Milli Eğitim Bakanlığı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Açıklaması

Son dakika Milli Eğitim Bakanlığı açıklaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Milli Eğitim Bakanlığı açıklaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Milli Eğitim Bakanlığı açıklaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Açıklaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli eğitim bakanlığı açıklaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 675 milli eğitim bakanlığı açıklaması haberi bulunmuştur. Tüm milli eğitim bakanlığı açıklaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tatil 1 hafta uzadı mı? Okullar bir hafta daha tatil mi? Okullar tüm Türkiye'de ne zaman açılacak?
Tatil 1 hafta uzadı mı? Okullar bir hafta daha tatil mi? Okullar tüm Türkiye'de ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tatil hakkında son alınan kararı duyurdu. 3 Ocak'ta başlayan 15 tatil süreci deprem ve zorlu hava koşulları nedeniyle uzatıldı. Deprem bölgesinde okulların tatil edilmesi tüm Türkiye'ye yayıldı. Peki tatil 1 hafta daha uzadı mı? Okullar bir hafta daha tatil mi, ne zaman açılacak? İşte MEB açıklaması...
9.02.2023 Gündem
MEB son dakika duyurdu! Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor: 614 bin 445 öğretmen...
MEB son dakika duyurdu! Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor: 614 bin 445 öğretmen... MEB son dakika açıkladı. Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Binlerce öğretmen bu haberi bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı, uzman ve başöğretmenlik eğitim programına başvuru sonuçlarını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, başvuru yapan öğretmenlerden gerekli şartları taşıyan 614 bin 445 öğretmenin başvurusunun kabul edildiğini söyledi. İşte tüm ayrıntılar...
7.07.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor, bugünden itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yeni gelişme MEB tarafından resmen duyuruldu. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencileri ilgilendiriyor. Bugünden itibaren erişime açıldı. Tüm öğrenciler tamamen ücretsiz olarak yararlanacak. Millî Eğitim Bakanlığınca tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere destek sağlamak amacıyla hazırlanan ve 8 bin sorudan oluşan mayıs ayı yardımcı kaynak paketi, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı. Bu yıl LGS ve YKS sınavına girecek öğrenciler için de hazırlanan çalışma kitapları nisan ayı içinde öğrencilere ulaştırıldı. 2021 yılı kasım ayından itibaren ücretsiz olarak dağıtılan yardımcı kaynak sayısı, yurt genelinde 36 milyona ulaştı.
9.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları...
MEB resmen duyurdu! Milyonlar bekliyordu, tarihler, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımları... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldı. Tarihler belli oldu. Milyonlarca öğrenci bekliyordu. Hem öğrenciler hem de veliler değişiklik yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. MEB tarafından detaylı açıklama yapıldı. Bakan Özer konunun ayrıntılarını paylaştı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer: “LGS kapsamında 5 Haziran 2022'de uygulanacak merkezî sınavın başvuruları, 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezî olarak gerçekleştirilecek. Sınavda oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı." diye konuştu.
29.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu, tarihler belli oldu!
MEB resmen duyurdu, tarihler belli oldu! MEB'den son dakika kararı! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu. Tarihler belli oldu. Müdür ve müdür yardımcısı olmayı planlayanları ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılı yönetici görevlendirme takvimini yayımladı. 2022 Yılında ilk defa ve yeniden Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Takvimi listelendi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, 2022 yılında öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işleminin yapılmayacağını da açıkladı.
24.03.2022 Memur
MEB harekete geçti 81 ilde başlıyor! Bakan resmen duyurdu...
MEB harekete geçti 81 ilde başlıyor! Bakan resmen duyurdu... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika olarak duyurdu! 81 ilde başlıyor, Bakan resmen açıkladı. Tamamen değişiyor. Bu ilk kez oldu, yüzde 59 kadar yükseldi. Yeni bir adım daha atılıyor, sayı daha fazla artırılacak. Öte yandan MEB atama müjdesini de verdi. Başvuru kılavuzu yayınlandı, alınacak personel sayısı belli oldu. İstanbul, İzmir, Ankara ve birçok ilde alımlar başladı, son tarih açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Özer son açıklamasında kızların okullaşma oranının ilk defa erkekleri geçtiğini, eğitim camiasındaki öğretmenlerin yüzde 59’unu kadınların oluşturduğunu belirterek, “81 ilimizde il müdür yardımcılarımızdan birinin kadın olmasını sağlayacağız. Okul müdürleri ve şube müdürlerinde de kadınlarımızın yönetimdeki temsiliyetlerini artıracağız” dedi. İşte son dakika MEB haberinin detayları ve personel alımı hakkında bilgiler...
