Meram

Meram

Son dakika meram haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meram ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meram haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meram

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meram gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.242 meram haberi bulunmuştur. Tüm meram haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konya yerel seçim sonuçları 2024: Konya belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Konya'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Konya yerel seçim sonuçları 2024: Konya belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Konya'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Konya geldi. Konya yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Konya'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Konya yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi
Sağlık Bakanı Koca'dan Konya'ya 2 yeni hastane müjdesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kılıçarslan Şehir Meydanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen AK Parti Konya mitinginde yaptığı konuşmada, "Konya'da yeni sağlık yatırımlarına devam ediyoruz. 500 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesini Konya'mızda yapıyoruz. İkinci müjdemiz de bin yatak kapasiteli şehir hastanesi konseptinde inşa edeceğimiz yeni hastane" dedi.
17.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demet demet dolarları toplayıp aralarında paylaşıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demet demet dolarları toplayıp aralarında paylaşıyorlar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Konya mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. CHP'deki para sayma görüntüleri hakkında konuşan Erdoğan "Demet demet dolarları, avroları toplayıp aralarında paylaşıyorlar. Bunlara bu ülke teslim edilir mi?" dedi.
17.03.2024 Gündem
Kadınların elle sökümünü yaptığı havuç dünya pazarına hazırlanıyor
Kadınların elle sökümünü yaptığı havuç dünya pazarına hazırlanıyor Türkiye'nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 65'ini karşılayan Konya'da son günlerde sıfır dereceye kadar düşen soğuk havada, toprak altında bulunan havuçlar, kadınlar tarafından tek tek sökümü yapılıyor. Yine kadınlar tarafından tesiste paketlenerek dünya pazarına hazırlanan havuç üretiminde son 5 yıl içerisinde yüzde 30 artış oldu.
9.01.2024 Ekonomi
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığın cezası belli oldu
Rezidanstaki işkence davasında 3 sanığın cezası belli oldu Konya'nın Selçuklu ilçesinde eski sevgilisi Demet Aydın'ı (21) kaçırıp, rezidansta işkence yaptıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Murat Demirci (41) ile nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) hakkında 'nitelikli yağma' suçundan 5'er yıl, 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan ise 5'er yıl olmak üzere 10’ar yıl hapis cezası verildi.
19.10.2023 Gündem
Profesörlerin kavgasında kan akmıştı! İfadesi ortaya çıktı
Profesörlerin kavgasında kan akmıştı! İfadesi ortaya çıktı Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç'u (46), tabancayla vurarak yaralayan, aynı bölümdeki öğretim üyesi Prof. Dr. Galip Atasağun'un (60) kardeşi İzzet Atasağun'un (55) ifadesinde, ''Ağabeyimi sorun yaşanmasın diye okuldan almak istedim. Bu sırada karşılaştık. Bize küfredip yumrukla saldırdı. Ben de kendimi korumak için tabancayla ateş ettim" dediği öğrenildi.
7.10.2023 Yaşam
'Dil düşürme' yöntemiyle soydular, kente tekrar gelince yakalandılar!
'Dil düşürme' yöntemiyle soydular, kente tekrar gelince yakalandılar! 'Dil düşürme' yöntemiyle girdikleri evden soygun yapan hırsızlar kente tekrar gelince yakalandılar. Konya'da girdikleri evden 250 bin lira nakit para ve ziynet eşyası çalıp kaçan şüpheliler, 2 hafta sonra kente tekrar gelince yakalandı. Gözaltına alınan 3'ü kadın 4 şüpheli tutuklandı.
13.07.2023 Gündem
WhatsApp’tan gönderilen hakaret içerikli ses kaydına hapis cezası
WhatsApp’tan gönderilen hakaret içerikli ses kaydına hapis cezası Konya’da, Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, WhatsApp’tan gönderdiği ses kaydında, barınakta hayvanlara kötü muamele iddiasıyla Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile 3 ilçe belediye başkanına hakaret suçlamasıyla 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Bulan’ın cezasını daha önce de başka kişilere yönelik benzer suçlar işlediği gerekçesiyle ertelemedi.
22.06.2023 Yaşam
Eski sevgilisini kaçırıp, rezidansta işkence yapmıştı! İstenen ceza belli oldu
Eski sevgilisini kaçırıp, rezidansta işkence yapmıştı! İstenen ceza belli oldu Konya'nın Selçuklu ilçesinde eski sevgilisi Demet Aydın'ı (21) kaçırıp, rezidansta işkence yaptıkları suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Murat Demirci (41) ile nişanlısı Sara Demir (24) ve arkadaşları Tuğba Demirci (22) için savcı, 32 yıl 6’şar ay hapis cezası istedi.
