Lohusa

Lohusa

Son dakika LOHUSA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan LOHUSA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını LOHUSA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lohusa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lohusa gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 lohusa haberi bulunmuştur. Tüm lohusa haberleri aşağıda listelenmiştir.
Oruçluyken tıraş olmak orucu bozar mı? Diyanet tıraş olmak (saç sakal kesmek) orucu bozar mı?
Oruçluyken tıraş olmak orucu bozar mı? Diyanet tıraş olmak (saç sakal kesmek) orucu bozar mı? Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutmaya başlayan Müslümanlar, orucu bozan durumlar hakkında araştırmalara başladı. Her yıl belirlenen süre zarfında sabah güneşin doğuşundan akşam batışına kadar olan süre zarfında yeme içme faaliyetlerinin kısıtlandığı bu mübarek ayda, oruçlu kişiler arama motorlarında tıraş olmanın orucu bozup bozmayacağını öğrenmek istiyor. İşte bu konuda Diyanet'in açıklamaları…
13.03.2024 Dini Bilgiler
Adana'nın geleneksel içeceği Kaynar şifa deposu
Adana'nın geleneksel içeceği Kaynar şifa deposu Kaynar, Anadolu’da lohusa şerbeti ya da kırmızı şerbet olarak bilinen içeceğin Adana’daki adı. Çeşitli baharatlar kullanılarak yapılan kaynar, doğum yapan anneyi ve bebeği ziyarete gelenlere ikram ediliyor. Sıcak ya da soğuk tüketilebilen şifa deposu kaynarı kış aylarında kendiniz için de hazırlayıp hastalıklara karşı bir koruyucu kalkan olarak tüketebilirsiniz.
8.03.2024 Adana
Adana’nın geleneksel ve şifalı içeceği: Kaynar! Faydaları saymakla bitmiyor
Adana’nın geleneksel ve şifalı içeceği: Kaynar! Faydaları saymakla bitmiyor Kaynar, Anadolu’da lohusa şerbeti ya da kırmızı şerbet olarak da bilinen, doğum yapan anneyi ve bebeği ziyarete gelenlere ikram edilen bir şerbet çeşididir. Peki kaynar nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? İşte kaynar (lohusa şerbeti) hakkında merak edilenler…
27.02.2024 Adana
Gupse Özay'ın aşk tanımı: 'Kolumu keserim, böreğimi bile veririm'
Gupse Özay'ın aşk tanımı: 'Kolumu keserim, böreğimi bile veririm' Lohusa filmiyle beğeni toplayan ünlü oyuncu Gupse Özay, konuk olduğu Melis İşiten'in YouTube programında çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Evliliğinden kızına kadar birçok konuda koşulan Özay'ın aşk tanıtımı ise sosyal medyada çok konuşuldu. Ünlü oyuncunun 'Kolumu keserim, böreğimi bile veririm...' sözleri ‘ne aşk’ dedirtti.
3.02.2024 Magazin
Barış Arduç eşi Gupse Özay’a övgüler yağdırdı! ‘Razıyım’
Barış Arduç eşi Gupse Özay’a övgüler yağdırdı! ‘Razıyım’ Gupse Özay'ın eşi Barış Arduç, 'Lohusa' filminin galasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Ben karımın anneliğinden de yaptığı işlerden de çok çok razıyım" diyen Arduç, Özay'a övgüler yağdırdı.
18.01.2024 Magazin
O Ses Türkiye Yılbaşı bilet fiyatları 2024 || O Ses Türkiye Yılbaşı programına seyirci başvurusu nasıl yapılır, başladı mı?
O Ses Türkiye Yılbaşı bilet fiyatları 2024 || O Ses Türkiye Yılbaşı programına seyirci başvurusu nasıl yapılır, başladı mı? O Ses Türkiye Yılbaşı 2024 bilet fiyatları için araştırmalar yoğunlaştı. TV8’in O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programı bu yıl da renkli görüntülere sahne ve birbirinden güzel performanslara sahne olacak. Bu yıl jüri koltuğunda oturacak olan isimler de sahne alacak isimler de netleşti. Programa seyirci olarak katılmak isteyen vatandaşlar ise O Ses Türkiye Yılbaşı programına seyirci başvurusu nasıl yapılır, 2024 O Ses Türkiye yılbaşı başvuruları başladı mı? Sorularına yanıt arıyor. İşte O Ses Türkiye Yılbaşı bilet fiyatları 2024 ve diğer detaylara ilişkin merak edilenler…
19.12.2023 Televizyon
Gupse Özay tatlı tatlı sitem etti!
Gupse Özay tatlı tatlı sitem etti! Uzun bir aradan sonra "Lohusa" adlı filmle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanan Gupse Özay, son set gününde eşi Barış Arduç ve kızı Jan Asya ile ilgili konuştu.
22.11.2023 Magazin
İzmir'de kaçakçılık operasyonunda çok sayıda gözaltı var
İzmir'de kaçakçılık operasyonunda çok sayıda gözaltı var İzmir genelinde kaçak ürün satışı yapanlara yönelik operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı. Cinsel içerikli ürünlerden içkiye, sigaradan çeşitli tütün mamullerine kadar pek çok kaçak ürüne el koyuldu.
12.10.2023 Gündem
'Lohusa'nın çekimleri başladı! İşte setten ilk kareler
'Lohusa'nın çekimleri başladı! İşte setten ilk kareler Gupse Özay’ın yeni filmi 'Lohusa' sete çıktı. Renkli anların yaşandığı sette lohusa şerbeti içildi, tüm oyuncular ve set ekibi lohusa tacı taktı. Setin ilk gününde yönetmen Kıvanç Baruönü’nün doğum günü de kutlandı.
12.10.2023 Magazin
Gupse Özay yıllardır yanlış bildiğini itiraf etti! “Kartlar yeniden dağıtılacak"
Gupse Özay yıllardır yanlış bildiğini itiraf etti! “Kartlar yeniden dağıtılacak" Gupse Özay sosyal medya hesabından hayatıyla ilgili yeni öğrendiği bir bilgiyi paylaştı. Yıllardır yükselen burcunu Koç olarak bildiğini söyleyen Gupse Özay, öğrendiği gerçeği takipçileriyle de paylaştı.
5.10.2023 Magazin
Gupse Özay’dan yeni film müjdesi! Lohusa
Gupse Özay’dan yeni film müjdesi! Lohusa 'Deliha' serisi, 'Görümce' ve 'Eltilerin Savaşı' gibi birçok filme imza atan komedyen Gupse Özay, yeni filminin müjdesini verdi. Oyuncu ve senarist, yeni filminin adını da ilk kez açıkladı.
11.09.2023 Magazin
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz?
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz? Anneliğin gelecek planlarını, yaşamı, düzeni ve hatta kişiyi değiştirebileceğini düşünüyor musunuz? Psikolog Dilek Memnun, lohusa sendromu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
2.05.2023 Sağlık
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anne için ağırlaştırılmış müebbet talebi
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömen anne için ağırlaştırılmış müebbet talebi Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Bilge Çapa (27) hakkında 'altsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
30.03.2023 Gündem
Adet olunca oruç bozulur mu? Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? İşte Diyanet’in açıklaması!
Adet olunca oruç bozulur mu? Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? İşte Diyanet’in açıklaması! Adet dönemi, bir kadını, Ramazan ayında olsun ya da olmasın namazlar da dahil olmak üzere, bir dizi dini görevlerden geçici olarak muaf tutar. Kuran'da regl yani adet gören kadının bir dizi dini uygulama olmak üzere İslam'ın en kutsal ayı Ramazan’da da oruç tutma ve namaz kılmamayı izin veren açık ayetler bulunuyor. Peki, Adet olunca oruç bozulur mu? Niyet ettikten sonra adet olmak orucu bozar mı, Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? Adet bittikten sonra gelen leke orucu bozar mı? İşte Diyanet’in açıklaması!
18.03.2023 Ramazan
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı
Bakan Koca taburcu edilen hasta sayısını açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, "Dün taburcu olan 1607 hasta ile taburcu olanların toplam sayısı 13 bin 612'dir. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 78'dir" dedi. Bakan Koca, "Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler, erken uyarı sisteminin kurulmasıyla şu an kontrol altındadır" ifadelerini kullandı.
18.02.2023 Gündem
Üç Kız Kardeş'te Türkan’ın hamileliği her şeyi düzeltebilecek mi?
Üç Kız Kardeş'te Türkan’ın hamileliği her şeyi düzeltebilecek mi? Kanal D’nin salı akşamları ekrana gelen, yapımını Süreç Film’in yapımcılığını Ali Gündoğdu ve İnci Gündoğdu'nun üstlendiği dizisi Üç Kız Kardeş, bu hafta da yine çok izlenen bir bölümle ekrana geldi.
5.10.2022 Televizyon
'Üç Kız Kardeş' heyecan dolu yeni bölümüyle ekrana geliyor!
'Üç Kız Kardeş' heyecan dolu yeni bölümüyle ekrana geliyor! Kanal D’nin; yapımını Süreç Film, yapımcılığını Ali Gündoğdu ve İnci Gündoğdu'nun üstlendiği, İclal Aydın’ın satış rekorları kıran aynı isimli romanından uyarlanan dizisi 'Üç Kız Kardeş', yeni bölümüyle bu akşam ekrana geliyor. Sevilen dizinin yeni bölümünde neler olacak? İşte cevabı...
