Mirasçı

Mirasçı

Son dakika mirasçı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mirasçı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mirasçı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mirasçı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mirasçı gelişmeleri de dahil olmak üzere 188 mirasçı haberi bulunmuştur. Tüm mirasçı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin'
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin' Bursa’nın İznik ilçesinin yetiştirdiği ve uzun yıllar Amerika’da yaşayan dünya çapında ünlü ressam Prof. Dr. Zeki Fındıkoğlu, 23 Nisan 2023 tarihinde 77 yaşında hayatını kaybetti.
19.02.2024 Gündem
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek
Bakanlık açıkladı! Resmen değişti, artık mirasçılık belgesi istenecek Tarım ve Orman Bakanlığı'nca hazırlanan 'Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; ÇKS kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle gerçekleştirilen başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi istenecek.
18.11.2023 Ekonomi
Reddi mirasta 3 aya ve altsoya dikkat! Mirasçı olduğunu bilmeyen ne yapacak?
Reddi mirasta 3 aya ve altsoya dikkat! Mirasçı olduğunu bilmeyen ne yapacak? Ölen kişinin varlıkları dışında borçları da miras olarak vasilerine geçiyor. Bu borçlar kimi zaman varlıkları aşabiliyor, bu da mirasçıları ağır borç yükü altında bırakabiliyor. Türk Medeni Kanunu'na göre ise mirasçılar bu borçları ret etme hakkına sahip. Ret süresinin bilinmemesi ise yüzlerce kişinin bu borçlarla mücadele etmesine neden oluyor. Avukat Selen Karataş da reddi miras sürecinde birçok detayın bulunduğunu söyleyerek reddi mirasta 3 aya dikkat çekti.
10.11.2023 Gündem
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti... Bugün İsrail olarak bilinen İsrailoğulları ile ilgili Kuran-ı Kerim'de pek çok ayet bulunmaktadır. Yahudiler ile ilgili bu ayetlerde İsrailoğulları ile ilgili mesajlar vardır. İşte Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
13.10.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te açıkladı: İstanbul deprem 5 yılda hazır olur
Bakan Özhaseki'den CNN Türk'te açıkladı: İstanbul deprem 5 yılda hazır olur Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin merak edilenleri yanıtladı. "İstanbul'da kentsel dönüşümün önünde çok engel var" diyen Bakan Özhaseki, "3'te 2 yerine yüzde 50 hususunda ısrar edeceğim. Bir binanın kentsel dönüşüme tabii olması için hak sahiplerinin yarısı evet derse, işe başlayalım diyorum. 5 senede İstanbul depreme hazır hale getirilir" şeklinde konuştu.
9.08.2023 Gündem
Reddi miras yaparken bu detaya dikkat! Borçların tamamı çocuklara geçiyor
Reddi miras yaparken bu detaya dikkat! Borçların tamamı çocuklara geçiyor Mal varlıkları kaldığı gibi borçlar da ölen kişinin mirasçılarına geçiyor. Bu durumda reddi miras yapan pek çok kişi, ret süresini bilmediğinden bu haktan mahrum oluyor. Avukat Selen Karataş, mirası reddedenin miras bırakandan önce ölmüş gibi sayıldığına dikkat çekerek bilinmeyen bir detayı anlattı.
21.06.2023 Gündem
Yargıtay’dan emsal borç kararı! Mirasçıları ilgilendiren gelişme
Yargıtay’dan emsal borç kararı! Mirasçıları ilgilendiren gelişme Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, mirası borca batık olanları ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, "Borç miktarına göre mirasçılara ödenen sigorta bedeli pek mühim bir miktar olmadığından mirasın hükmen reddine karar verilmelidir" dedi.
7.05.2023 Gündem
İlhan İrem'in tüm mirası eşine kaldı, kardeşi itiraz etti
İlhan İrem'in tüm mirası eşine kaldı, kardeşi itiraz etti 8 ay önce hayata veda eden İlhan İrem’in ailesi İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne vasiyetnamesinin yerine getirilmesi için dava açtı.
31.03.2023 Magazin
NATO subayı kılığına girdiler, iş adamını dolandırdılar! Yarım asırlık dava
NATO subayı kılığına girdiler, iş adamını dolandırdılar! Yarım asırlık dava NATO subayı kılığına giren dolandırıcılar 200 dönümlük arsayı fahiş fiyattan sattı. Arsayı alan ve dolandırıldığını anlayan işadamı Salih Peynirci, dönemin gazetelerine manşet oldu. Yalova’da 1969 yılında yaşanan yarım asırlık emlak dolandırıcılığı davasında sona yaklaşıldı.
31.01.2023 Gündem
Arap Süleyman kimdir, soy ağacı belli oldu mu? Arap Süleyman Antalya davasında son durum ne?
Arap Süleyman kimdir, soy ağacı belli oldu mu? Arap Süleyman Antalya davasında son durum ne? Antalya kent merkezinde 5 milyar dolar değerinde 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hisse sahibi Arap Süleyman'ın mirasına ilişkin dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, kendini hak sahibi gösteren 2 bin 500 kişiden 700 kadarının gerçek mirasçı olduğu belirlendi. Söz konusu gelişmenin ardından Arap Süleyman ve davası hakkında aramalar arttı. Peki, Arap Süleyman kimdir, soy ağacı belli oldu mu? Arap Süleyman Antalya davasında son durum ne?
19.01.2023 Gündem
5 milyar dolarlık arazi davasında gerçek mirasçılar belirlendi
5 milyar dolarlık arazi davasında gerçek mirasçılar belirlendi Antalya kent merkezinde 5 milyar dolar değerinde 4 bin dönüme yakın arazinin üçte bir hisse sahibi Arap Süleyman'ın mirasına ilişkin dava kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, kendini hak sahibi gösteren 2 bin 500 kişiden 700 kadarının gerçek mirasçı olduğu belirlendi.
19.01.2023 Yaşam
Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı
Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı Allah tarafından bir dini ve ilgili dinin bilgilerini öğretmek ve yaymakla görevli olduğuna inanılan kişilere peygamber denmektedir. Peygamberler tarihine baktığımızda dünyaya gelen çok sayıda peygamber olduğunu görmekteyiz. Hz. Yakup da işte bu peygamberlerden sadece bir tanesidir. Literatürde bütün peygamberlerin kendilerine özgü bazı mucizeleri de bulunmaktadır. Bu mucizeler normal insanların yapamayacağı hal, hareket, tavır ve davranışlar bütünüdür diyebiliriz. Hz. Yakup'un da yaşamını incelediğimizde mucizelerine rastlamaktayız. Peki, Hz. Yakup kimdir? Hz. Yakup ile ilgili ayetler var mı? İşte Hz. Yakup'un mucizeleri ve hayatı…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Miras ile ilgili Yargıtay'dan şok karar!
Miras ile ilgili Yargıtay'dan şok karar! Yargıtay, evlatlık olan kişinin evlat edinenin miras bırakanlarına mirasçı olarak kabul edilemeyeceğine hükmetti. Yüksek mahkeme; evlatlık ve alt soyu evlat edinenin yasal mirasçısı olabileceğine; ancak evlat edinen, evlatlığın mirasçısı olamayacağı gibi evlat edinenin daha önce ölmesi halinde evlatlığın da evlat edinenin mirasçı olduğu kişilerin mirasçısı olamayacağına dikkat çekti.
2.09.2022 Gündem
Erol Büyükburç’un 5 milyonluk mirasına 4'üncü ortak...
Erol Büyükburç’un 5 milyonluk mirasına 4'üncü ortak... 7 yıl önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Erol Büyükburç’un anneleri ayrı olan kızları Evren Büyükburç, Jeyan Büyükburç ve Özlem Derya Büyükburç yasal mirasçı olarak belirlendi.
28.07.2022 Magazin
Mirasın kim, ne kadarını alabiliyor? Miras devlete nasıl geçiyor? Bazı kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz! Dikkat çeken detaylar...
