Mesai Saatleri

Mesai Saatleri

Son dakika mesai saatleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mesai saatleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mesai saatleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesai Saatleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesai saatleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.110 mesai saatleri haberi bulunmuştur. Tüm mesai saatleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mesai saatleri kısalıyor mu? Maaş ve tazminat ödemeleri düşecek mi?
Mesai saatleri kısalıyor mu? Maaş ve tazminat ödemeleri düşecek mi? Çalışma hayatı tamamen değişiyor! Bütün dünyada mesai saatleri ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Birçok ülkede uygulama pilot olarak başlatıldı. Türkiye 'de de çalışma saatleri tartışılmaya başladı. 45 olan haftalık çalışma saati için 35 ya da 40 saate düşürülmesi gündemde. Çalışma sürelerinin düşürülmesinin gündeme gelmesinin ardından çalışanlar arasında ücretler ve tazminatlar düşecek mi endişesi başladı.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama
Çalışma saatleri değişiyor mu? Bakan Işıkhan'dan milyonları ilgilendiren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşürülmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
24.02.2024 Çalışma Hayatı
KPSS puanı ile personel alımı yapılacak! Başvuru süreci bugün başladı
KPSS puanı ile personel alımı yapılacak! Başvuru süreci bugün başladı Kamuda çalışmak isteyenleri ilgilendiriyor. Personel alımı yapılacak. KPSS şartı bulunuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, personel alım ilanını Resmi Gazete'den duyurdu.
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Mesai saatleri kısalıyor: 4 gün iş, 3 gün tatil! Milyonlarca çalışanın beklediği düzenlemenin detayları...
Mesai saatleri kısalıyor: 4 gün iş, 3 gün tatil! Milyonlarca çalışanın beklediği düzenlemenin detayları... Çalışma hayatı tamamen değişiyor! Bütün dünyada mesai saatleri ile ilgili yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Birçok ülkede uygulama pilot olarak başlatıldı. Türkiye 'de de çalışma saatleri tartışılmaya başladı. 45 olan haftalık çalışma saati için 35 ya da 40 saate düşürülmesi gündemde. Bu durumda hafta tatilinin 3 gün olması bekleniyor. Birçok sektörde haftalık 2 gün izin hakkı bulunmazken üç günlük izin imkanından kimler yararlanabilecek? Çalışma sürelerinin düşürülmesinin gündeme gelmesinin ardından çalışanlar arasında ücretler ve tazminatlar düşecek mi endişesi başladı. Peki uzaktan ve esnek çalışma ne zaman gelecek? İşte tüm çalışanların yakından takip ettiği konunun ayrıntıları...
21.02.2024 Çalışma Hayatı
Hükümet çalışma süreleri için harekete geçti! Mesai saatleri kısalıyor
Hükümet çalışma süreleri için harekete geçti! Mesai saatleri kısalıyor İş mevzuatının sadeleştirilmesi için hükümet yeni bir çalışma yürütüyor. Gündemdeki başlıklar arasında ise mesai saatlerinin düşürülmesi de var. Peki Türkiye’de çalışma hayatına ilişkin nasıl bir düzenleme yapılacak, mesai saatleri ne kadar düşürülecek? Çalışma saatleri kısalırsa maaşlar düşer mi? İşte detaylar...
20.02.2024 Çalışma Hayatı
Mesai saatleri kısalıyor! Yüz binlerce çalışan için güzel haber geldi
Mesai saatleri kısalıyor! Yüz binlerce çalışan için güzel haber geldi Milyonları ilgilendiren çalışma saatleriyle ilgili yeni düzenleme için hummalı çalışma yürütülüyor. Türkiye'de 1936 tarihli İş Yasası ile çalışma süresi günde 8, haftada 48 saat olarak belirlendi. 2003 tarihli, hâlâ yürürlükte olan İş Yasası'na göre de Türkiye'de haftalık çalışma süresi 45 saat. Bu yasaya göre bir yılda bir işçiye en fazla 270 saat fazla çalışma yaptırılabiliyor. Hükümet bu çalışma saatlerinin sanayi çağının başladığı dönemlere göre düzenlendiği, günümüz şartları ve teknolojideki gelişmelere göre uzun olması nedeniyle yeni bir düzenleme için düğmeye bastı. Meslek gruplarına göre değerlendirmeler de yapılıyor.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Yıllık izin, tatil ve dinlenme hakkını kapsıyor! Birçok işveren aynı yöntemi uyguluyor
Yıllık izin, tatil ve dinlenme hakkını kapsıyor! Birçok işveren aynı yöntemi uyguluyor Çalışanların en büyük şikayetlerinden biri işverenin mesai saatleri dışında Whatsapp, Telagram gibi mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişim kurması. İletişim sürecinin ardından çoğu zaman çalışan dinlenme saatlerinde de çalışmak zorunda kalabiliyor. Birçok ülke çalışanın 'ulaşılmama hakkı' kapsamında adımlar atıyor. Son olarak Avustralya’da yasa tasarısı Senato'dan geçti. Başbakan Albanese konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Günün 24 saati ödeme almayan birinin, günün 24 saati ulaşılabilir olmaması gerekir." şeklinde konuştu. Peki ülkemizde durum nasıl? Çalışanların 'bağlantı kesme hakkı' bulunuyor mu?
12.02.2024 Çalışma Hayatı
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor!  2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak?
Asgari ücret arttı, çalışma saatleri kısalıyor! 2024 çalışma saatleri kısalıyor mu? Haftada 4 gün mü olacak? Çalışma saatleri ile ilgili düzenlemede sona gelindi. 2024 asgari ücret zammının belli olmasıyla birlikte özel sektör çalışanları ve memurların gündeminde mesai saatlerinin kısalması konusu yer aldı. Saat 09:00'da başlayıp 15:30'da biteceği iddia edilen mesai saatleri hakkında ilk sinyali eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermişti. Dünyanın pek çok ülkesinde mesait saatleri kısalmış ve haftada 4 gün çalışma prensibi benimsenmeye başlanmıştı. İzlanda, İrlanda ve İspanya gibi Batı Avrupa ülkeleri ile Japonya ve Yeni Zelanda gibi diğer ülkeler haftada 4 gün çalışmayı denemeye başladı. Peki çalışma saatleri ne zaman kısalacak?
28.12.2023 Gündem
Kamu çalışanlarının mesai saatleri değişti! Valilik duyurdu
Kamu çalışanlarının mesai saatleri değişti! Valilik duyurdu Bilecik Valiliği’nce alınan karar doğrultusunda yeni mesai saati uygulamasına geçiliyor.
12.12.2023 Gündem
Yargıtay'dan emsal karar! İş güvenliğini ihmal eden işçiye tazminat yok
Yargıtay'dan emsal karar! İş güvenliğini ihmal eden işçiye tazminat yok Yargıtay, iş güvenliği kurallarına aykırı davranan işçilerin tazminatsız olarak işten çıkarılabileceğine hükmetti. Bursa'da bir fabrikada çalışan üç işçi, CNC tezgahını çalışır durumda bırakıp uyudukları için işten atıldı. İşçilerin tazminat ve işe iade taleplerini reddeden mahkeme kararını onayan Yargıtay, iş güvenliğini ihmal eden davranışların ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.
3.11.2023 Gündem
Memurların çalışma saatleri düşecek (değişecek) mi? Memurların mesai saatleri değişiyor mu, memur mesai saatleri kısalıyor mu, memurlar 09:00 ile 15:30 arası mı çalışacak?
Memurların çalışma saatleri düşecek (değişecek) mi? Memurların mesai saatleri değişiyor mu, memur mesai saatleri kısalıyor mu, memurlar 09:00 ile 15:30 arası mı çalışacak? Memurların çalışma saatleri ile ilgili düzenleme yeniden gündeme gelince memurlar “Memurların çalışma saatleri düşecek mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaklaşık 4 ay önce yapmış olduğu açıklama gösteriliyor. Orta Vadeli Program'da da (OVP) benzer bir konu ele alınmıştı. Peki, Memurların mesai saatleri değişiyor mu, memur mesai saatleri kısalıyor mu, değişti mi, memurlar 09:00 ile 15:30 arası mı çalışacak?
