Müftülük

Müftülük

Son dakika müftülük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan müftülük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını müftülük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Müftülük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan müftülük gelişmeleri de dahil olmak üzere 336 müftülük haberi bulunmuştur. Tüm müftülük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.
17.04.2023 Gündem
Yıkımın ortasında sapasağlam ayakta! 'Mucizeyle ilgisi yok'
Yıkımın ortasında sapasağlam ayakta! 'Mucizeyle ilgisi yok' Kahramanmaraş'ta “yıkımın göbeği” denilen Hayrullah Mahallesi’nde hiç hasar almadan duran iki bina var. Biri mimar, diğeri inşaat mühendisleri odası binaları. Şube başkanları bunun nedenlerini anlatırken “Mucizeyle ilgisi yok” diyor.
13.02.2023 Gündem
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla afetzedelere beslenme desteğini sürdürüyor. 
11.02.2023 Gündem
Depremin anı kamerada! Binalar peş peşe böyle yıkıldı
Depremin anı kamerada! Binalar peş peşe böyle yıkıldı Kahramanmaraş'ta meydana gelen ikinci depremin merkez üssü Elbistan'a ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Cep telefonu kamerası ile kaydedilen görüntüler de yıkılan binalar ve korku dolu anlar yer aldı.
11.02.2023 Yaşam
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı Kızılay, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını paylaştı.
9.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın enerji üretim kapasitesinin 2,5 milyon konutun ya da 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en çetin coğrafyasında baraj, santral, yeni yerleşim ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık maliyetle Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvinimize kazandırdık" dedi. Erdoğan kara harekatı mesajı da vererek 'En kısa sürede tankımızla hepsinin kökünü kazıyacağız' ifadelerini kullandı.
22.11.2022 Siyaset
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor
Dünyanın en büyük 5'inci barajı Yusufeli bugün açılıyor Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak Yusufeli Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle açılacak. Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5'inci büyük barajı olan Yusufeli su tutup elektrik üretimine başlaması Mayıs ayında gerçekleşecek.
22.11.2022 Gündem
Bir ilçe sular altında kalacak! Çalışmalarda sona gelindi, taşınma süreci başladı
Bir ilçe sular altında kalacak! Çalışmalarda sona gelindi, taşınma süreci başladı Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapılan Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak ilçenin yeni yerleşim yerinde, 3 bölgede 10 etapta sürdürülen altyapı ve üstyapı ile bina ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Yusufeli'nde yeni yerleşim yerinde inşaatı tamamlanan kamu kurumlarının taşınma süreci de başladı.
16.09.2022 Yaşam
İmam ve müezzine 'zimmet' soruşturması
İmam ve müezzine 'zimmet' soruşturması Kırıkkale'de, Gürler Camii'nin imamı Ü.U. ve müezzin M.Y.'nin cuma namazı sonrası müftülük adıyla topladıkları paranın bir kısmını zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla haklarında adli ve idari soruşturma başlatıldı.
19.08.2022 Yaşam
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki! Hazırlanan skandal yasa sonrası...
Türkiye'den Yunanistan'a sert tepki! Hazırlanan skandal yasa sonrası... Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'ın Batı Trakya’daki Müftülüklere yönelik kabul ettiği yasal düzenlemeye tepki gösterdi. Yapılan açıklamada müftülükleri kendi yönetimi altına almaya çalışmasının kabul edilemez bir durum olduğu belirtildi.
4.08.2022 Gündem
Müftü Ahmet Dilek kimdir? Şırnak müftüsü Ahmet Dilek nereli, nerelerde görev aldı?
Müftü Ahmet Dilek kimdir? Şırnak müftüsü Ahmet Dilek nereli, nerelerde görev aldı? Bartın, Van, Gümüşhane, Ankara, Adana, Adıyaman, Şırnak, Mersin, Kırklareli ve Kars illerinin müftüleri değişti. Müftüler kararnamesine göre Şırnak İl Müftülüğüne Ahmet Dilek atandı. Peki, müftü Ahmet Dilek kimdir?
7.06.2022 Gündem
Maaş artışı müjdesi! 3600 ek göstergeyle ilgili flaş açıklama: Beklentileri karşılayacak
Maaş artışı müjdesi! 3600 ek göstergeyle ilgili flaş açıklama: Beklentileri karşılayacak 3600 ek göstergeyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaşlar artacak. Memur ve emekli hepsini yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren gelişme. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubu çalışanını etkiyecek. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, 3600 ek gösterge konusunda sona gelindiğini belirterek, "Uzun süredir gündemimizde olan 3600 diye tanımlanan mesele Çalışma Bakanlığımızın yoğun gündemi olarak devam ediyor. Artık bir sonuçlandırma aşamasına yaklaşıyor. Bunun birçok etapları var. Zor bir düzenleme. İnşallah beklentileri karşılayacak şekilde bir sonuca vardırılır" dedi. Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ta konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Başta hemşireler ve diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacak. Sağlık çalışanlarıyla ilgili yasal düzenlemeleri mayıs ayı içerisinde Meclis gündemine getiriyoruz. " İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri...
Zekeriya Beyaz öldü mü? Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü?
Zekeriya Beyaz öldü mü? Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü? Zekeriya Beyaz öldü mü? sorusuna yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Bir dönem Türk televizyonlarına damga vuran ilahiyatçı Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti. Peki, Zekeriya Beyaz hocanın hastalığı neydi, neden ve kaç yaşında öldü? Zekeriya Beyaz kimdir?
