Marul

Marul

Son dakika marul haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan marul ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını marul haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Marul

haberleri sayfasında son dakika yaşanan marul gelişmeleri de dahil olmak üzere 408 marul haberi bulunmuştur. Tüm marul haberleri aşağıda listelenmiştir.
Turfanda ürünle çifte kazanç: İlk hasat fasulyede! "İyi bir gelir sağlıyor"
Turfanda ürünle çifte kazanç: İlk hasat fasulyede! "İyi bir gelir sağlıyor" Türkiye'nin üretim merkezlerinden Mersin'de örtü altında iki farklı ürün üretimi yapan çiftçiler, üzümden önce bağların altlarına diktikleri fasulyede hasada başladı.
2.04.2024 Ekonomi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Hatay'da geri dönüş başladı! Büyük acıların izlerini silmek için yoğun çalışma
Hatay'da geri dönüş başladı! Büyük acıların izlerini silmek için yoğun çalışma 6 Şubat depreminin hemen ardından Hatay’da yüzyılın afetiyle yüzleşmiştik. Bir yıl sonra bu kez “büyük acıların” izlerini silmek için yoğun bir çalışmaya tanık oluyoruz. Şehrin birçok yerinde enkaz kaldırma ve kalıcı konut çalışmaları sürüyor. Kent, büyük bir şantiye görünümünde... Hataylılar her geri dönüşü ve açılan her yeni işyerini sevinçle karşılıyor.
5.02.2024 Gündem
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Marul Kaç Kalori? Marul Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Marul Kaç Kalori? Marul Besin Değerleri Ve Kalorisi... Farklı şekillerde tüketilen marulu birçok evde görmek mümkün olur. Hem ekonomik hem de çok sağlıklı olmasından dolayı oldukça popülerdir. Marul salataların da favori malzemesidir. Bu yüzden kalorisi ve besin değeri merak konusudur. 
18.12.2023 Eğitim
Gündüzleri kavuruyor, geceleri donduruyor
Gündüzleri kavuruyor, geceleri donduruyor Sivas’ta gündüzleri 36 derecelere çıkan hava sıcaklığıyla kavrulurken, geceleri 6 derecelere kadar düşüyor. Yaklaşık 30 derecelik hava sıcaklığı farkında ne yapacağını bilemeyen vatandaşlar gündüz şort ve tişört gezerken, geceleri mont ve polar giyiyorlar. Sivas’ın bu hava durumunu duyan vatandaşlarsa şaşırıyor.
19.07.2023 Yaşam
Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hızlı ve pratik bir besin olması nedeniyle milyonlarca kişinin her gün tercihi olan "fast food" yemeklerinin başında gelen hamburger, her geçen gün daha da fazla tüketiciye ulaşmaktadır. Fast food denilince akla gelen ilk yiyecekler arasında yer alan hamburger bu alandaki liderliğini uzun yıllardır başka bir yemeğe kaptırmadan devam etmektedir. Hamburger hızlı ve lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda yüksek kaloriye sahip olmasıyla da bilinir. 
14.07.2023 Sağlık
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir?
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir? Damar otu, çok uzun zamandır öksürük ve kabız gibi rahatsızlıklarda kullanılır. Özellikle Amerika, Asya ve Avrupa'da 4000 yıldır olduğu düşünülmektedir. 
8.07.2023 Sağlık
Çiğ Köfte Kaç Kalori? Çiğ Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çiğ Köfte Kaç Kalori? Çiğ Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hem etli hem de etsiz olarak farklı malzemeler eşliğinde hazırlanan en güzel, lezzetli yiyecekler arasında çiğ köfte gelir. Yanında özel sosları ve limonu eşliğinde marul veya yavaş ile birlikte harika bir lezzet sağlar.
6.07.2023 Sağlık
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir?
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir? Hurf ya da habbürreşad isimleriyle de bilinen tere otunun birçok faydası vardır. Keskin bir aroması olan tere otunun yaprakları ve tohumları tüketime uygundur. 
20.06.2023 Sağlık
Devletten 1 milyon lira hibe alarak başladılar, siyah poşetlerin içinden para fışkırıyor! 'Evimizin geçimini buradan sağlıyoruz'
Devletten 1 milyon lira hibe alarak başladılar, siyah poşetlerin içinden para fışkırıyor! 'Evimizin geçimini buradan sağlıyoruz' Yozgat’ın Çandır ilçesinde devlet desteğiyle bin 200 metrekare alana kurulan tesiste, günlük yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor.
11.06.2023 Ekonomi
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama Kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatlar üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla son günlerde yaşanan doğal afetleri, beklenen buğday alım fiyatını, mayıs ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi. Artan nüfus karşısında üretimin sürdürülebilirliği için gerekli tedbirler alınarak süt üretiminin artarak devam etmesinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, “Bunun için süt fiyatlarını baskılamak yerine yem fiyatları kontrol altına alınmalı, yetiştiriciye makul fiyatlardan kaba ve kesif yem temin etmenin yolu bulunmalıdır” dedi.
1.06.2023 Ekonomi
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu Çocuk istismarının panzehirinin “okullaşma” olduğuna dikkat çekilen raporda çocukları damgalamadan “Risk Haritası” çıkarılması tavsiye edildi. Öneriler arasında, mükerrer suç işleyen çocukların ailelerine yaptırım uygulanması da yer aldı.
4.05.2023 Gündem
TZOB Başkanı Bayraktar nisan ayı market fiyatlarını açıkladı
TZOB Başkanı Bayraktar nisan ayı market fiyatlarını açıkladı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayında fiyatı en fazla artan ürünün markette ve üreticide patates; fiyatı en fazla düşen ürünün ise markette kabak, üreticide sivri biber olduğunu açıkladı.
1.05.2023 Ekonomi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi Bahar aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Bahar ile gelen olumsuz değişikliklerden sağlıklı ve doğru beslenerek korunmak mümkündür. Bahar aylarında kilo sorunu yaşamamak için taze sebzelerle beslenmeye ağırlık verilmelidir. Enginar, tere, brokoli, lahana ve kereviz taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç, kurubaklagiller gibi antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve yeşillikler tüketilebilir” dedi.
28.04.2023 Sağlık
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle damızlık hayvanların yine kesime gitme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bayraktar, "Damızlık hayvan sayısının azalmasıyla et ve süt ürünlerini daha pahalı tüketmek zorunda kalırız" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi! Satışlar başladı, kilosu 4 TL
Ramazan sofralarının vazgeçilmezi! Satışlar başladı, kilosu 4 TL Ramazan ayında sofralardan eksik olmayan salatanın içerisinde mutlaka yer alan marulda hasat dönemi başladı. Tarlada 4 TL'den alıcı bulan marulun marketlerde 10-15 TL arasında satıldığı öğrenildi.
22.03.2023 Yaşam
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir Diyetisyen Eda Ünal, balık tüketiminin kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebileceğini söyledi.
13.01.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Marul ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki marul haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.