5.10.2023 Memur
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar geldi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar geldi Çalıştığı şirketin toplantısına özel aracıyla giden işçi, trafik kazasına karıştı. Mağdur işçinin 'kaza iş kazasıdır' talebini mahkeme yerinde buldu. Emsal kararı Yargıtay 10. Hukuk Dairesi de onadı. Artık işverenin bilgisi dahilinde özel aracıyla toplantıya giden işçiler, kazaya karışmaları durumunda karar emsal alınacak.
17.09.2023 Çalışma Hayatı
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor
Yüzünüz ele veriyor! Az su içenlerde daha fazla görülüyor Göz çevresindeki mor halkalar hem kadın hem de erkeklerde sıklıkla görülüyor. Bu durumu yaşayan bireyler öncelikle kozmetik çözümler arıyor. Ancak sorunun asıl nedeni ortadan kaldırılmazsa dışardan yapılacak müdahaleler yetersiz kalıyor. Az su tüketenlerde cilt sorunları daha fazla görülüyor. Ancak Göz çevresi sorunları pek çok nedenle ortaya çıkabiliyor. Geçmeyen gözaltı morlukları ise bazı hastalıkların habercisi olabiliyor.
20.08.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu İspanya’daki ekonomik krizden bir zamanlar siesta ve öğlen tembelliğini sorumlu tutan Almanlar, şimdi aşırı sıcaklarla birlikte siestanın faydalı olup olmayacağını konuşuyor.
22.07.2023 Sağlık
Adliyeler saat kaçta kapanıyor? 2023 Adliyeler mesaiye saat kaçta başlıyor? Öğle tatili ne zaman?
Adliyeler saat kaçta kapanıyor? 2023 Adliyeler mesaiye saat kaçta başlıyor? Öğle tatili ne zaman? Adli işlemlerini yerine getirmek isteyenler, 2023 yılında Adliye çalışma saatlerini araştırmaya devam ediyor. Adalet Bakanlığı'na bağlı olan adliyelerin açılış ve kapanış saatleri oldukça önemli. Öğle arasına girilen adliyelerde işlem yapılmıyor. Peki adliyelerde mesai saat kaçta başlayıp bitiyor?
20.07.2023 Gündem
Bayramda BİM açık mı, bugün BİM çalışıyor mu? Bayramda BİM kaçta açılıyor? BİM bayram çalışma saatleri…
Bayramda BİM açık mı, bugün BİM çalışıyor mu? Bayramda BİM kaçta açılıyor? BİM bayram çalışma saatleri… Kurban Bayramı'nda marketlerin çalışma durumu ve mesai saatleri sorgulanmaya devam ediyor. Zincir marketlerden biri olan BİM’in bayrama özel ürünlerini almak isteyenler BİM açık mı, bayramda BİM çalışıyor mu? Sorularına yanıt ararken BİM bayramda ne zaman açılacak? Sorusunun yanıtı da araştırılıyor.
29.06.2023 Ekonomi
Fazla mesai ücreti kararı! Resmen değişti, her personele ödenecek
Fazla mesai ücreti kararı! Resmen değişti, her personele ödenecek Yeniden yapılandırma görevine fazla mesai ücreti ödenecek. Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na Tabi Personeline Fazla Çalışma Ücreti Ödenmesine İlişkin Ekli Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...
14.04.2023 Çalışan Hakları
Staj ve çıraklık ile ilgili emsal karar! Yüz binlerce kişiye umut oldu
Staj ve çıraklık ile ilgili emsal karar! Yüz binlerce kişiye umut oldu EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişi emekli olma hayaline kavuşuyor. Teklifin yasalaşması beklenirken, staj ve çıraklık sigortasının da EYT kapsamına dahil edilmesi talep ediliyor. Yargıtay’ın geçtiğimiz yıllarda yurt dışındaki vatandaşlar için verdiği karar ise yüz binlerce kişi için umut oldu. İş Hukuku Uzmanı Avukat Aysel Aba Kesici, mevcut durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ifade ederek, Türkiye’deki staj ve çıraklık mağduru kişilerin de hukuk yolu ile haklarını arayabileceğini söyledi.
