Mozaik

Mozaik

Son dakika mozaik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mozaik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mozaik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mozaik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mozaik gelişmeleri de dahil olmak üzere 474 mozaik haberi bulunmuştur. Tüm mozaik haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı!
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı! İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında Ahlam Albashır “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak “ ve 6 kişiye karşı “Kasten öldürme” suçlarından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Albashır'a ayrıca diğer suçlardan bin 794 yıla kadar hapis cezası verildi
26.04.2024 Gündem
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı
Zeugma Mozaik Müzesi’nde günlük ziyaretçi rekoru kırıldı Dünyanın en büyük mozaik müzeleri arasında yer alan Zeugma Mozaik Müzesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla günlük ziyaretçi rekorunu kırdı. Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, "Bayramın 3'üncü günündeyiz. Müzemize akın akın ziyaretçi geliyor. Özellikle bayramın 2'nci gününde, dün 5 bin 660 ziyaretçiyi ağırladık. Zeugma Mozaik Müzesi'nin tüm zamanlardaki en büyük günlük ziyaretçi rekoruydu bu rakam. Bugün bu rakamları daha da artıracağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan bayram tatili dolayısıyla birçok tatil beldesinde yoğunluk yaşandı.
12.04.2024 Gündem
Büyük İskender’in taç giydiği antik saray kalıntıları yarın halka açılıyor
Büyük İskender’in taç giydiği antik saray kalıntıları yarın halka açılıyor Antik Makedonya Krallığı’nın tanınmış hükümdarı Büyük İskender’in taç giydiği sarayın kalıntıları, 16 yıllık restorasyonun sonunda dün yeniden açıldı. Antik kalıntıların bulunduğu yerin yarın halka açılması planlanıyor.
6.01.2024 Gündem
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Silisyum, yer kabuğunun %25'ini meydana getiren ve dünyada oksijenden sonra en çok bulunan elementtir. Denizlerde yaşayan diatomların hücre duvar yapılarında, bitki dokularında ve hayvan iskeletlerinde de bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Kayseri'de bulundu! Tam 7 bin yıllık, 'Hyakinthos' ismi ortaya çıktı
Kayseri'de bulundu! Tam 7 bin yıllık, 'Hyakinthos' ismi ortaya çıktı Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Örenşehir Mahallesi’nde devam eden ve İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşılan arkeolojik kazı çalışmalarında sezon sonuna gelindi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, "Binaya baktığınız zaman taban mozaiklerinin gerçekten işçilik olarak çok kaliteli ve nitelikli olması, buranın döneminde çok önemli bir villa olarak kullanıldığını düşündürüyor" dedi.
11.11.2023 Yaşam
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere iki yıl önce Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’yle başlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı, Kapadokya olacak. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta “Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali” ile başlayacak.
2.08.2023 Kültür Sanat
Mağarayı lüks eve çevirdi, kiraya vererek paraya para demiyor!
Mağarayı lüks eve çevirdi, kiraya vererek paraya para demiyor! ABD'de yaşayan adam mağarayı lüks eve çevirdi, evini kiraya vererek müthiş bir gelir elde eden adam bunun için hayatının 25 yılını harcadı. 17 yaşında okuldan kovulan adam, kendi mağarasını yapmak için yıllarını harcadı. 530 metrekarelik mağarayı üç yatak odalı lüks bir eve çeviren adam şimdi paraya para demiyor.
17.07.2023 Dünya
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı zanlıları yarın hakim karşısına çıkacak
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı zanlıları yarın hakim karşısına çıkacak Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı terör saldırısına ilişkin aralarında bombayı bırakan Ahlam Albashır’in de bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına yarın Marmara Cezaevi yerleşkesi karşısında bulunan duruşma salonunda başlanacak.
8.05.2023 Gündem
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor
Deprem bölgesinde müzeler kapılarını tekrar açıyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği bölgede nisan ayında 9 müze ve ören yeri tekrar ziyarete açıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, Gaziantep Zeugma Müzesi'nin de bugün ziyarete açıldığını belirterek, "Bölgede müzelerimizi açmaya devam edeceğiz. Biz, kültürün depremden etkilenen şehirlerimizde yeniden nefes alıp vermesi ile aslında depremlerden mağdur olmuş insanlarımızın hayata tutunma biçimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
3 bakan son durumu açıkladı: Sel felaketinde can kaybı 20'ye yükseldi
3 bakan son durumu açıkladı: Sel felaketinde can kaybı 20'ye yükseldi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da açıklama yaptı. Bakanlar, afet bölgesindeki son durumu ve alınan önlemleri açıkladı.
