Yerli Silah

Yerli Silah

Son dakika yerli silah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli silah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli silah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Silah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli silah gelişmeleri de dahil olmak üzere 972 yerli silah haberi bulunmuştur. Tüm yerli silah haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor
Türkiye başardı! Atak’lara yüzde 100 yerli silah geliyor Sarsılmaz şirketince üretilen silah testlerden başarıyla geçti. Böylece daha önce ABD ve İtalya ortaklığıyla üretilen silahın kullanıldığı ATAK helikopterinde artık yerli silah olacak.
22.07.2023 Ekonomi
Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi
Kritik bir viraj daha dönüldü! TÜBİTAK SAGE geliştirdi Azerbaycan’ın Su-25 uçağına entegre edildi Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen silah ve sistemler Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. TÜBİTAK SAGE’nin geliştirdiği yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı Kaşif entegreli mühimmatın hedefi tam isabetle vurduğu ana dair görüntüler, aslında Ankara için kritik bir virajın daha dönüldüğü anlamına geliyor. Uzmanlar, milli imkanlarla geliştirilen sistemlerin ABD’den alınan kitlerden daha iyi sonuçlar verdiği görüşünde.
31.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte silah sistemleri geliştirildi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na “Boran Obüsü”
Türkiye'de ilk defa bu büyüklükte silah sistemleri geliştirildi! Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na “Boran Obüsü” Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen ve pilot test eğitimlerini aşamasını başarıyla tamamlayan“105 mm Boran Obüsü" Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterine girdi. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş, "Boran Obüsümüz klasik tip ve eski nesil sistemlerinin yerini alarak ordumuza büyük bir hareket yeteneği ve etkili ateş desteği sağlayacak.5 adet mürettebat ile hedefe dakikada 6 atım yapabilmektedir" dedi.
12.05.2023 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin en yeni silahları ve teknolojileri EFES-2022'de sahneye çıktı!
Türkiye'nin en yeni silahları ve teknolojileri EFES-2022'de sahneye çıktı! Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla devam eden tatbikat kapsamında Doğanbey Tatbikat Bölgesi'nde Savunma Sanayi Sergisi açıldı.
7.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yeni gücü görev başında! Milli radar KALKAN 100 hedefi aynı anda tespit ediyor...
Türkiye'nin yeni gücü görev başında! Milli radar KALKAN 100 hedefi aynı anda tespit ediyor... Milli silah ve sistemler ülkemize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize güç katmaya devam ediyor. ASELSAN tarafından Türkiye’nin ilk milli hava savunma erken ikaz radarı KALKAN, kritik askeri ve sivil tesisleri korumaya devam ediyor. Milli olarak geliştirilen birçok radar teknolojisinin ve elektronik taramalı faz dizili radarların atası olarak kabul edilen KALKAN radarı, kazandığı yeni yeteneklerle görev yapıyor. KALKAN-II radarı, 360 derecelik bir kapsama açısıyla 100 hedefi aynı anda tespit edebiliyor. Helikopterle taşınabilme özelliğine de sahip olan sistem, zorlayıcı çevresel koşullara dayanıklı olarak uzun süre görev yapabiliyor.
22.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü başlıyor
Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü başlıyor Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 122 gemi ve 41 hava vasıtasının katılımıyla Ege Denizi, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de eş zamanlı olarak düzenlenen Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü Muğla’nın Marmaris ilçesinde 45 deniz ve hava unsurunun katılımıyla başlıyor.
21.04.2022 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den Özdemir Bayraktar için taziye mesajı
MHP lideri Bahçeli'den Özdemir Bayraktar için taziye mesajı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hayatını kaybeden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar için taziye mesajı yayımladı.
18.10.2021 Siyaset
TSK'nın yok edicisi görev bekliyor!
TSK'nın yok edicisi görev bekliyor! Türk savunma sanayii tarafından geliştirilen yerli silah sistemlerine 40 milimetre Tamburalı Bombaatar eklendi.
16.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan dışa bağımlılığı bitirecek yeni hamleyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan dışa bağımlılığı bitirecek yeni hamleyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKEK Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda Enerjitik Malzemeler Üretim Tesisi Açılış Etkinliği ve Ürün Lansmanı'nda konuştu.
29.04.2021 Gündem
TSK yeni uçaksavar topunu envanterine almaya hazırlanıyor
TSK yeni uçaksavar topunu envanterine almaya hazırlanıyor Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilerek atış testlerini başarıyla geçen 25 milimetrelik uçaksavar topu sistemini envanterine katmaya hazırlanıyor.
27.09.2020 Gündem
Yerli ve milli silah parçaları törenle teslim edildi
Yerli ve milli silah parçaları törenle teslim edildi ASELSAN Sivas Fabrikasında üretilen yerli ve milli zırhlı araç periskopları ve tabanca refleks nişangahları düzenlenen törenle yerli silah üreticisi firmalara teslim edildi.
22.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yerli silah ve teçhizatları bu oyunda yer buldu
Türkiye'nin yerli silah ve teçhizatları bu oyunda yer buldu Dünyanın en çok oynanan FPS online oyunlarından birine Turkish Mod Team üyelerince geliştirilen yamayla Bayraktar İHA ve SİHA, Anka, Kobra, Akrep, Kirpi, Atak helikopteri ve Altay tankı gibi yerli üretim araç, mühimmat ve silahlar dahil edildi.