22.03.2022 Eğitim
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem başlıyor! Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri artık...
MEB harekete geçti, okullarda yeni dönem başlıyor! Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri artık... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Büyük değişiklik başlıyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Tamamen değişiyor. Türkçe, yabancı dil ve matematik dersleri ile ilgili harekete geçildi. Bakan Özer yeni gelişmenin detaylarını paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Matematikteki öğrenme yaklaşımını değiştireceğiz. Yeni yaklaşımla öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmelerini ve yaşama uyarlamalarını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, projelerini geliştirecek, alacakları geri dönütlerle projeyi sürekli geliştirecek ve böylece sürekli bir öğrenme sağlanacak. Bizim matematik dersindeki yaklaşımımız, öğrencileri soyut bilgi yığınından kurtarıp o bilgileri hayatta pratik şeylere dönüştürerek kalıcı öğrenmelerini sağlamak. 21. yüzyıl becerileri denildiğinde de kastedilen budur. Yani bilgi havuzunda boğulmadan öğrencilerimize bilgi okuryazarlığını öğreterek daha çok üretmelerini sağlamak istiyoruz. Matematik sadece yetenekli öğrencilerin üstesinden gelebileceği zorlu bir ders olmaktan çıksın, tüm öğrencilerin keyifle, günlük yaşamla bağdaştırılabildikleri keyifli bir ders olsun istiyoruz." diye konuştu.
2.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ili kapsıyor, flaş gelişme, e-Devlet....
MEB resmen duyurdu! 81 ili kapsıyor, flaş gelişme, e-Devlet.... Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilde harekete geçti. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. MEB tarafından resmi açıklama yapıldı. e-Devlet detayı dikkat çekiyor. Bakan Özer tüm ayrıntıları paylaştı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca hayat boyu öğrenme kapsamında 81 ilde faaliyet gösteren 996 halk eğitimi merkezlerinden 2022 yılının ilk iki ayında 1 milyon 327 bin 552 vatandaş yararlandı. MEB, sunmuş olduğu hizmetler sonrası verilen belge ve sertifikalara erişimi de kolaylaştırdı. Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait tüm sertifikalar, e-Devlet kapısı üzerinden erişime açıldı. Yeni sertifika alan veya eski sertifikalarını tekrar almak isteyen vatandaşlar, kolaylıkla e-Devlet kapısı üzerinden barkodlu sertifikalarını alabiliyor.
1.03.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, yıl sonuna kadar... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Bakan Özer tüm ayrıntıları tek tek açıkladı. Flaş kararın detayları belli oldu. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 11 il ve 419 ilçede 5 yaşta okullaşma oranının yüzde 95'in üzerine çıktığını belirterek "10'u büyükşehir olmak üzere toplam 29 ilde ise yüzde 90'ın üzerinde. Yıl sonuna kadar bu yaş grubu için eğitim kurumu kapasitesini yüzde 100'e tamamlayacağız, kapasite artışıyla 5 yaşta okullaşma oranını da yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. Öte yandan eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden hareketle köylerde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasına da büyük önem veriliyor. Bu kapsamda köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.
22.02.2022 Eğitim
MEB'den resmi açıklama geldi! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, 5 ay içinde...
MEB'den resmi açıklama geldi! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, 5 ay içinde... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti ve MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu. 5 ay detayı dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada hem öğretmenleri hem de öğrencileri yakından ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu. 20 yıllık süreçte eğitim alanında önemli adımlar atıldığına değinen Özer sadece okul sayısının artırılmadığını aynı zamanda öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ile derslik başına düşen öğrenci sayısını azaltmak için de ciddi bir şekilde öğretmen alımlarının gerçekleştirildiğini ifade etti. Okul öncesi eğitimin önemine de vurgu yapan Özer 5 ay gibi kısa bir sürede 59 yeni anaokulunun hizmete açıldığını duyurdu. Öte yandan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili de konuşan Özer, "Türkiye, öğretmenine mahsus kanunun olduğu ender ülkelerden biri oldu. Dün itibarıyla da meslek kanununun uygulanmasıyla ilgili yönetmelik taslağını kamuoyuyla paylaştık. Tüm öğretmenlerimizden, eğitim paydaşlarından görüşlerini almak için 1 aylık bir süre belirledik; 15 Mart'ta gelen görüşleri değerlendirerek taslağa son şeklini vererek inşallah, yayınlayacağız. Öğretmenlerimizin adaylık kaldırma, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili tüm süreçlerini de ayrıntılı bir şekilde tanımlama imkânımız olacak. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun tüm öğretmenlerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." dedi.