21.06.2023 Yaşam
Kavgada başından vurularak öldürüldü
Kavgada başından vurularak öldürüldü Konya'da Enes Akyol (20), kavga ettiği 3 kişi tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü. Olay, güvenlik kamerasına yansıdı.
17.06.2023 Yaşam
MSB acı haberi duyurdu: İki askerimiz şehit oldu
MSB acı haberi duyurdu: İki askerimiz şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde EYP patlaması sonucunda 2 askerin şehit olduğunu açıkladı. Bakan Güler, "Kahraman silah arkadaşlarımız, 11 Haziran 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.
11.06.2023 Gündem
Seçimde eylem hazırlığı yapan DEAŞ'lı terörist, tanınmamak için saç ektirip, protez göz taktırmış
Seçimde eylem hazırlığı yapan DEAŞ'lı terörist, tanınmamak için saç ektirip, protez göz taktırmış Konya’da seçim günü için eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DEAŞ üyelerinin, tutuklanan sözde lideri A.H.’nin tanınmamak için saç ektirdiği ve çatışma bölgesinde kaybettiği bir gözünün yerine protez taktırdığı öğrenildi.
31.05.2023 Gündem
'Süt banyosu' skandalının ardından harekete geçti
'Süt banyosu' skandalının ardından harekete geçti Konya'da süt toplama merkezinde bulunan kazanda süt banyosu yaptığı suçlamasıyla 6 gün cezaevinde kalan Emre Sayar ve Uğur Turgut, 1,5 yıl önce beraat etti. Sayar, bu süreçte sosyal medya aracılığıyla kendisine hakaret ettiğini tespit ettiği 70 kişiye dava açtı.
21.05.2023 Yaşam
Evlilik teklifini reddedince vurulmuştu! Emine hemşireden kahreden haber geldi
Evlilik teklifini reddedince vurulmuştu! Emine hemşireden kahreden haber geldi Karaman'da evlilik teklifini reddettiği için kuzeni Hüseyin Bağrıaçık'ın tabanca ile vurduğu hemşire Emine Ay, yaklaşık 6 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
13.04.2023 Yaşam
Annesini bıçaklayarak ağır yaraladı, kendini eve kilitledi!
Annesini bıçaklayarak ağır yaraladı, kendini eve kilitledi! Konya'da psikolojik sorunları olduğu öğrenilen bir kişi cinnet getirmesi sonucu, annesini bıçakladıktan sonra kendisini eve kilitledi. Polis ekipleri tarafından evin kapısı kırılarak şüpheli gözaltına alınırken, oğlu tarafından bıçaklanan kadının ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
14.03.2023 Yaşam
10 bin iş yeri için kura çekimlerinin ilk etabı 15 Mart’ta, 12 il ve ilçede, 3 bin 106 hak sahibi için yapılacak
10 bin iş yeri için kura çekimlerinin ilk etabı 15 Mart’ta, 12 il ve ilçede, 3 bin 106 hak sahibi için yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ eliyle hayata geçirilen ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ara verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi projelerinde kura çekimlerine yeniden başlandı. Bakan Kurum, resmî sosyal medya hesabından, “İlk İş Yerim” için kura çekimlerine başlandığını duyurarak, “250 alt sektörü harekete geçiren ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projemizle istihdamı destekliyor, vatandaşımızı iş sahibi de yapıyoruz. Konut ve arsa kuralarımız devam ederken sıra iş yerlerine geldi. 12 ilde, 3 bin 106 iş yeri için 15 Mart’ta kuraları çekmeye başlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu arada altyapısı tamamlanmış, imar planı hazırlanmış 1 milyon “İlk Evim Arsa” kuraları da 13-17 Mart tarihleri arasında, 23 ilde, 21 bin 120 hak sahibi için çekilecek.
12.03.2023 Ekonomi
Konya'da bombalı eylem hazırlığındaki terörist yakalandı
Konya'da bombalı eylem hazırlığındaki terörist yakalandı Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Diyarbakır ve Konya İl Emniyet Müdürlüklerince yapılan çalışmalarda Konya'da PKK/KCK terör örgüt mensubu 1 kadın terörist eylem hazırlığı içerisindeyken yakalandı.
