Madenci

Madenci

Son dakika madenci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan madenci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını madenci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Madenci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan madenci gelişmeleri de dahil olmak üzere 818 madenci haberi bulunmuştur. Tüm madenci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’da rekor kıracağız
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’da rekor kıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bir dönem adı terörle anılan ve girilmez denilen Gabar çok şükür bugün artık petrolle anılıyor. Artık orası çok daha güvenli ve biz oradan Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. İnşallah üretimde bir rekor kıracağız" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Uyuyan babasını öldürüp, annesini yaralayan sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Uyuyan babasını öldürüp, annesini yaralayan sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Bartın'da uyuyan babası Esat Köse'yi (44) öldürüp, annesi Gülden Köse'yi (42) yaralayan Egemen Köse'nin (19) akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporu reddeden Köse, "Olay anında psikolojik durumum hiç iyi değildi" dedi.
29.02.2024 Gündem
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler İliç’te kayıp işçileri arama çalışmalarında dün bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Bakan Bayraktar “Kardeşlerimizin 3’ünün bir lokasyonda 6’sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik” dedi. Soruşturma kapsamında Kanadalı yönetici dahil 6 kişi tutuklandı. Öte yandan altın madenindeki faciadan 5.5 saat önce alanda çatlaklar tespit edildiği, bunun üzerine bölgede çalışan 100 işçinin tahliye edildiği ortaya çıkmıştı. Toprak altında kalan madencilerden 3’ünün, çatlağı kontrol için sonradan görevlendirildiği ve daha araçlarından inemeden faciaya yakalandıkları öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazası hakkında düzenlediği basın toplantısında "Heyelan iki yönlü gerçekleşti, işçilerin olabileceği yerlere yoğunlaşıyoruz. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk yok." dedi. Bakan Bayraktar "Bu olay esnasında 9 kardeşimiz şu anda kayıp. 6'sının dere yatağına gelen toprak yığınının içinde olduğunu düşünüyoruz. 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
17.02.2024 Gündem
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni bölgesinde toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu’dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olay yerinde açıklamada bulunan Binali Yıldırım, gece de termal kameralar yardımıyla arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.
13.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Gabar'daki petrolün günlük üretimi, müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. 2024 sonunda 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
10.02.2024 Gündem
Zonguldak’ta Madenciler Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi
Zonguldak’ta Madenciler Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi  Zonguldak’ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Demokrasi Platformu ile deprem bölgesindeki çalışmalarıyla akıllara kazınan maden işçileri anma programı düzenledi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, depremin yıkıma yol açtığı bölgelerde 4 bin madencinin bölgede görev yaptığını belirterek, "Türkiye bir deprem bölgesi. Tekrar bu acılar yaşanabilir, bunlara da hazırlıklı olmak lazım. 2 bin maden işçisiyle beraber arama kurtarma çalışmalarına katılacak tam teçhizatlı projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz." dedi.
6.02.2024 Gündem
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü
Bitcoin’de dalgalanma sürüyor! Dip seviyeyi gördü 10 Ocak’ta SEC’in Bitcoin fiyatını doğrudan takip eden borsa yatırım fonlarını onaylamasının ardından başlayan yükseliş kısa sürdü. Bitcoin dün Aralık 2023’ten bu yana ilk kez 39.000 doların altını gördü. Gün içinde tekrar bu seviyenin üzerine çıksa da uzmanlar yeni direnç noktalarının 38.000 ve 33.000 dolar olacağını belirtiyor.
25.01.2024 Ekonomi
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı
Göçükte yaralanan işçi: Kaçak ocak sahipleri aramadı Zonguldak’ta kaçak maden ocağında göçük altında kaldıktan sonra arkadaşlarının çıkarttığı ve süreç boyunca işvereninin kendisini aramadığını öne süren kalçasında ve ayaklarında kırıklar bulunan madenci Kemal Dadandı (53), “Kendim ufacık, daracık bir alana sıkıştım. Bacaklarım kaldı. Sadece konuşabiliyordum. Konuşarak bağırarak yerimi, arkadaşlarıma söyledim. Arkadaşlarımın 4 saat çalışması sonucu beni oradan çıkarttılar. İşveren gelmedi. Apar topar bir arabaya bindirip hastanenin önüne attılar ve bırakıp gittiler” dedi. ‘Taksirle 1 kişiyi yaralama’ suçundan ifadeye çağrılan ocak sahibi Kadir A. ve arazi sahibi Erdoğan Ç., Dadandı’nın iskeleden düştüğünü söyledi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
21.12.2023 Gündem
Kaçak maden ocağında dehşete düşüren olay! Maden sahiplerinin kan donduran ifadeleri ortaya çıktı
Kaçak maden ocağında dehşete düşüren olay! Maden sahiplerinin kan donduran ifadeleri ortaya çıktı Afgan madenci Vezir Mohammed Nourtani kaçak olarak çalıştırılan maden ocağında fenalaştıktan sonra ormanda yanmış cesedi bulunmuştu. Nourtani'nin ölümüyle ilgili soruşturmada tutuklanan kaçak maden ocağı sahipleri Hakan Körnöş (45), Enver Gideroğlu (33) ve Körnöş'ün kuzeni Ahmet Aydın (51) ile adli kontrol şartıyla serbest kalan diğer şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheliler, ifadelerinde birbirlerini suçladı.