16.02.2022 Eğitim
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor
MEB'de yeni dönem! Milli Eğitim Bakanlığı son dakika olarak duyurdu, zorunlu oluyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Uzun süredir gündemdeydi. Tamamen değişiyor. MEB son dakika olarak duyurdu. Zorunlu oluyor. Bakan Özer detayları tek tek açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu yönetmeliği tamamlanmak üzere. Aday öğretmenler 240 saat mesleki eğitim alacak. Süreç sonunda mülakat yapılmayacak. Eğitimlere katılmayanlar 3 yıl görev yapamayacak. Öğretmenlik kariyer mesleği haline getirilirken maaşlar da kariyer basamaklarına göre değişecek. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek. Kanunla, uzman öğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı yüzde 20'den yüzde 60'a, başöğretmenlere ödenen eğitim-öğretim tazminatı ise yüzde 40'tan yüzde 120'ye yükseltildi.
9.02.2022 Eğitim
MEB harekete geçti! Flaş karar, tamamen değişiyor, zorunlu olacak, öğretmenler ve...
MEB harekete geçti! Flaş karar, tamamen değişiyor, zorunlu olacak, öğretmenler ve... MEB resmen harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması. Detaylar belli oldu. Tamamen değişiyor. Yüzde 120 artıyor. Öğretmenleri yakından ilgilendiriyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yeni düzenlemeyle öğretmenlik, kariyer temelli meslek grupları arasına giriyor. Öğretmenlere 4 farklı kadro ihdas edilecek, ilave özlük ve mali haklar verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye eğitim tarihinde öğretmenlerin ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştuğunu belirterek "Ülkemiz, öğretmenliği bir meslek kanunu çerçevesinde kariyer yolu olarak tanımlayan ülkeler arasına girmiş oluyor. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde gerçekten bir dönüm noktasıdır" dedi. İşte 12 başlıkta öğretmenlere yeni düzenlemeyle getirilen haklar ve detayları...
6.02.2022 Eğitim
MEB yeni kararı resmen duyurdu! Türkiye tarihinde bir ilk, yüzde 120 zam...
MEB yeni kararı resmen duyurdu! Türkiye tarihinde bir ilk, yüzde 120 zam... Milli Eğitim Bakanlığı’ndan son dakika açıklaması! MEB resmen duyurdu, detayları tek tek açıkladı. Türkiye’de bir dönüm noktası oldu, yüzde 120 artıyor. TBMM’de kabul edildi. Artık yaklaşık 2.620 lira zamlı olarak ödenecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili konuşan Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye eğitim tarihinde öğretmenlerin ilk kez müstakil bir meslek kanununa kavuştuğunu belirterek "Ülkemiz, öğretmenliği bir meslek kanunu çerçevesinde kariyer yolu olarak tanımlayan ülkeler arasına girmiş oluyor. Tüm bunlar birlikte değerlendirildiğinde gerçekten bir dönüm noktasıdır" dedi.
4.02.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! MEB son dakika olarak duyurdu, 6 ay içinde...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni karar! MEB son dakika olarak duyurdu, 6 ay içinde... MEB harekete geçti ve Milli Eğitim Bakanlığı yeni alınan kararı resmen duyurdu. Milyonları ilgilendiriyor. Önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Kararın detaylarını Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kamuoyu ile paylaştı.81 ili kapsıyor. Lise mezunları için geçerli. 6 ayda tamamlanıyor. Her ay bir milyon vatandaşa ulaşılma hedefi bulunuyor. Bakan Özer, bu ay itibarıyla lise ve üniversite mezunu gençlerin istedikleri bir alandaki mesleki eğitim merkezi programını 6-8 ay gibi kısa sürede tamamlama ve istihdam garantili iş gücü piyasasına geçme imkânı getiren programı başlatacaklarını açıkladı. Ayrıca bakanlık bir ilki daha hayata geçirdi.
3.02.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencileri...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencileri... MEB'den son dakika açıklaması! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Değişiklik yapıldı ve yasal düzenleme hayata geçirildi. Aralık ayı itibarı ile değişiklik uygulanmaya başladı. 9,10,11 ve 12'nci sınıf öğrencilerini kapsıyor. Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2.125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca tüm öğrenciler, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanıyor. Mesleki eğitim merkezleri, nitelikli iş gücü ihtiyacı çerçevesinde öğrencilerin; ilgi, istek, yetenek ve kişilik özelliklerinin ortaya çıkarılması, başarılı ve mutlu olabilecekleri bir mesleği seçmeleri için meslekler hakkında bilgilendirilmeleri, eğitim sistemi ile çalışma hayatı arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Mesleki eğitime ilgili her geçen gün artıyor.