20.03.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz
Bakan Ersoy: Mart ayında çalışmalara başlıyoruz Depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesindeki tarihi yapıları ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 11 şehirdeki hasar gören müze ve ören yerlerine müdahale edildiğini, bölgedeki yapıları tekrar ayağa kaldırmak için bakanlık olarak fon ayırdıklarını ve mart ayında çalışmalara başlayacaklarını söyledi.
17.02.2023 Gündem
Zeugma, depremi sıyrıklarla atlattı! Çingene Kızı ziyaretçilerini karşılamaya hazır
Zeugma, depremi sıyrıklarla atlattı! Çingene Kızı ziyaretçilerini karşılamaya hazır Gaziantep’in sembolü haline gelmiş ‘Çingene Kızı’nın evi Zeugma Mozaik Müzesi deprem sonrası görüntülendi. Deyim yerindeyse büyük deprem çizikle atlatılmış. Bazı sütunlarda ufak alçı çatlakları dışında hasar yok.
17.02.2023 Yaşam
Adıyaman Perre Antik Kenti'nde heyecanlandıran keşif! Kapağı kaldırınca ortaya çıktı...
Adıyaman Perre Antik Kenti'nde heyecanlandıran keşif! Kapağı kaldırınca ortaya çıktı... Adıyaman'daki Perre Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında, sanduka mezar içerisinde 1800 yıllık olduğu değerlendirilen 4 insan iskeleti bulundu.
6.09.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: 20 yılda 9 bin 31 eserimizin iadesini sağladık
Bakan Ersoy: 20 yılda 9 bin 31 eserimizin iadesini sağladık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afyonkarahisar'da yeni müze inşaatında inceleme yaptı. Bakanlığının kentteki toplantısına da katılan Ersoy, "Kültürel mirasın korunması adına tarihin en büyük başarılarından birini gerçekleştirerek son 20 yılda bakanlığımız girişimleriyle yurt dışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık" dedi.
17.06.2022 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Son 20 yılda yurtdışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık
Bakan Ersoy: Son 20 yılda yurtdışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin müzecilik alanında da dünyaya hedef gösteren öncü ülkelerden biri haline geldiğini kaydederek, “Müzelerimizin envanterinde bulunan toplam 130 bin 693 eserimizin konservasyonunu tamamladık. Kültürel mirasın korunması adına tarihin en büyük başarılarından birini gerçekleştirerek son 20 yılda bakanlığımız girişimleri ile yurtdışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık” dedi.
17.06.2022 Ekonomi
Ünlü otellerin internet sitelerini klonluyorlar! Tatil planı yapanlar dikkat....
Ünlü otellerin internet sitelerini klonluyorlar! Tatil planı yapanlar dikkat.... Türkiye'de faaliyet gösteren birçok ünlü otel ve turizm şirketinin internet sitesini klonlayıp, sayfa üzerinden yönlendirdikleri kişilere, kurdukları sahte turizm şirketleri aracılığıyla sahte tatil paketi satarak, dolandırıcılık yapan suç örgütü üyesi 12 kişi hakkında, 18 yıldan 576 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, örgütün liderliğini, hakkında 394 ayrı suç kaydı ve 179 yakalama kararı bulunan 'Abraham Lincoln' lakaplı firari Kuzey Engin Karadağ’ın yaptığı ve örgütü Hollanda’dan yönettiği belirtildi.
13.06.2022 Gündem
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek?
İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İstanbul'un fethinin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya Cami, bir geleneğin de sembolüdür. Osmanlı’da asırlar boyu sürdürülen bir gelenek, fethedilen bir şehrin en büyük mabedinden ezan okunması ve ilk Cuma namazının bu mabedde kılınmasıdır. İstanbul’un fethinden sonra ilk namaz da Ayasofya’da kılınmıştır. Peki, İstanbul’un fethinden sonra Ayasofya’da neler oldu? Fatih Sultan Mehmet'in Ayasofya Vakfiyesi ne anlatıyor? Fethiye Camii ne demek? İşte detaylar…
29.05.2022 Gündem
Bakan Yanık: Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlıyoruz
Bakan Yanık: Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlıyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Yeni bir Roman Strateji Belgesi ve Eylem Planı hazırlıyoruz. Bu yeni planda eğitim, istihdam, sağlık, barınma, sosyal hizmet-sosyal yardım olmak üzere 5 farklı alanda Roman vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve hayat standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
26.05.2022 Siyaset
Mezardan kadın ve erkek iskeleti çıktı! İstanbul'da tarihi sır
Mezardan kadın ve erkek iskeleti çıktı! İstanbul'da tarihi sır Zeytinburnu Belediyesi'nin eski binasında başlayan restorasyon çalışmaları, İstanbul’un tarihine yeni bir tanık ekledi. Binanın temelinde yapılan kazılarda 4'üncü yüzyılın sonu, 5'inci yüzyılın başında yapılmış mozaiklerle lahitler keşfedildi. Aynı mezar içerisinde yer alan bir erkek ve bir kadın cesedi ile mozaikler arasındaki ilişkisi ise oldukça dikkat çekici.
7.05.2022 Yaşam
Pençe-Kilit Operasyonu'nda ilk kez kullanıldı! Akıllı mühimmat MAM-L hedefi tam isabetle vurdu...
Pençe-Kilit Operasyonu'nda ilk kez kullanıldı! Akıllı mühimmat MAM-L hedefi tam isabetle vurdu... Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki Haftanin, Metina, Zap, Avaşin, Hakurk hattında başlattığı Pençe-Kilit Operasyonu başarıyla sürüyor.
23.04.2022 Gündem
Kapı kemiren de var mozaik tozu için de! Ayasofya Camisi’nin hurafelerle imtihanı...
Kapı kemiren de var mozaik tozu için de! Ayasofya Camisi’nin hurafelerle imtihanı... Ayasofya Camisi’nin tahrip edilen tarihi kapısının bir hurafeye kurban gitmiş olabileceği tartışılıyor. Bazı ziyaretçilerin ‘kutsal olduğu’ gerekçesiyle kapının parçalarını yediği iddia ediliyor. Bu iddiaları ve Ayasofya hurafelerini uzmanlara sorduk...
23.04.2022 Gündem
23 Nisan etkinlikleri! 23 Nisan’da çocuklar için konser, sergi, atölye, sinema, tiyatro, müze etkinlik önerileri…
23 Nisan etkinlikleri! 23 Nisan’da çocuklar için konser, sergi, atölye, sinema, tiyatro, müze etkinlik önerileri… Konserler, sergiler ve atölyeler… 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  23 Nisan haftası çocukların keyifli vakit geçirecekler 23 Nisan etkinlikleri…
22.04.2022 Gündem
Kazılarda bulundu! 1500 yıl öncesine ait, 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği...
Kazılarda bulundu! 1500 yıl öncesine ait, 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği... Kahramanmaraş'taki Germanicia Antik Kenti'nde yapılan kazılarda, 1500 yıl öncesine ait 3 kadının müzik eşliğinde dans ettiği bir açık hava şölenini anlatan 50 metrekarelik mozaik bulundu. Kazı başkanlığını da yapan Kahramanmaraş Müze Müdürü Safinaz Acıpayam, muhteşem bir mozaik bulduklarını belirterek "Mozaiğin, muhtemelen av öncesi bir açık hava ziyafet şöleni olduğunu düşünüyoruz" dedi.
31.01.2022 Kültür Sanat
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken!
Erkeklerde kısırlığa neden olan 8 etken! Dünya Sağlık Örgütü tanımlarına göre İnfertilite yani kısırlık en az 1 yıllık korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik oluşamaması durumu olarak tanımlanıyor. İnfertilite yani kısırlık problemi kadın ve erkeği eşit oranda etkileyen durumların başında geliyor. Erkek üreme sağlığını etkileyen nedenlerin başında hormonlar, sperm üretimi, sperm kanallarında spermin taşınması ve cinsel fonksiyon bozukluklarının geldiğini ifade eden Embriyolog Abdullah Arslan, erkeklerde kısırlığın nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
4.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mozaik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mozaik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.