Gazete Vatan Logo

Tatil 1 hafta uzadı mı? Okullar bir hafta daha tatil mi? Okullar tüm Türkiye'de ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tatil hakkında son alınan kararı duyurdu. 3 Ocak'ta başlayan 15 tatil süreci deprem ve zorlu hava koşulları nedeniyle uzatıldı. Deprem bölgesinde okulların tatil edilmesi tüm Türkiye'ye yayıldı. Peki tatil 1 hafta daha uzadı mı? Okullar bir hafta daha tatil mi, ne zaman açılacak? İşte MEB açıklaması...

Tatil 1 hafta uzadı mı? Okullar bir hafta daha tatil mi? Okullar tüm Türkiye'de ne zaman açılacak?

Tatil 1 hafta daha uzatıldı mı, okullar ne zaman açılacak sorularının yanıtı merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen iki büyük deprem sonrası eğitim öğretim hayatı da olumsuz etkilendi. Depremin etkilendiği bölgede eğitime ara verilmiş, alınan karar tüm Türkiye'ye yayılmıştı. Türkiye genelindeki okullar tatil edildi. 3 Ocak'ta başlayan 15 tatil (sömestr) tatili 2 hafta daha uzatılmış oldu. İşte alınan son karar...

BAKAN ÖZER SON KARARI AÇIKLADI!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem felaketi nedeniyle eğitim öğretime verilen arayı tüm Türkiye'ye yayma kararı aldıklarını açıkladı. Alınan kararla birlikte tüm Türkiye'de okullar 1 hafta daha tatil edildi. Böylelikle okullarda ikinci dönem 20 Şubat 2023'te başlayacak.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası Mahmut Özer, okullara bir hafta tatil verildiğini daha önceden açıklamıştı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar 1 hafta daha tatil mi edildi sorusu da Mahmut Özer'in açıklamasıyla yanıtını buldu. MEB'in aldığı son kararla Türkiye'de okullar 20 Şubat 2023 tarihinde açılacak. İkinci dönemin başlamasıyla birlikte okulların ne zaman kapanacağı da merak konusu oldu. Okullarda ikinci dönem ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

MEB eğitim öğretim takvimine göre okullarda ikinci dönem 16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecek.