Son dakika nikotin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nikotin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nikotin haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan nikotin gelişmeleri de dahil olmak üzere 428 nikotin haberi bulunmuştur. Tüm nikotin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldiYediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir?Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; rinoplasti yani "burun estetiği", burun kemiğini veya kıkırdağını modifiye ederek burnunuzun şeklini değiştirmek için yapılan ameliyattır. Estetik cerrahinin en fazla talep edilen ve uygulanan yöntemlerinden biridir.
Yasak kararı! Dünyada bie ilk, hayatları boyunca alamayacaklarSigara satışları ile ilgili harekete geçildi. 2008 sonrası doğanlar hayatları boyunca tütün ürünlerini satın alamayacak. Uygulama gelecek sene başlayacak. Yeni Zelanda hükümeti, 2008'den sonra doğan herkese gelecek yıldan itibaren sigara ve diğer tütün ürünlerinin satışını yasaklayacak. Bu radikal düzenlemenin gelecek yıl hayata geçmesi bekleniyor. Yeni Zelanda "dumansız nesil" politikası uygulayan dünyadaki ilk ülke olmayı planlıyor.
Kilo almadan sigarayı bırakmak mümkünObezite, önlenebilir ölüm nedenleri arasında sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bu kapsamda sigarayı bırakmanın sağlığa faydalarının “az bir miktar” kilo alınmasından çok daha yüksek olduğunu söyleyen Psiko-Diyetisyeni Dyt. Maria Tanoğlu, davranış değişikliği ve beslenme çözümleriyle kilo almadan sigarayı bırakmanın mümkün olduğunu da ekledi.
Sigara bağımlılığı için flaş karar! Tüm paketlerde uygulanacakAmerika Birleşik Devletleri her yıl 480 bin kişinin ölümüne neden olan sigara bağımlılığı için sıra dışı bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. ABD İlaç ve Gıda Dairesi'nin (FDA) hazırladığı yeni plana göre ABD içerisinde satılan tüm sigaralarda nikotin miktarı azaltılacak.
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirinDünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) üye ülkelerde 31 Mayıs, 1987 yılından bu yana “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu yaklaşımla, sigarayı kullanıcıların hayatından kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Uzm. Dr. Fadime Tülücü, 31 Mayıs’ta tüm tütün ve tütün ürünü kullanıcılarını, 24 saat süreyle, sigarayı bırakmaya çağırdı.
İltihabı söküp atıyor! Akciğerleri temizliyor, nefes darlığı, öksürük ve hırıltıyı anında kesiyor, kontrolsüz kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor, günde bir tane...Sağlık için olmazsa olmaz. Bir hafta tüketim sonucunda bile etkisini gösteriyor. Günde bir tane yiyen sağlığına sağlık katıyor. Nefes darlığı şikayeti olan, öksürük ve hırıltı ile boğuşan kişiler için şifa niteliğinde. Akciğerleri temizliyor, vücuttaki iltihabı atıyor. Kanserle savaşan bir kalkan görevi görüyor. Kontrolsüz kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Vücudun temel işlevlerini yerine getirebilmesi için hayati önem taşıyan ciğerler, dışarıdaki oksijeni damarlara taşıma görevini üstlenir. Aynı zamanda damarlardaki karbondioksitin de dışarıya atılmasını sağlayan akciğerler, sigara gibi zararlı alışkanlıklar sonucu nefes darlığı gibi şikayetlere yol açıyor. Sigarayı bıraktıktan sonra zararlı etkilerinden en kısa sürede kurtulmanın yolu ise bu besinlerde yatıyor..
Elektronik sigara kullananlar dikkat! Korkunç sonuçlar ortaya çıktı, organlarda iltihaplanma...ABD’de yapılan bir araştırma, elektronik sigaraların tüm organlarda iltihaplanmaya sebep olduğu sonucunu ortaya çıkardı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Elektronik sigaralar, normal sigaralar kadar tehlikeli. Gelecek nesillerin sağlığı için sigaranın her türlüsüne karşı olmalıyız” dedi.
Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer? Ramazan ayı, oruç tutan kişiler için uzun bir açlık süresidir. Bu süreç, pek çok kişi için uzun bir süreci ifade ederken, uzun saatlere varan açlık nedeniyle vücut dengesini de etkileyen bir zaman dilimidr. Ramazan ayında oruç tutan kişilerin yaygın olarak yaşadığı sorunların başşında da baş ağrısı gelmektedir. Hem açlık ile mücadele eden hem de uzun süre aç ve susuz kalanlar baş ağrısını yoğun olarak hissedebilir. Peki, Oruçluyken baş ağrısı neden olur? Ramazanda baş ağrısı nasıl geçer? İşte detaylar…
Nikotin bandı orucu bozar mı? Diyanet nikotin bandıyla merak edileni cevapladı!Ramazan ayının gelmesiyle az bir süre kala oruç ile ilgili yapılan araştırmalar hızlandı. Orucu bozan ve bozmayan durumlar her yıl olduğu gibi bu yıl da merak ediliyor. Merak edilen sorulardan biri ise 'Nikotin bandı orucu bozar mı?' sorusu oldu. Diyanet İşleri'ne göre Nikotin bandı orucu bozar mı? sorusunun yanıtı...
