Milli Park

Milli Park

Son dakika milli park haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli park ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli park haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Park

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli park gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.598 milli park haberi bulunmuştur. Tüm milli park haberleri aşağıda listelenmiştir.
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var
Danıştay kararını açıkladı! Kındılçeşme'deki plan revizyonunda gelişme var Antalya'nın Kemer ilçesinde Beydağları Sahil Milli Park alanı içerisindeki Kındılçeşme'de bungalov ve villa gibi inşaatları içeren projeye izin veren plan revizyonu, Danıştay tarafından kesin olarak iptal edildiği açıklandı.
24.04.2024 Gündem
Uludağ’da sömestr sonu izdihamı
Uludağ’da sömestr sonu izdihamı Türkiye’nin en büyük kış turizm merkezlerinden Uludağ, yarıyıl tatilinin son günlerinde vatandaşların akınına uğradı. Aileleriyle birlikte Uludağ’da doyasıya eğlenen gençler, hem kayak yaptı hem de güneşli havanın tadını çıkarttı. Hava sıcaklığının -7 derece olduğu Uludağ’da kayak pistleri dolup taşarken, yoğunluk havadan görüntülendi.
3.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her ilimize 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her ilimize 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün ülkemizin 2023 farklı noktasında milyonlarca fidanı toprakla buluşturuyor, her ilimizde 100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruyoruz" dedi.
11.11.2023 Gündem
Bursa'da aç kalan ayılar restoran ve marketleri talan etti
Bursa'da aç kalan ayılar restoran ve marketleri talan etti Türkiye'nin kış turizm merkezi Uludağ’da ormanda aç kalan ayılar, yavrularıyla birlikte turizm alanında bulunan eğlence, restoran ve marketlere daldı. Camları, kapıları kırıp içeri giren ayılar mutfaklarda "ne var ne yok" yerken, sabah işyerine gelen esnaflar şaşkınlık içerisinde Milli Park’ın olaya el atmasını istedi.
11.11.2023 Yaşam
Hırvatistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Hırvatistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Adriyatik denizine kıyısı olan Hırvatistan Slovenya, Bosna Hersek ve Karadağ ile komşudur. Hırvatistan hem Avrupa hem de Balkanlarda toprağı olan bir ülkedir.
8.09.2023 Eğitim
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Amerika kıtasında bulunan Arjantin güney Amerika'nın güney kısmında yer alır. And dağları ve Atlas okyanusunun arasında bulunan Arjantin Güney Amerika'nın 2. en büyük ülkesidir. 
3.09.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçilemeyecektir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçilemeyecektir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Milli Park Alanı'nda, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü kutlama programında açıklamalarda bulundu. "İkinci bin yılın başında aynı heyecanla buradayız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada gerisinde çok büyük emeklerin, mücadelelerin olduğu vizyondan söz ediyoruz. Eser ve hizmetlerimizle Cumhuriyetimizin kazanımlarını tahkim ettik. Birilerini sürekli karamsarlık yaymaya çalışmasına bakmayın. Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçilemeyecektir" ifadelerini kullandı.
26.08.2023 Gündem
Kemer'deki orman yangını 4'üncü gününde! Tiryaki: Yerleşim yerleri tehlike altında değil
Kemer'deki orman yangını 4'üncü gününde! Tiryaki: Yerleşim yerleri tehlike altında değil Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları 4'üncü günde de devam ediyor. Alevlerin yükseldiği Beydağı Sahil Milli Parkı'nın sarp ve kayalık olması ve orman yolunun bulunmaması, çalışmaları zorlaştırıyor. Tarım ve orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki Antalya Kemer'deki orman yangınındaki son durumu açıkladı.
27.07.2023 Gündem
Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı
Orman yangınlarıyla mücadele sürüyor! Bakan Yumaklı son durumu açıkladı Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangını 17 saattir devam ediyor. Denizden su alan helikopterlerin çalışmalarını plajda turistler izlerken, bakanlar da bölgeye gitti. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Antalya'nın Kemer ilçesi hariç diğer bölgelerdeki yangınlar kontrol altına alındı” dedi.
25.07.2023 Gündem
Ankara Valiliği duyurdu! 30 Eylül'e kadar yasaklandı
Ankara Valiliği duyurdu! 30 Eylül'e kadar yasaklandı Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül'e kadar yasaklandığını duyurdu.
3.07.2023 Gündem
Milli parkta gizemli kayboluş! Mağarayı görmek için geldi, bir daha haber alınamadı
Milli parkta gizemli kayboluş! Mağarayı görmek için geldi, bir daha haber alınamadı Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi sınırlarındaki Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan Ilgarini Mağarasını görmek için İstanbul’dan Kastamonu’ya gelen kafileden bir kişi kayboldu. 4 gündür haber alınamayan vatandaşın gizemli bir şekilde kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.
3.05.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İFM yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamasıyla ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. 3 kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır. Kurumlarımızın bir araya gelmesi ekosistemin oluşmasının ilk adımıdır. İFM uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi de artıracaktır" dedi. Erdoğan "Ömrünün 40 yılında meydanların nabzını tutan siyasetçi olarak Allah'ın izniyle sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı.