4.10.2022 Magazin
Lahmacun fiyatları tartışma yarattı! Bağcılar'da 15, Sultanahmet'te 40 lira
Lahmacun fiyatları tartışma yarattı! Bağcılar'da 15, Sultanahmet'te 40 lira Lahmacun fiyatları tartışmaya neden oldu! Ekonomik ve dışarıda hızlıca tüketilebilecek lezzetlerden biri olması nedeniyle daha sık tercih edilen lahmacunun fiyatı İstanbul'un ilçelerinde farklılık gösteriyor. Bağcılar'da 15 liradan satılan lahmacunun fiyatı Fatih Sultanahmet'te 40 lirayı buluyor. Konuyla ilgili konuşan Emir Koca, "Hile karıştırmasa 10 liraya, 15 liraya lahmacun satamazlar. Mesela tavuk etini kıyma olarak çekip, lohusa şerbetiyle kırmızı et haline getirebilirler" dedi. Ucuza lahmacun satan Hüseyin Erdem ise, "Fiyat farkı kiradan, elemanından, giderinden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.
12.08.2022 Ekonomi
Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz hisse fiyatı ne?
Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz hisse fiyatı ne? Suwen halka arz ediliyor. Halka arz başvurusu SPK tarafından onaylanan Suwen hisselerinin %41,1’i halka arz edilecek. Kadın iç giyim, ev giyim, plaj giyim ve çorap sektöründe yurt içi ve yurt dışı pazarlarda büyüme hedefi olan Suwen payları için, talep toplanacak. Peki, Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz hisse fiyatı ne? Suwen halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? İşte Suwen halka arz talep toplama tarihleri
10.04.2022 Ekonomi
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir?
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir? Oruç; niyet edilerek imsak vaktinden başlayarak, güneşin battığı vakte kadar süre içmekten, yemekten, cinsel münasebetlerden uzak durmaya verilen isimdir. Oruç tutmak Bakara Suresinde bildirildiği üzere tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. Fakat farz olmasının da şartları bulunmaktadır. Mükellef olabilmenin şartlarına sahip olan tüm Müslümanlar için vardır. Orucun farz olması için gereken şartlardan biri mükellef olmaktır. İkinci şart ise oruç tutabilecek kadar sağlıklı olmaktır. İki şartın sağlandığı durumlarda Müslüman olan kişilere oruç farzdır. Orucun farz olduğu zaman ise Ramazan ayıdır. Farz olan oruç dışında vacip, müstehap, mekruh, haram, sünnet olan oruç çeşitleri de bulunuyor. Orucun farzları vardır ve orucu bozan bazı haller vardır.
1.04.2022 Ramazan
Bergüzar Korel’den lohusalık pozu geldi!
Bergüzar Korel’den lohusalık pozu geldi! Halit Ergenç ile mutlu bir evlilik süren Bergüzar Korel, geçtiğimiz ay kızı Leyla'yı kucağını almıştı. Sosyal medyayı aktif kullanan Bergüzar Korel’den şimdi ise lohusalık paylaşımı geldi.
26.12.2021 Magazin
Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir
Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir Yeni doğum yapan annelerin yüzde 70’inde görülebilen lohusa depresyonu ile ilgili Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, "Tedavi edilmezse ciddi sonuçlara sebep olabilir" dedi.
19.12.2021 Sağlık
Canavarlar yüzyıllardır aramızda yaşıyor! Tek tek anlattı
Canavarlar yüzyıllardır aramızda yaşıyor! Tek tek anlattı Türklerin İslamiyet’i kabul etmeden ve İslamiyet’i kabul ettikten sonraki süreçte tabiatüstü varlıklara karşı bakış açısı oldukça çarpıcı. İşte hayatımızın her alanında varlıklarını farkında olmadan kabul ettiğimiz, toplumsal hafızamızın derinliklerinde yatan o 'korkunç' canavarlar...
11.12.2021 Yaşam
Doğum şekli cinsel yaşama dönüşü etkiliyor!
Doğum şekli cinsel yaşama dönüşü etkiliyor! Doğum, bir kadının hayatının en özel ve duygusal eylemlerinden biridir. Doğum yapmak kadınları fiziksel ve psikolojik olarak birçok yönden etiliyor. Etkilediği alanlardan biri de cinselliktir. Peki, Doğumun ardından cinsel hayat ne kadar etkilenir? Yeni annler cinsel hayatına ne zaman dönebilir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Serdar Yaşartekin anlattı.
10.11.2021 Sağlık
Hesaba yatıyor! Bakan duyurdu 1.631 lira...
Hesaba yatıyor! Bakan duyurdu 1.631 lira... Milyonlarca kişi bekliyordu ve beklenen açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dört nakdi sosyal destek programıyla yaklaşık 179 milyon liralık ödeme yapılacağını açıkladı. Paralar hesaba yatıyor...
28.09.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Lohusa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lohusa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.