Leblebi

Leblebi

Son dakika leblebi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan leblebi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını leblebi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Leblebi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan leblebi gelişmeleri de dahil olmak üzere 270 leblebi haberi bulunmuştur. Tüm leblebi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İş yerinde yük asansörü düştü! Bir kişi hayatını kaybetti
İş yerinde yük asansörü düştü! Bir kişi hayatını kaybetti Denizli'nin Serinhisar ilçesinde eşinin iş yerinde bindiği yük asansörü düşen Sabriye Kıranta (38), hayatını kaybetti.
12.02.2024 Gündem
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları
Yılbaşı akşamı için beslenme tüyoları Yeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
27.12.2023 Vitrin
İntikam paylaşımından 8 saat sonra öldürüldü! Çifte cinayet sanığının kardeşine kanlı infaz
İntikam paylaşımından 8 saat sonra öldürüldü! Çifte cinayet sanığının kardeşine kanlı infaz Denizli'nin Serinhisar ilçesinde, geçen yıl Hasan Akköse (19) ile İsmail Yalçın'ı (17) öldürüp, cesetlerini su kuyusuna atarak yaktıktan sonra üzerlerini taşla kapattığı belirlenip tutuklanan ve hakkında dava açılan Mustafa Akköse'nin (34) kardeşi Kemal Akköse (25), otomobilinde av tüfeğiyle öldürüldü. Olaydan 8 saat önce, Hasan Akköse'nin annesi A.K.'nin sosyal medya hesabından oğlunun fotoğrafını koyup üzerine 'Söz intikamın alıcam kuzum' yazıp, paylaştığı ortaya çıktı. Polis, şüpheli olarak A.K.'nin boşandığı Y.A.'yı gözaltına aldı.
10.08.2023 Gündem
Emine Erdoğan: Türkiye her daim sahada olacak
Emine Erdoğan: Türkiye her daim sahada olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, mazlum coğrafyalara umut olmaya elbirliğiyle devam edeceklerini vurgulayarak, "Türkiye her daim sahada olacak, dünyanın vicdanı olmaya devam edecek" dedi.
9.08.2023 Gündem
Türklerin beyaz altını: Kolestrolü düşürüyor, damar tıkanıklığını önlüyor...
Türklerin beyaz altını: Kolestrolü düşürüyor, damar tıkanıklığını önlüyor... Diyet ara öğünlerinin, akşam misafir sofralarının, kına gecelerinin en çok aranan kuruyemişlerinden biri olan leblebinin faydaları saymakla bitmiyor. Nohutun kavrulma işleminden geçerek kuruyemiş halini aldığı bu yiyecek, farklı aromalarla da tatlandırılıyor. Leblebi, içerdiği besin değerleriyle uzmanların da dikkatini çekiyor.
3.08.2023 Sağlık
Leblebi Kaç Kalori? Leblebi Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Leblebi Kaç Kalori? Leblebi Besin Değerleri Ve Kalorisi... Lezzetli ve tok tutucu bir kuruyemiş olan leblebi son derece büyük bir kitleye hitap etmektedir. Özellikle leblebi yemek isteyen kişilerin farklı çeşitler ile karşılaştıkları bilinir. Ancak en fazla tüketilen leblebi türünün sarı olduğunu söyleyebiliriz. Yani leblebi denildiği zaman akla sarı olan gelir. Bunun yanında leblebi için kalori ve besin değerleri oldukça fazla merak edilmektedir. Ayrıca leblebi son derece yararlı olan bir üründür. 
7.07.2023 Sağlık
Makarna Kaç Kalori? Makarna Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Makarna Kaç Kalori? Makarna Besin Değerleri Ve Kalorisi... İtalyan mutfağının baş tacı yiyeceklerinden bir tanesi olan makarna tüm dünya mutfağında da severek tüketilen bir besin çeşididir. Makarna hamurunun yoğrulması, biçimlendirilmesi ve ardından kurutulması halinde üç farklı aşamadan geçerek makarna elde edilir. Özellikle karbonhidrat bakımından zengin bir besin olan makarna kilo almaya neden olabilecek yiyeceklerin başında gelir.
6.07.2023 Sağlık
Şivlilik nedir? Şivlilik ne zaman 2023, saat kaçta başlıyor? Şivlilik Geleneği hakkında merak edilenler…
Şivlilik nedir? Şivlilik ne zaman 2023, saat kaçta başlıyor? Şivlilik Geleneği hakkında merak edilenler… Mübarek Üç Ayların başlamasıyla Osmanlı'dan bu yana yüzyıllardır sürdürülen “Şivlilik” geleneği, bu yıl da Konya’da kutlanıyor. Konyalılar, her yıl üç aylarının gelişini “Şivlilik” geleneğiyle birlik ve beraberlik vurgusuyla kutluyor. Peki Şivlilik nedir, nasıl kutlanıyor? Şivlilik ne zaman 2023, saat kaçta başlıyor? İşte Şivlilik Geleneği hakkında merak edilenler…
26.01.2023 Gündem
Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer?
Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer? Hamilelik süreci pek çok çift için heyecanlı bir süreçtir. Ancak hamileliğin ilerleyen aşamasında bazı belirtiler anne adayını zorlar ve sosyal yaşamından yeme içme düzenine kadar pek çok durumu olumsuz etkiler. Hamilelikte mide bulantısının nasıl önleneceği, ne zaman sona ereceği de sıklıkla merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Hamilelikte mide bulantısı ne zaman başlar? Hamilelikte mide bulantısı neden olur? Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer? Hamilelikte mide bulantısı en çok hangi haftada olur? İşte detaylar…
19.10.2022 Sağlık
18 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! BİM’de bu salı hangi ürünler indirimli, neler var? BİM 18 Ekim aktüel ürünler indirimli liste yayınlandı!
18 Ekim BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler! BİM’de bu salı hangi ürünler indirimli, neler var? BİM 18 Ekim aktüel ürünler indirimli liste yayınlandı! BİM aktüel ürünler kataloğu indirimli ürünler listesi merak ediliyor. 18 Ekim BİM aktüel ürünler kataloğuna bu salı da birbirinden farklı ürünler raflardaki yerini alacak. BİM indirimli ürünler listesinde Fiskobirlik 800 gr Fındık Kreması, Miskos 240 gr Antep Fıstıklı Çekme Helva, hindi fileto ve temizlenmiş hamsi gibi ürünler yer alıyor. İşte, 18 Ekim Salı haftanın BİM aktüel ürünler kataloğu tam liste...
18.10.2022 Ekonomi
Çorum'da dikkat çeken pankart! Altılı masaya gönderme
Çorum'da dikkat çeken pankart! Altılı masaya gönderme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çorum'da düzenleyeceği toplu açılış töreninde, 'altılı masa' pankartları dikkat çekti.
13.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: 40 çeşit üründe indirim başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: 40 çeşit üründe indirim başlıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da yapımı tamamlanan hizmetlerin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Koyun kuzu da yüzde 25 indirim yaptık. Pazartesiden itibaren büyükbaşta da yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe, Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi bir indirime gidiyoruz." dedi.
13.08.2022 Siyaset
Kansere, diyabete, kolesterole iyi geliyor! Kalp krizi, felç ve inme riskini düşürüyor...