25.02.2023 Gündem
Bakara suresi 285. ve 286. Ayetin anlamı nedir? Bakara Suresi 285. 286. Ayetin meali, okunuşu, tefsiri...
Bakara suresi 285. ve 286. Ayetin anlamı nedir? Bakara Suresi 285. 286. Ayetin meali, okunuşu, tefsiri...  Kahramanmaraş merkezli depremlerin 5. gününde enkaz altından arama-kurtarma ekiplerince çıkarılan bir vatandaş, Bakara Suresi'ni okuyarak hayata tutundu. Peki, Bakara suresi 285. ve 286. Ayetin anlamı nedir? Bakara Suresi 285. 286. Ayetin meali, okunuşu, tefsiri... 
10.02.2023 Gündem
'Soğuk çay' tartışmasında müşterisini öldüren sanığa müebbet
'Soğuk çay' tartışmasında müşterisini öldüren sanığa müebbet Konya'nın Meram ilçesinde 'soğuk çay' nedeniyle çıkan kavgada müşterisi Emel Göçer'i (33) tabanca ile öldüren seyyar çaycı Muhammet İlhan (35), müebbet hapse çarptırıldı.
23.01.2023 Yaşam
Konya'da 7 kişinin katili hakkında gerekçeli karar açıklandı
Konya'da 7 kişinin katili hakkında gerekçeli karar açıklandı Konya’da aynı aileden 7 kişiyi öldürmekten 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Altun ile davada yargılanan ve haklarında beraat kararı verilen 10 sanık hakkındaki gerekçeli karar açıklandı. Kararda, "Altun'un belli bir plan dahilinde hareket ederek tasarladığı eylemini yanına aldığı tabanca ve çok miktardaki mermi ile birlikte maktullerin evine giderek gerçekleştirdiği, azmettirme hususunda sanık Mehmet Altun dışında diğer sanıkların veya tespit edilemeyen başka bir kimsenin bulunmadığı, olayın milli, etnik, dini bir boyutunun bulunmadığı kanaatine ulaşılmıştır" denildi.
12.12.2022 Gündem
Aynı aileden 7 kişi katleden cani hakkında karar verildi
Aynı aileden 7 kişi katleden cani hakkında karar verildi Konya'da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Mehmet Altun (33), son kez hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme Altun hakkında, 'Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile mala zarar vermekten 4, konut dokunulmazlığı ihlalinden 4, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme diğer 10 sanık hakkında da azmettirme suçundan beraat kararına hükmetti.
17.11.2022 Gündem
Konya Büyükşehir Belediyesi KPSS’den en az 75 puanla 144 memur alacak! İşte başvuru şartları!
Konya Büyükşehir Belediyesi KPSS’den en az 75 puanla 144 memur alacak! İşte başvuru şartları! Konya Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Mühendis, memur ve tekniker kadrolarında personel alımı yapılacak. Başvurular 19 – 23 Aralık tarihlerinde şahsen yapılacak. Başvuru şartları ve sınav tarihi belli oldu. Peki, Konya Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Konya Büyükşehir Belediyesi personel alımı şartları!
16.11.2022 Personel Alımı
'Çay soğuk' dediği için müşterisi Emel'i öldüren sanığa müebbet hapis istemi
'Çay soğuk' dediği için müşterisi Emel'i öldüren sanığa müebbet hapis istemi Konya'da çayın soğuk geldiği iddiasıyla çıkan tartışmada müşterisi emlakçı Emel Göçer'i (33) tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan seyyar çaycı Muhammet İlhan (35)  hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istendi. 
9.11.2022 Gündem
İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu, hayatını kaybetti
İYİ Parti Konya İl Başkanı Tozoğlu, hayatını kaybetti İYİ Parti Konya İl Başkanı Gökhan Tozoğlu (35), aort damarının yırtılması sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
29.10.2022 Gündem
Konya'daki vahşette 7 kişiyi öldürmüştü! Duruşmada kendini böyle savundu
Konya'daki vahşette 7 kişiyi öldürmüştü! Duruşmada kendini böyle savundu Türkiye'nin konuştuğu vahşet Konya'da yaşanmıştı. Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Mehmet Altun (33), 6'ncı kez hakim karşısına çıkarıldı. Savcı mütalaasında Altun hakkında, 'Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Mahkeme salonunda söz alan sanık Altun'un sözleri dikkat çekti. İşte haberin detayları...
27.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meram ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meram haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.