Meclis Genel Kurulu

Meclis Genel Kurulu

Son dakika Meclis Genel Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Meclis Genel Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Meclis Genel Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meclis Genel Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meclis genel kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.894 meclis genel kurulu haberi bulunmuştur. Tüm meclis genel kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM'de çocuk özel oturumu! Milletvekillerin yerlerini aldılar
TBMM'de çocuk özel oturumu! Milletvekillerin yerlerini aldılar TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerin yerlerini çocuklar aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Çocuk Özel Oturumu' düzenlendi. Özel oturumda başkanlığa seçilen Aysima Arslan'ın konuşması büyük beğeni topladı.
22.04.2024 Gündem
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Meclis ne zaman tatile giriyor 2024? Meclis tatile girecek mi 2024?
Meclis ne zaman tatile giriyor 2024? Meclis tatile girecek mi 2024? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ne zaman tatile gireceği, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde sorgulanan konu başlıklarından biri oldu. 8. yargı paketi konuşulurken seçimler öncesinde TBMM'nin tatile gireceği tarih merak ediliyor. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek?
28.02.2024 Gündem
SSK ve Bağ-Kur emeklileri bekliyordu! Paralar hesaplara yatırılıyor
SSK ve Bağ-Kur emeklileri bekliyordu! Paralar hesaplara yatırılıyor Milyonlarca emekli zam farklarının banka hesaplarına yatırılmasını bekliyordu. Fark ödemeleri başladı. Emeklilere yapılacak ek ödeme bugün tamamlanacak.
7.02.2024 Ekonomi
Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü
Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü Tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis Genel Kurulu'nda okundu. Kararın okunmasıyla Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü.
30.01.2024 Gündem
Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek zamla birlikte yüzde 49,25 oranında artış yapıldı. Emekli zam farklarının Resmi Gazetede yayınlanıp yayınlanmadığı sorgulanmaya başlandı. Yüzde 5 zam farkına yönelik kanun teklifi, Meclis'te kabul edildi. Emekli maaş farkları, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatırılacak. Peki, Emekli farkları Resmi Gazete'de yayımlandı mı?
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye ek zam! Aylık hesabı değişti, maaş farkı yatıyor, işte ödeme tarihi...
Emekliye ek zam! Aylık hesabı değişti, maaş farkı yatıyor, işte ödeme tarihi... Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli zammı düzenlemeleri Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak. Emekliye yüzde 5 zam ek zam ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek yasalaşma sürecine girdi. SSK emeklileri de yüzde 37,57'lik zam ile maaşlarını gün gün alıyor. Ek zam ve 4A, 4B, 4C Ocak emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte milyonların merak ettiği tarih...
23.01.2024 Emekli
TBMM’de terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz
TBMM’de terörle mücadele oturumu! Bakan Fidan'dan net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında Meclis Genel Kurulu’nda terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirme oturumu düzenleniyor. Kurtulmuş, "Türkiye sorunlarını çözmeye muktedir devlettir. Terör belasını da yok edip tarihin çöplüğüne atacaktır" dedi. Kürsüde söz alan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Terör örgütüne ağır darbe indirdik" dedi. Güler'in ardından konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise " ABD, Suriye'de DEAŞ ile mücadele bahanesi ile PKK terör örgütüne destek vermektedir." ifadelerini kullandı.
16.01.2024 Gündem
Çalışan emeklilerin ikramiyeleri hesaba yatıyor!
Çalışan emeklilerin ikramiyeleri hesaba yatıyor! Çalışan emeklilere 5 bin liralık destek ödemesi bugün banka hesaplarına yatırılmaya başlandı. Çalışan emeklilere 5 bin lira destek verilmesini öngören düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.
29.12.2023 Emekli
Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye teklifi Meclis'ten geçti
Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye teklifi Meclis'ten geçti Meclis Genel Kurulu'nda çalışan emekliye bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL ikramiye ödenmesine ilişkin madde kabul edildi.
26.12.2023 Ekonomi
Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde fenalaştı
Saadet Partili vekil Hasan Bitmez, Meclis kürsüsünde fenalaştı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez (53), TBMM Genel Kurulu'nda kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.
12.12.2023 Gündem
5 bin liralık ikramiye için tarih verildi
5 bin liralık ikramiye için tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışan emeklilere de ikramiye verilmesini içeren düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğini bildirdi.
1.12.2023 Ekonomi
Mehmetçiğin Irak ve Suriye'deki görev süresi 2 yıl daha uzatıldı
Mehmetçiğin Irak ve Suriye'deki görev süresi 2 yıl daha uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'deki görev süresini 2 yıl daha uzatan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Tezkereye 357 vekil kabul oyu verirken, 164 vekil ise hayır oyu verdi.
17.10.2023 Gündem
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye teröre teslim olmayacaktır
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye teröre teslim olmayacaktır TBMM'nin 28. dönem 2. yasama yılı gerçekleşiyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, 'Türkiye teröre asla teslim olmayacak. Teröristlerin 1 Ekim'i seçmesi manidardır.' dedi.
1.10.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş Atatürk anıtına çelenk bıraktı
Numan Kurtulmuş Atatürk anıtına çelenk bıraktı TBMM'nin 28. dönem 2. yasama yılı gerçekleşiyor. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'deki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
1.10.2023 Gündem
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise "15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı" ifadelerini kullandı.
