Gazete Vatan Logo

Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek zamla birlikte yüzde 49,25 oranında artış yapıldı. Emekli zam farklarının Resmi Gazetede yayınlanıp yayınlanmadığı sorgulanmaya başlandı. Yüzde 5 zam farkına yönelik kanun teklifi, Meclis'te kabul edildi. Emekli maaş farkları, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatırılacak. Peki, Emekli farkları Resmi Gazete'de yayımlandı mı?

Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?

Emekliye ek zam ve en düşük emekli maaşı zammı için gözler şimdi Resmi Gazete'ye çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı yüzde 11,68'lik refah payı ile yüzde 49,25'e yükseltildi. En düşük emekli maaşı da 10 bin TL'ye çıkarıldı. Kanun teklifi, Meclis'te kabul edildi. Peki, Emekli maaş farkları Resmi Gazete'de yayımlandı mı? 2024 SSK Bağkur emekli zammı ne zaman yürürlüğe girecek?

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI?

2024 Ocak-Haziran dönemini kapsayan SSK ve Bağkur emekli zam oranı 11,68'lik refah payı ile yüzde 49,25'e yükseldi. Düzenleme TBMM Genel Kurul'unda kabul edilerek yasalaştı. Bakan Işıkhan, ek zammın Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra ödemelerin 1 hafta sonra yatacağını bildirdi.

EMEKLİYE EK ZAM YÜZDE 11,68 OLDU!

6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,57 olurken, memur zammı ise toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 15'lik artışla birlikte yüzde 49,25 oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak-Temmuz artış oranına 11,68 puanlık refah payı eklendi. Böylece tüm emeklilere yüzde 49,25 oranında zam yapılmış oldu.

Haberin Devamı

Emekliye refah payı ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti ve torba yasaya eklendi. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 49,25 artış yapılmasını da içeren çalışma hayatına ilişkin kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaştı.