Milli Silah

Milli Silah

Son dakika Milli silah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Milli silah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Milli silah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Silah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli silah gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.371 milli silah haberi bulunmuştur. Tüm milli silah haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son 1 haftada olmak üzere, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır" diye konuştu.
18.01.2024 Gündem
Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi
Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silah ve sistemler Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı Kaşif entegreli mühimmatın hedefi tam isabetle vurduğu ana dair görüntüler, aslında Ankara için kritik bir virajın daha dönüldüğü anlamına geliyor. Uzmanlar, milli imkanlarla geliştirilen sistemlerin ABD’den alınan kitlerden daha iyi sonuçlar verdiği görüşünde.
31.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte silah sistemleri geliştirildi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na “Boran Obüsü”
Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte silah sistemleri geliştirildi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na “Boran Obüsü” Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen ve pilot test eğitimlerini aşamasını başarıyla tamamlayan“105 mm Boran Obüsü" Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdi. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, "Boran Obüsümüz klasik tip ve eski nesil sistemlerinin yerini alarak ordumuza büyük bir hareket yeteneği ve etkili ateş desteği sağlayacak.5 adet mürettebat ile hedefe dakikada 6 atım yapabilmektedir" dedi.
12.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış
Skandal sonrası İsveç Başbakanı'ndan ilk açıklama: Saygısızca bir davranış Türkiye ile İsveç arasında NATO üyelik görüşmeleri devam ederken Rasmus Paludan isimli siyasetçinin Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiği önündeki skandal hareketine Türkiye'den sert tepki geldi. Gelen tepkiler üzerine İsveç Başbakanı Ulf Kristersson sessizliğin bozdu. İşte ilk açıklama...
22.01.2023 Dünya
Devlet Bahçeli'den seçim açıklaması: Mayıs ayında bu işi bitirelim
Devlet Bahçeli'den seçim açıklaması: Mayıs ayında bu işi bitirelim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak, Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim" dedi.
17.01.2023 Gündem
“Türkiye Yüzyılı" serisinin reklam filmi törene damga vurmuştu! Şakir Zümre'nin torunu konuştu...
“Türkiye Yüzyılı" serisinin reklam filmi törene damga vurmuştu! Şakir Zümre'nin torunu konuştu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Türkiye Yüzyılı' vizyon belgesini açıkladığı programda da gösterilen filmde silah fabrikasının nasıl soba fabrikasına dönüştürüldüğü anlatılıyordu. Türk savunma sanayisinin ilk özel teşebbüs askeri fabrikasını kuran Şakir Zümre'nin tek torunu Ahmet Hüsnü Humbaracıbaşı, "Benim dedemin bu şekilde anılmasından şeref duydum." dedi. Humbaracıbaşı, Baykar ekibinin ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın yerli İHA ve SİHA üretiminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi...
28.10.2022 Gündem
Gökbey helikopterin teknik özellikleri neler? Gökbey hakkında bilmeniz gerekenler…
Gökbey helikopterin teknik özellikleri neler? Gökbey hakkında bilmeniz gerekenler… Milli savunma sanayi ürünleri ile Gökbey ve Kızılelma büyük ilgi topluyor. Milli savunma sanayinin gerek insansız hava araçları gerekse muharebe silahları olmak üzere yerli ve milli silah ve araçları sıklıkla merak ediliyor. Peki, Gökbey helikopterin teknik özellikleri neler? İşte Gökbey hakkında bilmeniz gerekenler…
28.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye-Finlandiya-İsveç Daimi Ortak Mekanizması İlk Toplantısı Finlandiya'da düzenlenecek
Türkiye-Finlandiya-İsveç Daimi Ortak Mekanizması İlk Toplantısı Finlandiya'da düzenlenecek Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi’nde 28 Haziran tarihinde imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın ilk toplantısı Finlandiya’da 26 Ağustos’ta düzenlenecek.