14.11.2023 Gündem
TTK kura listesi 2023 (isim listesi) TTK kura sonuçları | TTK kura çekimi ne zaman 2023? Bartın ve Karabük TTK 500 işçi alımı kura sonuçları 2023 nasıl sorgulanır?
TTK kura listesi 2023 (isim listesi) TTK kura sonuçları | TTK kura çekimi ne zaman 2023? Bartın ve Karabük TTK 500 işçi alımı kura sonuçları 2023 nasıl sorgulanır? Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Zonguldak 1500 işçi alımı kura çekimi canlı yayında noter huzurunda gerçekleştirildi. Karabük ve Bartın illerinde gerçekleştirilecek bin 500 işçi alımı kura çekimi de bugün yapılacak. TTK işçi alımı kura çekimi tarihi ve saati netlik kazanındı. Peki, Bartın ve Karabük TTK 500 işçi alımı kura sonuçları 2023 nasıl sorgulanır? İşte TTK kura sonuçları ve TTK kura listesi 2023…
20.10.2023 Çalışma Hayatı
Zonguldak’ta maden ocağında göçük! Bir işçi hayatını kaybetti
Zonguldak’ta maden ocağında göçük! Bir işçi hayatını kaybetti Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Göçük altında kalan 4 kişiden 1’i hayatını kaybetti. 3’ü ise yaralı olarak kurtarıldı" denildi.
13.09.2023 Gündem
Geleneği o başlatmıştı; kıyafetlerini yırtıp yağa buladılar
Geleneği o başlatmıştı; kıyafetlerini yırtıp yağa buladılar Zonguldak’ta özel bir maden ocağında 20 yıl çalışan Erol Toprak (44) 14 yıl önce başlattığı gelenekle uğurlanıp emekli oldu. Arkadaşları tarafından iş kıyafetleri yırtılıp, çamur ile yağa bulanan Toprak, “Bu geleneği ben başlatmıştım. 14 senedir devam ediyoruz. Sıra bana geldi. Arkadaşlarım ‘sen başlattın sıra sana geldi’ diyerek yırtmaya başladı” dedi.
4.08.2023 Yaşam
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde, yaşlı bir çifte ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma talimatıyla 3 aydır kazı yapılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden getirilen 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan ve büyük gizlilik içerisinde yürütülen esrarengiz kazıda ne arandığıyla ilgili bilgi verilmiyor.
28.07.2023 Gündem
TFF, kurulları belirledi
TFF, kurulları belirledi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bugün yaptığı toplantının ardından Tahkim Kurulu, PFDK, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Etik Kurulu, Amatör Disiplin Kurulu ve Kulüp Lisans Kurulu'ndaki isimleri belirledi.
17.07.2023 Süper Lig
Depremde gönüllü olan madenci, maden ocağında iş kazasında öldü
Depremde gönüllü olan madenci, maden ocağında iş kazasında öldü Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi'ne bağlı maden ocağında, üstüne taş ve kömür parçalarının düşmesiyle yaralanan madenci Hüseyin Eroğlu (27), hastanede hayatını kaybetti. Eroğlu'nun, depremlerde Hatay'da gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katıldığı öğrenildi.
21.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Gabar'da yeni petrol keşfettik
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Gabar'da yeni petrol keşfettik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu. Gabar'da yeni petrol bulunduğunu duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cudi Gabar'da günlük 100 bin varil üretime sahip petrol bulduk. Bu ne demek ey teröristler, sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 km mesafedeki rezerv güçlü kaliteye sahip. 100 kuyu ile 100 bin varil kapasitesine ulaşacağız. Günlük tüketimin 10'da 1'ini karşılayacak rezervin milletimizin hayrı olacağına şüphe yok" ifadelerini kullandı.