11.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar'dan Erdoğan-Putin zirvesi ile ilgili flaş açıklama!
Bakan Akar'dan Erdoğan-Putin zirvesi ile ilgili flaş açıklama! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yarın Moskova'da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesine ilişkin, "Taleplerimiz en üst düzeyde iletilecek, çözüm bulunması için çalışılacak. Dileğimiz sorunun görüşmelerle, barışçıl şekilde çözülmesi" dedi.
4.03.2020 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir müjdeyi verdi Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Bayraktar Akıncı TİHA'nın teslim tarihiyle ilgili bilgi vererek, "2020 sonunda teslim edeceğiz." dedi.
6.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geride bıraktığımız 2010'lu yıllarda ülkemize kazandırdığımız eserlere yenilerini eklemek için 2020'li yıllarda da çalışmaya, milletimize hizmetkar olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
1.01.2020 Siyaset
TSK'ya çağ atlatacak sevkiyat tamamlandı
TSK'ya çağ atlatacak sevkiyat tamamlandı BMC ve treyler firması Öztreyler tarafından üretilen 72 tank taşıyıcı, Milli Savunma Bakanlığı'na teslim edildi.
26.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! 3 ülkeden teklif...
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! 3 ülkeden teklif... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleriyle üretilen 'sniper tüfeği'ne 3 ülkeden sipariş teklifi...
7.11.2019 Ekonomi
Savunma sanayisinde yerli silah mesaisi
Savunma sanayisinde yerli silah mesaisi Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından, yüksek atış kabiliyeti, benzerlerine göre hafif ve etkili bir silah olma özellikleriyle ön plana çıkan, meskun mahal gibi dar alanlarda kullanılabilen Milli Piyade Tüfeği (MPT-55) güvenlik güçlerinin kullanımına sunuluyor.
22.08.2019 Bilim ve Teknoloji
Evinden erzak alan teröristleri bildirmeyen imam açığa alındı
Evinden erzak alan teröristleri bildirmeyen imam açığa alındı Giresun'un Alucra ilçesi Aydınyayla köyüne gelen PKK'lı 2 terörist, iddiaya göre, tehdit ettiği imam H.K.'nin evinden erzak aldı. Olay, köyde gönüllü koruculuk da yapan imamın oğlu A.K.'nin 12 gün sonra ihbarı ile ortaya çıktı. Olayı, güvenlik güçlerine bildirmediği gerekçesiyle hakkında yasal işlem başlatılan imam H.K., açığa alındı. Bölgeye sevk edilen Jandarma Komanda Özel Asayiş timleri, teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.
6.10.2018 Gündem
Karadeniz'de PKK'nın kabusu komando timleri PKK'nın izini siliyor
Karadeniz'de PKK'nın kabusu komando timleri PKK'nın izini siliyor Doğu Karadeniz kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonlarda, sözde 'lider kadro'larını etkisiz hale getiren Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı Jandarma Komando timleri operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Timler, ormanlık, eğimli alanda zorlu arazi koşullarında, terörist grubu etkisiz hale getirmek için operasyonlarla iz sürüyor. Bölge halkının destek verdiği askerler, operasyon dönüşü vatandaşların ikramları ile karşılanıyor.
28.08.2018 Gündem
Yargıdan ucuz silaha hücum
Yargıdan ucuz silaha hücum 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeni atanan hakim ve savcılara KHK ile polis, asker ve MİT personeli gibi yerli silah dağıtılması kararlaştırıldı. UYAP üzerinden yapılan başvurulardaki yoğunluk nedeniyle sistem kilitlenince ek süre verildi
29.04.2018 Gündem
Güvenlik güçlerinin  ‘Sarsılmaz Kaleleri’
Güvenlik güçlerinin ‘Sarsılmaz Kaleleri’ Kale Grubu’nun ürettiği piyade tüfeği KCR-556 ile Sarsılmaz Silah’ın geliştirdiği SAR 109T makineli tabanca jandarmadan emniyete kadar çeşitli güvenlik birimlerine teslim edildi. Meskun mahalde etkili olan silahlar özel operasyon birimleri tarafından kullanılıyor
28.04.2018 Gündem
Bakan açıkladı! Nisanda Afrin'e gidiyorlar
Bakan açıkladı! Nisanda Afrin'e gidiyorlar Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin’deki terör hedeflerine yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda yerli yapım yeni mühimmatların kullanılmasının planlandığını belirterek, “Nisan ayı başında birkaç ürünün inşallah son testleri gerçekleştirilecek. Testlerin başarıyla sonuçlanmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına verilecek" dedi.
12.03.2018 Ekonomi
Bakan Canikli: PULAT sistemi nisan başında Afrin'de
Bakan Canikli: PULAT sistemi nisan başında Afrin'de Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Afrin Harekatı'yla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Canikli, PULAT Aktif Koruma Sistemi'nin de ay sonu, nisan başı gibi Afrin'deki tanklara monte edileceğini duyurdu
7.03.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Silah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli silah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.