19.08.2022 Siyaset
NATO’daki Türkiye zaferi PKK yanlısı vekili çılgına çevirdi! İsveç’i böyle tehdit etti
NATO’daki Türkiye zaferi PKK yanlısı vekili çılgına çevirdi! İsveç’i böyle tehdit etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Madrid'deki NATO liderler zirvesi öncesinde Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'la görüşmesi Türkiye’nin zaferi ile sonuçlandı. NATO'ya üye olmak için Türkiye'nin taleplerini kabul eden İsveç'te PKK yanlısı Emine Kakabaveh bir kez daha gündem oldu. Yapılan anlaşmayı 'Kara gün' olarak nitelendiren Kakabaveh, İsveç hükümetini resmen tehdit etti.
29.06.2022 Dünya
Kritik NATO zirvesinde Türkiye istediğini aldı İsveç ve Finlandiya'ya vetosunu kaldırdı! İşte 11 maddelik mutabakat metni...
Kritik NATO zirvesinde Türkiye istediğini aldı İsveç ve Finlandiya'ya vetosunu kaldırdı! İşte 11 maddelik mutabakat metni... İspanya'nın başkenti Madrid'de başlayan NATO Zirvesi’nde, İsveç ve Finlandiya’nın başvurusuna Türkiye’nin koyduğu veto aşıldı. İki ülke terörle mücadelede Türkiye ile tam dayanışma ve işbirliği ile silah ambargosu olmayacağı garantisi verdiler. Türkiye de iki ülkenin üyeliği önündeki engelleri kaldırdı.
29.06.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert uyarı! 'Şaka yapmıyorum, ciddiyim'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a sert uyarı! 'Şaka yapmıyorum, ciddiyim' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Efes-2022 Tatbikatı’nın ardından yaptığı konuşmada Yunanistan’ın gayriaskeri statüdeki Ege adalarını hukuksuzca silahlandırması hakkında konuştu. Erdoğan, Yunanistan’ı uluslararası anlaşmalara uymaya davet ederek, “Yunanistan’ı tıpkı bir asır önce olduğu gibi pişmanlıkla sonuçlanacak hayallerden, söylemlerden ve eylemlerden uzak durması aklını başına alması konusunda tekrar ikaz ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum” dedi.
9.06.2022 Siyaset
Türkiye'nin en yeni silahları ve teknolojileri EFES-2022'de sahneye çıktı!
Türkiye'nin en yeni silahları ve teknolojileri EFES-2022'de sahneye çıktı! Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla devam eden tatbikat kapsamında Doğanbey Tatbikat Bölgesi'nde Savunma Sanayi Sergisi açıldı.
7.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yeni gücü görev başında! Milli radar KALKAN 100 hedefi aynı anda tespit ediyor...
Türkiye'nin yeni gücü görev başında! Milli radar KALKAN 100 hedefi aynı anda tespit ediyor... Milli silah ve sistemler ülkemize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize güç katmaya devam ediyor. ASELSAN tarafından Türkiye’nin ilk milli hava savunma erken ikaz radarı KALKAN, kritik askeri ve sivil tesisleri korumaya devam ediyor. Milli olarak geliştirilen birçok radar teknolojisinin ve elektronik taramalı faz dizili radarların atası olarak kabul edilen KALKAN radarı, kazandığı yeni yeteneklerle görev yapıyor. KALKAN-II radarı, 360 derecelik bir kapsama açısıyla 100 hedefi aynı anda tespit edebiliyor. Helikopterle taşınabilme özelliğine de sahip olan sistem, zorlayıcı çevresel koşullara dayanıklı olarak uzun süre görev yapabiliyor.
22.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Mavi Vatan'da dev tatbikat! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar...
Mavi Vatan'da dev tatbikat! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan-2022 tatbikatına canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, "Yeni gemilerle, denizaltılarla, silah sistemleriyle bölgesinin ve dünyanın en güçlü ülkesi olana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.
21.04.2022 Siyaset
Savunma sanayisi 'Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi'ne hazırlanıyor
Savunma sanayisi 'Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi'ne hazırlanıyor Türk savunma sanayisinde lojistik modernizasyon ve dijital dönüşüm ile ihracat fırsatları 7-8 Aralık'ta yapılacak "Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi"nde masaya yatırılacak.
4.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Doğu Akdeniz ve Ege'de sıcak gelişme! Türkiye resti çekti, bakan duyurdu...