30.01.2022 Eğitim
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta...
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta... Yarıyıl tatili için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı günler kala resmen duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yüz yüze eğitim süreci ve yarıyıl tatili ile ilgili flaş karar! Sömestr tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, öğrenci, öğretmen ve velileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. İki haftalık yarıyıl tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özer, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" diye konuştu. Uzmanlardan da Bakan Özer'in açıklamalarını destekleyen uyarılar geldi. Öğrencilerin tatil sürecini dinlenerek ve eğlenerek geçirmelerinin önemi vurgulandı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kaybının telafisi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurs hizmeti sunan MEB, 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliğine yönelik izleme ve değerlendirme sınavı uyguladı.
18.01.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, iki haftalık yarıyıl tatilinde ilk kez...
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, iki haftalık yarıyıl tatilinde ilk kez... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB yeni kararı son dakika olarak duyurdu. Tarihler netleşti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer detayları paylaştı. İlk kez 24 Ocak-4 Şubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık yarıyıl tatilinde uygulanacak. e-Devlet ya da MEBBİS üzerinden giriş yapılabilecek. Millî Eğitim Bakanlığı, 22 Ocak-6 Şubat tarihlerindeki iki haftalık yarıyıl tatilinde öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı hazırladı. MEB, bu kapsamda yeni bir dijital platform oluşturdu ve ÖBA’yı (Öğretmen Bilişim Ağı) ilk kez yarıyıl tatilinde uygulayacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin başarısını artırmak için öğretmenlerin mesleki eğitimine öncelik veren düzenlemeyi hayata geçiriyor. Yeni düzenleme ile öğretmenlerin hem kıdemi hem de maaşı artacak.10 yıllık öğretmen, 180 saat meslek için eğitimden geçerek yazılı sınava girecek, başarılı olursa uzman öğretmen olarak 1 derece ve 1.000 lira maaş zammı alacak. 10 yıllık uzman öğretmenler ise, 240 saatlik mesleki eğitimi tamamlayıp, sınavı geçerse başöğretmen unvanıyla birlikte ilave 1 derece ve 2.000 lira maaş artışı kazanacak.
16.01.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Yarı yıl tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı
MEB resmen duyurdu! Yarı yıl tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı MEB son dakika olarak duyurdu. Flaş kararın detayları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen açıklandı. Yarı yıl tatiline iki haftadan daha kısa bir süre kala netleşti. Milyonlarca öğrenci ve veli merakla bekliyordu. Yüz yüze eğitim ile ilgili son açıklama Bakan Özer'den geldi. Yüz yüze eğitim sürecek mi? Bakan Özer, Bahçelievler Anadolu Lisesi açılış töreninde yaptığı konuşmada yüz yüze eğitim ve okullardaki son durum ile ilgili bilgileri paylaştı. Özer daha önce yaptığı açıklamalarda olduğu gibi yüz yüze eğitim sürecinin devam edeceğinin altını çizdi. Öğretmen atamaları ile ilgili de konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 31 Ocak'ta ataması yapılacak olan 15 bin öğretmenin yüzde 50'sinin, yani 7 bin 500'ünün İstanbul'da görev alacağını söyledi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı özel okul ücretleriyle ilgili harekete geçti. Buna göre, özel okullarda yapılacak zam oranı yüzde 36.73'ü geçemeyecek.
12.01.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, uzaktan eğitim... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan uzaktan eğitim ile ilgili yeni açıklama geldi. MEB resmen duyurdu. Bakan Özer milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişmeleri tek tek sıraladı. Koronavirüs salgınında yeni varyantların ortaya çıkmasının ardından birçok üniversite belirli bir süre için online eğitim kararı almıştı. Benzer bir uygulamanın ilkokul, ortaokul ve liseler içinde uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer yüz yüze eğitim ile ilgili merak edilen detaylara açıklık getirdi. Özer şu anda okullarda yüz yüze eğitime ara verilip yeniden uzaktan eğitime geçilmesinin gündemde olmadığını açıkladı. Öte yandan yardımcı kaynak sorunun çözüldüğünün altını çizen Özer, "Sadece öğrenme kayıpları değil, öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik kapsamlı psikososyal eğitim destek programlarını da hayata geçirdik. Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarında öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarını aktif hale getirdik. Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflara ve lise 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik bu kurslar başarılı bir şekilde devam ediyor. Diğer taraftan ilkokul 3 ve 4. sınıflara yönelik telafi destek programı İYEP’i başlattık. İnşallah ikinci dönemde bu kapsama ilkokul ikinci sınıfları da almayı planlıyoruz. Ve en önemlisi yardımcı kaynak destek programı başlattık." diye konuştu.