Bu alışkanlıklar uyku sorunlarına sebep oluyor!Türkiye Uykuder Genel Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı, pandemi ve gelişen teknolojiyle birlikte uyku bozukluklarının arttığına dikkati çekerek, bu durumun birçok hastalığa da davetiye çıkardığını söyledi.
Sağlıklı uyku için 10 öneri!Solunum Derneği (TÜSAD), bu yıl 18 Mart’a denk gelen Dünya Uyku Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, kaliteli uykunun sağlıklı zihin ve beden için önemini hatırlattı. TÜSAD Uyku Bozuklukları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Köktürk, “Başta COVID-19 pandemisi olmak üzere gürültü, dijital kirlilik, düzensiz beslenme ve stres gibi nedenlerle sıklığı artan uyku bozuklukları pek çok sağlık sorunun ortaya çıkmasına neden oluyor” uyarısında bulundu.
Elektronik sigara ölümcül olabilirAmerika’da yapılan bir araştırmada bir yılda e-sigara nedeniyle 2 bin 807 kişinin hastaneye kaldırıldığı, bu hastalardan 68’nin akciğer hasarı nedeniyle yaşamını yitirdiği ortaya kondu.
İftardan sonra baş ağrısı neden olur? İşte baş ağrısını geçirmek için yapılması gerekenlerRamazan ayı boyunca baş ağrısı şikayetleri artıyor. Uzmanlar bunun en büyük nedeni olarak günlük rutinlerin tamamen değişmiş olmasını gösteriyor. Hem beslenme hem de uyku düzenleri tamamen değişen kişilerde baş ağrısı, baş dönmesi ve hazımsızlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Özellikle de elli yaş üstü kişilerde bu ağrıların kronik hale gelmemesi için alınması gereken belli başlı önlemler bulunuyor. Peki, İftarda baş ağrısı neden olur? İftar sonrası baş ağrısı nedenleri ne? İftar sonrası baş ağrısını geçirmek için yapılması gerekenler
Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçer? Neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenlerRamazan ayı içerisinde beslenme ve uyku düzeninin değişmesi ile birlikte birçok sağlık sorunu da ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başında ise baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetler geliyor. Hazımsızlık, aşırı yeme, dengesiz beslenme gibi birçok farklı neden mide bulantısının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Peki, Ramazan'da mide bulantısı nasıl geçeri, neden olur? Mide bulantısını geçirmek için yapılması gerekenler nelerdir?
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlıDr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, elektronik sigaranın kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki yaptığı değişikliklere işaret ederek, elektronik sigaralarda bulunan nikotinin damar oluşumunu, damar içini döşeyen hücreleri, kan basıncını, kalp hızını, kalp kasının kasılma gücünü, koroner damarları ve kan akımını olumsuz etkilediği söyledi.
Sigara içenler her yıl, sigara içmeyen 1.2 milyon kişiyi öldürüyor4 Şubat Dünya Kanser Gününde, sigara hala kanserin en önemli sebeplerinden biri olmaya devam ediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Yılmaz, dünyada her yıl 8 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, bu ölümlerin 7 milyondan fazlasının tütün kaynaklı olduğunu söylerken, dünyada 1,3 milyar kişinin tütün ürünü kullandığını bu kişilerin yüzde 80’inin ise düşük ve orta gelir düzeyine sahip ülkelerde yaşadığına dikkat çekti. Prof. Dr. Yılmaz, “Her yıl 65 bin çocuk pasif tütün dumanı soludukları için hayatını kaybediyor. Bebeklerde de ani ölümler bu nedenle artmaktadır” dedi.
Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için ipuçları!Sigara içmenin sağlığa birçok olumsuz etkisi var. Lekeli cilt, kalp hastalığı ve akciğer kanseri, sigara içmenin getirdiği birçok tehlikeden sadece birkaçıdır. Ancak sigaranın tehlikelerini bilmek, bırakmayı kolaylaştırmıyor. Sigara içen birçok insan için sigara içmek günlük rutinlerinin büyük bir parçası. Yemekten sonra, ilk uyandığınızda veya işe giderken sigara içmenin yerine başka bir şey koymak oldukça zor olabilir. Peki, Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için neler yapmalı? İşte “Sigarayı nasıl bırakırım?” diyenlere Sigarayı bırakmak için ipucu!
Koronavirüse yakalanma kaygısı ruh sağlığını bozdu! O hastalıkta büyük artış yaşanıyorKoronavirüsle mücadele devam ederken, tüm Türkiye Omicron varyantının şokunu yaşıyor. Uzmanlar art arda aşı uyarısında bulunurken, pandeminin yeni bir etkisi daha ortaya çıktı. Psikiyatri Uzmanı Dr. Yağmur Kır, koronavirüse yakalanma korkusunun yoğun yaşandığı pandemi sürecinde panik atak ve panik bozukluk oranının arttığını duyurdu.
Sigara yasağı ile ilgili flaş hamle! Dünyada bir ilk olacakSigara yasağı ile ilgili harekete geçildi. Daha önce böyle bir yasak kararı alınmadı. Şu an 14 yaş altında olanlar için sigara satışının ömür boyu yasaklaması gündemde. Yeni Zelanda hükümeti, sigara kullanımına karşı sert tedbirlerin hazırlığında olduklarını duyurdu. Şu an 14 yaş veya altında olanların yaşamları boyunca sigara satın almalarını yasaklanacağı ifade ediliyor.
Nikotin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nikotin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.