2.05.2023 Gündem
Babasının isteğiyle başladığı meslekte 48 yıldır saatlere ayar veriyor
Babasının isteğiyle başladığı meslekte 48 yıldır saatlere ayar veriyor Karabük’te iki çocuk babası Sadık Çakır (63), babasının madenci olmasını istememesi üzerine başladığı saat tamirciliğini emekli olmasına rağmen yaklaşık yarım asırdır devam ettiriyor.
25.04.2023 Gündem
2 bin madenci alımı başvuruları başlıyor! 2 bin maden işçisi alımı ne zaman? 2023 TTK madenci alımı şartları nedir?
2 bin madenci alımı başvuruları başlıyor! 2 bin maden işçisi alımı ne zaman? 2023 TTK madenci alımı şartları nedir? 2 bin maden işçisi alımı başlıyor. Türkiye Taş Kömürü bünyesinde çalışacak 2 bin madenci alımı müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez önce bin madenci alımı yapılacağını açıklamıştı. Bu sayıyı Erdoğan, Karadeniz müjdesinde 2 bine çıkarıldığını açıkladı. Peki 2 bin madenci alımı şartları nedir? Madenci alımı başvuruları ne zaman başlıyor?
20.04.2023 Gündem
Emine Erdoğan, depremzede ve gönüllülerle iftarda bir araya geldi
Emine Erdoğan, depremzede ve gönüllülerle iftarda bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen depremzedeler ve bölgedeki çalışmalarıyla dikkati çeken gönüllülerle Devlet Konukevi'nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi.
19.04.2023 Gündem
Arefe günü müjdesi nedir, Cumhurbaşkanı arefe günü ne açıklayacak? Arefe Günü Cumhurbaşkanı ne diyecek?
Arefe günü müjdesi nedir, Cumhurbaşkanı arefe günü ne açıklayacak? Arefe Günü Cumhurbaşkanı ne diyecek? AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arefe Günü, Karadeniz Gazı'nın Filyos'a getirilmesi töreni yapılırken, milletimize yeni müjdelerimiz olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız" ifadelerini kullandı. Peki, Arefe günü müjdesi nedir, Cumhurbaşkanı arefe günü ne açıklayacak? Arefe Günü Cumhurbaşkanı ne diyecek?
29.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam müjdesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. TOGG ön siparişinin 177 bini geçtiğini duyuran Erdoğan, "Bu tablo milletimizin lisansı, tasarımı ve üretimiyle gerçek anlamda ilk yerli otomobile samimiyetle sahip çıktığını gösteriyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, elektrikte tüm abonelere yüzde 15, sanayide ise doğal gazda yüzde 20 indirime gidileceğini duyurdu. Öte yandan Erdoğan asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu .Erdoğan, "Temmuz'da asgari ücrete ara zam var." dedi.
29.03.2023 Gündem
Madenciler yerin metrelerce altında ilk sahurunu yaptı
Madenciler yerin metrelerce altında ilk sahurunu yaptı Zonguldak'ta maden işçileri yerin metrelerce altında evlerinden getirdikleri yiyeceklerle ilk sahurlarını yaparak oruç tutmaya niyetlendi.
23.03.2023 Ramazan Haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Erdoğan, depremlerin sonrasında yürütülen soruşturmalarda, bin 364 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını, 302 şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Erdoğan ayrıca emekliler de bir müjde verdi. Erdoğan, "5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" dedi. Böylece en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi.
22.03.2023 Gündem
Demet Özdemir maden işçilerine teşekkür etti!
Demet Özdemir maden işçilerine teşekkür etti! Oyuncu Demet Özdemir, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından enkaz çalışmalarında yer alan maden işçilerine sosyal medya hesabından özel teşekkür paylaşımı yaptı.
17.02.2023 Magazin
Deprem bölgesinde baba olacağının haberini alan madenci: 'Buruk bir sevinç yaşadım'
Deprem bölgesinde baba olacağının haberini alan madenci: 'Buruk bir sevinç yaşadım' Zonguldaklı madenci Uğur Büyükyıldız, baba olacağının haberini deprem bölgesi Hatay’da aldı. Arkadaşlarının video çektiği esnada haberi alan Yıldız’ın tepkisi yüzleri gülümsetti. Kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine yardıma gelen ve enkaz çalışması sırasında baba olacağının haberini alan madenci Büyükyıldız, “Mutlu oldum ama yansıtamadım, buruk bir sevinç yaşadım” dedi.
16.02.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Madenci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki madenci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.