3.02.2023 Gündem
Karakolda toplu cinsel ilişki skandalı! Ayrıntılar herkesi şok etti
Karakolda toplu cinsel ilişki skandalı! Ayrıntılar herkesi şok etti ABD'nin Tennessee eyaleti, büyük bir polis skandalıyla çalkalanıyor. Mesai arkadaşları ile cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen kadın polis memuru hakkında soruşturma açılırken şoke eden ayrıntılar birer birer ortaya çıkarıldı.
14.01.2023 Dünya
SGK'dan flaş karar! Fazla mesai ücreti ödenecek
SGK'dan flaş karar! Fazla mesai ücreti ödenecek Sosyal Güvenlik Kurumu personellerine fazladan çalışmaları halinde saat başına 27 lira ek mesai ücreti ödenecek.
10.01.2023 Çalışma Hayatı
İzmir'de 6 işçinin öldüğü vinç faciasında şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
İzmir'de 6 işçinin öldüğü vinç faciasında şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı İzmir'in Bornova ilçesinde otel inşaatı sırasında devrilen vinçten kopan parçaların şantiyedeki konteynerlerin üzerine düşmesi sonucu 6 işçinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda; inşaat firması sahibi Emrullah Yolçi, şantiye şefi Muhammet Yolçi ve vinç sahibi İrfan Kasırga'nın 'asli', iş güvenliği sorumlusu Fikret Kamil Aydın'ın ise 'tali' kusurlu olduğu belirtildi.
6.01.2023 Yaşam
Acun Ilıcalı sözleriyle sosyal medyada gündem oldu!  'Niye sabah bu kadar erken kalkılıyor?'
Acun Ilıcalı sözleriyle sosyal medyada gündem oldu! 'Niye sabah bu kadar erken kalkılıyor?' TV8 kanalının sahibi olan Acun Ilıcalı, ülkemizde uygulanan iş hayatı kuralına dair sözleriyle sosyal medyada gündem oldu. Ünlü televizyoncu, insanların daha fazla uyuması ve yaz aylarında çalışmaması gerektiğini söyleyerek, Türkiye'deki mesai saatlerini eleştirdi.
4.01.2023 Magazin
Orman Muhafaza Memuru Maaşları 2023: En yüksek, en düşük orman muhafaza memuru maaşı ne kadar? Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor?
Orman Muhafaza Memuru Maaşları 2023: En yüksek, en düşük orman muhafaza memuru maaşı ne kadar? Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor? Orman Muhafaza Memurları OGM bünyesinde, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak çalışır. Kamu görevlisi statüsünde olan Orman Muhafaza Memurlar orman yangınlarıyla mücadele, orman talanlarını önleme ve av hayvanlarını koruma görevlerini yürütür. Peki, Orman Muhafaza Memurları ne kadar maaş alıyor? 2023 yılında Orman Muhafaza Memuru maaşları ne kadar olacak, en yüksek ve en düşük orman muhafaza memurları kaç TL maaş alıyor?
27.12.2022 Memur
Konya Büyükşehir Belediyesi KPSS’den en az 75 puanla 144 memur alacak! İşte başvuru şartları!
Konya Büyükşehir Belediyesi KPSS’den en az 75 puanla 144 memur alacak! İşte başvuru şartları! Konya Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Mühendis, memur ve tekniker kadrolarında personel alımı yapılacak. Başvurular 19 – 23 Aralık tarihlerinde şahsen yapılacak. Başvuru şartları ve sınav tarihi belli oldu. Peki, Konya Büyükşehir Belediyesi memur alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Konya Büyükşehir Belediyesi personel alımı şartları!
16.11.2022 Personel Alımı
10 Kasım okullar tatil mi 2022, yarım gün mü? 10 Kasım'da okullar açık mı, tatil olacak mı?
10 Kasım okullar tatil mi 2022, yarım gün mü? 10 Kasım'da okullar açık mı, tatil olacak mı? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84'üncü yıldönümü nedeniyle Türkiye’nin dört bir köşesinden törenlerle anılacak. Resmi kurumlarda, okullarda her yıl 10 Kasım’da Atatürk'ü anmak için törenler düzenleniyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım bu yıl perşembe gününe denk geliyor. Peki, 10 Kasım okullar tatil mi, 10 Kasım'da okullar açık mı?
9.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mesai Saatleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesai saatleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.