Mirasın kim, ne kadarını alabiliyor? Miras devlete nasıl geçiyor? Bazı kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz! Dikkat çeken detaylar... Miras bu durumda devlete geçebilir. Detaylarıyla miras ve mirasçıya ilişkin tüm merak edilenler açıklandı. Miras hukuku çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. Miras anayasal bir hak. Gerçek kişiler öldüklerinde özel mülkiyetlerinde bulunan haklar ve malvarlıkları akrabalarına geçiyor. Yasal mirasçılık için kan bağını esas alınıyor. Bazı ulaşılamama gibi durumlarda kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz olabiliyor. Bazı durumlarda ise mirasçı hem anne hem de baba tarafından iki pay miras alabiliyor. Peki yasal mirasçılar kimlerdir? Evlilik dışı çocukların ve evlatlığın mirasçılığı nasıldır? Boşanma davası açılan eşler birbirine mirasçı olabilir mi? Mirasçılık belgesi nasıl alınır? Vasiyetname iptal edilebilir mi? İşte miras hukuku ile ilgili dikkat çeken bilgiler...
20.07.2022 Ekonomi
İpotekle ev karşılığı huzurevi! Tapu'dan açıklama yapıldı
İpotekle ev karşılığı huzurevi! Tapu'dan açıklama yapıldı Sahip olunan eve karşılık huzurevlerinde ölene kadar bakılmak için ipotek hakkının kullanılabileceği bildirildi.
15.07.2022 Ekonomi
Gerçek babası ünlü iş insanı çıktı! Sır 56 yıl sonra ortaya çıktı: 'Hakkımı alacağım'
Gerçek babası ünlü iş insanı çıktı! Sır 56 yıl sonra ortaya çıktı: 'Hakkımı alacağım' Bursa'da mühendis Hakan Yılmaz’ın (56), annesinin ameliyat öncesi itirafıyla biyolojik babası olduğunu öğrenip, DNA testi için iş insanı Ahmet Necati Yılmaz’ın mezarını açtırdığı davada karar verildi. Mahkeme heyeti, ünlü iş insanının Hakan Yılmaz'ın babası olduğunu tescilledi. Verilen karardan memnun olduğunu belirten Yılmaz, "56 yaşında gerçek babamın kim olduğu tescillendi" dedi.
6.07.2022 Yaşam
Veraset ilamı nedir, ne işe yarar? Veraset ilamı nasıl alınır?
Veraset ilamı nedir, ne işe yarar? Veraset ilamı nasıl alınır? Veraset ilamı, bir diğer aldı ile mirasçılık belgesi içinde isimleri yazılı olan kişilerin mirasçılığına karine oluşturan, terekede olan hak ve mallar üzerinde bir tasarrufta bulunabilmeleri için mirasçılıklarını ispat etmeye yarayan belgeye denir. Mirasçıların miras ile ilgili işlemleri için ihtiyaç duydukları mirasçılık belgesi ile ilgili olan hükümler, Türk Medeni Kanunu’nun 598. maddesinde yer alır.
18.05.2022 Yaşam
Kiracılar dikkat! Hemen imzalamayın, flaş tarih detayı, kira kontratı ve tahliye sözleşmesi...
Kiracılar dikkat! Hemen imzalamayın, flaş tarih detayı, kira kontratı ve tahliye sözleşmesi... Milyonlarca kiracıyı çok yakından ilgilendiriyor. Kira fiyatlarındaki fahiş artış sonrası ev sahipleri kiracılarını çıkarmanın yollarını artıyor. Mülkünü yüksek bedeller ile yeniden kiralamak isteyen fırsatçı ev sahipleri kiraların daha da yükselmesine neden oluyor. Kiralık ev sayısının talebi karşılamaması nedeniyle kiracılar ev sahiplerinin pek çok talebini kabul etmek zorunda kalıyor. Bazı mülk sahipleri tahliye sözleşmesi talep etmeye başladı. Kiracılar kiralık ev bulduklarında tahliye sözleşmesini imzalayarak evi kiralayabiliyor. Tahliye sözleşmesinin amacı ev sahibinin istediği herhangi bir zamanda kiracıyı çıkarabilmesini sağlamak. Peki gerçekten öyle mi? Tahliye sözleşmesinin yaptırımı bulunuyor mu? İşte ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren konunun detayları...