3.01.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, ders ve ek ders saatleri...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, ders ve ek ders saatleri... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB yeni kararı resmen duyurdu. Ders ve ek ders saatleri ile ilgili flaş değişiklik! Yeni karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda değişiklik yaptı.
30.12.2021 Eğitim
Millî Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 81 ilde 10 milyon...
Millî Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, flaş değişiklik, 81 ilde 10 milyon... Millî Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve yeni karar MEB tarafından resmen duyurdu. Milyonlarca kişi için güzel haber geldi. Bakan Özer ayrıntıları paylaştı. MEB tarafından önemli bir değişiklik hayata geçiriliyor. Yaklaşık 10 milyon kişiyi kapsıyor. 81 il de değişiyor. Tamamen ücretsiz olacak. Millî Eğitim Bakanlığı, bir taraftan çağ nüfusuna kaliteli eğitim vermeye, diğer taraftan halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitüleri üzerinden vatandaşlara kurslar düzenlemeye devam ediyor. Bakan Özer yaptığı açıklamada, "2022 yılında kurs çeşitliliğinde önemli değişikliğe gideceğiz. Hedefimiz, 2022 yılında en az 10 milyon vatandaşımızın bu kurslardan yararlanmasını sağlamak. Gerekli planlamalarımızı da yaptık." ifadelerini kullandı.
19.12.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, öğrenci ve öğretmenlere ödeme...
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, öğrenci ve öğretmenlere ödeme... MEB son dakika gelişmesini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamada detaylara yer verildi. MEB'den öğrenci ve öğretmenlere ödeme! Rakamlar paylaşıldı. Bakan Özer yaptığı açıklamada 42 milyon lira ödeme yapıldığını ifade ederek süreç hakkında bilgi verdi. Meslek liselerinde üretim arttı. 2021 yılının ilk on bir ayında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, 2020 yılının aynı dönemine göre %63 artarak 678 milyon liraya ulaştı. Böylece 2021 yılının ilk on bir ayında elde edilen gelir de 2020 yılının tamamında elde edilen geliri %34 aşmış oldu. 2020 yılında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, son iki yılda %100 artarak 503 milyon 197 bin 847 liraya ulaşmıştı. Öte yandan meslek liseleri tarafından üretilen antijen kiti büyük ilgi görüyor. Avrupa'dan bazı ülkeler kiti almak için harekete geçti. Sağlık Bakanlığı'nın onayı sonrası antijen kiti okullarda kullanılmaya başlayacak.
16.12.2021 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, ikinci dönemde...
MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, ikinci dönemde... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB'den son dakika açıklaması geldi. Bakan Özer müjdeyi vermişti. MEB harekete geçti. Tek tek açıklandı. Milyonlarca aile bekliyordu. Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için yeni adımlar atıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kasım ayı başında ikinci döneme 5 bin yeni ana sınıfını yetiştirecekleri müjdesini vermişti. Müjdenin verilmesinin üzerinden bir ay geçmeden 3 bin 971 yeni ana sınıfı açıldı. Yeni açılan ana sınıflarda 74 bin çocuk okul öncesi eğitime başladı. Böylece, 5 yaş grubunda yaklaşık %78 olan okullaşma oranı yaklaşık %83’e çıktı. MEB, 2022 yılı sonuna kadar 5 yaş grubunda okul öncesi okullaşma oranını %100’e çıkartmayı hedefliyor.
28.11.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, ücreti devlet karşılayacak ve...
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı! MEB resmen duyurdu, ücreti devlet karşılayacak ve... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti. Milli Eğitim Bakanı Özer detayları paylaştı. Bakan Mahmut Özer, mesleki eğitim gören öğrencilerin ücretini devletin karşılayacağını ve işverenlerin üzerinde bir yük olmayacağını belirtti.
8.11.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Yarın başlıyor ve...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! Yarın başlıyor ve... Tarih belli oldu. Yarın başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmen duyuruldu. MEB açıklamasında tüm detaylara yer verildi. Kritik tarihlere dikkat çekildi. Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 ve 2020'de düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS-Lisans Düzeyi) katılan adaylar arasından 750 kişinin kamuya atamasının yapılacağını duyurdu. Ön başvurular 8 Kasım Pazartesi günü başlıyor.
7.11.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Milli Eğitim Bakanlığı Açıklaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli eğitim bakanlığı açıklaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.