Kansere, diyabete, kolesterole iyi geliyor! Kalp krizi, felç ve inme riskini düşürüyor... A, C ve E vitaminleri ile kalsiyum, demir, bakır, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içeriyor, sindirim sistemini düzenliyor. Uzun süre tok tutarak kilo vermeye yardımcı oluyor, kolesterol seviyesini sağlıklı düzeyde tutmaya yardımcı olarak kalp krizi, felç ve inme gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Amino asitler, triptofan ve serotonin açısından çok zengin, uyku sorununu çözüyor. Sinir sistemi sağlığını koruyor, stres ve depresyon sorunlarının giderilmesine yardımcı oluyor. Kadın hastalıkları için şifa kaynağı, kolon kanserine yakalanma riskini azaltıyor. Kan şekerini sağlıklı seviyede tutarak diyabeti kontrol ediyor, insülin için tavsiye ediliyor. Böbrek taşlarının oluşmasını engelliyor, sarılık hastalığına çok faydalı olduğu biliniyor. İşte herkesin tükettiği ama faydalarını bilmediği besinin saymakla bitmeyen şifalı yönleri...
24.05.2022 Sağlık
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor”
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor” Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, kanser hastalarının yüzde 54’ünün iştahsızlık sorunu yaşadığına dikkat çekerek özellikle kemoterapi sürecinde daha sağlıklı bir beslenme planı için uygulanabilecek yöntemler için önerilerde bulundu.
4.04.2022 Sağlık
Diyabet hastalarında kritik uyarı!
Diyabet hastalarında kritik uyarı! Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Mumcu, diyabetli (şeker hastalığı) bireylerde beslenme tedavisinin, diyabetin kontrol ve yönetiminde çok önemli olduğunu söyledi. Diyabetli bireylerde beslenmenin önemine dikkat çeken Mumcu, “Diyabetlilere beslenme programı oluştururken hastanın cinsiyeti, ağırlığı, yaşı ve beslenme alışkanlıkları göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.
19.03.2022 Sağlık
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı Ekmek ile ilgili flaş detay. Ekmek, binlerce yıldır insanoğlunun en temel besinleri arasında. Ancak Türk halkını dünyadaki ülkeler arasında zirveye taşıyan ekmek tüketimi üzerindeki tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Buna son olarak 30 gün ekmek yememenin yararlı olduğu iddiası da eklendi. Uzmanlar ise Türkiye'de son 50 yılda ekmek tüketiminin yüzde 55 azalmasına rağmen obezitenin yüzde 110 arttığını söylüyor.
7.02.2022 Gündem
2022 Şivlilik ne zaman? Fener alayı ne zaman? Şivlilik’te neler yapılır?
2022 Şivlilik ne zaman? Fener alayı ne zaman? Şivlilik’te neler yapılır? Üç ayların yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi Şivlilik geleneğini araştırıyor. Konya’ya özgü geleneklerden biri olan Şivlilik, üç aylarda yapılıyor. Fener alayı da kentte Şivlilik gecesi yapılıyor. Peki, 2022 Şivlilik ne zaman? Fener alayı ne zaman? Şivlilik’te neler yapılır? İşte detaylar…
1.02.2022 Gündem
Aristo Diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyet listesi...
Aristo Diyeti nedir, nasıl yapılır? Aristo diyet listesi... Diyetler doğru şekilde yapıldığı zaman hızlı kilo vermek mümkündür. Aristo diyeti ile kişilerin yaşam biçimlerini dönüştürmeyi hedeflenmektedir. Bu Aristo diyeti çiğ sebze ve meyvelerden oluşmaktadır. Bu diyetin adı felsefeci Aristo’dan ismi gelmektedir. Peki ya Aristo diyeti nedir? Aristo diyeti nasıl yapılır? Aristo diyet listesi nedir tüm detayları ile derledik.
13.01.2022 Sağlık
Evde yeni yıl keyfi 400 liraya patlıyor! Kuruyemiş, meyve fiyatları...
Evde yeni yıl keyfi 400 liraya patlıyor! Kuruyemiş, meyve fiyatları... Yılbaşını aile içinde kutlamak isteyenlerce 'pijama, terlik, televizyon' diye adlandırılan, evde yeni yıl eğlencesi hazırlığı başladı. Evde meyve ve kuru yemişle yeni yılı karşılamak isteyenlerin cebinden bu yıl ortalama 400 lira çıkacak.