17.04.2023 Gündem
Yedigöller'de sonbahar güzelliği
Yedigöller'de sonbahar güzelliği Bolu'nun doğa harikası Yedigöller Milli Parkı'nda sonbaharda oluşan manzarayı görmek isteyenler parka akın etti. Milli Park girişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Nazlıgöl, Seringöl, Deringöl, Sazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Büyükgöl'den oluşan Yedigöller, sonbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü.
6.11.2022 Yaşam
Aydın'da vatandaşların da yardımıyla facianın eşiğinden dönüldü!
Aydın'da vatandaşların da yardımıyla facianın eşiğinden dönüldü! Aydın'da Dilek Yarımadası Kuşadası Güzelçamlı Milli Parkı'nda akşam saatlerinde orman yangını çıktı. Yangın bölgedeki insanların duyarlılığı sayesinde kısa sürede söndürülürken bölgede adeta facianın eşiğinden dönüldü.
20.09.2022 Yaşam
Bakan Kirişci: 'Gazımızı kesmesinler’ diyerek Putin ve Aliyev'den ricada bulunmamızı istediler
Bakan Kirişci: 'Gazımızı kesmesinler’ diyerek Putin ve Aliyev'den ricada bulunmamızı istediler Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Balkan ülkeleri liderleri ‘Lütfen Putin’e söyleyin. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilişkileriniz iyidir, lütfen ricada bulunun, yaklaşan kış gününde bizim ne almış olduğumuz akaryakıtlarımıza ne de vermiş oldukları gazlarda herhangi bir kesintiye gitmesinler’ dediler” açıklamasında bulundu.
13.09.2022 Ekonomi
Müze sayısı 2021 yılında yüzde 5,1 arttı
Müze sayısı 2021 yılında yüzde 5,1 arttı 2021 yılında müze sayısı 2020 yılına göre yüzde 5,1 artarak 519 oldu.
7.09.2022 Kültür Sanat
Bayramda milli parklara 4 milyon ziyaret
Bayramda milli parklara 4 milyon ziyaret Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan 48 milli park ve 262 tabiat parkını, 4 günlük Kurban Bayramı'nı da içine alan 9- 17 Temmuz arasında 4 milyon 90 bin 498 kişi ziyaret etti.
26.07.2022 Yaşam
Kuşadası'nda plajlar doldu, Milli Park yangın riskine karşı kapatıldı
Kuşadası'nda plajlar doldu, Milli Park yangın riskine karşı kapatıldı Aydın'ın Kuşadası ilçesinde sıcak havadan bunalan yerli halk ve tatilciler plajları doldurdu. Sıcak hava nedeniyle yangın riskine karşı Kuşadası Dilek Yarımadası Milli Parkı giriş ve çıkışlara kapatıldı.
23.07.2022 Yaşam
Abant Milli Parkı'nda fayton yasaklandı
Abant Milli Parkı'nda fayton yasaklandı Bolu'daki Abant Milli Parkı'nda at ve faytonlarla göl etrafında yapılan turlar sonlandırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün kararının ardından faaliyetlerini milli parkın yakınlarındaki Örencik Yaylası'na kaydıran faytoncular iş yapamaz hale geldi. Abant Gölü Milli Parkı çevresinde at ve fayton faaliyetlerinin sonlandırılmasıyla ilgili Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar 9'uncu Şube Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.
20.07.2022 Gündem
Yasak kararı uygulanmaya başladı
Yasak kararı uygulanmaya başladı Bolu'daki Abant Milli Parkı'nda at ve faytonlarla göl etrafında yapılan turlar sonlandırıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün kararının ardından faaliyetlerini milli parkın yakınlarındaki Örencik Yaylası'na kaydıran faytoncular iş yapamaz hale geldi.
20.07.2022 Gündem
Orman Genel Müdürü Karacabey: Kesilen ağaçlar ekonomik ömrünü tamamlamıştır
Orman Genel Müdürü Karacabey: Kesilen ağaçlar ekonomik ömrünü tamamlamıştır Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Sarıçalı Dağı'nda yaşları 500 ile 1200 arasındaki 50'ye yakın anıt ağacın kesildiği iddiasıyla ilgili, "Bu yaşlı ağaçlar anıt ağaç vasfında olmayıp, ekonomik ömrünü tamamlamış, yaşlanmış, gelişimleri durmuş, öz çürüklüğü başlamış, sekonder zararlı ökse otlarının bu ağaçlara arız olduğu, büyümesi ve gelişmesini durdurduğu tespit edilmiştir" dedi.
5.07.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de!
Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de! Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararlarına göre Konya’daki Çamlık Mağaralarının bulunduğu bölge milli park olarak belirlenirken Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın sınırları değiştirildi.
6.06.2022 Siyaset
Havalar ısındı, halk denize akın etti
Havalar ısındı, halk denize akın etti Aydın'da havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar denize akın etti. Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren yaşanan yoğunluk nedeniyle milli park girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.
5.06.2022 Yaşam
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti
Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgârı esti Ülkemizin gururu, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de sona erdi.
30.05.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Azerbaycan başladı
TEKNOFEST Azerbaycan başladı Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 26-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan TEKNOFEST bugün başladı. 4 gün boyunca 50 bin ziyaretçi kabul etmesi beklenirken, 120 bin metrekare alanda yapılacak olan festivalde 5 bin kişi yarışacak. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar "Başaracağına inanmayan bir insan nasıl mücadele edebilir. Amacına nasıl varabilir. Tam da bu nedenle tüm meselenin özü inanmaktan geçiyor" dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Azerbaycan TEKNOFEST de kardeşlerimizin teknoloji serüveninde bir mihenk taşı olacak." dedi.
26.05.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Milli Park ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli park haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.