanları 120 saniyede kurtardılar!
Teleferik kazasında mahsur kalanları 120 saniyede kurtardılar!Antalya'da 12 Nisan'da Sarısu Teleferik İstasyonu'nda meydana gelen kaza sonrası 1 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı. 36 kabinde mahsur kalan 174 kişi, 23 saatlik çalışmayla kurtarıldı. Olay yerine 22 dakikada ulaşan ilk ekibin JAK timleri olduğu ve 30 kiloluk ekipmanlarıyla mahsur kalanları 2 dakikada tahliye ettikleri belirtildi.
16.05.2024Gündem
Sıcaklık farkı 10 derece oldu! Plansız kentleşme devam ederse bizi bekliyorlar..
Sıcaklık farkı 10 derece oldu! Plansız kentleşme devam ederse bizi bekliyorlar..İstanbul'da Maslak bölgesinde ölçülen hava sıcaklığı ile Belgrad Ormanı'nda hissedilen sıcaklık farkının 10 derecelere varabildiğini belirten Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, plansız kentleşmenin devam etmesi durumunda sel baskınları, orman yangınları ve hava kirliğinin katlanarak artacağını ifade etti.
7.05.2024Gündem
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan paraİstanbul'da PKK/KCK terör örgütünün talimatı doğrultusunda alışveriş merkezlerinde ve ormanlarda yangın çıkarmak için eylem yapan 15 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı.
14.02.2024Gündem
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! İşte yeni yıla giren ülkeler...
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! İşte yeni yıla giren ülkeler...Yeni Zelanda 2023'ü yağmur altında uğurladı, Avustralya'da Sydney Limanı çevresinde 1 milyondan fazla insanın toplanması bekleniyor. Çin lideri Xi ise yeni yıl mesajında Tayvan'la 'birleşme' mesajı verdi.
31.12.2023Dünya
MİT'ten SİHA'lı operasyon: Yeşil kategoride aranan terörist etkisiz
MİT'ten SİHA'lı operasyon: Yeşil kategoride aranan terörist etkisizMilli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörden arananlar listesinin yeşil kategorisinde yer alan ve metropollerde kundaklama eylemleri yapılması için çalışma yürüten PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Sebahat Ormanlı'yı, Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.
14.12.2023Gündem
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Biden, "Çin’i izole etmiyoruz. Çin ile rekabet çatışmaya dönüşmemeli." dedi.
19.09.2023Dünya
Yunan televizyonundan yanan göçmenler için utanç verici ifade! Skandala imza attılar
Yunan televizyonundan yanan göçmenler için utanç verici ifade! Skandala imza attılarYunanistan'da devlet kanalı ERT'nin sunucusu, yangında hayatını kaybeden göçmenlerle ilgili kan donduran ifadeler kullandı. Alexandras Douvara, "Kömürleşmiş 18 göçmen dışında iyi ki hiçbir insanımızı kaybetmedik" ifadesini kullandı.
24.08.2023Dünya
Yunanistan'da 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
Yunanistan'da 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldıYunanistan'ın Batı Trakya bölgesindeki orman yangınlarıyla mücadele devam ederken, Dedeağaç şehrindeki Dadia Milli Parkı’nda 18 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
22.08.2023Dünya
Kanada’da orman yangınları nedeniyle 35 bin kişiye tahliye! Müdahale sürüyor
Kanada’da orman yangınları nedeniyle 35 bin kişiye tahliye! Müdahale sürüyorKanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde çıkan orman yangınları nedeniyle 35 bin kişi için tahliye kararı verildi. Yangına müdahale sürüyor.
20.08.2023Dünya
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023Yaşam
MSB duyurdu! Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Son bir haftada 53 terörist etkisiz hale getirildiTerör örgütüne operasyonlar tüm hızıyla devam ederken son bir haftada 53 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
10.08.2023Gündem
Marmaris'te yanan ormanlar yeni haliyle görüntülendi
Marmaris'te yanan ormanlar yeni haliyle görüntülendiMuğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınlarında küle dönen Bördübet ve Değirmenyanı bölgeleri, 1 yıl sonra Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) çalışması ile yeniden yeşillendi.
6.08.2023Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Orman Yangınları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki orman yangınları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.