Doğu Akdeniz ve Ege'de sıcak gelişme! Türkiye resti çekti, bakan duyurdu... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içinde, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 32 bin 901, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 426 terörist etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Gündem
MİT'in MOSSAD operasyonu ilk değil! İşte 'Teşkilat'ın casus filmlerini aratmayan operasyonları...
MİT'in MOSSAD operasyonu ilk değil! İşte 'Teşkilat'ın casus filmlerini aratmayan operasyonları... Milli İstihbarat Teşkilatı, MOSSAD'ın 15 kişilik casusluk şebekesini önceki gün çökertti. Ancak bu ilk değil. Teşkilat son 6 yıl içinde 20'ye yakın kritik operasyona imza attı; yurtiçinde ve sınır ötesinde istihbarat servislerini, teröristleri, devlet sırlarını satanları yakalayarak adalete teslim etti.
23.10.2021 Gündem
Bakan Akar'dan flaş Afganistan açıklaması: Mehmetçik dünya barışına hizmet ediyor
Bakan Akar'dan flaş Afganistan açıklaması: Mehmetçik dünya barışına hizmet ediyor Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan tahliyesini başarıyla yerine getiren uçuş ekipleri için düzenlenen törende konuştu. Komşu ülkelerle diyalog mesajı veren Bakan Akar, “Mehmetçik, bugüne kadar görev aldığı tüm coğrafyalarda olduğu gibi Afganistan’da da ecdadına, şanlı tarihine yaraşır şekilde, görevlerini başarıyla icra ederek, Afgan halkının gönlünü kazanarak ve dünya barışına hizmet etmenin gururuyla sağ salim ülkesine dönmüştür" dedi.
1.09.2021 Gündem
Bakan Akar: Ordumuz görevleri başarıyla icra etmektedir
Bakan Akar: Ordumuz görevleri başarıyla icra etmektedir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "FETÖ’den temizlendikçe daha da güçlenen ordumuz, aynı zamanda Azerbaycan, Libya, Afganistan, Katar, Somali, Kosova ve Bosna Hersek gibi dost ve kardeş ülkelerde de barış ve istikrar için kendisine verilen görevleri başarıyla icra etmektedir." dedi.
16.07.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK dünyanın en donanımlı ordularından biridir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TSK dünyanın en donanımlı ordularından biridir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizkurdu- 2021 Tatbikatı'na canlı bağlantı ile katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın en donanımlı ordularından biridir. Uluslararası hukuka uygun olarak kapsamlı olarak yürüttüğümüz tatbikatın başarıyla yürütüldüğünü görmekten mutluyuz." dedi.
4.06.2021 Siyaset
Bayraktar Akıncı TİHA'dan müthiş haber! Resmen başladı
Bayraktar Akıncı TİHA'dan müthiş haber! Resmen başladı Türkiye’nin savunma sanayinde gerçekleştirdiği atılımlar hızla devam ediyor. Türkiye son yıllarda dışa bağımlılığı bitirerek yerli ve milli sistemleri üreterek envanterini yeniliyor. Şüphesiz yerli ve milli silah denince ilk akla gelenlerin başında BAYKAR tarafından üretilen İHA ve SİHA’lar geliyor.
26.03.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: 3 farklı yerde parçaladık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: 3 farklı yerde parçaladık! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mavi Vatan 2021 Taktik tatbikatına canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, ''Suriye'de sınır ötesi harekatlarla terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık'' dedi. ''Türkiye'yi her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da dünyanın süper ligine taşıyacağız'' diyen Erdoğan, ''Bugün İHA'larda dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden biriyiz. Kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz'' ifadelerini kullandı.
6.03.2021 Siyaset
'Alparslan' ve 'Kılıçlar' timinden Şenyayla'da operasyon!
'Alparslan' ve 'Kılıçlar' timinden Şenyayla'da operasyon! Muş Jandarma Komutanlığı'na bağlı Alparslan ve Kılıçlar timi, 1800 rakımlı Şenyayla bölgesinde terör örgütüne yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Dondurucu soğuğa ve kara rağmen bölgeyi tarayan jandarma ekipleri, terörden temizledikleri bölgede Türk bayrağı açarak 'Komando Marşı' okudu.
1.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Silah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli silah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.