12.04.2022 Gündem
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti. Zekeriya Beyaz'ın cenazesinin yarın kaldırılacağı öğrenildi.
12.04.2022 Gündem
Su altında kalacak Yusufeli, 5 ayda taşınacak
Su altında kalacak Yusufeli, 5 ayda taşınacak Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı, ilçe merkezi ve köyleri su altında bırakacak. 152 yıllık tarihinde 7'nci kez taşınmaya hazırlanan ilçede, 2 bin 654 yapı hak sahibi ile aileleri yer değiştirecek. Taşınma işlemi 5 ay sürecek.
7.03.2022 Yaşam
Meral Akşener: Emniyeti temsilen bir tek ben varım
Meral Akşener: Emniyeti temsilen bir tek ben varım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Beylikdüzü Belediyesi 2. Toplu Açılış Törenine katıldı.
7.01.2022 Siyaset
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç hayatını kaybetti!
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç hayatını kaybetti! AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç tedavi gördüğü Ankara Şehir Hastanesinde hayatını kaybetti.
18.11.2021 Siyaset
Su altında kalacak ilçeye 2 bin 698 yeni konut!
Su altında kalacak ilçeye 2 bin 698 yeni konut! Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapılan 275 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye’nin en yükseği Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak Yusufeli ilçesinin taşınacağı yerleşim yerinde, 2 bin 698 yeni konut yapımı tamamlandı. 150 yıllık tarihinde yıl sonu 7'nci kez taşınacak Yusufeli'de, kamu binalarında ise sona gelindi. Devlet Su İşleri (DSİ) Yeniden Yerleşim Yerleri İzleme Şube Müdürü Suat Köse, “İnşaatlarda sona geldik, ilçemiz en kısa zamanda taşınmaya hazır hale getirilecek" dedi.
24.10.2021 Gündem
İstanbul Müftülüğü'ne atanan Prof. Dr. Safi Arpaguş göreve başladı
İstanbul Müftülüğü'ne atanan Prof. Dr. Safi Arpaguş göreve başladı İstanbul Müftülüğü'ne atanan Prof. Dr. Safi Arpaguş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katıldığı törenle görevine başladı.
23.10.2021 Gündem
Boşanmak isteyen eşini boş araziye kadar kovalayıp tüfekle vurdu
Boşanmak isteyen eşini boş araziye kadar kovalayıp tüfekle vurdu Adıyaman'da Mesut E., bir süredir ayrı yaşadığı ve kendisinden boşanmak isteyen Ayten E.'yi sokakta karşılaşınca kovaladığı boş arazide av tüfeğiyle vurarak, ağır yaraladı. Bu anlar, güvenlik kamarasına yansırken polis, kaçan Mesut E.'yi arıyor.
11.10.2021 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan gençliğin önemine vurgu
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan gençliğin önemine vurgu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, genç nüfusun önemine işaret ederek, "Bir ülkenin ahlaklı, ilkeli, barışı ve huzuru, birlikte yaşama tecrübesini her şeyin üzerinde tutan, Rabb'inin rızasına göre hareket etmeye çalışan, Peygamberini, Kitabını tanıyan bir gençliğe sahip olması en büyük zenginliktir. İşte Türkiye, böyle bir hazineye sahip." dedi.
8.10.2021 Gündem
Cuma hutbesinde yeni uygulama başladı! 9 ay eğitim aldı, imam ve...
Cuma hutbesinde yeni uygulama başladı! 9 ay eğitim aldı, imam ve... Erzurum'un Palandöken ilçesindeki Solakzade Camisi'nde, cuma hutbeleri işitme engelliler için işaret diliyle anlatılıyor.
8.10.2021 Yaşam
Müftülükler son 4 yılda 38 bin 53 resmî nikâh kıydı!
Müftülükler son 4 yılda 38 bin 53 resmî nikâh kıydı! Evlendirme işlemlerinin kolaylaştırılması ve bürokrasinin azaltılması için müftülüklere verilen resmî nikâh kıyma yetkisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 38 bin 53 nikâh akdi il ve ilçe müftülüklerince gerçekleştirildi.
3.10.2021 Gündem
Resmi kayıtlara göre Türkiye'de böyle bir yer yok! Hayalet mahalle
Resmi kayıtlara göre Türkiye'de böyle bir yer yok! Hayalet mahalle Sinop’un Boyabat ilçesinde 1989 yılındaki heyelanlar sonrası 'afet bölgesi' sayılıp, tahliye edilen Akçakese köyü Karanlı Mahallesi'nde, evlerini terk etmeyen ve son yıllarda il dışından gelenler, risk altında yaşamlarını sürdürüyor.
27.08.2021 Yaşam
Zonguldak'ta cami inşaatına asılan bayrakla ilgili soruşturma
Zonguldak'ta cami inşaatına asılan bayrakla ilgili soruşturma Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde yapımı devam eden Kavaklık Camisi'nin inşaatındaki Türk bayrağının yanına, üzerinde Arapça Kelime-i Tevhid (La ilahe illallah) yazılı yeşil bayrak asılmasıyla ilgili Kozlu Kaymakamlığı’nca soruşturma başlatıldı.
25.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Müftülük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki müftülük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.