15.05.2022 Ekonomi
Reddi miras nedir, nasıl yapılır, süresi? Reddi miras ne demek?
Reddi miras nedir, nasıl yapılır, süresi? Reddi miras ne demek? Eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu 27 Ocak'ta uğradığı silahlı saldırıda kaybeden sunucu Ece Erken, reddi miras kararı aldığını açıkladı. Peki, Reddi miras ne demek, nasıl yapılır, ne yapmak gerekir? Reddi miras nedir?
25.04.2022 Gündem
Türkiye'nin en büyük miras davasında flaş gelişme!
Türkiye'nin en büyük miras davasında flaş gelişme! Merhum iş insanı Mehmet Salih Tatlıcı’nın milyonlarca dolarlık büyük serveti için çocukları arasında yıllardır süren miras davasında, bilirkişi sanık oldu. Paylaşım için mal varlıklarına değer biçen bilirkişi hakkında, gerçeğe aykırı rapor düzenlediği iddiasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
7.02.2022 Yaşam
Vefat eden işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödenir mi?
Vefat eden işçinin mirasçılarına kıdem tazminatı ödenir mi? Kıdem tazminatı, iş hukukunda işçilere tanınmış en önemli haklardan birisidir. Belirli bir süre aynı işyerinde veya aynı işverene bağlı olarak hizmet edimini yerine getirmiş işçilere ödenen kıdem tazminatı için almak bazı şartların tamamlanmış olması gerekiyor. İşçinin ölümü halinde de mirasçılarına kıdem tazminatı ödenip ödenmeyeceği de merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Vefat eden işçinin ailesine kıdem tazminatı ödenir mi? Ölen işçinin kıdem tazminatı nasıl alınır? İşte kıdem tazminatı ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Vefalı evlada mirasta pozitif ayrımcılık yapılabilir! Yargıtay'dan flaş karar
Vefalı evlada mirasta pozitif ayrımcılık yapılabilir! Yargıtay'dan flaş karar Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kanser hastası yaşlı babası ile kalp hastası annesine yıllarca bakan kız evlada bırakılan dairenin iadesi yönündeki mirasçıların açtığı davaya son noktayı koydu. Kurul; maddi durumu iyi ve birden çok taşınmazı olan kanser hastası babanın, kendisine bakıp ilgilenen kızına bir gayrimenkulünü devretmesinin diğer mirasçılardan mal kaçırma amacını taşımayacağına hükmetti.
15.01.2022 Gündem
Mirasçı, bağış, hediye alan herkesi ilgilendiriyor! Veraset ve İntikal Vergisi'ne zam geldi
Mirasçı, bağış, hediye alan herkesi ilgilendiriyor! Veraset ve İntikal Vergisi'ne zam geldi Yeni yılda birçok vergide olduğu gibi, Veraset ve İntikal Vergisi’nde de (VİV) değerler değişti. Hem ne kadar vergi istisnası uygulanacağı, hem hangi değer üzerinden hangi oranda vergi uygulanacağı güncellendi. İşte mirasçılar ve bağış-hediye alan mükellefler için 2022 yılı vergileri...
11.01.2022 Ekonomi
Emeklilik ile ilgili flaş detay! Milyonları kapsıyor
Emeklilik ile ilgili flaş detay! Milyonları kapsıyor Emekli maaşıyla ile ilgili flaş detaylar! Milyonları kapsıyor. Çoğu kişi bilmiyor. Erken emeklilikten çift maaşa, isteğe bağlı sigortadan malulen emekliliğe kadar birçok başlıkta ekonomik ve sosyal kazanımlar için püf noktaları gözden kaçırmamak gerekiyor. İş Kanunu'na göre SSK veya Bağ-Kur'lu olarak işe başlayanların yetim aylığı kesilmiyor, çift maaş alınmasının önünde bir engel bulunmuyor.
30.12.2021 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Mirasçı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mirasçı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.