25.12.2021 Ekonomi
Bursa'da nefes borusuna leblebi kaçan kadın hayatını kaybetti
Bursa'da nefes borusuna leblebi kaçan kadın hayatını kaybetti Bursa'nın İnegöl ilçesinde, 56 yaşındaki Şenel Alptekin, nefes borusuna kaçan leblebi nedeniyle hayatını kaybetti.
15.11.2021 Yaşam
Sosyal medyadan yardım çığlığı: Bir saat boyunca ölmemeye çabaladım
Sosyal medyadan yardım çığlığı: Bir saat boyunca ölmemeye çabaladım Evliliğinin ilk aylarında şiddet gördüğü için eşinden boşanan Fatma Yasak, sonrasında yaşadığı süreci sosyal medyada dile getirince gündem oldu. Eski eşi Alper Tasalı'nın silahla alıkoyduğunu söyleyen Yasak, "Ben yaşamak istiyorum. Lütfen sesimi duyun" dedi. Yasak, "Bir gün evdeyken birden kapı çalındı ve dalgınlıkla kapıyı açtığımda kendisini karşımda gördüm elinde bir bıçak vardı ve bana saldırmaya başladı. 1 saat boyunca ölmemeye çabaladım birine seslenmek için kaçsam bile beni kolaylıkla yakalayabilirdi." ifadelerini kullandı.
22.08.2021 Yaşam
Nükleer teknikler kullanılarak leblebilik 3 nohut çeşidi geliştirildi
Nükleer teknikler kullanılarak leblebilik 3 nohut çeşidi geliştirildi Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, "Yıllardır yapılan deneme sonuç verdi, artık leblebi üretimine uygun 3 yeni nohut çeşidimiz var. Elde ettiğimiz üç tohum türü ile leblebi imalatçılarımızın ham madde nohut ihtiyacını çözeceğiz."dedi.
12.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Emine Erdoğan: Hayvanlara yönelik suçlar oluşmadan çözüm üretmeliyiz
Emine Erdoğan: Hayvanlara yönelik suçlar oluşmadan çözüm üretmeliyiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Hayvanlara gösterilen şiddetin hiçbir türünü asla kabul edemeyiz. Bu suçların oluşmadan önlenmesi için çözüm üretmemiz gerekiyor. Hayvanların yaşam şartlarının iyileştirilmesi, bu konuda atılacak önemli adımlardan biridir" dedi.
28.07.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Hakkımızı söke söke alırız ve alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Hakkımızı söke söke alırız ve alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da Tank Palet fabrikası işçilerine seslendi. Erdoğan, "Fabrikamızın mülkiyeti hazinenin tahsisi Milli Savunma Bakanlığımızındır. Burası devletin malıdır ve öyle de kalacaktır." dedi Erdoğan Kuzey Kıbrıs'a yapacağı ziyaret ile ilgili olarak, "Biz Libya'da da varız, Azerbaycan'da da varız, Suriye'de de varız, Doğu Akdeniz'de de varız, olmaya da devam edeceğiz. Biz hakkımız neyse bu hakkımızı söke söke alırız ve alacağız. Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'da oralarda petrol arama işlerimizi sürdüreceğiz." dedi.
2.07.2021 Siyaset
Gebelik bulantı ve kusmaları gözünüzü korkutmasın!
Gebelik bulantı ve kusmaları gözünüzü korkutmasın! Hamilelikte sık görülen mide bulantısı anne adaylarını en çok zorlayan belirtilerden biridir. Gebeliğin ilk aylarında yoğun olarak hissedilen bulantılar hamilelerin yaşam kalitesini bozuyor. Doğal bir süreç olan bu dönemde uzmanlar vitamin ve sıvı takviyesi ile beslenme planının doğru yapılması gerektiğini belirtiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihal Çetin gebelik sürecinde bulantı- kusma şikayetlerine karşı alınması gereken önlemleri anlattı.
29.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Leblebi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki leblebi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.