15.07.2023 Gündem
Memura, emekliye, EYT'liye ek zam! Tek tek hesaplandı, tarih verildi
Memura, emekliye, EYT'liye ek zam! Tek tek hesaplandı, tarih verildi Emekli maaşlarına ve emekli aylıklarına dev zam geliyor. Yeni emekli ve memur maaşları tek tek hesaplandı. En düşük polis, hemşire, doktor, öğretmen maaşı ortaya çıktı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında aylık bağlanan ya da mart, nisan ayında başvuru yapıp bekleyenler temmuz zammı ve refah payı artışından yararlanacak. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkarken, SSK, Bağ-Kur, memur emeklisine yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranı da yüzde 25 olarak güncellendi. Memur ve emekliler zamlı maaş ve aylıklarını 15 Temmuz'dan itibaren cebine koyacak. Memur maaşlarına 8 bin 77 lira ilave artış getiren yasal düzenleme bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşarak yürürlüğe girecek. İşte emekli ve memur maaşlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
10.07.2023 Emekli
Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu
Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu Yeni kabine sonrası gözler “0001” plakanın sahibi TBMM Başkanı’nın kim olacağına çevrilmişti. TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanlığı için yapılan 3. tur oylama sonucu Numan Kurtulmuş Meclis başkanı seçildi.
7.06.2023 Gündem
Ev sahibi-kiracı uyuşmazlığına ilişkin davalarda artış! Duruşma günü 1 yıl sonraya veriliyor
Ev sahibi-kiracı uyuşmazlığına ilişkin davalarda artış! Duruşma günü 1 yıl sonraya veriliyor İstanbul'da ev sahibi kiracı arasındaki uyuşmazlıklar nedeniyle 2023'ün ilk çeyreğinde sulh hukuk mahkemelerindeki dosyaların sayısı her geçen gün artıyor. Mahkemelerdeki kira uyuşmazlığından kaynaklı yoğunluğa dikkat çeken avukat Abdullah Üsame Ceran, "Şu an için çok ciddi dava yükü söz konusu. Kira sorunu ile ilgili çok fazla soru gelmeye başladı. Bunun başlıca sebebi konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlaması. Bu kiracıları koruyor olsa da pratikte karşılığı olmadığını ve çokça uyuşmazlıkların yaşandığını görüyoruz. Bu sebeple mahkemelerde 1 yıl sonraya duruşma günü verdiğini görüyoruz." şeklinde konuştu. 
7.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin ederek görevine başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin ederek görevine başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Genel Kurulu'nda yemin ederek göreve başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreni öncesinde mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla, başla çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.
3.06.2023 Gündem
TRT 3 canlı yayın izle! TRT 3 frekansı kaç, uydu ayarları nasıl yapılır? TRT 3 Meclis TV!
TRT 3 canlı yayın izle! TRT 3 frekansı kaç, uydu ayarları nasıl yapılır? TRT 3 Meclis TV!  TRT 3 canlı yayın izleme yolları aranıyor. Yemin törenini takip etmek isteyenler “TRT 3 canlı yayın kesintisiz nasıl izlenir, TRT 3 frekansı nedir?” sorgularına yanıt arıyor. Seçimlerin ardından yemin töreni gerçekleşiyor. Peki, TRT 3 frekansı kaç, uydu ayarları nasıl yapılır? İşte TRT 3 canlı izle için merak edilenler... 
2.06.2023 Gündem
TBMM'de 28. yasama dönemi! Meclis'te üç yemin töreni yapılacak
TBMM'de 28. yasama dönemi! Meclis'te üç yemin töreni yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28'inci yasama dönemi başladı. TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli TBMM’de “28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni”nde Genel Kurul’a hitap ediyor.
2.06.2023 Gündem
Meclis’te kayıt trafiği hızlandı
Meclis’te kayıt trafiği hızlandı 28’inci dönem parlamentosuna seçilen milletvekilleri, yemin için Meclis Genel Kurulu’nda cuma günü yapılacak özel oturum programı açıklandıktan sonra kayıt işlemlerine hız verdi.
31.05.2023 Gündem
Yeni kabine yemin günü açıklanacak! Gözler cumaya çevrildi
Yeni kabine yemin günü açıklanacak! Gözler cumaya çevrildi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu cuma ya da haftaya salı günü Genel Kurul’da yemin etmesi bekleniyor. Kabine ile birlikte devletin zirve kadroları da şekillenerek iş başı yapacak.
30.05.2023 Gündem
Kira artışları TÜFE oranına göre yapılabilir! 'Kiracılar kendilerini ve bütçesini hazırlasın'
Kira artışları TÜFE oranına göre yapılabilir! 'Kiracılar kendilerini ve bütçesini hazırlasın' Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor. Kiralarını geçen seneden bu yana yüzde 25 artıran kiracı ve ev sahipleri, bu sene de kirayı yasal olarak yüzde 25 artıracaklar. Seçimin ardından yeni Meclis Genel Kurulu’nun kira artış oranının yeniden yüzde 25 oranında sınırlayan yeni bir yasayı görüşmesi ve kabul etmesi ve bunun Resmi Gazete’de yayımlanmasının 2 Temmuz'a yetişip yetişmeyeceği durumu söz konusu. Meclis yeni bir yasa kabul edinceye kadar kiralar TÜFE oranında artabilir. İşte detaylar...
10.05.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Meclis Genel Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meclis genel kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.